Sari la conținut

Recensământul populației și locuințelor 2022


dcp100168

Postare recomandata

800 de familii din Galați, selectate să participe la recensământul de probă

Institutul Național de Statistică (INS) efectuează, pe parcursul lunii martie, Recensământul de probă al populației și locuințelor. În jur de 50.000 de gospodării din întreaga țară au fost alese pentru a lua parte la acest demers, despre care autoritățile spun că este o etapă de pregătire a Recensământului General, care va avea loc în prima parte a anului viitor. Cei care refuză să răspundă întrebărilor pot fi amendați.

Peste 800 de familii din municipiul Galați și din comuna Șendreni au fost alese pentru a lua parte la Recensământul de probă organizat luna aceasta, potrivit Direcției Judeţene de Statistică Galați. Persoanele selectate au posibilitatea de a completa singure formularul online cu întrebări. Pentru cei care nu dispun de internet, interviurile vor avea loc față în față, întrebările fiind puse de recenzori.

Recensământul constă în două etape. Între 10 și 16 martie, oamenii trebuie să completeze singuri formularul electronic disponibil pe site-ul www.recensamnatromania.ro. În acest sens, gălățenii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării în platforma online. După înregistrare, INS va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi însă completate de o singură persoană.

"Din cauza condițiilor sanitare generate de pandemia de SARS-CoV-2, este recomandată autorecenzarea, prin completarea chestionarului online. Chestionarul poate fi completat de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC", a precizat pentru "Viața liberă" Constantin Macoviciuc, directorul Direcției de Statistică Galați.

În a doua etapă, desfășurată în cea de-a doua parte a lunii, recenzorii vor merge la adresele selectate și vor face interviuri față în față cu persoanele care nu au acces la internet.

Ce întrebări conține formularul

Persoanele selectate vor fi întrebate despre condițiile în care locuiesc, despre utilitățile de care dispune locuința, dar și despre studiile finalizate sau veniturile lunare ale familiei. "Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei", avertizează INS.

Potrivit Direcției de Statistică Galați, populația județului Galați era, la jumătatea anului trecut, de 627.530 de persoane.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

Te autorecenzezi și câștigi o zi liberă, dacă ești salariat

În anul 2022, în România, cât şi în alte state membre UE, se va realiza Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, al 13-lea în istoria statisticii oficiale din România (recensămintele anterioare s-au desfăşurat în anii 1859, 1899, 1912, 1930, 1941, 1948, 1956, 1966, 1977, 1992, 2002, 2011) şi cel de-al doilea de la aderarea României la Uniunea Europeană, în anul 2007.

Pentru a cunoaşte cu precizie câţi mai suntem în ţară (care este populaţia rezidentă sau stabilă), în fiecare unitate administrativ-teritorială (macro-regiune, regiune, judeţ, municipiu, oraş, comună), o dată la zece ani se organizează recensământul populaţiei şi locuinţelor.

RPL-runda 2021 se realizează sub aspect tehnico-metodologic exclusiv de către Institutul Naţional de Statistică, în concordanţă cu regulamentele Uniunii Europene, precum şi cu normele Comisiei economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite în domeniul recensământului populaţiei şi al locuinţelor, sub coordonarea şi controlul Comisiei centrale pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor.

Potrivit Art. 21 din OUG nr. 19 din 14 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România – forma consolidată valabilă de la 23 iulie 2021, momentul de referinţă al RPL 2021 este ora «0» din ziua de 1 decembrie 2021. În baza legislaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea RPL-runda 2021 (OUG nr. 19/ 2020 aprobată prin Legea nr. 178/ 2020 şi Legea nr. 204/ 2021 privind aprobarea OUG nr. 39/2021 pentru modificarea OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, HG nr. 733/ 2020) au fost constituite la nivel central şi teritorial structuri cu atribuţii in coordonarea,organizarea, pregătirea si desfăşurarea recensământului. La nivel judeţean şi local a fost înfiinţate comisia judeţeană sub conducerea Instituţiei Prefectului, respectiv comisiile locale de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale; la nivelul direcţiilor judeţene de statistică au fost constituite Unităţi Judeţene de Implementare a Recensământului (UJIR-uri).

Este important de reţinut că, la RPL-runda 2021 care se va desfăşura propriu-zis anul acesta (2022), vor face obiectul recenzării următoarele categorii de persoane:
• persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România;
• persoanele cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni;
• gospodăriile şi nucleele familiale;
• clădirile de locuit;
• locuinţele situate în orice clădire, indiferent de forma de proprietate, de pe teritoriul României; spaţiile colective de locuit.
La RPL-runda 2021 datele privind populaţia rezidentă a ţării vor fi culese utilizându-se mijloace digitale (tablete electronice), aşa cum s-a procedat şi la Recensământul General Agricol-runda 2020 desfăşurat în perioada 10 mai-31 iulie 2021.

Digitalizarea recensământului scurtează perioada de analiză, procesare, validare şi diseminare a datelor statistice. Populaţia care dispune de competenţe digitale de bază (operarea pe calculator, tabletă electronică, telefon mobil etc.) şi deţine echipamente informatice şi conexiune la internet este încurajată să se autorecenzeze.

