Jump to content

SC Oțelul Galați, în campionatul 2021-2022


dcp100168

Recommended Posts

Misiune îngreunată de promovare în Liga a II-a

Federația Română de Fotbal, în ședința Comitetului Executiv din 27 iunie, a modificat sistemul competițional din Liga a III-a. Cea mai importantă modificare este în privința promovării în eșalonul superior.

După ce vor disputa meciurile din sezonul regulat, tur-retur 18 etape, primele patru clasate din cele 10 serii vor juca în faza a doua, play-off. La finalul jocurilor din faza de play-off echipele de pe primele două locuri vor juca meciurile de baraj, faza a III-a. Meciurile de promovare se vor disputa după același sistem de sezonul trecut, faza preliminară și faza finală, tur-retur. La baraj vor participa primele două clasate din play-off, iar pentru împerecherea echipelor s-a păstrat sistemul din sezonul recent încheiat, locul 1 din seria I cu locul 2 din seria a II-a, locul 2 din seria I cu locul 1 din seria I-a.

”După succesul înregistrat la nivelul celui de al treilea eșalon fotbalistic din România, în care pentru prima dată nici o echipă din cele 100 nu s-a retras, mai ales în aceste condiții de pandemie, anul acesta ne propunem, pe acest fundament pe care am reușit să-l consolidăm în sezonul precedent, să creștem numărul de meciuri, să dăm această oportunitate jucătorilor și antrenorilor să aibă un număr mai mare de meciuri”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, în cadrul unei conferințe de presă.

La finalul sezonului regulat celelalte șase echipe din serie, locurile 5-10, vor continua campionatul, dar în play-out. Jocurile pentru salvarea de la retrogradare se vor juca tur-retur, 10 etape, iar la final vor retrograda direct ultimele două clasate din cele zece serii de Liga a III-a, cât și echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament din cele zece serii.

În noua ediție de campionat a Ligii a III-a din Galați se preconizează că vor participa trei echipe, SC Oțelul, formație ce a ratat promovarea în Liga a II-a după ce a câștigat seria a II-a, Sporting Liești, locul șase în seria secundă sezonul trecut și Avântul Valea Mărului, grupare ce și-a câștigat dreptul de a se menține în eșalonul trei în urma unei duble de baraj cu campioana județului Buză, Team Săgeata.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Situația la zi a lotului de jucători

SC Oțelul Galați anunță faptul că la 30 iunie, data oficială la care s-a încheiat sezonul competițional 2020/21, contractele următorilor jucători au ajuns la final: George Cîrjan, Bogdan Gavrilă, Georgian Păun, Stelian Cucu, Dan Popescu, Cosmin Stoian și Cristian Sîrghi. De asemenea, împrumuturile lui Aurelian Petrache (ACS Team Sport București), Fernando Dobre (AS Dan Chilom București), Gabriel Răducan (FC Dinamo București) și Marquinhos (Indonezia) au expirat și până la o înțelegere privind extinderea acordurilor de transfer vor reveni la cluburile de care aparțin.

În funcție de strategia elaborată cu noul antrenor principal al echipei care va fi prezentat în cursul săptămânii următoare, cu o parte dintre acești jucători, SC Oțelul Galați va intra în negocieri pentru a parafa contracte valabile pentru sezonul competițional 2021/22.

De cealaltă parte, clubul are contracte în vigoare cu următorii jucători care vor face parte, în linii mari, dacă noul antrenor nu va decide altfel, din lotul cu care va fi abordată noua stagiune de campionat: Gabriel Ursu, Iulian Dinu, Darius Paharnicu (portari), Costin Ghiocel, Bogdan Crihană, Ștefan Farcaș, Cosmin Mereuță, Ștefan Stancu, Marius Sevastian (fundași), Denis Cireș, Ionuț Neagu, Alin Nica, Alexandru Alecu (mijlocași), Mădălin Grădinaru (atacant).

În perioada imediat următoare, clubul va anunța noi transferuri în vederea completării și fortificării lotului de jucători cu care va fi atacat noul sezon al Ligii 3.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Luni, ora 15:00, reunirea lotului

Jucătorii și staff-ul tehnic al SC Oțelul Galați vor încheia vacanța de vară și vor începe pregătirile pentru noul sezon competițional al Ligii 3. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a programat primul antrenament din noua stagiune luni, 12 iulie, de la ora 15:00, la stadionul Oțelul.

Primul joc oficial al oțelarilor se va disputa pe 25 august, în faza a III-a a Cupei României, în timp ce debutul în campionatul va avea loc pe 28 august, în prima etapă a Ligii 3.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Oțelul a revenit la antrenamente cu noutăți în lot

Sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu roș-alb-albaștrii de la Oțelul au reluat pregătirile pentru sezonul 2021-2022. La prima ședință de pregătire a sezonului s-au prezentat 30 de jucători, conform site-ului oficial al clubului.

