Jump to content

Bacalaureat 2021, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Încep simulările la Bacalaureat

Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie 2021, la ora 9,00, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Simularea examenului de Bacalaureat se reia în acest an, după ce anul trecut nu s-a mai susţinut din cauza pandemiei.

Din judeţul Galaţi vor susţine simularea 4.050 de elevi de clasa a XII-a, aflăm de la inspectoarea generală, Gina Brînzan. Aceasta susţine că la proba de Limba şi literatura română nu se va prezenta doar o singură clasă aflată în scenariul roşu, de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă".

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8,30. Pentru cadrele didactice venirea la școală are loc în intervalul 7,00-7,30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8,00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14,00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică. Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor  se face cu sistemul audio-video al școli.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doar 70 la sută dintre candidaţi, prezenţi la simularea examenului de Bacalaureat

Doar 2.831 de candidaţi dintre cei peste 4.000 care erau aşteptaţi să participe ieri la proba de Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat au fost prezenţi în săli, am aflat de la inspectoarea generală Gina Brînzan. Aceasta susţine că dintre cei 1.219 absenţi, 847 sunt de la seral şi de la fără frecvenţă şi numai 372 de la clasa a XII-a cursuri la zi.

Atât la profilul umanist, cât și la cel real, elevii au primit un text la prima vedere din "Mărturisiri literare", de Jean Bart. Textul argumentativ a fost despre importanța implicării civice în perioadele de criză. De asemenea, atât elevii de la real, cât şi cei de la profil umanist au avut la subiectul al II-lea de argumentat rolul notaţiilor autorului într-un text dramatic, un fragment din "Conu Leonida faţă cu reacţiunea".

Pentru profilul real, la subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu despre particularitățile unui text narativ studiat din opera lui Ioan Slavici, în timp ce la candidaţii de la profilul umanist eseul a fost despre particularitățile de construcţie ale unui personaj din operele aceluiaşi autor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Simulare BAC 2021: 40,71% promovare. Cele mai bune rezultate: Brăila, Cluj, Galați

Puțin peste 40% este procentul elevilor care ar promova examenul de bacalaureat, potrivit simulării care s-a încheiat miercuri. Procentul de promovare general, adică medii mai mari sau egale cu 6, este de 40,71%, județele cu cele mai bune rezultate fiind Brăila (52,1%), Cluj (51%), Galați (47,8%), Iași (47,3%), București (46,4%), transmite Ministerul Educației. Anul acesta, 16 elevi au obținut media 10.

S-au înregistrat următoarele rezultate:

Proba E.a), limba și literatura română: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 70,20%. 371 elevi au obținut nota 10.

Proba E.b), limba și literatura maternă: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 81,90%. Un număr de 18 elevi au obținut nota 10.

Proba E.c), disciplina obligatorie profilului: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 51,40%. 772 elevi au obținut nota 10.

Proba E.d), disciplina la alegere din profil: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 68,10%. 1556 elevi au obținut nota 10.

europalibera.org

Link to comment
Share on other sites

Topul liceelor cu cele mai multe note de 10,00 la simularea Bacalaureatului

Unul dintre cei 16 elevi din ţară care au obţinut media 10,00 (notă maximă la toate cele trei probe scrise) la simularea Bacalaureatului este din Galaţi şi studiază la profilul Matematică-informatică la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", am aflat de la inspectoarea generală, Gina Brînzan.

În total, în judeţul Galaţi, s-au obţinut 67 de note de 10,00, 14 la Limba română, 12 la Matematică şi Istorie şi 41 la proba la alegere.

Unităţile de învăţământ cu cele mai multe note maxime sunt Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, fiecare având câte 15 note de 10,00. CNVA-ul se situează pe poziţia imediat următoare cu 14 note maxime. La destul de mare distanţă, cu câte patru note de 10,00, s-au clasat Colegiul Naţional "C. Negri", Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci şi Liceul din Bereşti.  

