Jump to content

Ultramaraton de 24 de ore în Pădurea Gârboavele


dcp100168

Recommended Posts

Cu tălpile însângerate şi inimi de eroi - Ultramaratonul Galaţi

Oare din ce aluat sunt construiţi oamenii care pot alerga într-o cursă de 24 de ore? În aparenţă, obişnuiţi, care seamănă cu noi, dar care au putut să-şi dăruiască trupul şi sufletul în scopuri caritabile şi această bunătate să o transforme într-un strigăt de luptă, un război cu inerţia, cu rutina, o luptă dedicată celor care suferă.

Sâmbătă, 08 aprilie 2021, în Pădurea Gârboavele, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, Ultramaratonul, adică o încercare sportivă extremă, o cursă care a durat 24 de ore. S-au aliniat la linia de start atât alergători individuali, dar şi în echipe, veniţi de peste tot din România.

Un grup numeros de oameni inimoşi, modeşti şi fără pretenţii de vedetă, care s-au adunat la iniţiativa APCA (Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi) şi Aurelian Podaşcă, în parteneriat cu GALPOL (Asociaţia Profesională a Poliţiştilor Locali Galaţi), Primăria Comunei Tuluceşti şi Euro-Construcţii, pentru a aduna fonduri destinate unui spaţiu specializat în terapie şi învaţământ la copiii cu autism şi în acelaşi timp în sprijinirea luptei cu boala a lui Daniel Gafton, Valentin Coman şi Nicoletei Cojocaru.

Unele dintre echipele venite la Galaţi poartă nume optimiste ca „Run for fun”, „Happy runners” sau „Supradoza de vise”, înfruntându-se cu alte echipe denumite mai războinic, „Lupii dacici”, „Spartanii” sau „Carpii”. Alţi alergători au provenit din echipele Poliţiei Locale Galaţi, Transurb sau Tineretului Liberal.

Duminică, la ora 10.00, după o cursă epuizantă, participanţii au fost ovaţionaţi şi premiaţi, în prezenţa Constantinei Diţă-Tomescu, campioană medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing, şi a Danielei Antipov de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi. Locul 1 la individual fete a fost luat de Mara Guler (55 de ture de 3,25 km), la băieţi, tânărul Cristian Neacşu (61 de ture), la echipe învingători fiind echipa Carpilor din Constanţa.

Felicitări tuturor şi nu uitaţi motto-ul acestor învingători: „ALEARGĂ pentru tine şi pentru ceilalţi - ÎMPREUNĂ suntem mai puternici!”.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ultramaraton pentru copiii cu autism din Galați

Au început înscrierile pentru a III-a ediție a Ultramaratonului de la Galați, care se va desfășura în perioada 1-2 aprilie 2023, în Pădurea Gârboavele. Evenimentul organizat de Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați și Asociația Profesională a Polițiștilor Locali, cu susținerea Consiliului Județean Galați, are scopul de a strânge fonduri pentru copiii cu autism, ce beneficiază de serviciile de asistență și sprijin din cadrul APCA. Cu această ocazie, vor putea fi promovate și încurajate și alte cazuri sociale, anunță organizatorii. Astfel, după cea de-a treia ediție, din totalul sumei adunate în scop caritabil, o parte va fi redistribuită pentru a susţine excelența în sport, copiii selectaţi pentru a primi acest sprijin urmând să fie prezentaţi până la data derulării evenimentului.
Pentru înscrieri, accesați: https://my-run.ro/race-pay/?contestId=161ttps://bit.ly/3isUmoF

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.