Noutățile de la primul antrenament au fost:

Iordache Sebastian (jucător născut în anul 2000, ultima oară la SR Brașov – mijlocaș stânga),
Rapan Alejandro (2005 – CSM Pașcani – atacant),
Băciuț Robert (2001 – CSM Focșani – mijlocaș dreapta),
Popescu Alexandru (2002 – Sport Team București – mijlocaș central),
Badea Teodor (2002 – Sport Team București – mijlocaș central),
Tănăsescu Cristian (2002 – Sport Team București – mijlocaș stânga),
Rusu Andrei (2001 – Sporting Cluj-Napoca – mijlocaș central),
Rus Andrei (2002 Alki Oroklini – Cipru L3 – fundaș dreapta),
Uțiu Alexandru (2003 – Gaz Metan Mediaș – portar),
Niculae Valentin (1998 – Mostiştea Ulmu – fundaș stânga),
Vaștag Andrei (1994 – CSO Filiași – mijlocaș central),
Tănasă Gabriel (2003 – CSM Galați – mijlocaș central),
Angheluță Eduard (2003 – CSM Galați – mijlocaș dreapta),
Samuel Zimța (2000 – U Craiova 1948 – mijlocaș ofensiv).

Lotul SC Oțelul prezent la primul antrenament al sezonului a fost:

Ursu, Dinu, Paharnicu, Uțiu – portari,
Farcaș, Crihană, Sevastian, Mereuță, Bucevschi, Sîrghi, Iordache, Băciuț, Rus, Niculae – fundași;
Nica, Cireș, Dobre, Neagu, Marquinhos, Alecu, A. Popescu, Badea, Rusu, Vaștag, Tănasă, Angheluță – mijlocași;
Cîrjan, Grădinaru, Rapan, Zimța – atacanți;
Au lipsit nemotivat: Stancu, Răducan, în timp ce Costin Ghiocel nu a efectuat antrenamentul.

”Sunt mulți jucători pentru că au venit foarte mulți tineri jucători în probe. Cei vechi pe câți am convocat au răspuns pozitiv, în afară de Răducan care este nemotivat, Stancu nu a venit, Ghiocel a refuzat să se antreneze, știu că au fost probleme la echipă. În cel mai scurt timp vreau să remediem problemele și să decid lotul cu care ne vom deplasa la Vatra Dornei”, a spus managerul tehnic de la Oțelul, Dorinel Munteanu, pentru Oțelul TV.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oțelul a anunțat programul jocurilor de verificare

După reluarea pregătirilor din prima zi a săptămânii, Oțelul va susține rapid primele meciuri de verificare. La finalul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, 16-17 iulie, formația manageriată de Dorinel Munteanu va susține două jocuri de verificare, ambele cu echipe din eșalonul trei.

Vineri Oțelul va juca cu Hușana Huși, formație ce a evoluat în seria I sezonul trecut, în timp ce sâmbătă gălățenii vor întâlni CSM Râmnicu Sărat.

La două zile distanță de testul cu formația buzoiană, Oțelul va pleca în cantonament la Vatra Dornei, acolo unde accentul se va pune pe pregătirea fizică. În cadrul stagiului de pregătire Oțelul are programat un meci test, pe 30 iulie, cu Foresta Suceava, adversara din semifinalele barajului de promovare de sezonul trecut.

La revenirea din cantonament, Oțelul va juca alte două meciuri de pregătire într-o săptămână, miercuri, 4 august, cu Sporting Liești, iar sâmbătă, 7 august, adversar de amical va fi Viitorul Ianca (Liga a III-a). În săptămâna imediat următoare, gălățenii au stabilite alte două meciuri de pregătire, sâmbătă, 14 august, cu Sporting Juniorul Vaslui (Liga a III-a), și joi, 19 august, cu Metalul Buzău, 19 august.

Primul meci oficial din sezonul 2021-2022 va fi jucat de Oțelul în turul trei al Cupei României, cu un adversar ce urmează să fie stabilit, miercuri, 25 august, iar peste trei zile, 28 august, este programat debutul în noua ediție de campionat a Ligii a III-a.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oțelul a perfectat primele transferuri ale verii

Înaintea debutului în meciurile amicale SC Oțelul a perfectat primele achiziții pentru viitoarea ediție de campionat. Trei dintre jucătorii prezenți la primul antrenament al sezonului au perfectat înțelegeri cu gruparea roș-alb-albastră.

Gabriel Nedelea – fundaș stânga – 21 de ani, jucător format de Academia Gheorghe Hagi, ce a mai evoluat pentru Viitorul Constanța și Gloria Buzău – 30 meciuri în Liga a II-a.