Autorecenzarea este acţiunea prin care înregistrarea informaţiilor la recensământ este efectuată de către persoana însăşi şi se poate realiza de pe echipamentul propriu al persoanei care se autorecenzează sau al gospodăriei din care aceasta face parte sau de pe echipamente (tablete) puse la dispoziţie de către UJIR-uri prin intermediul primăriilor în cadrul unor spaţii special amenajate pentru această operaţiune.

Fiecare persoană cu reşedinţa obişnuită în România are posibilitatea autorecenzării, parcurgând 2 paşi:
• Pasul 1: constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la o adresa dedicate sau accesând un cod QR postat pe site-ul RPL de către INS.;
• Pasul 2: constă în completarea chestionarului individual, prin accesarea acestuia la link-ul primit pe adresa de e-mail indicată la preînregistrare.
Preînregistrarea de la pasul unu este necesară pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării (art.49 din OUG nr.19/2020).

expressdedunare.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recensământul Populației și Locuințelor va începe pe 14 martie 2022

Pentru prima dată în istoria cercetărilor statistice de amploare din România, recensământul va fi complet digitalizat, adică datele statistice vor fi culese, validate, prelucrate și prezentate în format electronic.

La ce întrebări va trebui să răspundem?

În legătură cu întrebările la nivel de persoană, chestionarele vor cuprinde întrebări din categoria caracteristicilor demografice – sex, data nașterii, starea civilă legală, anul căsătoriei, numărul copiilor născuți vii (doar pentru persoanele de sex feminin).

Pentru clădiri, acestea vor cuprinde întrebări referitoare la tipul clădirii, anul construirii ei, materialele de construcție ale pereților exterior ai acesteia.

Pentru locuințe, vom fi întrebați cu referire la titlul sub care gospodăria ocupă locuința, numărul gospodăriilor din locuință, numărul persoanelor din locuință, tipul locuinței, statutul acesteia, poziția sa în clădire, situația ocupării sale, forma de proprietate, numărul camerelor de locuit, existența băii, bucătăriei, a toaletei cu apă, a instalației de canalizare, cea a sistemul de alimentare cu apă rece și caldă, a instalației de alimentare cu apă caldă și a instalației electrice.

Va mai trebui să precizăm dacă locuința noastră are un sistem de energie regenerabilă, este dotată cu instalație de aer condiționat, combustibilul folosit la gătitul zilnic, modul în care locuința este încălzită, tipul de echipament și combustibilul folosit pentru încălzirea sa, dar și dacă aceasta este termoizolată și reabilitată termic.

România a pierdut peste 1,1 milioane de locuitori din 2011 până în prezent

România a pierdut cel puţin 1,1 milioane de persoane din populaţia rezidentă din 2011 până în prezent, pe fondul sporului natural negativ şi al migraţiei externe, principalii factori ai scăderii populaţiei. „Dacă ne uităm la dinamica populaţiei rezidente, observăm o scădere foarte accentuată a populaţiei între cele două recensăminte: de la ultimul recensământ până în prezent avem o pierdere de cel puţin 1,1 milioane de persoane la nivelul populaţiei rezidente“, a spus Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

La ultimul recensământ, cel din 2011, România avea o populaţie de 20,1 milioane de locuitori, iar în 2021, conform estimărilor INS, populaţia rezidentă a României a fost de 19,1 milioane de locuitori. Cel mai ridicat nivel al populaţiei României a fost înregistrat în anul 1992, când ţara avea 22,8 milioane de locuitori. Recensământul de probă a avut deja loc anul trecut.

expressdedunare.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tot ce trebuie știut despre Recensământul populației de anul acesta. Noutăți importante

Cel de-al 13-lea recensământ al populației și al locuințelor din istoria României va începe la mijlocul lunii martie a acestui an. Față de recensămintele precedente, demersul Institutului Național de Statistică (INS) de anul acesta aduce o serie de noutăți importante în modul de colectare a datelor. Clasicele chestionare pe hârtie vor fi înlocuite de chestionare online, iar repondenții care au serviciu sunt încurajați să se autorecenzeze, prin acordarea unei zile libere.

Pandemia de COVID-19 a dus la amânarea cu un an a Recensământului Populației și al Locuințelor (RPL), eveniment programat, inițial, pentru 2021. Anul acesta, prima etapă a recensământului a început la 1 februarie și durează până pe 13 martie 2022. În acest stadiu, este realizată colectarea indirectă a datelor relevante din surse administrative. De pe 14 martie și până pe 15 mai va avea loc etapa de autorecenzare online, ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru România. Ultima etapă se va desfășura între 16 mai și 17 iulie, când recenzorii vor merge pe teren pentru a colecta datele, prin interviu față în față, în chestionarul electronic de pe tablete, pentru persoanele care nu s-au autorecenzat online.
"Este important să știm că Recensământul reprezintă singura operațiune care produce, la intervale regulate de timp, numărarea oficială a populației care trăiește pe teritoriul unei țări și în cele mai mici subteritorii geografice ale sale, împreună cu un număr selectat de caracteristici demografice și sociale ale populației. De asemenea, produce și date referitoare la stocul de locuințe. Noutatea majoră pe care o aduce recensământul din acest an este legată de culegerea datelor în trei etape, printr-un proces care este complet digitalizat și care respectă integral metodologiile și standardele europene", explică Anca Simona Popescu, directoarea Direcției Județene de Statistică (DJS) Galați.