Câte trei note maxime s-au obţinut la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" şi Liceul Teoretic "Mircea Eliade", în timp ce Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" are două astfel de performanţe. La Colegiul Agricol Tecuci, Colegiul Naţional "Al. II. Cuza" şi Colegiul Economic s-a înregistrat câte o singură notă maximă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Calendar Bacalaureat 2021

31 mai – 4 iunie 2021 – Înscrierea candidaților
4 iunie 2021 – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
28 iunie 2021 – Limba si literatura română – proba scrisă
29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
1 iulie 2021 – Limba si literatura maternă– proba scrisă
5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
6 – 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Bacalaureat 2021. Luni, are loc proba la Limba şi literatura română

3.313 absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi pentru a susţine, începând de luni, 28 iunie, probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021. Dintre aceştia, 2.812 sunt din promoţia curentă şi 501 din cele anterioare. Doar cinci candidaţi vor da examenul în condiţii speciale, aflăm de la inspectoarea generală Gina Brînzan.

Luni, 28 iunie, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, în 24 de centre de examen. Ei trebuie să fie prezenţi în săli cel târziu la ora 8,30, întrucât examenul începe la 9,00. Timpul alocat rezolvării subiectelor este de trei ore din momentul distribuirii subiectelor. Doar pentru cele cinci cazuri speciale se poate prelungi timpul de rezolvare cu maximum două ore.

Sălile sunt dotate cu camere de luat vederi, pentru înregistrări video şi audio. Candidaţii vor primi măşti la intrare şi, dacă solicită, şi la ieşire. Fiecare centru de examen dispune de asistenţă medicală, dar şi de materiale sanitare, dezinfectanţi şi măşti. Au fost stabilite trasee speciale pentru intrarea şi ieşirea candidaţilor.

Absolvenţii de liceu nu au voie să intre în sălile de examen cu altceva decât instrumentele de scris, stilou sau pix cu cerneală albastră şi creion negru pentru executarea desenelor. La Geografie şi Matematică, au voie cu instrumente de desen. În cazul în care se vor descoperi asupra lor telefoane, cărţi, caiete, indiferent dacă au fost folosite sau nu, candidaţii respectivi vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai avea voie să repete Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar miercuri, 30 iunie, cea la disciplina la alegere din specializarea urmată în anii de liceu.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 5 iulie, până în ora 12,00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între 12,00 şi 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii vor trimite odată cu cererea şi o declaraţie pe proprie răspundere prin care vor specifica faptul că au luat la cunoştinţă că, în urma contestaţiilor, notele se pot modifica, în plus sau în minus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Fraudă la bac. Un elev din Galaţi a fost eliminat din examen

Un elev din Galaţi a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă la Bacalaureat. Potrivit regulamentului, el nu va mai putea participa la următoarele două sesiuni de Bacaluareat. 2082 de absolvenţi de liceu au susţinut, marţi, 29 iunie, examenul la matematică, în timp ce 901 au susţinut la Istorie. „Proba s-a desfăşurat în 24 de centre de examen din judeţul Galaţi. Au fost absenţi 109 candidaţi. S-a înregistrat un candidat eliminat pentru tentativă de fraudă”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Miercuri, 30 iunie, urmează proba la alegere a profilului şi a specializării, iar joi, 1 iulie Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. 

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia, ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalareal susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 28 iunie - 1 iulie, între orele 8:00 - 16:00. Linia TELVERDE pentru judeţul Galaţi: 0800816236.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2021. Ultima probă, fără incidente la Bacalaureat

Ultima probă la Bacalaureat 2021 s-a desfăşurat, la Galaţi, fără incidente, aflăm de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Prezenţa a fost de 96,93 la sută, dintre cei 3.137 de candidaţi au venit la examen 3.041, iar 96 au fost absenţi. Spre deosebire de proba a doua, la ultima nu s-a înregistrat niciun candidat eliminat pentru tentativă de fraudă.
Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 5 iulie, până în ora 12,00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între 12,00 şi 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii vor trimite odată cu cererea şi o declaraţie pe proprie răspundere prin care vor specifica faptul că au luat la cunoştinţă că, în urma contestaţiilor, notele se pot modifica, în plus sau în minus. Mediile finale vor fi făcute publice pe 9 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul, în topul judeţelor cu promovare mare la Bacalaureat 2021

76 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la toate probele la Bacalaureat 2021, atât din seria curentă, cât şi restanţieri din seriile anterioare, au promovat examenul, respectiv 2.407 elevi din 3.166 de participanţi. Dacă ne raportăm numai la cei 2.740 de absolvenţi de liceu din seria curentă, procentul este ceva mai mare, de 82,7 la sută, 2.270 de candidaţi fiind declaraţi reuşiţi.

