Jump to content

Elevi gălăţeni la olimpiadele şcolare 2021


dcp100168

Recommended Posts

Elevii gălăţeni, sfătuiţi să nu fraudeze Olimpiada de Matematică

Prima etapă a Olimpiadei Naționale "Gazeta Matematică" s-a desfăşurat în judeţul Galați pe data de 20 februarie 2021. Au participat 834 de elevi din clasele V-XII.

S-au calificat pentru etapa următoare 358 de elevi, adică 42,9 la sută din numărul participanților. Cel mai mare procent de elevi calificaţi în etapa a doua s-a înregistrat la clasa a X-a, unde 74 la sută dintre candidaţi au obţinut punctajul necesar. La clasa a XI-a s-au calificat 60 la sută, iar la clasa a XII-a 55,55 la sută. La polul opus se află elevii de a V-a, care deşi au participat în număr foarte mare (316 candidaţi) au obţinut punctaj de trecere doar 26,26 la sută.

Pentru organizarea acestei etape în județul Galați au participat voluntar 61 de profesori de matematică, iar 20 dintre ei au contribuit la elaborarea subiectelor. Cu o zi înainte de proba de concurs, elevii au primit de la organizatori un mesaj prin care erau rugaţi să nu apeleze la mijloace de fraudare a concursului desfăşurat online. "Nimeni nu a fost obligat să se înscrie la concurs, rezultatele se publică în anonimat, un elev este reprezentat printr-un cod pe care-l știe numai el, se vor publica numai codul și punctajul, fără alte date (școală, profesor etc). Orice elev, care a deschis subiectul și constată că nu îi convine ceva, are posibilitatea să nu dea click niciodată pe butonul «Trimite» sau «Submit». E cea mai bună atitudine pe care o poate avea un elev care decide că un rezultat obținut prin fraudă nu este potrivit pentru conștiința lui", se arată în scrisoarea primită de fiecare candidat în parte.  

Subiectele și rezultatele din județul Galați sunt postate pe site-ul www.mategl.com. 

Etapa a II-a va fi organizată de conducerea centrală a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România pe data de 20 martie 2021 și subiectele vor fi făcute la București. Etapa a III-a este echivalentul etapei finale a olimpiadei de matematică și se va desfășura fizic în mai multe centre universitare din țară, iar etapa a IV-a este cea de constituire a loturilor naționale care vor reprezenta România la concursurile internaționale de matematică (Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică etc).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cinci elevi pe podium, la Naţionala de Informatică

Cinci elevi din Galaţi, toţi de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", au reuşit să obţină premii, menţiuni şi medalii la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Naţionale de Informatică. Cel mai frumos rezultat a fost la clasa a VII-a, unde Rareş Andrei Neculau a primit Premiul al II-lea şi Medalia de Aur. Colegul său Ştefan Pîslaru a obţinut o Menţiune şi Medalia de Bronz. La clasa a VIII-a, Sebastian Pintilie a câştigat Premiul al III-lea şi Medalia de Argint, aceleaşi distincţii fiind primite şi la clasa a XI-a de Fabian Anghel. Frumosul palmares se încheie cu o Menţiune şi o Medalie de Bronz, primite de elevul Andrei Maftei de la clasa a IX-a.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei medalii şi trei menţiuni la Naţionala de Matematică

Şase elevi din judeţul Galaţi se numără printre cei care au reuşit să câştige distincţii la etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică, organizată anul acesta de Societatea de Ştiinţe Matematice din România.1.     
Cel mai bun rezultat din Galaţi a fost obţinut de Mara Ioana Zaharia, clasa a IX-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Florin Antohe). Ea a câştigat o Medalie de argint. Câte o Medalie de bronz a fost obţinută de către Răzvan Mihai Păcurariu, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Mihai Dragoș Totolici) şi Claudiu Blîndu, clasa a X-a, Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci (profesor Felix Arhire).
Menţiunile au fost primite de Rareș Andrei Neculau, clasa a VII-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Romeo Zamfir), Maria Teodora Matei, clasa a IX-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Florin Antohe) şi Andreea Laura Antohi, clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Mihai Dragoș Totolici).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

După cinci ani de la o performanţă asemănătoare. Elev gălăţean, în lotul lărgit pentru Internaţionala de Chimie

După cinci ani de la ultima performanţă internaţională obţinută de un elev gălăţean la Olimpiada de Chimie, realizată de Robert Râclea, la ediţia din 2021 avem un nou performer. Este vorba de Vlad Ştefănuţ Radu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", la clasa profesoarei Ruxandra Şerban.