Întrebări despre persoană și despre locuință

Chestionarul de recensământ are o secțiune pentru recenzarea locuinței și o alta pentru recenzarea persoanei. Capitolul dedicat locuinței conține date despre persoanele care ocupă permanent sau temporar respectiva gospodărie, însă are și detalii despre tipul locuinței, despre forma de proprietate, despre numărul de camere și despre unele caracteristici ale grupului sanitar (așa se află, spre exemplu, câți români au încă WC-ul în curte). Apoi, se cer detalii despre utilităţi, dar și despre combustibilul folosit la gătit şi la încălzire. Concret, participanţii la recensământ trebuie să spună dacă locuinţa este dotată cu ferestre termoizolante şi dacă respectiva clădire a fost reabilitată termic.
Cea de-a doua secțiune trebuie completată cu date despre persoana recenzată, iar momentul de referință este 1 decembrie 2021. Astfel, conform unui document guvernamental adoptat recent, se vor înregistra în chestionare "un copil născut înainte de ora «0» din ziua de 1 decembrie 2021 şi o persoană decedată după ora «0» din ziua de 1 decembrie 2021 (întrucât era în viaţă la momentul de referinţă al recensământului)".
Cei chestionaţi vor trebui să precizeze starea civilă şi data căsătoriei sau cea a "constituirii uniunii consensuale". Apoi, cei care completează formularul vor fi nevoiţi să spună motivul pentru care stau în respectiva localitate, în cazul unei relocări recente, din ce etnie consideră că fac parte, dar şi nivelul de educaţie atins, terminând cu solicitarea de nominalizare a universităţii absolvite. În fine, cei chestionaţi trebuie să spună ce religie au.

Cum se face autorecenzarea

Fiecare persoană cu reședința obișnuită în România este încurajată să se autorecenzeze, prin parcurgerea a doi pași. Pentru început, pe website-ul RPL (care va deveni funcțional în jurul datei de 14 martie), se completează formularul de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, accesând un cod QR postat pe respectivul site de către INS. Apoi, chestionarul este completat individual, prin accesarea acestuia la linkul primit pe adresa de e-mail indicată în preînregistrare. Preînregistrarea de la pasul unu este obligatorie pentru a primi linkul de accesare a chestionarului individual.

Cum se acordă ziua liberă

Pentru a încuraja autorecenzarea, persoanele salariate care apelează la această modalitate de recenzare, între 14 martie și 15 mai 2022, au dreptul la o zi liberă plătită. Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, conform OUG nr. 19/2020. Pe de altă parte, cei care nu se pot autorecenza vor fi contactaţi de recenzori pentru colectarea datelor în perioada 16 mai - 17 iulie 2022, dar în acest caz respectivele persoane nu mai beneficiază de ziua liberă.
Este important de menționat și că, în paralel cu autorecenzarea, în perioada 14 martie - 15 mai, pentru persoanele care nu dispun de un dispozitiv cu acces la internet sau care au nevoie de asistență în ceea ce privește aspectele tehnice, se vor amenaja spații speciale de către primării, chiar și în mediul rural. În aceste spații, se va asigura asistență prin prezența unui recenzor care va oferi suport tuturor persoanelor care vor să se autorecenzeze online.
"Dincolo de realele probleme cotidiene, ne-am dori ca, în județul Galați, să se autorecenzeze online cât mai mulți locuitori. În acest mod, fiecare dintre noi poate contribui la reușita unei activități care nu este a INS sau a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației 2021, ci a întregii țări". Dincolo de metodologii, de norme și de instituțiile implicate, în primul rând trebuie ca noi, cetățenii, să înțelegem importanța recensămintelor", a concluzionat Anca Simona Popescu.

Istoria recensămintelor în România

Ultimul recensământ al populației și al locuințelor a avut loc în România în anul 2011. În ultimii zece ani, din cauza emigrării masive și a ratei scăzute a natalității, populația țării a scăzut, însă, cu aproape un milion de locuitori, arată Institutul Național de Statistică. Datele arată că, în 2011, populația rezidentă era de aproximativ 20 de milioane, iar la 1 ianuarie 2021 s-au înregistrat 19.201.662 de locuitori.
De la "census provinciae" din timpul împăratului Traian al Daciei Preistorice, până la ultimul recensământ desfășurat în România, în anul 2011, întreaga cercetare statistică națională a preluat diverse forme, în funcție de evoluția popoarelor și de contextul social, politic și economic al statelor în care trăiesc. România a trecut printr-o arhivă completă de 12 recensăminte, din perioada 1859-1860 până în 2011, scopul cercetării naționale fiind același: îmbunătățirea calității vieții românilor prin politici publice corecte, complete și transparente, scrie contributors.ro.
Primul recensământ după Marea Unire s-a realizat în 1930, când România s-a remarcat la nivel european, cercetarea fiind considerată o "realizare ştiinţifică excepţională", fiind una dintre cele mai moderne efectuate în acei ani în lume, datorită colectării simultane a datelor privind apartenența etnică, limba maternă și religia.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Primăria Galaţi caută recenzori pentru Recensământul populaţiei şi al locuinţelor

Primăria municipiului Galaţi recrutează, în perioada 07 - 08 februarie 2022, recenzor/recenzor autorecenzare asistată pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România.