Procentajul pentru totalul candidaţilor prezenţi este mai mare decât anul trecut, când rata de promovare a fost de numai 69,6 la sută. Atât la seriile cumulate, cât şi la cea curentă, Galaţiul se află şi anul acesta în topul promovării pe judeţe. Pe locul al patrulea, după Cluj, Iaşi şi Bacău, la totalul candidaţilor şi pe locul al doilea, după Cluj, la seria curentă.

Nicio instituţie de învăţământ liceal din judeţul Galaţi nu se poate lăuda că, înainte de rezolvarea contestaţiilor, are promovare de 100 la sută. Şi numărul mediilor de 10,00 sunt acum mai puţine decât anul trecut. Dacă în 2020 am avut şapte "zecişti", în 2021 sunt numai doi. Pe probe, s-au obţinut 53 de note de 10,00 la Limba şi literatura română, 62 la proba obligatorie şi 62 la cea la alegere.

Conform sintezelor publicate de Ministerul Educaţiei, promovarea la filiera teoretică în Galaţi, pentru seriile cumulate, este de 89,4 la sută, la cea tehnologică, de 54,6 la sută, iar la cea vocaţională, de 65,3 la sută. La seria curentă, rata de promovare la teoretic este de 92,7 la sută, la cea tehnologică de 63,5 la sută, iar la cea vocaţională de 69,6 la sută.

În cursul zilei de luni, 5 iulie 2021, candidaţii nemulţimiţi de notele primite au depus cereri de contestaţie, urmând ca notele finale să fie făcute publice pe 9 iulie.

Sesiunea a doua se va desfăşura între 16 august şi 3 septembrie. Între 19 şi 26 iulie, are loc înscrierea candidaților, probele scrise vor fi pe 16, 17 şi 18 august. Primele note vor fi afişate pe 31 august, zi în care se depun şi contestaţiile, iar pe 3 septembrie vor fi făcute publice notele finale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţencele de 10,00 la Bacalaureat pleacă în Olanda

Doar două medii de 10,00 au fost obţinute anul acesta la Bacalaureat 2021, ambele fiind ale unor eleve de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Mara Diana Velea şi Bianca Eni.

Mara Diana Velea este absolventă a clasei de Ştiinţe sociale bilingv franceză şi a terminat şi toţi anii de liceu cu media generală 10,00, prin urmare notele frumoase de la examenul de maturitate nu au picat din cer, ci au venit pe un fundament solid de cunoştinţe acumulate în toţi cei patru ani. Din toamnă, va studia la Universitatea din Groningen, Olanda, la Geografie umană şi planificare urbană. Pasiunea pentru Geografie a căpătat-o încă din gimnaziu, iar la liceu, sub îndrumarea profesoarei Smaranda Enică, cea care i-a fost mentor, a obţinut şi premii la Olimpiada Naţională, în clasele a IX-a şi a X-a, pentru că, în ultimii doi ani, nu s-a mai organizat concursul. Nu ştie, deocamdată, pe ce drum va merge după finalizarea facultăţii, atât Politicile de mediu, cât şi Geopolitica sau Geografia socială părându-i-se domenii ofertante. "Deşi îmi place şi partea aplicată a Geografiei, cea de teren, vreau să mă dezvolt în mai multe direcţii, să analizez tot ce ne înconjoară, apoi să aleg o nişă, dar fără să pierd imaginea de ansamblu asupra lumii. Sunt pasionată şi de Ştiinţe politice, am participat la conferinţele de tip GalMUN, îmi place să fiu informată din cât mai multe domenii cu putinţă", ne dezvăluie Mara. Ea susţine că nu ştie dacă se va întoarce în ţară, dar nu exclude faptul că, la un moment dat, în evoluţia ei, să se ivească momentul de a da ceva înapoi comunităţii din care face parte.