Andrei Vaștag – mijlocaș central – 27 de ani, jucător format de LPS Banatul Timișoara, de unde a fost transferat de Săgeata Năvodari, iar apoi a făcut trecerea la Viitorul Constanța. A mai evoluat pentru Dinamo București, Corona Brașov, Metalul Reșița, SV Würmla (Austria), CSM Deva, CSM Reșita, Metalurgistul Cugir, FC Snagov și CSO Filiași – 19 meciuri în Liga 1, 53 meciuri în Liga a II-a. Este fiul fostului campion mondial la box Francis Vastag.

Valentin Niculae – fundaș stânga, mijlocaș stânda/dreapta – 22 ani, a evoluat de-a lungul carierei la formații precum CS Balotești, Dunărea Călărași, Turris Turnu Măgurele, CSA Steaua București și ACS Mostiștea Ulmu – 50 meciuri în Liga a II-a.

Din lotul de sezonul trecut va evolua în continuare pentru formația gălățeană Fernando Dobre, 20 de ani, jucător ce înainte de Oțelul a mai jucat pentru CS Muscelul Câmpulung și CSM Reșița.

În afara jucătorilor care și-au încheiat angajamentele, în sezonul viitor pentru Oțelul nu va juca portarul Iulian Dinu. Sportivul de 23 de ani a ajuns la un acord pentru încheierea contractului cu acordul părților.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(17 iulie)

3-0 cu CSM Râmnicu Sărat, în amical, pentru Oțelul

Înaintea plecării în stagiul de pregătire de la Vatra Dornei gruparea gălățeană de Liga a III-a SC Oțelul s-a impus categoric, scor 3-0, în amicalul cu CSM Râmnicu Sărat. Alexandru Popescu și Denis Cireș au marcat golurile primelor 45 de minute, în timp ce Andrei Vaștag a stabilit scorul final.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început meciul cu formula: Uțiu – Rus, Sîrghi, Crihană, Nedelea – Vastag, Cireș – Demian, A. Popescu, Nica – Cîrjan. În partea a doua au mai evoluat: Ursu, Bucevschi, Mereuță, Sevastian, Neagu, Angheluță, Rapan, Dobre, Badea, Rusu și Tănasă.

Pentru Oțelul urmează stagiul de pregătire de la Vatra Dornei, 19-31 iulie. În cadrul cantonamentului din Suceava gruparea gălățeană vrea să susțină două jocuri de verificare, unul dintre ele, cu Foresta Suceava fiind programat pentru vineri, 30 iulie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(23 iulie)

Oțelul a definitivat alte trei transferuri

Aflat în pregătiri pentru nou ediție de campionat lotul SC Oțelul pentru noua ediție de campionat prinde contur. În acest sens clubul gălățean a perfectat alte trei transferuri, după cele trei anunțate anterior.

Andrei Rus – fundaș dreapta – 19 ani, fotbalist ce a început fotbalul în localitatea natală, la formația Viitorul Gherla. S-a mutat alături de familie în Anglia, unde a continuat activitatea sportivă la formații din ligile inferioare, precum Pro Football Academy, Hadley FC, Potters Bar Town FC. Apoi a făcut pasul în Cipru, evoluând la Alki Oroklini, din Liga a III-a cipriotă.

Dumitru Demian – mijlocaș dreapta – 22 de ani, originar din Chișinău, Republica Moldova – a fost format la juniorii celor de la Dacia Buiucani, Chișinău, dar apoi a trecut în fotbalul italian, evoluând încă de la o vârstă fragedă în Serie D, la echipele Virtus Verona, Levico Terme și Legnano Salus, adunând 87 de prezențe în acest eșalon. A revenit apoi în țara natală, la formația unde a început să practice fotbalul și a evoluat alături de Dacia Buiucani, în prima ligă a Moldovei, reușind să marcheze de 6 ori și să ofere 2 assist-uri în cele 30 de meciuri în Divizia Națională. A fost selecționat în echipa națională a Republicii Moldova la toate categoriile de juniori, inclusiv Under 21.

Alexandru Uțiu – portar – 18 ani, a început fotbalul la juniorii celor de la CFR Cluj-Napoca, reușind să se remarce la nivelul juvenil. A făcut apoi trecerea la un alt club de primă ligă, la Gaz Metan Mediaș, apărând poarta formației U19, dar având prezențe și la formația secundă ce evolua în Liga 3. A fost cooptat și în lotul echipei de seniori, însă fără a reuși să bifeze vreun meci oficial.

Cu cele trei transferuri transferuri anunțate astăzi SC Oțelul urcă la șase numărul achizițiilor, anterior pentru SC Oțelul au mai semnat:

Gabriel Nedelea – fundaș stânga – 21 de ani, jucător este format de Academia Gheorghe Hagi ce a mai evoluat pentru Viitorul Constanța și Gloria Buzău – 30 meciuri în Liga a II-a.

