Jump to content

O mică avere, în așteptarea moștenitoarei


dcp100168

Recommended Posts

O mică avere a unui gălățean, în așteptarea moștenitoarei

Maricel Coman avea 79 de ani și trăia singur într-un apartament din Galați. În luna octombrie a anului trecut, îngrijorați după ce nu-l mai văzuseră timp de câteva zile, vecinii au anunțat autoritățile. Polițiștii veniți au intrat pe fereastra apartamentului și l-au găsit înăuntru pe pensionar, fără viață. Ce a urmat după nefericita descoperire ar putea să fie lesne confundat cu un scenariu de film de la Hollywood.

Câțiva oameni din bloc au fost chemați să-l identifice pe fostul lor vecin. În momentul în care i-au scos actele din bibliotecă, de pe un raft au căzut mai multe teancuri groase de bani. Erau doar bancnote de 200 și de 500 de lei. Cu toate că nimeni nu a numărat banii, vecinii estimează că suma din bibliotecă s-ar ridica la aproximativ 200.000 de lei. Tot oamenii din bloc spun că polițiștii au luat cheia apartamentului, fără a-i sigila și ușa, însă.

”La momentul sesizării decesului, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. În cadrul acestuia au fost făcute verificări și pentru identificarea unor posibili aparținători. Întrucât nu au rezultat fapte de natură penală, dosarul a fost înaintat Parchetului cu propunerea de clasare”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

În așteptarea unei rude, trupul lui Maricel Coman a fost păstrat, pentru trei luni, la Morgă. Cum niciun aparținător nu a apărut, bărbatul a fost înmormântat de Primăria Galați. Potrivit unor prieteni, gălățeanul a luat însă cu el în mormânt și un secret. Dacă lucrurile se vor dovedi adevărate, apartamentul și mica avere găsită în bibliotecă ar putea ajunge în posesia unei moștenitoare misterioase.

În căutarea Veronicăi

Timp de 18 ani, gălățeanul i-ar fi plătit pensie alimentară fiicei sale, căreia îi spunea Veronica. ”Doar la distracții pomenea că are pe cineva, că a plătit pensie alimentară. Nu dădea însă amănunte și nici nu am văzut acte”, spune unul dintre apropiații băiatului.

Din spusele altui prieten al lui Maricel Coman, fata lui ar avea acum 58 de ani și ar fi, la rândul ei, părinte. Același prieten spune că Veronica locuiește, în prezent, undeva în Micro 19.

Dincolo de păreri și presupuneri, actele existente în Combinatul Siderurgic, acolo unde gălățeanul a lucrat, confirmă varianta unei moștenitoare. ”Din anul 1974 și până în 1981, salariatul nostru, Coman Maricel, care lucra la Laminorul de tablă groasă, plătea pensie alimentară unei fete pe nume Veronica. Atât am putut să aflu din arhivele noastre”, a precizat Ilinca Diaconu, din partea Sindicatului Liber al Siderurgiștilor.

Cel mai probabil, posibila moștenitoare nici măcar nu știe încă despre toată această poveste. Primăria ar putea să o găsească, însă doar în urma unei sesizări venite din partea asociației de proprietari. ”Primăria poate declanșa procedura succesiunii ca urmare a unei sesizări fie din partea unei persoane, fie din partea unei instituții. Dosarul este transmis camerei notarilor publici în vederea emiterii certificatului de vacanță succesorală, după ce sunt identificate bunurile mobile, imobile, precum și moștenitorii. Până acum, nu a fost depusă niciun fel de sesizare legată de acest caz”, a explicat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

În situația în care fiica moștenitoare nu va revendica bunurile tatălui ei, apartamentul cu două camere și suma de bani din bibliotecă vor intra în posesia administrației locale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moştenitoarea lui Maricel Coman, găsită prin „Viaţa liberă”. Veronica a venit de la Arad

Eforturile "Vieţii libere" de a o identifica pe moştenitoarea gălăţeanului Maricel Coman, care s-a stins singur, fiind înmormântat de Primărie, nu au rămas fără ecou. O femeie care este, cel mai probabil, Veronica pe care noi şi vecinii domnului Coman o căutam a aflat despre caz din articolul iniţial publicat de noi şi ne-a contactat, adresându-se şi autorităţilor.

Din informaţiile pe care le avem în acest moment şi pentru confirmarea cărora se fac acum demersurile legale, Veronica este într-adevăr fiica gălăţeanului dispărut. Toate detaliile cunoscute se potrivesc perfect, ca într-un puzzle completat peste timp, cu piese aflate la mare distanţă. Spunem asta fiindcă doamna Veronica şi familia dumneaei locuiesc în celălalt capăt al ţării, la Arad.

Una dintre fiicele dumneaei a citit articolul "Vieţii libere" (*) în versiunea online şi a comentat cu mama ei cât de mult se potriveau detaliile oferite de noi cu cele ale propriei poveşti de viaţă. Din păcate, drumul copilei de atunci nu a fost foarte uşor, o eventuală întâlnire cu tatăl ei, atunci când acesta încă mai trăia, ar fi fost o binecuvântare şi i-ar fi schimbat, poate, în bine viaţa. Acum, averea moştenită ar fi un dar pentru copii, cărora ar putea astfel să le ofere ceva de la bunicul lor, dincolo de barierele mortalităţii.

Familia Veronicăi este emoţionată, lucru de înţeles, mai ales că nu se mai aştepta nimeni să afle ceva despre Maricel Coman, după atâţia ani. Venită la Galaţi împreună cu una dintre fiicele ei, pentru a depune declaraţie la Secţia 2 Poliţie, după cum i s-a solicitat, femeia s-a dus şi a vorbit cu vecinii, pentru a mai afla câte ceva despre cum era tatăl ei. Evident, vrea finalizarea legală a acestui caz, pentru că îşi doreşte ca lucrurile să fie făcute mai presus de orice bănuieli, cât mai corect. În acest moment, aşteaptă ca oamenii legii să primească răspunsul la o adresă pe care au făcut-o către Combinatul siderurgic, solicitând dovezile privind intervalul în care Maricel Coman, pe atunci angajat acolo, a plătit pensie alimentară şi către cine s-a făcut plata. Veronica este încrezătoare că dovezile îi vor susţine spusele, iar noi aşteptăm, împreună cu dumneaei, deznodământul şi vă vom ţine la curent.

Aşteptăm şi un răspuns oficial, din partea Primăriei, la sesizarea pe care am făcut-o şi care a fost înregistrată cu nr. 126326 din 17.06.2021, prioritare fiind, evident, în această perioadă, sesizările privind situaţia creată de inundaţii şi intervenţiile necesare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.