Jump to content

Firme cercetate penal pentru evaziune în construcții


dcp100168

Recommended Posts

Firme cercetate penal pentru evaziune în construcții

Peste 5.000.000 de lei este prejudiciul estimat de procurori într-un dosar penal în care sunt vizate două firme de construcții care au derulat, în ultimii ani, afaceri în Galați și Brașov. Parchetul Tribunalului de sub Tâmpa are pe masă un dosar penal în care sunt vizați administratorii societăților, în cadrul căruia au făcut luni, 14 iunie 2021, zece percheziții în diverse locații din cele două județe. 
Cele zece descinderi făcute de investigatorii brașoveni, care instrumentează dosarul de evaziune fiscală, au avut loc la sediul social, la punctele de lucru, la domiciliile administratorilor și asociaților societăților în cauză și au vizat strângerea de probe care să dovedească faptul că afacerile derulate de firmele respective nu s-au făcut cu respectarea legilor fiscale, ci prin fraudarea contabilității astfel încât să nu se plătească la bugetul de stat mare parte din taxele și impozitele aferente operațiunilor comerciale. ”Din cercetări a rezultat faptul că cele două societăți comerciale, prin administratorii lor, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, ce constau în achiziții de materiale de construcții și prestări servicii, în scopul prejudicierii bugetului de stat. Prejudiciul astfel cauzat este de peste 5.000.000 de lei”, au precizat anchetatorii printr-un comunicat. În cele zece locații verificate ieri, șapte cu titlu de percheziție, iar alte trei de control cu caracter economic, polițiști au căutat înscrisuri, documente de proveniență, medii de stocare și au pus în aplicare șapte mandate de aducere pe numele unor persoane care au ajuns la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, pentru audieri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.