Jump to content

Bebeluș în stare gravă, după ce a fost lovit "în somn" de tatăl său


dcp100168

Recommended Posts

Bebeluș în stare gravă, după ce a fost lovit "în somn" de tatăl său

Un bebeluș în vârstă de doar o lună a ajuns la spital cu mai multe fracturi ale craniului și cu hemoragie internă. În vreme ce starea micuțului este critică, tatăl său spune că l-a lovit din greșeală, în somn, în timp ce dormeau în același pat. Medicii și polițiștii nu par însă convinși că bărbatul spune adevărul, motiv pentru care au deschis o anchetă în acest caz.

Luni după-amiază, o adolescentă de 17 ani care locuiește în Ghidigeni a venit la dispensarul medical din comună, cerând ca bebelușul ei să fie consultat de medic. Vizibil speriată, fata a spus că micuțul se simțea rău încă de duminică. Medicul de familie a observat însă că bebelușul era foarte slab, vânăt în jurul gurii și că icnea atunci când încerca să respire. A anunțat imediat Ambulanță, iar o mașină l-a dus la Spitalul din Tecuci. În scurt timp însă, din cauza stării în care se afla, copilul a fost transferat la Spitalul de Copii din Galați.

"Bebelușul era într-o stare generală extrem de gravă. În urma investigațiilor clinice și imagistice, s-a evidențiat că suferă de multiple fracturi craniene, cu hemoragie intraventriculară, hematom subdural, leziuni care nu știu cum au survenit. Puțin probabil ca, din greșeală, în somn, o lovitură să poată să producă astfel de leziuni. Am anunțat Poliția, a fost anunțat și Serviciul de Asistență Socială, care au demarat investigațiile. Copilul a fost transferat, marți după-amiază, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București", a precizat medicul Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Copii "Sf. Ioan" Galați.

La rândul lor, polițiștii au întocmit deja un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. "Din primele verificări a reieșit că tatăl bebelușului, un bărbat de 24 de ani, din comuna Ghidigeni, l-ar fi lovit pe acesta în zona capului, fără intenție, în timp ce dormeau în același pat. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale și, în funcție de concluziile acesteia și de rezultatul activităților investigative, se va face încadrarea juridică a faptei", a declarat comisarul șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Și Protecția Copilului Galați a încercat să ia legătura cu tatăl, dar bărbatul nu a dat prea multe informații care să clarifice situația.

Potrivit primarului din Ghidigeni, părinții copilului provin din comunitatea de romi. Despre tată, edilul spune că este un tip tatuat, mai violent, care le-a mai creat probleme autorităților locale. "El neagă că l-ar fi bătut pe copil, dar este cunoscut comportamentul lui față de soție, de familie", a spus Eugen Tăbăcaru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tatăl bebelușului ”strivit în somn” a ajuns după gratii

La o lună după ce un bebeluș din Ghidigeni, în vârstă de numai o lună, la acea vreme, a ajuns în spital în stare foarte gravă din cauza a numeroase leziuni la nivelul capului, tatăl acestuia, un tânăr de 24 de ani, a fost arestat. Luci Daniel Ciuraru a susținut inițial, în fața medicilor și a polițiștilor, că  sugarul ajunsese în acea stare din cază că îl lovise din greșeală cu cotul în timpul somnului. Numeroasele răni, care i-au determinat pe medici să dispună transferarea copilului la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București", induceau o cu totul altă ipoteză, confirmată ulterior de concluziile medicilor legiști care au decis că minorul fusese agresat cu bună știință. Astfel, în dosarul penal deschis de polițiști pentru vătămare corporală din culpă, anchetatorii au cerut reținerea și mai apoi arestarea tatălui, în ciuda faptului că și mama copilului, o adolescentă de 17 ani, susținea aceeași versiune  a accidentării. ”Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Galaţi, care a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Din  materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în perioada 7 mai-9 mai 2021, inculpatul a aplicat lovituri cu mijloace contondente unui membru de familie, minor, şi a cauzat un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie cerebrală – intraventriculară, interemisferic, hematom subdural bilateral, fracturi craniene biparietale şi dehiscenţă suturi coronală şi lambdoidă, leziuni care au pus în primejdie viaţa acestuia”, a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Copilul se află în continuare în stare foarte gravă, la București, medicii fiind rezervași în privința șanselor sale de supraviețuire. Tatăl lui riscă să stea după gratii cel puțin șapte ani.  

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Pedeapsa primită de tatăl care şi-a ucis bebeluşul la nervi şi a încercat să scape de închisoare spunând că l-a lovit în somn

Expertiza medico-legală a stabilit că bărbatul şi-a lovit copilul în cap de mai multe ori cu un obiect contondent. Individul a negat permanent că traumatismele grave suferite de bebeluş ar fi fost produse intenţionat.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe Ciuraru Daniel, un bărbat din localitatea gălăţeană Ghidigeni, acuzat că şi-a ucis copilul de doar o lună. Instanţa a stabilit ca bărbatul să plătească peste 250.000 de lei în contul cheltuielilor efectuate cu spitalizarea micuţului până la decesul acestuia. De asemenea, a fost obligat să îi plătească mamei copilului suma de 100.000 de lei ca daune morale. Decizia instanţei nu este definitivă.

Bebeluşul a fost dus pe 12 mai 2021 cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din comuna Ghidigeni. Deoarece starea lui de sănătate era extrem de gravă, medicul de familie a cerut transferul la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, iar medicii au solicitat apoi ca micuţul să fie dus la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a şi decedat din cauza traumatismelor extrem de grave pe care le suferise.