Bianca Eni este absolventă de Matematică-informatică intensiv şi va studia, din toamnă, Computer Science la Universitatea din Eindhoven, tot în Olanda. Ea susţine că nu s-a pregătit în special pentru Bacalaureat, notele mari fiind rezultatul muncii constante de-a lungul celor patru ani de liceu. Le mulţumeşte pentru aceasta profesorului de Matematică şi dirigintelui Mihai Totolici şi profesoarei Gabrielei Ciubotaru, care s-a asigurat că vor învăţa toată materia la clasă, fără să mai aibă nevoie de pregătire în particular.
După finalizarea cursurilor, vrea să lucreze în domeniul inteligenţei artificiale, Eindhoven oferind foarte multe oportunităţi pe această direcţie, acesta fiind şi unul dintre motivele alegerii acestei universităţi. Este pasionată de pictură şi desen, însă deşi i-ar plăcea să lucreze tangenţial şi în acest domeniu, a considerat că are potenţial pentru Matematică şi Informatică, discipline care-i vor oferi oportunităţi mult mai mari, faţă de arte, care sunt mai instabile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Niciun liceu din Galaţi cu toţi candidaţii promovaţi la Bacalaureat. Topul judeţean

Din nefericire, după primele rezultate, niciun liceu din judeţul Galaţi nu se poate lăuda că are toţi candidaţii promovaţi înaite de contestaţii, în timp ce în 2020 am avut la Colegiul Naţional "C. Negri" promovare 100 la sută.

La CNVA, CNMK şi CNCN, există anul acesta câte un candidat respins, astfel încât să strice situaţia. La CNCN, absolventul respins are 5,95. Ar putea câştiga cele 0,05 sutimi la contestaţie. La CNMK, candidatul respins este din serie anterioară, prin urmare măcar la generaţia actuala colegiul are promovare maximă. Dacă liceele teoretice şi cele vocaţionale şi-au cam păstrat locurile în clasament şi sunt mici diferenţe între procentele de promovare, la liceele tehnologice există câteva răsturnări spectaculoase de situaţie. Cel mai spectaculos salt pare să fie la liceul din Bereşti, unde de la o promovare de 26,83 la sută şi locul 27 anul trecut, s-a ajuns la 75 la sută şi locul 11, în 2021. Unele salturi, desigur, sunt artificiale, cum e cazul Liceului de Marină, unde dintr-o singură clasă s-au prezentat nouă candidaţi la Bac şi au fost admişi şase. Dar, cu 66,66 la sută a urcat de pe ultimul loc pe poziţia a 17-a, la mijlocul clasamentului. Printre liceele care şi-au dublat procentajul de promovare se numără "Anghel Saligny" (de la 31 la 62 la sută), "Paul Dimo" (de la 22 la 60 la sută), "Elena Doamna", Radu Negru" şi "Dumitru Moţoc".
Rezultate sub aşteptări sunt la Liceul din Cudalbi, unde de la 21,43 la sută s-a ajuns la 7,12 la sută, doar un singur elev dintre cei 14 prezenţi la Bacalaureat reuşind să ia note de trecere.

