Jump to content

1.000 de lei pentru fiecare nou-născut la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

1.000 de lei pentru fiecare nou-născut

La propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Florin Pucheanu, spune: „Proiectul pe care l-am inițiat pentru acordarea unui sprijin de 1000 de lei pentru fiecare nou-născut a primit undă verde astăzi în Consiliul Local. Sunt sigur că această sumă este binevenită pentru orice copil și familie. Vom continua demersurile pentru a veni în sprijinul familiei și pentru creșterea natalității. Copiii merită toată susținerea și grija din prima clipă.”

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului; nașterea copilului este înregistrată la o maternitate de pe teritoriul României; să depună cererea în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data externării mamei, dar nu mai mult de 90 de zile de la naștere; solicitantul nu are datorii restante la bugetul local.

Scopul acordării stimulentului financiar este de a oferi un sprijin familiilor cu domiciliul în Galaţi pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Stimulentul financiar pentru copiii nou-născuţi va fi acordat, la cerere, de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, conform metodologiei aprobate de Consiliul Local.

Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare copil nou-născut.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Câți bani pentru nou-născuți a plătit Primăria

Acordarea unui stimulent, în valoare de 1.000 de lei, pentru nou-născuți a fost decisă anul trecut prin hotărârea Consiliului Local. Pentru că am primit semnale potrivit cărora ar exista întârzieri la plata acestor sume, am solicitat informații Biroului de Presă al Primăriei Galați. Potrivit datelor primite, din aprilie 2021 și până în prezent, s-au depus 1.280 de cereri pentru acordarea acestui stimulent, din care au fost admise 1.218 cereri. Un număr de 18 solicitări sunt acum în curs de rezolvare.
„În ceea ce privește plățile, suma totală achitată până la această dată se ridică la 1.007.000 lei, reprezentând solicitările făcute până în luna martie 2022 inclusiv. Urmează a fi achitată în perioada următoare suma de 193.000 lei reprezentând borderourile cu solicitările aferente lunilor aprilie și mai 2022”, ne-a transmis administrația locală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.