Care sunt condiţiile de angajare
Condiţiile de angajare sunt următoarele:
- Să aibă cel puţin 18 ani împlinţi la data selectiei;
- Să aibă cel puţin studii medii absolvite (conform art.45 alin (2) din OUG 19/2020;
- Să nu aibă cazier judiciar;
- Să aibă abilitatea de a utiliza corect un terminal informatic de tip tabletă;
- Să aibă capacitatea/dorinţa să desfăşoare muncă în teren şi să aibă disponibilitatea de a lucra în medie de la 8 până la 12 ore/zi;
- Să aibă disponibilitatea de a lucra în weekend;
- Să aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;
- Să aibă capacitatea fizică de efort prelungit pentru vizitele în teren, posibil necesitatea de a vizita locuinţe dispersate pe o întindere geografică mare;
- Rezistenţa la stres şi lucrul sub presiune;
- Să dea dovada de responsabilitate;
- În zonele cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea limbii şi a acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj;
- Să dispună de un telefon mobil propriu pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
- Disponibilitatea de a participa la sesiunile de instruire/informare cu privire la activitatea ce urmeazăa fi desfăşurată;
- Să aibă experienţă în activitatea de operator statistic (reprezintă un avantaj).

Câţi bani primesc recenzorii
Potrivit site-ului recensamantromania.ro, în perioada de autorecenzare (14.03-15.05.2022) plata recenzorilor se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistenţa populaţiei, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de: 7 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea persoanei” şi 3,5 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial.
În perioada de recenzare în teren (16.05-17.07.2022) plata recenzorilor se face în funcţie de numărul de chestionare completate prin interviu faţă-în-faţă, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea persoanei” şi 3,5 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv „Secţiunea pentru recenzarea spaţiului colectiv de locuit”.
În perioada de recenzare în teren (16.05-17.07.2022), pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial, pentru care distanţele parcurse sunt mai mari şi timpul necesar recenzării întregului sector de recensământ creşte, plata recenzorilor se face în funcţie de tipul de chestionar, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 9 lei pe „Secţiunea pentru recenzarea persoanei” şi 5 lei pentru „Secţiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv „Secţiunea pentru recenzarea spaţiului colectiv de locuit”.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

De luni, 14 martie 2022, recensământ cu telefonul

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, are loc etapa de autorecenzare din cadrul „Recensământului populației și locuințelor 2021".

„Pentru prima dată în România, recensământul va fi sută la sută informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării, care se va realiza online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet, accesând site-ul www.recensamantromania.ro. Chestionarul pentru autorecenzare va fi disponibil în limba română, în limbile minorităților naționale și în limba engleză”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în două etape astfel:

- în perioada 14 martie - 15 mai 2022 va avea loc autorecenzarea online;

- în perioada 16 mai - 17 iulie 2022, pentru cei care nu s-au autorecenzat, va avea loc recenzarea prin interviu față în față, cu înregistrarea datelor pe tabletă, de către un recenzor.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Portalul dedicat Recensamântului populației și locuințelor a clacat din cauza suprasolicitării

Recensamântului populației și locuințelor, care a început în această dimineaţă de luni, 14 martie 2022, a dat deja de greu. În primele ore ale dimineții, site-ul proiectat să ”ducă” 1,200 de accesări simultane pe secundă, n-a mai făcut față românilor dornici să se autorecenzeze, după cum scrie HotNews.

Situaţia a fost explicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), printr-un comunicat: “Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat.

Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro sau site-ul Institutului Național de Statistică la adresa https://insse.ro/cms/ro.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat”, transmite INS.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde sunt cele 12 centre de autorecenzare asistată din Galaţi

Primăria muncipiului Galaţi a stabilit 12 centre, pe raza municipiului, pentru autorecenzarea asistată, dedicate celor care nu se pricep să acceseze singuri platforma online.

1. Primăria Municipiului Galati, str. Domnească, nr. 54; luni-vineri: orele 8-20; sâmbătă: 9-17; Tel. 0236-307.700.

2. Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, str. Fraternităţii, nr. 1; luni-joi: orele 8-16; vineri: 8-14; Tel. 0236-307.774.

3. Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor, str. Domnească, nr. 102; luni-joi: orele 8-16; vineri 8-14; Tel. 0236-492.667.

4. Serviciul de Stare Civilă Galaţi, str. Traian, nr. 93; luni-joi: orele 8-16; vineri: orele 8-14; sâmbătă: 9-17; Tel. 0236-307.747.

5. Direcţia Impozite Taxe şi Alte Venituri Locale, Sediul central din str. Domnească, nr. 13; luni-joi: orele 8-16; vineri: 8-14; Tel. 0236-307.755.

6. Direcţia Impozite Taxe şi Alte Venituri Locale - Secţia 2 - Bd. Henri Coandă, nr. 40; luni-joi: orele 8-16; vineri: 8-14; Tel. 0236-307.759.

7. Direcţia Impozite Taxe şi Alte Venituri Locale - Secţia 3 - Micro 18 - Bd. Brăilei, bloc E4; luni-joi: orele 8-16; vineri: 8-14; Tel. 0236-307.779.

8. Direcţia Impozite Taxe şi Alte Venituri Locale - Secţia 4 - str. Basarabiei, nr. 55, bloc A16, parter; luni-joi: orele 8-16; vineri: 8-14; Tel. 0236-307.756.

