Jump to content

Conflict sângeros între interlopii din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Conflict sângeros între interlopii din Galaţi

Un conflict sângeros între interlopi a avut loc, joi seară, la Galaţi. Un bărbat a ajuns la spital în stare critică, după ce a fost înjunghiat în stradă.

Un bărbat despre care se crede că ar fi membru al lumii interlope din Galați a fost înjunghiat în plină stradă. Incidentul a avut loc joi seara, în parcarea unui bloc, iar victima a ajuns în stare foarte gravă la spital.

Surse apropiate anchetei spun că bărbatul are antecedente penale și este posibil ca atacul să fie o răzbunare a unor rivali. El a fost așteptat de o persoană necunoscută lângă bloc și a fost înjunghiat cu un cuțit în burtă și în gât.

Victima a fost transportată în stare critică la spital. „A fost un conflict între doi bărbați. S-a întâmplat în spatele blocurilor de la de la Ultimul Leu. Un bărbat a fost înjunghiat în gât și în abdomen. A fost lovit cu un cuțit. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe în stare foarte gravă. Din câte am înțeles a intrat în stop cardiorespirator”, a explicat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Poliția și procurorii încearcă să afle cine este autorul atacului. În acest caz va fi deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, conform Mediafax.

dcnews.ro

Se pare că bărbatul înjunghiat este membru al unui clan interlop din Galați și se ocupa de proxenetism și cămătărie. A fost condamnat în trecut și era recent eliberat din închisoare.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul înjunghiat a avut o rafuială, în urmă cu mai bine de 15 ani, cu Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope din Galați, asasinat în Țiglina 3, în 2008.

Din informațiile noastre, bărbatul înjunghiat ar fi membru al Clanului Ogeaca, unul dintre apropiații liderului grupării. I se spune Gabi "Șef" și s-a făcut cunoscut în lumea interlopă după rafuiala pe care a avut-o cu Marian Ivan, la vremea respectivă capul lumii interlope din Galați, aflat în conflict deschis cu gruparea condusă de Ogeaca.

ProLiderFM

Bărbatul înjunghiat a murit, au anunțat surse medicale. Rănile suferite erau incompatibile cu viața.

Link to comment
Share on other sites

Victima atacului armat din Țiglina a murit. Agresorul se află în custodia poliției

Bărbatul înjunghiat în gât, joi seară, 10 iunie 2021, într-un tronson de bloc de la Inelul de Rocadă a murit la spital, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menține în viață. El fusese preluat în stare extrem de gravă de echipajul SMURD de la locul incidentului și dus la Unitatea de Primiri Urgențe.

În acest timp, mai multe persoane, posibil apropiate ale victimei, se adunaseră pe trotuarul din fața unității medicale, pentru a avea, probabil vești cât mai proaspete despre starea victimei.

În urma anchetei-fulger care a durat câteva ore, la fața locului, polițiștii au reușit să îi identifice și să îl rețină pe prezumtivul autor al atacului. Acesta se află în custodia anchetatorilor din cursul nopții trecute și urmează a fi prezentat vineri, 11 iunie 2021, Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru omor și tulburarea liniștii și ordinii publice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cămătar executat în stradă, pentru un apartament. Crimă cu premeditare, la „Ultimul Leu”

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit, în fața uni bloc de la Inelul de Rocadă. Autorul, un cunoscut cu care avusese divergențe în trecut, l-ar fi așteptat să coboare din apartament și l-ar fi atacat, după care a fugit. Ambii ar face parte din aceeași grupare interlopă, familia agresorului având la activ o datorie față de bărbatul mort, condamnat pentru proxenetism și cămătărie.

Atacul din seara zilei de 10 iunie, care avea să se transforme în doar câteva ore într-o crimă în cel mai adevărat sens al cuvântului, a fost un act clasic de răzbunare în stil mafiot, în care atât agresorul, Armin Bălăucă, un tânăr de 28 de ani, cât și victima, cu 11 ani mai în vârstă, fac parte din mediile tulburi ale lumii interlope. "Gabi Șef", cel are avea să fie răpus de lama unui cuțit la câteva secunde după ce a ieșit din blocul unde locuia cu familia, în zona Ultimul Leu, fusese eliberat din penitenciar, unde executase o pedeapsă privativă de libertate pentru proxenetism și cămătărie, și ar fi avut în continuare, potrivit unor surse din cadrul anchetei, preocupări dincolo de limita legii. Asta l-ar fi adus în situația de a intra în conflicte inclusiv cu personaje care se învârteau în aceleași cercuri, unul dintre ei, tânărul de 28 de ani, fiind cel care l-a așteptat în tronsonul blocului și l-a executat cu mai multe lovituri de cuțit, aplicate cu precizie în gât și abdomen.