Andrei Vaștag – mijlocaș central – 27 de ani, jucător format de LPS Banatul Timișoara de unde a fost transferat de Săgeata Năvodari, iar apoi a făcut trecerea la Viitorul Constanța. A mai evoluat pentru Dinamo București, Corona Brașov, Metalul Reșița, SV Würmla (Austria), CSM Deva, CSM Reșita, Metalurgistul Cugir, FC Snagov și CSO Filiași – 19 meciuri în Liga 1, 53 meciuri în Liga a II-a. Este fiul fostului campion mondial la box Francis Vastag.

Valentin Niculae – fundaș stânga, mijlocaș stânda/dreapta – 22 ani, a evoluat de-a lungul carierei la formații precum CS Balotești, Dunărea Călărași, Turris Turnu Măgurele, CSA Steaua București și ACS Mostiștea Ulmu – 50 meciuri în Liga a II-a.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(27 iulie)

Oțelul urcă la opt numărul achizițiilor din vară

Aflată în stagiu de pregătire montan la Vatra Dornei gruparea roș-alb-albastră SC Oțelul are începând din această săptămână doi noi jucători la antrenamente. Basarabenii Vasile Jardan și Vadim Crîcinari vor ataca din sezonul viitor promovarea în liga secundă împreună cu Oțelul.

Vasile Jardan, 28 de ani, mijlocaș central. S-a lansat la Dacia Chișinău, a mai jucat pentru Academia Chișinău, FC Dinamo-Auto Tiraspol și Milsami Orhei. Cu formația din centrul Republicii Moldova a câștigat Cupa și Supercupa Republicii de peste Prut. Cu cei de la Milsami Jardan a evoluat și în preliminariile UEFA Europa League unde a și marcat un gol. A jucat pentru echipele de juniori și tineret ale Republicii Moldova.

Vadim Crîcimari, 32 de ani, atacant. A evoluat de-a lungul carierei pentru FK Mughan (Azerbaijan), Rapid Ghidighici, FC Speranta Crihana Veche, Zimbru Chișinău, FC Tosno (Rusia, L2), SKA-Energhia Habarovsk (Rusia, L2), Academia Chișinău, FC Dinamo-Auto Tiraspol, CSF Speranta Nisporeni, FC Floresti și Dacia Buiucani.

Prin achiziția celor doi contingentul de basarabeni de la Oțelul urcă la trei. Celălalt jucător originar din Republica Moldova din lotul Oțelului este Dumitru Demian. De altfel, cei trei au jucat sezonul trecut pentru Dacia Buiucani, formație ce a încheiat pe locul cinci Divizia Națională a Republicii Moldova.

Altfel, transferurile din această vară, opt la număr, vor putea fi urmărite la lucru de managerul tehnic Dorinel Munteanu în amicalul din cantonament de miercuri cu SCM Zalău, ora 10.30.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Lieștiul se întărește pe filiera Oțelul

Aflată în plină perioadă de pregătire pentru noua ediție de campionat a Ligii a III-a Sporting Liești mută consistent pe piața transferurilor. Clubul gălățean a perfectat trei transferuri cu care este îndreptățită să aspire la locurile de play-off: George Bîrlădeanu, Stelian Cucu și Bogdan Crihană.

George Bîrlădeanu, 33 de ani, mijlocaș dreapta, dar poate fi folosit și ca mijlocaș ofensiv în spatele vârfului sau chiar atacant. Este format de Dunărea Galați, club pentru care e debutat în 2004 în Liga a II-a, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru Politehnica Iași, (Liga I și Liga a III-a), Unirea Urziceni (Liga I), fiind parte a lotului care a obținut titlul de campioană a României în sezonul 2008-2009, Farul Constanța (Liga a II-a), Oțelul Galați (Liga I și Liga a III-a). În prima parte a anului a jucat pentru Oțelul, club la care s-a transferat de la Sporting Liești.

Stelian Cucu, 32 de ani, mijlocaș defensiv, dar poate fi folosit și ca fundaș central. Format la clubul Dunărea, în Liga a II-a, a evoluat sub formă de împrumut la Concordia Chiajna, tot în Liga a II-a, în sezonul 2010-2011. A revenit la FCM Dunărea după care a făcut pasul spre Oțelul, în Liga I. După ce Oțelul a retrogradat Stelian Cucu a rămas în Liga I, dar la FC Botoșani club pentru care a evoluat timp de trei sezoane. Tot în Liga I a evoluat, pentru un sezon, și cu Dunărea Călărași. Înaintea transferului la SC Oțelul a mai trecut pe la Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna.

Bogdan Crihană, mijlocaș, 23 de ani, la nivelul seniorilor a evoluat doar pentru SC Oțelul club de care s-a despărțit în această vară.