9. Shopping City Galaţi, Bd. George Coşbuc, nr. 251; luni-sâmbătă: 10-20.

10. Biblioteca Judeţeană "V.A.Urechia", str. Mihai Bravu, nr. 16; luni-vineri: orele 8-18.

11. SC Gospodărire Urbană, str. Traian, nr. 246; luni-joi: orele 8-16; vineri: 8-14.

12. Piaţa Centrală Galaţi, str. Traian, nr. 63; luni-vineri: 10-18; sâmbătă: 9-13; Tel. 0236-144.054.

Cum se face recenzarea

Pentru prima etapă a Recensământului populaţiei şi locuinţelor, autorecenzarea, procedura este următoarea: membrii gospodăriei desemnează o persoană care completează formularul de preînregistrare accesând www.recensamantromania.ro, platforma "Auto-recenzare". Această persoană completează CNP-urile tuturor membrilor gospodăriei, adresa/adresele de e-mail şi celelalte informaţii solicitate. Pe adresa de e-mail indicată în formularul de preînregistrare se transmite link-ul pentru completarea chestionarului individual de recensământ - modelul acestor chestionare poate fi consultat în H.G. nr. 143/2022.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Judeţul Galaţi, pe locul 14 ca număr de chestionare completate

Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Galaţi a prezentat în Comisia de Dialog Social desfăşurată marţi, 29 martie 2022, la Prefectura Galaţi, o informare privind stadiul desfăşurării Recensamântului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL). Organizatoric, în perioada 01 februarie – 13 martie 2022 s-a realizat colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative. În perioada 14 martie – 15 mai 2022 se desfăşoară colectarea online a înregistrarilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea online. Ultima etapă este perioada 16 mai – 31 iulie 2022 când se va realiza în teren colectarea prin interviu faţă în faţă asistată de calculator, a înregistrărilor individuale pentru acele persoane, clădiri şi locuinţe pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.

Potrivit raportului întocmit de directorul executiv al DJS Galaţi, Anca Simona Popescu, judeţul Galaţi a început acest Recensământ de la o populaţie estimată, comunicată de Institutul Naţional de Statistică, de 489.476 locuitori din care în mediul urban, 265.325 locuitori care se regasesc în cele 2 municipii şi cele 2 oraşe astfel: Municipiul Galaţi - 226.019 locuitori, Tecuci - 30.985 locuitori, oraş Bereşti - 2.269 locuitori şi oraş Tîrgu Bujor - 6.052 locuitori. În mediul rural, în restul de 61 de UAT-uri populaţia estimată este de 224.151 locuitori.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La o primă ”strigare”, județul a pierdut 41.000 de locuitori

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), judeţul Galaţi a început Recensământul Populației și Locuințelor (RPL) din anul curent de la o populaţie estimată de 489.476 de locuitori, din care, în mediul urban, 265.325 de locuitori.

Astfel, în municipiul Galaţi ar fi 226.019 locuitori, în Tecuci 30.985 de locuitori, la Bereşti 2.269, iar la Târgu Bujor 6.052 de locuitori. În mediul rural, în cele 61 de comune, populaţia estimată este de 224.151 de locuitori. Altfel, conform datelor definitive calculate de INS, populaţia rezidentă la 1 ianuarie 2021 în România este de 19.201.662 de persoane, din care, în judeţul Galaţi 495.149 de persoane.

Un calcul simplu ne arată că, la nivelul judeţului, populaţia stabilă a scăzut în zece ani – de la ultimul recensământ din 2011, când județul Galați avea 536.167 de persoane – cu 41.018 persoane.

Printre posibilele cauze identificate de specialiștii Direcției Județene de Statistică (DJS) Galați se numără, bineînțeles, migrația către alte ţări în căutarea bunăstării personale şi familiale, pentru oportunităţi socio-profesionale mult mai generoase, pentru reîntregirea familiilor sau din alte motive. Migraţia externă masivă şi scăderea natalităţii au determinat reducerea populaţiei stabile a României şi a judeţului nostru, iar scăderea numărului de locuitori, concomitent cu creşterea speranţei de viaţă, determină îmbătrânirea populaţiei României, se arată în materialul prezentat de DJS Galați la ședința Comisiei de Dialog Social, organizată marți, 29 martie, de Instituția Prefectului.

Revenind la procedurile specifice ale RPL - Runda 2021, reamintim faptul că fac obiectul recenzării persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România, persoanele cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni, gospodăriile şi nucleele familiale, clădirile de locuit, locuinţele situate în orice clădire, indiferent de forma de proprietate, dar și spaţiile colective de locuit. Totodată, RPL 2021 trece de la forma tradiţională a numărării populaţiei la cea modernă, cu preluări din surse administrative a datelor privind populaţia rezidentă a ţării, acestea urmând a fi culese utilizându-se mijloace digitale. Populaţia care dispune de competenţe de bază în acest sens (operarea pe calculator, tabletă electronică, telefon mobil etc.) şi deţine echipamente informatice şi conexiune la internet este încurajată să se autorecenzeze, existând și opțiunea autorecenzării asistate, cu sprijinul unui recenzor. Ulterior, în perioada 16 mai – 31 iulie 2022 se va realiza în teren colectarea prin interviu faţă în faţă asistată de calculator, a înregistrărilor individuale pentru acele persoane, clădiri şi locuinţe pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.