Daniel Ciuraru, tatăl bebeluşului, le-a spus poliţiştilor că l-a lovit în somn pe sugar, din greşeală. Şi mama copilului, o adolescentă de 18 ani, susţine varianta unui accident, dar probele strânse de anchetatori vorbesc de la sine despre ce s-a întâmplat cu adevărat pe 12 mai 2021.

Bărbatul este cunoscut în Ghidigeni ca o persoană violentă, fiind implicat în mai multe scandaluri. Edificatoare a fost expertiza medico-legală, care a stabilit că micuţul  a fost lovit cu un obiect contondent în cap. „În perioada 07.05-09.05.2021, inculpatul a aplicat lovituri cu mijloace contondente unui membru de familie, minor, şi a cauzat un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie cerebrală – intraventriculară, interemisferic, hematom subdural bilateral, fracturi craniene biparietale şi dehiscenţă suturi coronală şi lambdoidă, leziuni care au pus în primejdie viaţa acestuia”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tatăl care şi-a ucis bebeluşul făcut cu o adolescentă: „Nu te duce la detectorul de minciuni“

Un bărbat din județul Galați a primit ani grei de închisoare pentru că și-a lovit copilul nou-născut și a încercat apoi să ascundă cele întâmplate, ca să nu fie pedepsit pentru ce a făcut.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în 22 septembrie a.c., la 16 ani de închisoare pentru omor pe Daniel Ciuraru, un bărbat din localitatea gălăţeană Ghidigeni, acuzat că şi-a ucis copilul de doar o lună. Instanţa a stabilit ca bărbatul să plătească peste 250.000 de lei în contul cheltuielilor efectuate cu spitalizarea micuţului până la decesul acestuia. De asemenea, a fost obligat să îi plătească mamei copilului suma de 100.000 de lei ca daune morale.

Ciuraru a cunoscut-o pe concubina lui pe Facebook, când aceasta avea doar 14 ani. S-a mutat cu ea în Ghidigeni, deși părinții fetei s-au opus și au venit de mai multe ori cu Poliția să își ia copila acasă. După patru ani, pe 5 aprilie 2021, adolescenta a născut un copil cu o problemă la un picior (picior strâmb) și o infecție. Medicii au tratat bebelușul, iar acesta a fost externat sănătos din spital. De altfel, concubinii au declarat ulterior că nou-născutul s-a dezvoltat normal, mânca foarte bine şi părea să fie sănătos.

După 22 de zile de la naștere, bebeluşul a fost dus cu vânătăi în jurul gurii şi leziuni la cap la cabinetul medical din Ghidigeni. Deoarece starea lui de sănătate era extrem de gravă, medicul de familie a cerut transferul la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, iar medicii au solicitat apoi ca micuţul să fie dus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a şi decedat din cauza traumatismelor extrem de grave pe care le suferise.

Expertiza medico-legală a stabilit că bărbatul şi-a lovit copilul în cap de mai multe ori cu un obiect contondent. Daniel Ciuraru le-a spus poliţiştilor că l-a lovit în somn pe sugar, din greşeală. S-a dat singur de gol în urma unei discuții pe care a avut-o cu mama copilului. Dialogul, înregistrat de polițiști, vorbește de la sine despre ce s-a întâmplat:

Daniel Ciuraru: „Nu ti şiudi la detectorul de şimiuni, că poate să ne facă probleme, nu te şiudi, când spunem să te şiudi, nu, dom’le nu mai germem, nu germ. Că dacă te-ai dus acolo, îmi cafi uăr mie.”
Mama copilului: „Da’ când ai făcut ce ai făcut, atunci nu te-ai gândit?”
Daniel Ciuraru: „Vorbeşte frumos, mă, te-am rugat săp vorbeşti frumos, te rog frumos, din sufletul meu, că sunt disatrus aici, te rog frumos să vorbeşti frumos.”
Mama copilului: „Serios, sau ai ceva la cap? Că, altfel, nu-mi dau seama ce simţ ai. Ai ceva la cap dacă în capul tău spui că nu i-ai făcut nimica. Copilul are fractură peste fractură.”
Daniel Ciuraru: „Doamne, …Domnului, băi, te-am rugat, nu mai vorbi, mă, de aşa ceva (...)”

„Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile”

Bărbatul a negat constant în fața polițiștilor și a procurorului de caz că și-ar fi agresat în vreun fel copilul nou-născut, pentru ca apoi să își schimbe succesiv declarațiile, în încercarea de-a scăpa de răspunderea penală.

A cerut apoi schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte și ar fi vrut să fie judecat în procedură simplificată, prin recunoașterea vinovăției, dar instanța de judecată i-a respins solicitările.

„Inculpatul s-a străduit să ascundă urmele faptei sale şi, deşi a dus copilul la un cabinet medical şi mai apoi la spital, nu a explicat cu sinceritate cele întâmplate şi nici împrejurarea că fiului său i-a curs sânge din zona gurii – fapt ce a întârziat acordarea unor îngrijiri medicale adecvate. Inculpatul a manifestat o agresivitate nejustificată faţă de o persoană nevinovată, lipsită complet de apărare, de numai 22 zile, care era chiar fiul său. Niciun motiv nu poate justifica agresarea unei fiinţe atât de fragile, care are nevoie doar de afecţiune şi îngrijire”, este concluzia judecătorilor Curții de Apel Galați.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.