După un an de pauză din cauza pandemiei, Olimpiada Naţională de Chimie s-a desfăşurat în luna aprilie, la organizarea ei participând un număr foarte mare de profesori din învăţământul preuniversitar şi universitar, cu implicarea directa a Universităţii Bucureşti şi a Universităţii de Vest din Timişoara. Compeţitia a avut loc în trei etape, cu dublă supraveghere video. Concurenţii au fost strict monitorizati pe grupuri de doi profesori, fiecare având instalat programul Safe Exam Browser, care odată activat nu permite accesarea altor programe, ci doar subiectul concursului.

Deşi subiectele au fost cu grad înalt de dificultate, Vlad Ştefănuţ Radu s-a clasat pe locul al patrulea, obţinând Medalia de argint. "Punctajul obţinut de Vlad i-a permis să participe la baraj, care a durat cinci ore. În urma acestei probe, el a fost selectat în lotul lărgit al României, din care mai fac parte 12 elevi, printre care şi cei care sunt deja olimpici internaţionali Urmează o perioadă de pregătire şi un nou baraj, în urma căruia vor fi selectaţi numai patru elevi, care vor reprezenta ţara la Olimpiada Internaţională de Chimie, organizată anul acesta în Japonia. Abia acum încep marile emoţii pentru Vlad", ne povesteşte profesoara sa, Ruxandra Şerban.
Pe lângă argintul câştigat de Vlad Radu, alţi doi elevi de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" au adus Galaţiului Medalii de bronz: Carmen Ţâmpău (clasa profesoarei Lidia Mazilu) şi Andreea Iamandei (clasa profesoarei Ruxandra Şerban).
Acestea nu sunt singurele distincţii câştigate de CNVA la concursurile de Chimie.
La "Science On" organizat online, cu supraveghere video, de peste 100 de studenţi, masteranzi, foşti olimpici naţionali şi internaţionali, tot cu subiecte cu grad de dificultate foarte mare, Vlad Radu a ocupat poziţia a patra, după etapa finală de baraj.
De asemenea, la Concursul "Chimia - artă şi ştiinţă", organizat de Facultatea de Ştiinţa Materialelor şi Chimie Aplicată din Bucureşti, elevul Bogdan Surdu a obţinut Premiul I, iar Ioana Roman, Premiul al-III-lea, ambii fiind abia în clasa a IX-a, în condiţiile în care au participat elevi din toţi anii de studii din toată ţara.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

La zece ani distanţă de la o performanţă similară, două gălăţence în lotul lărgit pentru Internaţionala de Fizică

Două gălăţence, Teodora Daria Hărăbor, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", şi Cristiana Andreea Murgoci (actualmente elevă la Bucureşti) s-au calificat anul acesta în lotul lărgit pentru faza internaţională a Olimpiadei de Fizică.

Dacă se va califica în lotul restrâns, Daria Hărăbor nu ar fi la prima experienţă în care reprezintă România la nivel internaţional. Deşi este prima dată când se califică la Fizică în lotul lărgit, eleva de la CNVA deţine deja trei medalii internaţionale la Astronomie şi astrofizică. Are două medalii de aur,  una la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care s-a desfăşurat în 2019 la Piatra Neamţ şi una la aceeaşi competiţie care a avut loc în 2018 în Sri Lanka. Totodată, în august 2019, a câştigat şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, ediţia a XIII-a, desfăşurată în Ungaria. Ea ar fi obţinut cu siguranţă distincţii şi medalii şi anul trecut, dacă, din cauza pandemiei, concursurile nu ar fi fost anulate. Ea se numără, de altfel, printre semnatarii unei petiţii adresate ministrului Educaţiei de anul trecut prin care solicita reluarea concursurilor şcolare.

"Pentru mine, colegii şi prietenii mei olimpici din alte judeţe, aceste competiţii sunt importante pentru că ne ţin în priză ca să devenim mai buni. Eu recunosc că nu aş fi lucrat chiar atât de mult, dacă nu ar fi fost olimpiadele. Olimpiadele sunt locul în care te afirmi, dar şi ţi se confirmă faptul că eşti pe drumul cel bun", spunea anul trecut olimpica gălăţeană. 

Daria Hărăbor nu este singura gălăţeancă din lotul lărgit la Internaţionala de Fizică. Cristiana Andreea Murgoci, fostă elevă la CNVA, actualmente la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, se află şi ea printre primii calificaţi în lotul lărgit la această disciplină. 