Conform informării DJS Galați, la circa o săptămână de la debutul perioadei de autorecenzare, mai exact după nouă zile, în județ au fost completate 22.851 de chestionare, acest fapt situând Galaţiul pe locul 14 la nivel național. Inutil de adăugat că rezultatele recensământului vor fi oglinda populației rezidente a țării și a condițiilor de locuit la data de 1 decembrie 2021, precum și a caracteristicilor sale demografice, economice, culturale și educaționale până la nivel de localitate.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Gălățenii de la oraș, codași la autorecenzare

Bilanțul primei luni de autorecenzare, publicat de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galați, arată că, cel puțin până acum, autorecenzarea a avut mai mult succes la sat, decât la oraș.

În perioada 14 martie - 17 aprilie 2022, numărul total al chestionarelor completate prin autorecenzare în judeţul Galaţi a fost de 109.523. Acestea au fost completate atât individual de către populaţie, cât şi în centrele destinate autorecenzării asistate, puse la dispoziţie de unităţile administrativ-teritoriale, informează DJS Galați.
Din numărul total de chestionare completate la nivelul judeţului Galaţi, 45.596 au fost completate în mediul urban (41,6%) și 63.927 în mediul rural (58,4%). În mediul urban, cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Galaţi - 36.936 de chestionare, acesta fiind urmat de municipiul Tecuci - 6.418 chestionare, oraşul Târgu Bujor - 1.635 şi oraşul Bereşti - 607 chestionare. În mediul rural, s-au evidenţiat următoarele unităţi administrativ-teritoriale, cu peste 2.000 de chestionare completate: Matca - 4.128, Pechea - 3.922, Iveşti - 3.076, Corod - 2.560, Munteni - 2.454 şi Lieşti - 2.323 de chestionare.
Direcția Județeană de Statistică Galați precizează că, din totalul chestionarelor completate la nivelul judeţului, 68,5% din populaţie s-a autorecenzat cu sprijinul unui recenzor, în centrele special amenajate puse la dispoziţie de către UAT-uri. Doar 31,5% din populaţie s-a autorecenzat individual.
Numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul chestionarelor validate şi nici cu numărul de persoane recenzate; o parte din aceste chestionare pot cuprinde date legate de locuinţe, menționează DJS Galați, care reamintește că perioada de autorecenzare şi autorecenzare asistată continuă până la data de 15 mai inclusiv. Instituția îi îndeamnă pe gălățeni să se autorecenzeze în număr cât mai mare şi să utilizeze cu încredere această metodă modernă de colectare a datelor.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Perioada de autorecenzare s-a prelungit

Primăria municipiului Galați informează că s-a prelungit perioada de autorecenzare a populației până pe 27 mai 2022, ca urmare a deciziei Comisiei Centrale a Recensământului Populației și Locuințelor. Totodată, noul calendar de culegere a datelor de la populație prin interviuri față în față prin intermediul recenzorilor este 31 mai – 17 iulie 2022.

Autorecenzarea se poate face individual prin completarea chestionarelor disponibile pe https://www.recensamantromania.ro/ sau cu sprijin în cele 12 centre de autorecenzare asistată din oraș. Până la această dată, s-au autorecenzat 35 la sută dintre gălățeni.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Centre autorecenzare asistata.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Marți începe recenzarea pe teren a populației

Institutul Naţional de Statistică (INS) începe, pe 31 mai 2022, etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, potrivit unui comunicat remis luni, 30 mai, conform Agerpres.

„Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni). Momentul de referinţă al recensământului este ora 00,00 din ziua de 1 Decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situaţia la acel moment”, precizează INS.

Până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban şi 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021.
Etapa de recenzare pe teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Institutul Naţional de Statistică (sediul central şi direcţiile teritoriale de statistică), împreună cu primăriile şi autorităţile locale au pregătit un număr de 20.000 de recenzori de teren pentru această acţiune.„Aceştia vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România”, se menţionează în comunicat. Recenzarea prin interviu faţă în faţă este ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) şi este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Procentul real al gălățenilor recenzați online

În perioada 14 martie - 27 mai 2022, pe perioada autorecenzării, în judeţul Galaţi au fost completate 285.413 chestionare, atât individual de către populaţie, cât și în centrele destinate autorecenzării asistate puse la dispoziţie de către unităţile administrativ-teritoriale, informează Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galați. Din numărul total de chestionare, 53,9% au fost completate în mediul urban (153.741) și 46,1%, în mediul rural (131.672 chestionare).
Conform directorului DJS Galați, Anca Popescu, numărul real al gălățenilor care s-au autorecenzat este mai mic, sub 50%. "Procentul real al autorecenzării în județul Galați este de 48,1% și a fost obținut după ce s-au înlăturat formularele duble, triple și cele completate pentru locuințele neocupate", a precizat directorul DJS Galați.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Începe colectarea datelor prin interviuri față-n față

Primăria municipiului Galați informează că începând de astăzi și până pe 17 iulie 2022 recenzorii vor colecta datele prin interviuri față-n față, cu ajutorul tabletelor, în cadrul Recensământului populației și locuințelor.

În etapa de autorecenzare încheiată pe 27 mai, la nivelul municipiului Galați, din aproximativ 135.000 de formulare completate la domiciliu prin autorecenzare, circa 15.000 au fost invalidate, ca urmare a completării greșite a câmpurilor. Pentru aceste situații, atragem atenția că se va impune recenzarea la domiciliu, având în vedere că nici nu a fost emisă dovada autorecenzării.

Facem apel la populație să colaboreze cu recenzorii, amintind totodată că, potrivit legii, împiedicarea sau refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie contravenție.