Răzbunare în numele fratelui

Ce aveau de împărțit cei doi? Un apartament, susțin surse judiciare, care ar fi constituit motiv de dispută multă vreme între victimă și familia lui Bălăucă. Fratele acestuia din urmă chiar ar fi fugit din țară, la un moment dat, ca să scape de represalii, ajungând chiar să se sinucidă. Asta l-ar fi determinat pe agresor să îi dorească moartea lui "Gabi Șef", plan pe care l-a pus în aplicare.

După ce a lovit cu cuțitul, joi seară, s-a urcat într-un bolid și a fugit de la locul faptei, sub ochii mai multor trecători aflați în parcare.

"Gabi Șef" a rămas într-o baltă de sânge, fiind resuscitat minute în șir de echipajele SMURD, după care a fost dus la Urgențe, în stare critică. În timp ce locul incidentului a fost împânzit de poliție, mai multe persoane, posibil apropiate ale victimei, se adunaseră pe trotuarul din fața unității medicale, pentru a avea probabil vești cât mai proaspete despre starea acesteia. Veștile proaste au apărut în noaptea de joi spre vineri, când "Șefu" a fost declarat decedat.

Agresorul, prins rapid

În baza declarațiilor martorilor și a unor imagini de pe camerele de supraveghere, Armin Bălăucă a ajuns rapid în custodia poliţiştilor și a fost dus la Parchet, pentru audieri, unde și-ar fi recunoscut faptele.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au dispus reținerea imediată a acestuia, urmând să îl prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile, pentru infracțiunile de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice. Judecătorii au admis cererea, autorul fiind încarcerat, deocamdată, în arestul Poliției.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Tânărul care a ucis un interlop pentru a-şi răzbuna fratele mort. Criminalul a ieşit din tribunal fredonând o melodie a celor de la BUG Mafia

Conflictul dintre criminal şi victimă a pornit de la un apartament pe care şi-l disputau, dar şi de la sinuciderea în condiţii încă neelucidate a fratelui agresorului, care luase în trecut bani cu dobândă cămătărească de la bărbatul ucis. Agresorul a fost condamnat definitiv zilele trecute pentru omor.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Armin Bălăucă, un tânăr de 29 de ani, la 12 ani şi 4 luni de închisoare pentru omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Criminalul a fost obligat să plătească pensii de întreţinere de câte 500 de lei pe lună către fiecare din cei trei copii ai victimei până la vârsta majoratului, dar şi daune morale şi materiale în sumă de 100.000 de lei. Decizia a fost pronunţată la 17 martie.

Crima a fost comisă în seara zilei de 10 iunie 2021. Armin Bălăucă a ucis un bărbat de 39 de ani, pe care l-a aşteptat la ieşirea din blocul în care locuia, în zona cunoscută în Galaţi ca "Ultimul Leu". Potrivit Poliţiei, "a aplicat trei lovituri cu lama unui cuţit în zona abdominală şi în zona gâtului unei persoane, acţiuni care au determinat decesul victimei". După crimă, a aruncat cuţitul sub o maşină şi a dispărut. A fost prins după o zi şi arestat.

"La dată de 11.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioada de 24 de ore, începând cu aceeaşi dată, a unui inculpat, pentru săvârşirea, în concurs, a infracţiunilor de omor, prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal. La dată de 11.06.2021, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Galaţi - Secţia Penală, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioada de 30 de zile", au precizat la acel moment reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Bărbatul ucis era membru al unei grupări interlope din oraş. Fusese condamnat la închisoare pentru cămătărie şi proxenetism şi fusese eliberat din penitenciar chiar înainte să fie ucis. Fratele criminalului şi bărbatul ucis se cunoşteau. Interlopul asasinat ar fi vrut să obţină cu forţa apartamentul fratelui, pe care-l împrumutase cu bani. Bărbatul ameninţat nu mai reuşea să plătească datoria uriaşă, motiv pentru care a fugit în Austria şi s-a sinucis în circumstanţe încă neelucidate.