Performanţa ambelor olimpice este cu atât mai lăudabilă cu cât, de aproape zece ani, de la Mihai Răcoreanu, niciun alt elev de la un liceu din Galaţi nu a reuşit să se mai califice la Fizică la nivel de Internaţională.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bianca Negrău, calificată la Internaţionala de Lingvistică. O materie care nu se predă la şcoală.

Bianca Negrău, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a reuşit să se califice în lotul lărgit la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, iar în prezent aşteaptă rezultatele ultimei selecţii, pentru a vedea dacă s-a calificat în lotul restrâns.

"Chiar dacă s-a ţinut doar Concursul Online de Lingvistică, am reuşit să mă calific în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică. După o lună de pregătire cu membrii comisiei, am avut o probă de selecţie pentru lotul restrâns, la care a trebuit să rezolv cinci probleme în şase ore, după modelul internaţionalei, iar în curând voi afla dacă sunt printre cei patru elevi ce vor reprezenta România la această etapă", ne spune tânăra, care are o experienţă destul de bogată la această competiţie, ea participând la fazele naţionale încă din clasa a V-a.
"Am descoperit Olimpiada de Lingvistică în clasa a V-a, cu ajutorul doamnei profesoare Mariana Mihai, dar atunci nu am putut să înţeleg pe deplin ce aptitudini ar trebui să aibă un olimpic la această materie. În clasa a VIII-a, cu ajutorul doamnei profesoare Cristina Bejan, am reuşit să dezleg acest mister şi a fost primul an în care am ajuns la etapa naţională, la care am obţinut menţiune de la MEN, urmând ca la liceu, sub îndrumarea doamnei profesoare Cătălina Popa, să mă calific în fiecare an la faza naţională", mai povesteşte ea.
Este un concurs destul de dificil, pentru că îmbină limba română cu matematica, dar solicită şi o logică impecabilă. În plus, este o disciplină care nu se predă la şcoală, ceea ce pentru Bianca nu a fost un impediment, ci o provocare binevenită. "Cel mai atractiv la lingvistică este faptul că nu se preda la şcoală. Din aceasta cauză, probabil ca majoritatea nici nu înţeleg ce cuprinde şi confundă deseori această olimpiadă cu cea de limba română. Nu este în totalitate greşit. O mare parte din subiecte se concentrează pe gramatică, dar pot apărea şi sisteme de numeraţie şi chiar moduri de formare a arborilor de familie în diferite ţări ale lumii. Pentru a putea rezolva subiectele propuse, un elev ar trebui să aibă creativitate şi un simt al logicii, dar şi foarte multă răbdare şi perseverenţă, întrucât cele mai bune idei vin când te aştepti cel mai puţin. O probă la Olimpiada de Lingvistică, secţiunea de performanţă (clasele 9-12), constă în rezolvarea a trei subiecte în trei ore. Fiecare subiect presupune traducerea unor structuri dintr-o limbă inventată, ieşită din circulaţie sau vorbită de un număr foarte mic de oameni, în limba română şi invers, iar la final este nevoie de o explicaţie structurată a modului în care funcţionează limba respectivă. Gradul de dificultate al problemelor nu depinde doar de nivelul de pregătire al elevilor, ci şi de intuitivitatea lor, pentru că deseori se întâmplă ca un elev cu un rezultat mai slab să ştie să rezolve un subiect mai bine decât altul cu rezultat mai bun", explică olimpica gălăţeană de ce a ales să participe an de an la această competiţie. Anul acesta, chiar dacă s-a calificat şi la Naţionala de Chimie, Bianca a ales să participe la proba de baraj pentru Lingvistică (deşi pe viitor vrea să facă Medicină), deoarece cele două competiţii se desfăşurau în aceeaşi perioadă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Trei medalii de aur şi două de argint pentru elevii gălăţeni, la Olimpiada Naţională de Astronomie

Toţi cei cinci concurenţi gălăţeni care au participat la faza naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică s-au întors cu premii şi medalii, ocupând primele locuri. Mai mult decât atât, avem o elevă din Galaţi calificată la faza internaţională, care se va desfăşura între 14 şi 21 noiembrie.   