În municipiul Galați, sunt angrenați în recensământul populației și locuințelor 192 de recenzori.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cât câștigă un recenzor?

Etapa interviurilor față în față din cadrul recensământului a început deja de zile bune, însă lucrurile nu au mers tocmai așa cum au plănuit organizatorii. Au fost întâmpinate probleme atât din punct de vedere al recenzorilor, cât și al sincronizării datelor pe tablete.

Recenzorii sunt plătiți în funcție de localitățile în care au fost repartizați. În general, un recenzor va primi aproximativ 10,50 lei pentru fiecare persoană recenzată.
Un recenzor va primi 3,5 lei pentru un chestionar corect completat, care privește gospodăria, și 7 lei pentru un chestionar care privește persoana. Există o mică diferență aici. În cazul localităților izolate sau dispersate, unde recenzorii vor primi 9 lei pentru chestionarul de persoană și 7 lei pentru cel de gospodărie.

La 31 mai a început a doua etapă a recensământului, cea în care recenzorii merg pe teren pentru interviurile față în față cu oamenii. Însă în multe localități această etapă a debutat cu stângul și a fost amânată de mai multe ori. Astfel că, în cele din urmă, de luni, recenzorii au ieșit pe teren.

expressdedunare.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Se reînființează centre de recenzare asistată

Primăria municipiului Galați informează că se reînființează patru centre de recenzare asistată, care vor funcționa începând de astăzi până pe 17 iulie 2022, în intervalul orar 8.00-16.30. Astfel, persoanele care din diferite motive nu s-au autorecenzat sau nu au răspuns recenzorilor, sunt rugate să se prezinte la unul din următoarele centre:
- Primăria municipiului Galați, str. Domnească nr. 54;
- Direcția Județeană de Statistică, str. Nicolae Bălcescu nr. 80;
- Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, str. Fraternității nr. 1;
- Biblioteca „V. A. Urechia”, str. Mihai Bravu nr. 16.

Biroul de presă al primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Direcţia Judeţeană de Statistică Galaţi infiinţează 24 de puncte fixe de recenzare în județ

Direcţia Judeţeană de Statistică Galaţi a înființat în sprijinul cetăţenilor primul punct fix pentru efectuarea recenzării populaţiei la sediul instituţiei din Strada Nicolae Bălcescu, nr. 80. Centrul este deschis de luni până duminică, între orele 8:00 şi 20:00 şi se adresează tuturor persoanelor care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită. Punctul fix de recenzare va funcţiona până la data de 17 iulie.

Alte 3 puncte de recenzare deschise în municipiul Galați sunt  la:
- Primăria municipiului Galați, str. Domnească nr. 54;
- Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, str. Fraternității nr. 1;
- Biblioteca „V. A. Urechia”, str. Mihai Bravu nr. 16.

Pe lângă cele 4 puncte de recenzare deschise în municipiul Galați, vor fi deschise încă 20 de puncte de recenzare și în alte localități gălățene.
Câte 2 sunt la Tecuci (la Primărie și la Serviciul pentru Evidența Persoanei) și la Tg. Bujor (la sediul Primăriei și în clădirea ANAF) și câte 1 în comunele: Cavadinești, Matca, Brăhășești, Gohor, Piscu, Cudalbi, Barcea, Drăgușeni, Frumușița, Ghidigeni, Priponești, Tulucești, Vlădești, Munteni, Bălăbănești și Vânători. Aceste puncte fixe de recenzare vor funcţiona până la finalul perioadei de recenzare (17 iulie 2022) în localităţile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor faţă în faţă este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren. În acest mod, se vor putea recenza și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat, respectiv și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită.

La punctele fixe de recenzare își va desfășura activitatea cel puțin un recenzor și se va asigura disponibilitatea pentru recenzarea populației prin interviu față-în-față pentru circa 10 ore/zi, inclusiv sâmbăta și duminica. Organizarea acestor puncte fixe de recenzare este realizată de Comisiile locale de recensământ, care funcţionează în cadrul Primăriilor unităţilor administrativ-teritoriale.
În paralel cu înființarea punctelor fixe de recenzare, continuă și colectarea datelor de recensământ prin interviu față în față, cu înregistrarea datelor pe tablete electronice, prin intermediul recenzorilor de teren. Recenzarea prin interviu față în față, inclusiv la punctele/centrele fixe de recenzare, reprezintă ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie.
Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

regionalpress.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Peste 400 de gălăţeni recenzaţi la Bibliotecă în trei zile

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, prin intermediul Compartimentului Referințe electronice&Internet de la sediul central, oferă în continuare, în această săptămână, sprijin comunității locale pentru recenzarea persoanelor care, din diferite motive, nu au reușit să se autorecenzeze sau să ia legătura cu recenzorul desemnat. "În doar trei zile de la activarea centrului de recenzare, la Biblioteca Județeană au venit peste 400 de persoane, din toate cartierele Galațiului, pentru a beneficia de asistența și sprijinul bibliotecarilor.

