Jump to content

Doi gălățeni, capi în dosarul "Cocaină la Marea Neagră"


dcp100168

Recommended Posts

Doi gălățeni, capi în dosarul "Cocaină la Marea Neagră". Trafic internațional de droguri

La doi ani după ce un transport de aproape o tonă de cocaină a eșuat în Delta Dunării, iar din Marea Neagră au fost culese alte zeci de pachete de droguri, anchetatorii au ajuns la doi pioni principali în operațiunea de contrabandă cu stupefiantele provenite din America de Sud. Aceștia sunt doi gălățeni rezidenți în Spania, care ar fi organizat grupul ce trebuia să transporte încărcătura uriașă. Ei au ajuns în arestul Poliției Tulcea, la aproape jumătate de an după ce în dosar au fost pronunțate primele condamnări.

Dosarul "Cocaină la Mara Neagră" cuprinde numele mai multor cetățeni de diferite naționalități, care ar fi fost mobilizați și constituiți într-un grup cu atribuții bine precizate în scopul transportării, inclusiv prin România, a unei cantități de aproape trei tone de cocaină cu o puritate de 90 la sută, adusă din America de Sud. O parte din drogurile a căror valoare a fost estimată la circa 300 milioane de euro, era ambalată în saci, recuperați de autoritățile române din Delta Dunării, după ce ambarcațiunea care le transporta s-a răsturnat, în timpul unei furtuni. Doi cetățeni sârbi, aflați pe bacă, au fost reținuți și acuzați de trafic de droguri de mare risc, pentru o cantitate de cocaină care, dacă ar fi fost prelucrată, și-ar fi triplat valoarea de piață. O cantitate și mai mare de droguri, sute de pachete, a fost recuperată ulterior, de poliție și populație, din apele Mării Negre.

După doi ani de anchetă, polițiștii tulceni au ajuns la cei care, se pare, ar fi organizat gruparea. Doi gălățeni stabiliți în Spania, cu legături și în America de Sud și în țară, par a fi principalii pioni în această afacere: Claudiu Alexandru (40 ani) și Iosif Augustin Șugar (32 ani). "Din cercetări a reieşit că, în anul 2019, cei doi bărbaţi ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu alte persoane de cetăţenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud (portul brazilian Belem) în apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, în vederea distribuirii pe pieţele din Europa", se arată în comunicatul de presă al IPJ Tulcea.

Procurorii DIICOT Tulcea au cerut arestarea celor doi gălățeni, propunerea fiind admisă de Tribunal. Mandatul a și fost pus în executare în aceeași zi, gălățenii fiind încarcerați în Arestul Poliției Tulcea, sub acuzațiile de trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni grave.

La finele anului trecut, aceeași instanță, respectiv Tribunalul Tulcea, i-a condamnat pe sârbii Tode Krstic și Nenad Cvetkovic la câte 9 ani și 4 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. Sentința a fost atacată, dar Curtea de Apel Constanța a respins contestația ca nefondată, la jumătatea lunii martie 2021.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.