Jump to content

Transurb va face şi transport pe apă


dcp100168

Recommended Posts

Transurb va face şi transport pe apă

Dacă tot are un nou director general cu o bogată experienţă managerială la cârma Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), pe Dorian Dumitru, compania publică de transport local Transurb SA îşi va extinde activităţile.

Potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu, SC Transurb îşi va completarea obiectului de activitate secundar al societății cu: "Transporturi de pasageri pe căi navigabile interioare - COD CAEN 5030", respectiv, "Transportul de marfă pe căi navigabile interioare - COD CAEN 5040".

Nu ştim dacă flota Transurb va fi dotată corespunzător pentru a face faţă acestui nou tip de transport, dar actul constitutiv al societății se va modifica potrivit prevederilor hotărârii pe care o vor adopta aleşii locali.

Vânt bun din pupa, Transurb!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Transport pe apă între Galaţi şi Brăila. Transurb şi-a lărgit obiectul de activitate

„Având în vedere că foarte multe persoane şi-au exprimat dorinţa că trebuie să existe o legătură între Galaţi şi Brăila pe apă, încercăm! Trebuie să încercăm! Dacă lucrurile vor merge bine, să ştiţi că există şanse, cu ajutorul Primăriei, împreună, să obţinem şi fonduri europene pentru baza materială, şi mă refer la mijloace de transport pe apă”, a declarat Dorian Dumitru, directorul general provizoriu al SC Transurb SA, la şedinţa Consiliului Local.

În unanimitate, consilierii locali prezenţi la şedinţa ordinară de joi, 15 aprilie 2021, au aprobat completarea obiectului de activitate secundar al societății Transurb SA cu: "Transporturi de pasageri pe căi navigabile interioare - COD CAEN 5030", respectiv, "Transportul de marfă pe căi navigabile interioare - COD CAEN 5040".

Întrebat de consilierul local USR Daniel Zinica despre planurile operatorului după această modificare, managerul Transurb a răspuns: „Având în vedere că municipiul Galaţi este un oraş port la Dunăre, acesta este primul pas pe care-l vom face în vederea obţinerii autorizaţiei de la Autoritatea Navală Română. Iar după obţinerea autorizaţiei vom încerca să facem transport de persoane între municipiul Galaţi - municipiul Brăila şi dacă va fi un succes poate în viitor dezvoltăm această punte de legătură şi cu alte oraşe riverane Dunării”.

Consilierul local PNL Valeriu Laurenţiu Onose s-a interesat de eventualele probleme de concurenţă care ar putea apărea, având în vedere că societăţii îi este delegată activitatea de transport public.

„Nu e vorba despre un transport public, ci pur şi simplu un act comercial ce urmează a fi potenţial întreprins de o societate aflată în subordinea Primăriei. Nu e vorba de delegarea transportului în comun”, a răspuns primarul Ionuţ Pucheanu.

Directorul Transurb a explicat că, aşa cum se face transport prin curse regulate convenţii, care nu sunt prin contractul de delegare, tot aşa se poate face şi transport pe apă: „Având în vedere că foarte multe persoane şi-au exprimat dorinţa că trebuie să existe o legătură între Galaţi şi Brăila pe apă, încercăm! Trebuie să încercăm! Dacă lucrurile vor merge bine, să ştiţi că există şanse, cu ajutorul Primăriei, împreună, să obţinem şi fonduri europene pentru baza materială, şi mă refer la mijloace de transport pe apă”.

Adevărul este că gălăţenii duc dorul plimbărilor pe Dunăre, de care nu au mai avut parte din 2019, de la Ziua Dunării. Şi nu trebuie uitat faptul că Primăria Brăila are deja o şalupă „Chira Chiralina”, achiziţionată cu fonduri europene!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.