”Inculpatul a aplicat două lovituri în zone vitale victimei, aceasta decedând în timpul nopţii de 10 spre 11 iunie 2021. În declaraţiile date de inculpat, acesta susţine că între inculpat şi victimă exista o stare conflictuală, având la bază neînţelegeri şi discuţii legate de un apartament care ar fi aparţinut fratelui inculpatului şi pe care victima dorea să obţină proprietate asupra lui. La întâlnirea dintre victimă şi inculpat nu a mai participat nicio altă persoană. Se susţine doar că s-au întâlnit în mod accidental cu maşinile”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Membrii lumii interlope din Galaţi spun că Bălăucă l-a ucis pe cămătar ca să-şi răzbune fratele. La ieşirea din tribunal, după arestare, criminalul a fost auzit fredonând "Garda şi-a adunat forţele/ Să-ncerce să ne ia străzile" - versuri din melodia "Străzile" a formaţiei B.U.G. Mafia.  

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Execuția unui cămătar costă 100.000 de euro. Pedeapsă minimă și despăgubiri uriașe în cazul crimei de la "Utimul leu"

Justiția a tranșat definitiv cazul uciderii unui interlop din Galați, crimă comisă în vara anului trecut, în tronsonul unui bloc de la "Ultimul leu". Autorul omorului a fost trimis după gratii pentru următorii 12 ani și a fost obligat să plătească despăgubiri uriașe urmașilor victimei. Asasinatul, comis din răzbunare, a avut un impact puternic asupra opiniei publice.

La zece luni de la momentul în care un personaj cu implicații în lumea interlopă din Galați, cunoscut sub numele de Gabi Șef, sfârșea sub mai multe lovituri de cuțit în tronsonul unui bloc de la "Ultimul leu", justiția a dat verdictul definitiv. Cel care i-a curmat viața bărbatului în vârstă de 39 de ani, tată a trei copii și cunoscut cu preocupări cămătărești, a fost Armin Bălăucă, un tânăr pe atunci în vârstă de 28 de ani, care, așa cum a și recunoscut, își premeditase fapta. Pornind de la moartea fratelui său, ce ar fi fost determinată de presiunile pe care Gabi Șef le făcea asupra lui pentru achitarea unei datorii, Bălăucă a decis să se răzbune și, în seara zilei de 10 iunie 2021, l-a așteptat pe interlop în fața blocului. I-a aplicat trei lovituri de cuțit, care i-au fost fatale, acesta murind astfel în condiții asemănătoare cu cele în care a sfârșit, în 2008, fostul lider al lumii interlope gălățene, Marian Ivan.
Armin Bălăucă a fost arestat la scurt timp după incident și și-a recunoscut fapta, fiind inițial condamnat de Tribunalul Galați, în luna decembrie 2021. A primit 12 ani și 6 luni de închisoare, aproape de minimul prevăzut de lege pentru omor, faptă sancționată de lege cu închisoarea între 10 și 20 de ani sau, în cazuri foarte grave, cu închisoare între 12 și 25 de ani. A fost obligat, însă, să plătească despăgubiri substanțiale către urmașii victimei.
Zilele trecute, Curtea de Apel a soluționat și calea de atac, menținând obligațiile civile la nivelul stabilit de Tribunal. Decizia este definitivă.

100.000 de euro, costul crimei

În ipoteza în care nu deține bani sau bunuri care să fie valorificate pentru a plăti daunele fixate de judecători, lui Bălăucă îi vor trebui, teoretic, două vieți ca să muncească pentru a-și acoperi obligațiile. Asta deoarece, conform sentinței, el va trebui să achite, lunar, câte 500 de lei, pensie de întreținere pentru fiecare dintre cei trei copii minori ai victimei, până la vârsta majoratului. Tot cei trei fii ai lui Gabi Șef trebuie să primească, drept daune morale, câte 90.000 de lei fiecare. Sume consistente vor merge și către alte două părți civile din dosar, Ioan și Emilia Tanvuia. Fiecare va trebui să primească câte 15.000 de lei daune materiale și câte 60.000 de lei, daune morale. În condițiile în care Armin Bălăucă va ieși din pușcările în jurul vârstei de 40 de ani, sunt discutabile șansele ca urmașii lu Gabi Șef să fie despăgubiți, iar actul de justiție să aibă o finalitate concretă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.