În pregătiri cu Sporting Liești mai sunt și alți jucători, dar momentan cei trei sunt jucătorii clubului din Liești.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(28 iulie)

Oțelul a cedat primul amical din cantonament

Aflată în stagiu de pregătire montan de la Vatra Dornei, gruparea gălățeană de Liga a III-a SC Oțelul a susținut al treilea joc de verificare din intersezon. Parteneră de meci amical a fost SCM Zalău, formație implicată în barajul de promovare în eșalonul superior în sezonul recent încheiat.

Amicalul s-a terminat cu victoria formației sălăjene, scor 2-0, după ce la pauză socrul a fost egal 0-0. Meciul a fost început de Oțelul cu formula: Uțiu – Rus, Sîrghi (cpt), Sevastian, Niculae – Neagu, Jardan, Badea – Demian, Cîrjan, Nica. După pauză managerul tehnic Dorinel Munteanu a folosit formula: Onciu – Farcaș, Sîrghi, Sevastian, Nedelea – Vaștag, Dobre, Cireș – Demian, Cîrcimar, Nica, iar din minutul 65 au mai evoluat Mereuță, Tănasă, Angheluță și Bucevschi. Alexandro Râpan nu a putut fi folosit din cauza unei probleme medicale.

Până acum, Oțelul a mai disputat alte două jocuri amicale, 0-1 cu Hușana Huși și 3-0 cu CSM Rm. Sărat. Vineri, 30 iulie, roș-alb-albaștrii vor susține al doilea meci de pregătire din cantonament, cu Foresta Suceava, în timp ce la întoarcerea la Galați sunt programate alte jocuri de verificare.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(30 iulie)

Oțelul a pierdut și al doilea test din cantonament

Al doilea meci de verificare din cadrul cantonamentului montan a fost pierdut de SC Oțelul. După 0-2 cu SCM Zalău gruparea roș-alb-albastră a pierdut cu același scor 0-2, și jocul cu Foresta Suceava, formație cu care Oțelul a jucat semifinala barajului de promovare în Liga a II-a.

Dorinel Munteanu, managerul tehnic de la Oțelul a început jocul cu formula: Ursu – Farcaș, Mereuță, Sevastian, Nedelea – Neagu (cpt), Jardan, Dobre – Demian, Cîrcimar, Nica. În repriza secundă au mai evoluat: Uțiu, Rus, Niculae, Vaștag, Cireș, Badea, Angheluță și Cîrjan. Pentru jocul de vineri Oțelul nu s-a putut baza pe cei doi fundași centrali Sîrghi și Ghiocel, ambii accidentați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Contingentul de basarabeni de la Oțelul se mărește la patru

Revenită din stagiul de pregătire montan SC Oțelul continuă să-și completeze lotul pentru viitoarea ediție de campionat. Gruparea roș-alb-albastră continuă transferurile pe filiera Republica Moldova și urcă la patru numărul jucătorilor originari din republica de peste Prut, Maxim Cojocaru fiind cea mai recentă achiziție a Oțelului.

Maxim Cojocaru, fundaș central, 22 de ani, Republica Moldova. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost CSM Ceahlăul Piatra Neamț, în seria I din Liga a III-a de sezonul trecut. A mai jucat în Albania, prima ligă, la KF Vllaznia, cât și în țara natală la Codru Lozova. O parte din juniorat și l-a petrecut în Spania la CE Jupiter și UFB Jabac. A început fotbalul în Republica Moldova la Dacia Buiucani,

Pe lângă Maxim Cojocaru în lotul cu care Oțelul atacă promovarea în eșalonul secund se mai regăsesc alți trei jucători originari din Republica Moldova: Vasile Jardan, Vadim Crîcimari și Dumitru Demian.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

(7 august)

3-1 cu Ianca în meci amical pentru Oțelul

Revenită din cantonamentul montan gruparea gălățeană de Liga a III-a SC Oțelul a susținut sâmbătă pe propriul teren un meci de verificare cu colega de eșalon Viitorul Ianca. Testul a fost câștigat de Oțelul cu scorul 3-1, după ce la pauză roș-alb-albaștrii aveau avantaj, scor 1-0.

Basarabeanul Vasile Jardan a deschis scorul în minutul 23, după o greșeală a portarului de la Ianca. Oțelul a dublat avantajul puțin după o oră de joc, George Cîrjan a marcat cu capul, minutul 64. Formația din Ianca s-a apropiat la 2-1 în minutul 73, prin intermediul unui gol marcat din lovitură liberă, în timp ce scorul final a fost stabilit de Gabriel Tănasă, în minutul 87, gol marcat de jucătorul venit de la CSM Galați de la aproape 20 de metri direct în vinclul porții formației din Ianca.

Meciul a fost început de managerul tehnic Dorinel Munteanu cu formula: Uțiu – Farcaș, Sîrghi (cpt), Cojocaru, V. Niculae – Vaștag, Jardan – Demian, Badea, Nica – Cîrjan. În partea a doua au mai intrat: Ursu, Mereuță, Rus, Cireș, Dobre, Nedelea, Tănasă și Angheluță.