Iată topul liceelor gălăţene:
1. Colegiul Naţional "V. Alecsandri" - 99,51 la sută (99,53 la sută, anul trecut)
2. Colegiul Naţional "C. Negri" - 99,44 la sută (100 la sută)
3. Colegiul Naţional "M. Kogălniceanu" - 99,44 la sută (98,37 la sută)
4. Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" - 97,82 la sută (98,06 la sută)
5. Liceul Teoretic "E. Racoviţă" - 96,72 la sută (96,20 la sută) 
6. Colegiul Naţional "Spiru Haret" - 96,57 la sută (95,98 la sută)
7. Liceul Teoretic "M. Eliade" - 94,53 la sută (90,07 la sută)
8. Liceul Teoretic "Dunărea" - 91,72 la sută (91,28 la sută)
9. Colegiul Economic - 85,59 la sută (89,02 la sută)
10. Colegiul Naţional "C. Hogaş" - 82,63 la sută (89,73 la sută)
11. Liceul "Paul Bujor" Bereşti - 75 la sută (26,83 la sută) 
12.  Liceul "Sf. Maria" - 72,72 la sută (69,78 la sută) 
13. Liceul de Arte "D. Cuclin" - 70,68 la sută (76,12 la sută) 
14. Seminarul Teologic - 69,69 la sută (76,47 la sută) 
15. Liceul "E. Grigorescu" Tg. Bujor - 69,09 la sută (57,75 la sută)
16. Liceul "C. Conachi" Pechea - 67,85 la sută (71,60 la sută)
17. Liceul de Marină -  66,66 la sută (5,26 la sută)
18. Liceul "Anghel Saligny" - 62 la sută (31,48 la sută) 
19. Liceul din Tudor Vladimirescu - 61,53 la sută (50 la sută)
20. Liceul "Paul Dimo" - 60,41 la sută (21,51 la sută) 
21. Colegiul "Elena Doamna" - 55,2 la sută (36,32 la sută)
22.  Colegiul Agricol Tecuci - 53,57 la sută (58,30 la sută) 
23.  Liceul cu Program Sportiv - 51,54 la sută (54,64 la sută) 
24. Liceul din Corod - 50,00 la sută (50 la sută)
25. Liceul "D. Moţoc" - 47,12 la sută (29,91 la sută) 
26. Liceul CFR "Carol I" - 44,08 la sută (35,56 la sută)
27. Liceul Particular "M. Coman" - 43,42 la sută (46,67 la sută)
28. Liceul "Aurel Vlaicu" - 42,1 la sută (37,50 la sută) 
29. Liceul "Radu Negru" - 40 la sută (22,00 la sută)
30. Liceul "Traian Vuia" - 29,16 la sută (30,00 la sută)
31. Liceul "Elena Caragiani" Tecuci - 27,58 la sută (20,49 la sută)
32. Liceul "Ovid Caledoniu" Tecuci - 23,91 la sută (17,91 la sută)
33. Liceul din Cudalbi - 7,14 la sută (21,43 la sută)

Situaţia s-ar mai putea modifica, chiar dacă nu foarte mult, după afişarea rezultatelor la contestaţii, programată pe 9 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 1.300 de contestaţii la Bacalaureat 2021

1.321 de cereri de contestaţii la Bacalaureat 2021 au fost depuse de elevii nemulţumiţi de notele primite. Dintre acestea, 505 sunt la Limba şi literatura română (390 la real şi 115 la uman). 197 de contestaţii au fost înregistrate la Anatomie. La Matematică sunt 283 de cereri, dintre care 125 la subiecte de Matematică-informatică, 95 la tehnologic, 61 la Ştiinţele naturii şi două la profil pedagogic. O altă disciplină unde s-au înregistrat multe cereri este Istoria, cu 134 de contestaţii. 

Rezultatele finale se afişează vineri, 9 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Două colegii din Galaţi, printre cele mai bune din ţară

Într-un top realizat de site-ul bacplus.ro, în funcţie de procentul de promovare şi media generală, două unităţi de învăţământ din judeţul nostru se află în primele 50 de locuri. Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" s-a clasat pe locul al 8-lea pe ţară, cu o medie generală de 9,17, în timp ce Colegiul Naţional "C. Negri" este pe locul al 21-lea, cu o medie generală de 8,98. Colegiul Naţional "Mihail Kogălnuceanu" este pe locul al 53-lea, cu o medie de 8,75. 

Interesante sunt şi topurile realizate de acelaşi site pe disciplinele de examen. Aşa aflăm că CNVA-ul excelează la Limba şi literatura română, fiind pe locul al patrulea pe ţară, în timp ce la Matematică, la subiectele de Matematică - informatică s-a clasat pe locul 27, iar la subiectele pentru Ştiinţele naturii de la aceeaşi disciplină este pe locul 10. La Informatică, CNVA-ul este pe locul al 26-lea, dar, surpriză, la Filosofie, este pe locul I, ambii candidaţi din tot liceul care au ales această disciplină obţinând nota 10,00. Surpriza frumoasă o constituie cei 28 de elevi de la CNCN, care la Matematică pentru profil pedagogic sunt pe locul al doilea, cu 9,34. 
Topul de pe bacplus.ro arată şi unde este punctul forte la Psihologie în judeţul nostru, la Colegiul "Spiru Haret" din Tecuci, care se află pe locul al 8-lea la această disciplină (cu doi elevi care au o medie de 9,85). Totodată, mai aflăm că polul Chimiei anorganice pentru profil tehnologic este la Liceul "Traian Vuia", aflat pe locul al 15-lea pe ţară, cei 7 elevi care au dat Bacalaureatul la această disciplină obţinând o medie generală de 7,14, în timp ce polul aceleiaşi discipline cu subiecte de liceu teoretic este la CNVA, unde singurul candidat a luat 9,80. O altă surpriză frumoasă este şi faptul că Liceul "Radu Negru" se află pe primul loc la Chimie organică pentru licee tehnologice, cu un candidat care a luat 9,75. 
La Geografie, CNVA ocupă locul al şaptelea cu 12 elevi care au obţinut o medie generală de 9,75.  La Istorie, cei 59 de elevi ai CNCN-ului care au dat Bac-ul la această disciplină au obţinut o frumoasă medie de 9,02 şi locul al 19-lea în clasamentul pe ţară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Câţi elevi au luat Bacalaureatul cu medii mai mari decât la admiterea în liceu. Un altfel de top al maturităţii