Având în vedere că numărul persoanelor care solicită sprijinul bibliotecarilor este foarte mare, acestea sunt rugate ca în prealabil să facă o programare la numărul de telefon 0236.411.037 intrior 132 sau 0732.520.516, astfel încât să evite aglomerația și să nu fie nevoiți să stea la coadă. Programul de recenzare este următorul: luni-vineri – 8,30 – 17,00, duminică: 8,30 – 13,00.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cele patru centre fixe din oraș, doar până duminică, 24 iulie

Primăria municipiului Galați informează că doar până duminică, 24 iulie 2022, gălățenii se mai pot recenza prin intermediul recenzorilor de teren sau la cele patru centre fixe din oraș.

Aceste centre de recenzare sunt situate după cum urmează:
- Direcția Județeană de Statistică, str. Nicolae Bălcescu nr. 80;
- Primăria municipiului Galați, str. Domnească nr. 54;
- Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, str. Fraternității nr. 1;
- Biblioteca „V. A. Urechia”, str. Mihai Bravu nr. 16.

Participarea la recenzare este obligatorie! Persoanele care refuză recenzarea riscă sancțiuni cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, conform reglementărilor legale în vigoare.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Două noi centre de recenzare

Primăria municipiului Galați informează că s-au mai deschis două noi centre de recenzare la sedii ale Direcției de Taxe și Impozite Locale. Este vorba despre sediul din Bulevardul Henri Coandă nr. 40 (Micro 39) și cel din strada Brăilei nr. 232 (Micro 18).

Centre de recenzare sunt situate și la Direcția Județeană de Statistică, str. Nicolae Bălcescu nr. 80; Primăria municipiului Galați, str. Domnească nr. 54; Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, str. Fraternității nr. 1; Biblioteca „V. A. Urechia”, str. Mihai Bravu nr. 16.

Până duminică, 24 iulie 2022, gălățenii se mai pot recenza prin intermediul recenzorilor de teren sau la centrele fixe din oraș.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un nou centru de recenzare

Primăria municipiului Galați informează că se înființează încă un centru de recenzare, care va deveni funcțional începând din această după-amiază în incinta Shopping City Galați (Bulevardul G. Coșbuc nr. 251).

Centre de recenzare în municipiul Galați sunt situate și la Direcția Județeană de Statistică, str. Nicolae Bălcescu nr. 80; Primăria municipiului Galați, str. Domnească nr. 54; Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, str. Fraternității nr. 1; Biblioteca „V. A. Urechia”, str. Mihai Bravu nr. 16; la sediile Direcției de Taxe și Impozite Locale din Bulevardul Henri Coandă nr. 40 (Micro 39) și din strada Brăilei nr. 232 (Micro 18).

Până pe 31 iulie 2022, gălățenii se mai pot recenza prin intermediul recenzorilor de teren sau la centrele fixe din oraș.

Reamintim că participarea la recenzare este obligatorie. Persoanele care refuză recenzarea riscă sancțiuni cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, conform reglementărilor legale în vigoare.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Galațiul și Tecuciul trag în jos rata judeţeană de recenzare. Număr de locuitori sub cifrele estimate

După încheierea perioadei de autorecenzare, numărul gălățenilor din tot județul care trebuie să se recenzeze după metoda față în față, până la sfârșitul acestei luni, a fost estimat la 254.000 de persoane. Dintre acestea, până joi, 21 iulie, fuseseră validate formularele de recenzare pentru 208.326 de persoane, reprezentând un procent de 82%, reiese din datele furnizate de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galați. Cumulând și numărul persoanelor autorecenzate, rezultă că 90,7% din populația estimată a județului Galați a fost recenzată până pe 21 iulie.
Cele două procente sunt foarte bune la nivel de județ, ambele situându-se peste mediile naționale, care erau, la aceeași dată, de 79,3% (față în față) și 89% (cumulat).
Directorul DJS Galați, Anca Popescu, face un apel la toți gălățenii care nu s-au recenzat până acum să vină la unul din centrele fixe de recenzare până la data-limită de 31 iulie. "Pericolul este imens pentru un oraș, a cărui populație rezultată după recensământ este sub cea estimată, cu urmări grave pe viitor, în ceea ce privește proiectele, banii etc.", spune șefa Statisticii gălățene.
Procentual, municipiile Galați și Tecuci stăteau cel mai rău, la data de 21 iulie, dintre toate UAT-urile din județ. În Galați se recenzaseră față în față 177.756 de persoane (din totalul estimat de 226.019 persoane), reprezentând un procent de 78,65%, iar în Tecuci - 23.736, din 30.985 de persoane estimate (76,6%).
Conform directorului DJS Galați, 35 de UAT-uri din județ au atins sau au depășit 100% din populația estimată, alte 20 sunt cu procente ale recenzărilor între 90 și 100%, iar 8 UAT-uri sunt între 84 și 90%. Plus Galațiul și Tecuciul, ambele sub 80%.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Recenzarea la Galați în date și cifre statistice

Prefectura Galați a publicat ultima situație a numărului de chestionare și de persoane recenzate la Recensământul populației și locuințelor runda 2021 (RPL2021).
La nivelul județului Galați, populația estimată la 01.12.2021 era de 489.476 de persoane, din care 235.476 de persoane au fost validate la autorecenzare și alte 254.000 persoane de recenzat prin recenzori (metoda CAPI). S-a stabilit un procent de 95,4 la sută persoane recenzate din totalul populației rezidente estimate. S-a realizat însă un procent de 85 la sută persoane recenzate, în total persoane rămase de recenzat. Situatia recenzării la 25 iulie 2022 arată că în Galați au fost recenzate 215.903 persoane.

expressdedunare.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.