Victoria cu Ianca a fost a doua din această perioadă de pregătire pentru Oțelul, după 3-0, în primul test al verii, cu CSM Râmnicu Sărat. Pentru Oțelul urmează debutul în Cupa României. Miercuri, 11 august, de la ora 17.30, pe ”Liești Arena” Oțelul va juca pentru un loc în turul trei al Cupei contra gazdelor de la Sporting Liești.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oțelul avansează în Cupă, după victoria de la Liești

Duelul județean din Cupa României, consumat în turul doi al competiției KO, a fost câștigat de Oțelul. Într-un meci disputat pe ”Liești Arena”, gruparea roș-albă-albastră s-a impus cu scorul 4-0, 2-0 la pauză, în fața gazelor de la Liești. Golurile au fost marcate de: Crîcimar, Demian, Cîrjan și V. Niculae. Turul trei al Cupei României, fază a competiției în care adversarul Oțelului urmează să fie stabilit de FRF, este programat să se dispute pe data de 25 august.

sportgalati.com

SC Oțelul Galați a obținut calificarea în faza a III-a a Cupei României, după ce a trecut, scor 4-0 (2-0), de Sporting Liești, în prima partidă oficială a stagiunii 2021/22.

Oțelarii au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă scoasă de Demian și transformată în gol de Vadim Cricimar (min. 27). La aceeași fază, un jucător al gazdelor a primit al doilea galben, fiind eliminat. Un minut mai târziu, același Dumitru Demian a dublat avantajul (min. 28) și a stabilit scorul cu care s-a intrat la cabine, dar nu înainte ca și Sîrghi să primească gratuit al doilea avertisment și să părăsească prematur terenul de joc. După pauză, cei de la Liești au încercat să pună mai multă presiune, dar oțelarii au domolit elanul gazdelor și au pus stăpânire pe joc. Dorinel Munteanu a mutat și el inspirat și roș-alb-albaștrii au majorat avantajul prin George Cîrjan (min. 65), în timp ce Valentin Niculae, intrat și el în repriza secundă, a închis tabela de marcaj (min. 77).

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a trimis în teren următoarea formulă: Uțiu – Farcaș, Sîrghi (cpt), Jardan, Nedelea – Vaștag, Neagu – Demian, Badea, Nica – Cricimar. În repriza secundă au mai evoluat: Cîrjan, Cireș, Niculae și Dobre.

Următorul joc oficial al oțelarilor va avea loc tot în Cupa României, miercuri, 25 august, în timp ce debutul în campionat va avea loc trei zile mai târziu, sâmbătă, 28 august, în prima etapă a sezonului 2021/22 din Liga 3.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Teodor Badea, transfer pentru mijlocul Oțelului

Noua ediție de campionat a Ligii a III-a va fi abordată de SC Oțelul cu lotul schimbat în proporție foarte mare. Recent clubul roș-alb-albastru a perfectat cea de a zecea achiziție din această vară, mijlocașul ofensiv Teodor Badea.

În vârstă de 19 ani, ultima oară la Sport Team București, cea mai recentă achiziție a Oțelului s-a pregătit sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu încă de la primul antrenament al sezonului. Badea a fost alături de Oțelul în cantonamentul montan de la Câmpulung Moldovenesc, a jucat în toate meciurile amicale din vară, iar în meciul din Cupă cu Sporting Liești, primul oficial din sezon, a fost titular.

Teodor Badea este a zecea achiziție a Oțelului din această vară. Ceilalți jucători transferați sunt: Maxim Cojocaru, Vasile Jardan, Vadim Crîcimari, Alexandru Uțiu, Andrei Rus, Dumitru Demian, Gabriel Nedelea, Andrei Vaștag, Valentin Niculae.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

François Yabré Tobasegnou a semnat pentru Oţelul

SC Oțelul Galați continuă campania de definitivare a lotului cu care va aborda stagiunea 2021/22 și anunță că a semnat un angajament cu fundașul central François Yabré Tobasegnou. Apărătorul în vârstă de 30 de ani a mai evoluat în eșaloanele secunde din Norvegia și România, având și o convocare la echipa națională a Burkinei Faso.