De câţiva ani, de fiecare dată când publicăm topurile promovării pe licee, sunt voci care ne solicită să facem o analiză a notelor luate de elevii de la instituţiile cu "ştaif" la Bacalaureat, în comparaţie cu cele obţinute cu patru ani mai devreme, la admiterea în liceu.

Dacă pornim de la ideea că trebuie văzut în ce măsură elevii respectivi au fost în stare să-şi menţină acelaşi nivel pe tot parcursul liceului, un astfel de top are relevanţa lui. Care sunt motivele pentru care la un liceu s-a intrat cu o ultimă medie foarte mare, iar la Bacalaureat mulţi nu au reuşit să mai ţină pasul sunt multiple. Deşi unii s-ar repezi să dea vina pe profesori, ar trebui aduse în discuţie şi alte cauze. Un prim aspect ar fi "şmechereala" liceenilor, care odată admişi îşi permit să se relaxeze, uneori prea mult, pentru că, este ştiut, profilul elevului de liceu nu mai seamănă cu cel de generală. Al doilea aspect ţine de sfera de interes: cum bacalaureatul nu mai contează la admitere la toate facultăţile, s-au canalizat să înveţe pe disciplinele care le trebuie pe viitor.
La liceele tehnologice ne-a fost însă greu de alcătuit un astfel de top, în primul rând pentru că acolo se intră cu medii sub 5,00, iar Bacalaureatul se promovează cu medii peste 6,00. În plus, aici există o fluctuaţie mare a candidaţilor, mulţi din seria curentă nu ajung în Bacalaureat pentru că nu au situaţia la învăţătură încheiată, alţii nu se prezintă, deşi s-au înscris, iar numărul celor proveniţi din seriile anterioare este destul de mare. Însă, de lăudat ar fi elevii care reuşesc să se depăşească pe ei înşişi, luând la Bacalaureat note mai mari decât cea mai mare medie cu care s-a intrat la admitere.
Unitatea de învăţământ care are cea mai mare pondere de elevi care au luat Bacalaureatul cu cel puţin ultima medie cu care s-a intrat în 2017 la admitere este Liceul Teoretic "Emil Racoviţă". Aici s-a intrat cu medii între 9,41 şi 6,94, 91,80 la sută dintre absolvenţi reuşind să ia la Bacalaureat medii de la 6,94 în sus. Sunt şi zece absolvenţi care au reuşi să se ridice peste media 9,41, cea mai mare fiind 9,73. Şi aici există un neajuns, ultima medie de intrare fiind apropiată de pragul de 6,00, cu care se promovează Bacalaureatul.
Pe locul al doilea se situează "Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, unde 86,85 la sută dintre absolvenţi au avut medii cel puţin egale cu 7,52, ultima medie de intrare la admitere în 2017. Următorul este Colegiul Naţional "C. Negri", unde 83,42 la sută au luat medii peste 8,54, ultima medie de intrare la liceu a generaţiei actuale. Pe locul al patrulea se situează Colegiul Naţional "V. Alecsandri", unde 73,49 dintre candidaţi au luat la Bacalaureat note peste 9,02, cât a fost ultima medie de admitere în 2017. Chiar şi aşa, proporţia notelor "frumoase" este destul de mare, având în vedere media mare de admitere.
Următoarele în clasament sunt Liceul "Mircea Eliade", cu 70,31 la sută şi o ultimă medie de intrare în 2017 de 7,53, Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", cu 69,56 la sută (ultima medie de admitere 8,23), Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu 63,88 la sută (ultima medie, 8,62), "Calistrat Hogaş" din Tecuci, cu 47,36 la sută (ultima medie, 7,66), "Sf. Maria", cu 45,45 la sută (ultima medie, 7,10), "Dunărea", cu 42,53 la sută (ultima medie, 7,89).
Aşa cum am mai spus, la liceele tehnologice, fluctuaţiile sunt prea mari pentru a putea realiza un astfel de top, dar putem "contabiliza" elevii care în decursul celor patru ani de liceu au primit plusvaloare din partea instituţiei, reuşind să depăşească la Bacalaureat cea mai mare medie cu care s-a intrat la admitere în 2017. La acest capitol, pare să exceleze Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", unde cea mai mare medie la Bacalaureat este de 9,65. Aici sunt 19 candidaţi care au luat Bacalaureatul cu medii peste 7,25, cea mai mare medie la admiterea din 2017. Nu este mai prejos nici "Elena Doamna", unde cea mai mare medie de Bacalaureat este de 9,40, iar cea mai mare medie de la admiterea de acum patru ani este de 7,69. Sunt 20 de absolvenţi care au reuşit să depăşească acest prag. La Metalurgic sunt 15 medii la Bacalaureat peste 6,85 (cea mai mare la admiterea 2017), la "Paul Dimo" sunt 13 medii peste 7,11, la "Dumitru Moţoc" sunt tot 13 peste 7,18, iar la "Radu Negru" sunt şapte peste 6,97. La Liceul "Traian Vuia" Auto, s-a înregistrat o singură medie la Bacalaureat peste 7,85, a unui candidat care a luat 9,45.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2021. Două colegii cu promovare 100 la sută după contestaţii

