Jump to content

Cannabis de 1.500.000 de lei, adunat de pe malul Dunării


dcp100168

Recommended Posts

Cannabis de 1.500.000 de lei, adunat de pe malul Dunării. De unde proveneau drogurile

Doi gălățeni, un bărbat și o femeie, au fost arestați după ce au fost prinși aruncând în Dunăre saci întregi cu droguri. Flagrantul a fost făcut de polițiștii de frontieră pe Faleză, care i-au surprins pe tânăra de 26 de ani și pe bărbatul de 49 de ani în timp ce descărcau dintr-un autoturism trei saci de rafie, plini cu plante de cannabis. O parte din plante fuseseră deja aruncate în Dunăre, tratament care urma să fie aplicat întregii cantități, apreciată de polițiști la peste 57 de kilograme. Peste 400 de fire de cannabis au numărat polițiștii, care i-au anunțat pe ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității  Organizate, care au preluat cazul împreună cu procurorii DIICOT Galați. O serie de descinderi fulger au scos la iveală sursa drogurilor, de care, în mod evident, cei doi încercau să scape.

”În urma acestei depistări, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Galați, au efectuat cinci percheziții domiciliare, la locații ce aparțin celor două persoane și anturajului lor. Ulterior, la data de 30 aprilie, a fost efectuată cea de-a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galați, la o proprietate pe care bărbatul o închiriase, unde a fost descoperită aparatură pentru cultivarea indoor a canabisului”, precizează reprezentanții BCCO Galați, într-un comunicat dat publicității în cursul zilei de vineri, 30 aprilie.

La ultima percheziție, făcută la o vilă de pe raza municipiului Galați, ofițerii antidrog au descoperit o cultură indoor extrem de bine pusă la punct, organizată pe două etaje ale imobilului și dotată cu tot felul de sisteme care ar fi trebuit să ajute la creșterea rapidă a unui număr mare de plante. Potrivit estimărilor, dacă plantele ce erau cât pe ce să ajungă în Dunăre ar fi ajuns la maturitate, valoarea lor de piață ar fi fost de 1.500.000 de lei. Până una alta, polițiștii au ridicat la percheziții documente, telefoane, 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării. Cele două persoane reținute, bărbatul și tânăra, au fost prezentate Tribunalului Galați în cursul zilei de vineri, instanța admițând propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.