François Yabré Tobasegnou este născut pe 10 mai 1991, la Guitry, Coasta de Fildeș, dar are cetățenie a statului Burkina Faso. Noul apărător al Oțelului deține și pașaport norvegian, fiind „adoptat” de regatul din Peninsula Scandinavă unde a și debutat în fotbalul profesionist la Mjøndalen IF. A continuat apoi evoluțiile la cluburi precum Strømmen, Kongsvinger, HamKam și FK Mjølner, adunând aproximativ 120 de prezențe în fotbalul din Norvegia, bifând și o convocare pentru Burkina Faso la nivelul echipei naționale de seniori. În 2019, a făcut pasul către România, evoluând pentru Luceafărul Oradea, iar apoi a trecut și pe la Viitorul Pandurii Tg. Jiu și Aerostar Bacău, adunând 42 de meciuri în Liga 2. După despărțirea de clubul băcăuan a rămas liber de contract, iar în această vară a avut mai multe oferte, însă a ales Oțelul pentru a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor propuse în acest sezon.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie concludentă, 5-1 cu Sporting Vaslui

După victoria de la mijlocul săptămânii, 4-0 pe terenul celor de la Sporting Liești din Cupă, Oțelul s-a impus categoric și în meciul amical de la finalul săptămânii. Formația lui Dorinel Munteanu s-a impus cu scorul 5-1 în jocul de pe teren propriu cu colega de eșalon Sporting Juniorul Vaslui. Oțelul a intrat cu 3-0 la pauză după dubla moldoveanului Jardan și reușita ultimului sosit la echipă, Francois Yabre. După pauză, Valentin Niculae și tânărul Denis Cireș au stabilit scorul final.

Meciul a fost început de Oțelul cu formula: Ursu – Rus, Cojocaru, Yabre, Niculae – Neagu, Dobre, Jardan – Demian, Crîcimar, Nica. În repriza secundă au mai intrat: Cireș, Nedelea, Sîrghi, Badea, Vaștag, Angheluță, Tănasă, Bucevschi și Mereuță.

Joi, 19 august, Oțelul va susține un nou meci de verificare, tot pe teren propriu, cu Metalul Buzău. A doua zi, vineri, 20 august, Oțelul își va prezenta lotul cu care va aborda sezonul 2021-2022.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oțelul și Lieștiul rămân în seria secundă din Liga a III-a

Înaintea stabilirii țintarului Ligii a III-a Federația Română de Fotbal a anunțat componența celor zece serii din eșalonul trei. Cele două echipe gălățene rămase în competiție, Oțelul și Sporting Liești, au fost păstrate de FRF în seria secundă, serie în care au fost introduse trei noi echipe.

În noua ediție de campionat în seria secundă vor evolua două echipe din Bacău, Aerostar și Dinamo, și una din Buzău, Metalul. Din seria de sezonul trecut nu mai fac parte Dacia Unirea Brăila, promovată în Liga a II-a, Avântul Valea Mărului, retrasă din competiție, și CSM Bacău, mutată în seria I.

Celelalte echipe din seria a II-a, Liga a III-a sunt: CSM Focșani, CSM Râmnicu Sărat, Viitorul Ianca și CS Făurei.

Pentru noua ediție de campionat FRF a modificat sistemul competițional. După ce vor disputa meciurile din sezonul regulat, tur-retur 18 etape, primele patru clasate din cele 10 serii vor juca în faza a doua, play-off. La finalul jocurilor din faza de play-off echipele de pe primele două locuri vor juca meciurile de baraj, faza a III-a. Meciurile de promovare se vor disputa după același sistem de sezonul trecut, faza preliminară și faza finală, tur-retur. La baraj vor participa primele două clasate din play-off, iar pentru împerecherea echipelor s-a păstrat sistemul din sezonul recent încheiat, locul 1 din seria I cu locul 2 din seria a II-a, locul 2 din seria I cu locul 1 din seria I-a.

La finalul sezonului regulat, celelalte șase echipe din serie, locurile 5-10, vor continua campionatul, dar în play-out. Jocurile pentru salvarea de la retrogradare se vor juca tur-retur, 10 etape, iar la final vor retrograda direct ultimele două clasate din cele zece serii de Liga a III-a, cât și echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament din cele zece serii.

sportgalati.com

 

Link to comment
Share on other sites

Derby-ul județean Oțelul - Sporting Liești deschide sezonul de Liga a III-a

Cele 100 de echipe componente ale Ligii a II-a și-au aflat programul după care vor activa în sezonul 2020-2021. Seria secundă din eșalonul trei, în care sunt angrenate cele două echipe gălățene, va debuta chiar cu derby-ul județean Sporting Liești – Oțelul, meci programat pe terenul formației din Liești, la fel ca duelul din Cupă de la mijlocul săptămânii trecute. Duelul din campionat este programat pentru 28 august.