Lotul gălăţean a reuşit să câştige nu mai puţin de trei medalii de aur, una la seniori şi două la juniori. Daria Hărăbor, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut Medalia de aur la seniori şi s-a calificat la faza internaţională, aşa cum a mai reuşit de câteva ori până în prezent.
Celelalte două medalii de aur au fost câştigate de Dragoş George Lazăr de la Şcoala Nr. 29 şi de Mendel Mendelsohn, de la CNVA.
Cei doi câştigători ai medaliilor de argint sunt de la Şcoala Nr. 29, Ştefan Poteraşu şi Robert Cocu.
Cei trei elevi de la Şcoala Nr. 29, dar şi juniorul de la CNVA au avut anul acesta admitere la liceu, deci au început pregătirea pentru olimpiadă destul de târziu, după susţinerea probei la Matematică, la Evaluarea Naţională. 
"Faza judeţeană am organizat-o pe 1 iulie. Ei au avut ultima probă la examen pe 26 iunie. Deci au avut numai patru zile să se pregătească pentru concurs. Iar până la faza naţională, doar o lună. De aceea, este cu atât mai lăudabil că s-au obţinut asemenea rezultate frumoase, care au clasat Galaţiul pe primele locuri între judeţele ţării", ne-a declarat Elena Seciu, una dintre cele două profesoare care au pregătit lotul elevilor de la Şcoala Nr. 29, dar şi cea care i-a însoţit la Suceava, oraşul unde s-a desfăşurat faza naţională.
Profesoara Elena Seciu ne-a mai declarat că toate cheltuielile legate de transportul şi cazarea la Suceava în perioada cât s-a desfăşurat olimpiada, între 26 şi 29 iulie, au fost achitate pentru elevii de la Şcoala Nr. 29 de către asociaţia unităţii de învăţământ. 
"Ne pare rău că nu se organizează anul acesta faza internaţională şi pentru juniori, din cauza pandemiei. Cu siguranţă, s-ar fi calificat toţi patru, pentru că au avut punctaje foarte mari", ne-a declarat Lucia Popa, cealaltă profesoară de la Şcoala Nr. 29 care s-a ocupat de pregătirea olimpicilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Două medalii de bronz la Internaţionala de Astronomie

Doi elevi din Galaţi, Daria Hărăbor şi Mendel Mendelsohn, au câştigat câte o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat între 6 şi 13 noiembrie, la Piatra Neamţ, în organizarea Observatorului Astronomic din Milano.

Daria Hărăbor este elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi a mai obţinut premii şi medalii la internaţionalele de Astronomie. Ea a câştigat, în 2019, o medalie de aur la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care s-a desfăşurat tot la Piatra Neamţ. E cea de-a doua medalie de aur internaţional pe care a primit-o, gălăţeanca fiind câştigătoare şi la concursul desfăşurat în Sri Lanka, în 2018.

Daria Hărăbor mai are în palmares şi o medalie de bronz, de la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, ediţia a XIII-a, desfăşurată în Ungaria, în august 2019.
Prin urmare, Daria este abonată anual, încă din clasa a VIII-a la medalii internaţionale la Astronomie şi Astrofizică, numărul acestora ajungând la patru. Din nefericire, în 2020, din cauza pandemiei, nu s-au mai organizat olimpiade, acesta fiind anul în care valoroasa tânără, care se luptă pentru premii aduse României şi Galaţiului, nu a primit nicio distincţie. Astronomia şi Astrofizica nu sunt singurele domenii în care excelează. Daria a mai câştigat premii naţionale şi la concursuri de Matematică şi Fizică.

Deşi abia a trecut în clasa a IX-a, Mendel Mendelsohn, fost elev al Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", actualmente admis la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, este unul dintre tinerii despre care, probabil, vom mai scrie, fiind înclinat spre performanţă. Pentru el, medalia de bronz câştigată acum este prima distincţie internaţională. Însă şi el este multipremiat la nivel naţional la mai multe discipline, Matematică, Fizică, Informatică.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Daria Hărăbor - două medalii internaţionale, în aceeaşi lună

Gălăţeanca Daria Hărăbor, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a fost recompensată cu o Medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică - Columbia 2021 (IOAA - Columbia 2021), ediția a 14-a, care a avut loc în perioada 14-21 noiembrie.
Este cea de-a doua medalie de bronz internaţional pe care olimpica din Galaţi o obţine în decurs de numai o lună. În perioada 6-13 noiembrie, Daria Hărăbor a participat şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie, la Piatra Neamţ, în organizarea Observatorului Astronomic din Milano.
Daria Hărăbor este o obişnuinţă a podiumurilor la aceste concursuri. De-a lungul timpului, a strâns în palmares două medalii de aur şi trei de bronz. Ea a câştigat, în 2019, Medalia de Aur la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care s-a desfăşurat tot la Piatra Neamţ. Cea de-a doua medalie de aur internaţional pe care a primit-o gălăţeanca a fost la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka, în 2018.
Daria Hărăbor a mai fost recompensată cu o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, ediţia a XIII-a, desfăşurată în Ungaria, în august 2019.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Performanţă în premieră reuşită de un elev gălăţean. De două ori premiul I la un concurs foarte dificil

Vlad Radu, elev la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut Premiul I la Concursul Naţional de Chimie "C. D. Neniţescu" organizat de Universitatea Politehnică din Bucureşti. Medaliat de-a lungul timpului la foarte multe concursuri şi olimpiade, Vlad Radu primeşte pentru a doua oară Premiul I la acest concurs, performanţă neegalată de niciun elev gălăţean până în prezent. "C. D. Neniţescu" este o competiţie foarte dificilă, la care concurenţii au de rezolvat probleme care să-i pună în realitatea muncii de cercetare sau de producţie în chimie.