Câte un elev de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi de la Colegiul Naţional "Costache Negri" au reuşit să promoveze Bacalaureatul după recorectarea tezelor la contestaţii. Ei erau singurii de la aceaste două unităţi de învăţământ care ar fi stricat procentul perfect de 100 la sută. E drept că la CNVA există un elev care nu s-a prezentat la examen, dar rata de promovare se calculează la numărul celor prezenţi. De asemenea, trebuie adăugat că la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" există promovare de 100 la sută la seria curentă, singurul candidat rămas cu medie sub 6,00 fiind din seriile anterioare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bacalaureatul de toamnă a debutat fără incidente

945 de candidaţi din judeţul Galaţi sunt înscrişi la a doua sesiune de Bacalaureat 2021, dintre care 479 la proba de Limba şi literatura română, care s-a desfăşurat ieri. Din nefericire, 77 de candidaţi înscrişi nu s-au mai prezentat la examen, din start. 

De la inspectoarea general-adjunctă Selena Costea, preşedinta Comisiei judeţene de Bacalaureat, am aflat că proba s-a desfăşurat fără incidente, nu s-au înregistrat tentative de fraudă şi nici nu s-a apelat la varianta de rezervă a subiectelor.

Astăzi, 17 august, va avea loc proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, urmând ca mâine, 18 august, să se desfăşoare ultima probă scrisă, cea la disciplina la alegere din specializarea urmată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mulţi absenţi la proba a doua

Unu din şase elevi nu s-a mai prezentat la proba obligatorie a examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea a doua. Prin urmare, dintre cei 617 înscrişi au venit - marți, 17 august 2021 - la probă doar 502. Dintre aceştia, 430 au susţinut examenul la Matematică şi 72 la Istorie.

Miercuri, 18 august 2021, are loc ultima probă din cadrul Bacalaureatului de toamnă, cea la o disciplină la alegere din specializarea urmată în cei patru ani de liceu.

Primele rezultate vor fi făcute publice pe 31 august 2021, iar cele finale, după contestații, pe 3 septembrie 2021.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalaureat 2021. Ultima probă scrisă, la zece discipline

Candidaţii la a doua sesiune de Bacalaureat 2021 au susţinut, ieri, ultima probă scrisă, cea la alegere dintre disciplinele specializării urmate în cei patru ani de liceu. Conform informaţiilor primite de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, proba s-a desfăşurat la zece discipline, cei mai mulţi fiind înscrişi la Anatomie. 

Dintre cei 657 de candidaţi înscrişi pentru ultima probă, s-au prezentat la examen 552, 105 fiind absenţi. Între 23 - 31 august au loc echivalarea şi recunoaşterea probelor de competenţe. Rezultatele iniţiale se vor afișa pe 31 august, iar cele finale, după contestații, pe 3 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-au afişat rezultatele la Bacalaureatul de toamnă 2021

Rezultatele la Bacalaureatul de toamnă au fost fişate pe bacalaureat.edu.ro.

Doar 30,54 la sută dintre candidații din judeţul Galaţi care s-au prezentat la a doua sesiune de Bacalaureat au reuşit să promoveze examenul, respectiv să obţină minimum 5,00 la toate probele scrise şi o medie de minimum 6,00 la examen. Dintre cei 789 de participanţi, au îndeplinit aceste condiţii doar 241. 

Nu s-a înregistrat nicio medie de 10,00, dar doi candidaţi, unul de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi unul de la Colegiul Naţional "C. Negri" au primit medii peste 9,00 (9,55 şi 9,43), ambii candidaţi reuşind şi performanţa de a lua nota 10,00 la Istorie. Contestaţiile pot fi depuse azi, până în ora 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic.   Rezultatele finale la BAC 2021, după soluţionarea contestaţiilor notelor la bacalaureat la sesiunea de toamnă, vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

VEZI AICI REZULTATELE

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 300 de contestaţii la Bacalaureatul de toamnă

Candidaţii nemulţumiţi de notele primite la sesiunea a doua a Bacalaureatului 2021 au depus 333 de cereri de contestaţii, aflăm de la inspectoarea general-adjunctă, Selena Costea. Notele vor fi modificate, în plus sau în minus, pentru orice diferenţă înregistrată faţă de nota iniţială, conform metodologiei. Rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 3 septembrie, prevede calendarul elaborat de Ministerul Educaţiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi din trei elevi au ratat bacul de toamnă

Toamna se numără multe, inclusiv bacalaureații, odată cu încheierea celei de-a doua sesiuni. În Galați și Brăila, rezultatul este prost: 64% dintre cei înscriși s-au înscris degeaba. Oricât de bizar ar suna, stăm totuși mai bine față de media națională.

Așadar, rata promovării, în sesiunea august-septembrie 2021 (doar candidați din promoție curentă) a fost de 35,8% la Galați și 36%. Râdeți, râdeți, dar media la nivel național a fost de 34,9%, conform datelor prezentate de Ministerul Educației. Așai că, dintr-o dată, părem mai deștepți?

Față de anul trecut, Galațiul stă acum mai prost (-1,4%) în vreme ce la Brăila e ceva mai bine (+2%).

La întrebarea „cine sunt cei mai proști din țară la bac-ul de toamnă” răspunsul e Vâlcea, cu doar 26,7%. Adică, unul din patru. Urmează București-Ilfov (27,6%) și Gorj (28,4%).

La întrebarea „care sunt cei mai deștepți” răspunsul este Cluj (44,4%), Teleorman (43,8%) și Arad (42,6%).

Per total, față de anul trecut și acum doi ani, avem o promovabilitate mai mică cu 1,5 – 2%, ceea ce e rău, dar nu catastrofal, dacă ne gândim la cum s-a desfășurat școala în pandemie.

Oricum, în 2014 aveam un nivel de 25,5%, asta ca să arătăm că ne pricepem tot timpul să lăsăm loc de mai rău.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Elevii de 10 premiaţi de primar

În deschiderea şedinţei Consiliului Local de astăzi, marţi, 21 decembrie 2021, primarul Ionuţ Pucheanu a oferit premiile elevilor care au obţinut anul acesta media 10.00 la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională. Absolvenţii care au obţinut media 10.00 la bacalaureat sunt Eni Bianca-Beatrice şi Velea Mara-Diana, iar la evaluarea naţională Balmuş Andreea, Căpriţa Ioana-Cristina, Ciapă Diana-Georgiana, Plesnecute Tonia-Alexandra, Suvac Marina-Irina. Aceştia au primit diplome şi suma de 2.000 de lei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.