"Este singurul elev gălăţean care a reuşit o asemenea performanţă, cu două premii I. Un singur premiu I a mai fost obţinut, în urmă cu ceva ani, de Robert Râclea, dar el nu era elevul meu. Este un premiu pe care l-am aşteptat 27 de ani, de când s-a înfiinţat concursul, până în 2019, când Vlad mi-a făcut bucuria de a reuşi să-l obţină. Este o performanţă uriaşă cel de-al doilea Premiu I, care încununează şi cariera sa de elev strălucit, dar dă şi sens muncii mele de peste 40 de ani la catedră", ne-a spus profesoara Ruxandra Şerban.
Deşi distincţia vine după multe ore de muncă în echipă, Ruxandra Şerban recunoaşte că Vlad n-ar fi reuşit să ajungă la acest nivel atât de înalt, dacă nu ar fi fost profesoara Monica Necula, de la Şcoala Nr. 29, care i-a pus bazele chimiei, şi dacă nu ar fi profesorii care predau la clasa lui, pentru că elevul are şi cunoştinţe temeinice de matematică şi fizică, fără de care nu s-ar fi descurcat.

Un concurs fascinant

Vlad Ştefănuţ Radu a participat anul acesta pentru a patra oară la Concursul "Neniţescu". În clasa a IX-a nu a obţinut niciun premiu, dar s-a clasat pe locul al cincilea pe ţară. Se dau doar trei premii şi o singură menţiune. Cel care rămâne pe locul al cincilea nu primeşte nimic. Decât mândria că a ajuns în finală. În clasa a X-a a obţinut primul Premiu I, iar anul trecut, în clasa a XI-a, a primit Premiul al III-lea. "Sunt foarte bucuros că am reuşit să termin seria de participări cu un Premiu I la acest concurs care m-a fascinat din clasa a IX-a prin dificultatea subiectelor şi prin faptul că e o provocare fiecare participare. În plus, am reuşit să primesc câte un premiu la fiecare dintre cele trei secţiuni ale concursului: chimie anorganică, chimie organică şi chimie fizică", spune Vlad.
Anul trecut s-a schimbat şi structura concursului, din cauza pandemiei. Dacă, iniţial, el avea o probă practică şi una teoretică, acum a rămas doar proba teoretică, deoarece competiţia se susţine online. "Dacă înainte proba teoretică avea şapte probleme de rezolvat în trei ore, acum au fost zece probleme tot în aceeaşi perioadă de timp şi a fost destul de greu să le rezolvi fără greşeală", mai punctează olimpicul.
El mi-a explicat de ce este atât de important un premiu obţinut la "Neniţescu". "Sunt subiecte foarte grele, de nivelul celor care se dau la barajele olimpiadei pentru selecţia în lotul care reprezintă România la fazele internaţionale ale competiţiei. În plus, sunt cerinţe prin care nu ţi se solicită doar cunoştinţele învăţate, ci şi capacitatea de a le lega de realitate. Lucruri simple, din viaţa de zi cu zi, despre care niciodată nu ţi-ai pus problema că ar avea în spate ceva legat de chimie, ceea ce le face complicat de rezolvat în cadrul concursului", povesteşte olimpicul.
Anul trecut, Vlad Radu chiar a reuşit să se califice şi în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Chimie, dar la baraj s-a clasat pe locul al şaselea şi se califică doar primii patru. Anul acesta se pregăteşte intens, pentru că-şi doreşte să-şi atingă visul: participarea la faza internaţională şi, de ce nu, o medalie. 
Fiind în clasa a XII-a, trebuie să se gândească şi la viitorul său, pe care, normal, îl vede sub semnul Chimiei. A aplicat la mai multe facultăţi din străinătate. Mai are de trimis aplicaţii. Nu exclude nici posibilitatea de a rămâne în ţară. Încă nu s-a decis, dar va alege ce e mai bun pentru el la momentul oportun.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.