Iată programul complet din tur al celor două echipe gălățene:

etapa I, 28 august, Sporting Liești-Oțelul;

etapa a II-a, 4 septembrie, Oțelul-Sportul Chiscani, Liești-CS Făurei;

etapa a III-a, 11 septembrie, Aerostar Bacău-Oțelul, Sporting Liești-Metalul Buzău;

etapa a IV-a, 18 septembrie, Oțelul-Viitorul Ianca, CSM Rm. Sărat-Liești;

etapa a V-a, 25 septembrie, CSM Focșani-Oțelul, Liești-Dinamo Bacău;

etapa a VI-a, 2 octombrie, Dinamo Bacău-Oțelul, Liești-Sportul Chiscani;

etapa a VII-a, 9 octombrie, Oțelul-CS Făurei, Aerostar Bacău-Liești;

etapa a VIII-a, 16 octombrie, Metalul Buzău-Oțelul, Liești-Viitorul Ianca;

etapa a IX-a, 23 octombrie, Oțelul-CSM Rm. Sărat, CSM Focșani-Liești;

În acest an se vor disputa și șase etape din retur, ultima etapă din 2021 fiind programată să se dispute la 4 decembrie.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oțelul ar putea întâlni Brăila în turul trei al Cupei

Departamentul de Competiții din cadrul Federației Române de Fotbal a stabilit programul fazei a III-a a Cupei României, etapă în care SC Oțelul Galați a obținut calificarea în detrimentul celor de la Sporting Liești. Astfel, conform împerecherii echipelor pe baza criteriului geografic, formația noastră va evolua pe terenul câștigătoarei meciului Pescăruşul Sarichioi – AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, miercuri, 25 august, cu începere de la ora 17:30, pe stadionul Municipal din Brăila. Programarea pe zile a meciurilor din turul trei al fazei naţionale a Cupei României poate suferi modificări în funcţie de televizări şi de programarea meciurilor din prima etapă a Ligii 3, ediţia 2021-2022.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Prezentare de lot cu noutăți la Oțelul

Înaintea meciului de celebrare a celor zece ani de la cea mai mare performanță din istoria sportului gălățean, titlul de campioană câștigat de Oțelul, clubul roș-alb-albastru și-a prezentat în fața propriului public lotul cu care va aborda sezonul 2021-2022 din eșalonul trei.

Surpriza serii a reprezentat prezența printre roș-alb-albaștri a italianului Juri Cisotti. Ultima achiziție a Oțelului este un atacant de 28 de ani ce are ce punct de reper jocuri pentru Chievo Verona în Seria B, Italia. A mai jucat jucat pentru Spezia Calcio, Italia, iar ultima echipă pentru care a evoluat a fost Sliema Wanderers, Malta.

În lotul Oțelului cu care va ataca promovarea în eșalonul superior a fost prezentat și juniorul Alejandro Râpan, un atacant de 16 ani ce a evoluat ultima oară pentru CSM Pașcani. Râpan a fost prezent la primul antrenament al sezonului cât și în stagiul de pregătire montan susținut de roș-alb-albaștri.

Lotul cu care Oțelul va aborda sezonul 2021-2022:

Darius Paharnicu, portar, 16 ani,

Cosmin Mereuță, fundaș, 18 ani,

Gabriel Ursu, portar, 19 ani,

Ștefan Farcaș, fundaș, 18 ani,

Denis Cireș, mijlocaș, 20 de ani,

Fernando Dobre, mijlocaș, 20 de ani,

Alin Nica, mijlocaș, 24 de ani,

Gabriel Tănasă, mijlocaș, 18 ani,

Alejandro Rîpan, atacant, 16 ani,

Eduard Angheluță, mijlocaș, 18 ani,

Teodor Badea, mijlocaș, 19 ani,

Alexandru Uțiu, portar, 18 ani,

Andrei Rus, fundaș, 19 ani,

Maxim Cojocaru, fundaș, 19 ani,

Gabriel Nedelea, fundaș, 21 de ani,

Andrei Vaștag, mijlocaș, 27 de ani,

Valentin Niculae, mijlocaș, 22 de ani,

Dumitru Demian, mijlocaș, 22 de ani,

Vasile Jardan, mijlocaș, 28 de ani,

Vadin Crîcinari, atacant, 32 de ani,

François Yabré Tobasegnou fundaș, 30 de ani,

Juri Cisotti, atacant, 28 de ani,

Ionuț Neagu, mijlocaș, 31 de ani,

Costin Ghiocel, fundaș, 27 de ani,,

Cristian Sîrghi, fundaș, 34 de ani,

George Cîrjan, atacant, 32 de ani.

Din staff-ul tehnic fac parte, în afara managerului tehnic Dorinel Munteanu, antrenorul secund Sorin Haraga, preparatorul fizic Cătălin Ciorman, antrenor cu portarii Iulian Olteanu.

Debutul în noul sezon al ligii a treia pentru Oțelul este programat la Liești, cu Sporting, sâmbătă, 28 august. Până atunci, miercuri, 25 august, gălățenii se vor deplasa la Brăila, pentru jocul cu Dacia Unirea, din turul al treilea al Cupei României.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Roş-alb-albaştrii şi-au aflat adversara din faza a treia a Cupei României - Dacia Unirea Brăila, care a învins miercuri în deplasare cu 2-0 pe Pescăruşul Sarichioi, din Tulcea. Partida este programată într-o singură manşă, pe stadionul Municipal din Brăila, pe 25 august, de la ora 17.30.

Link to comment
Share on other sites

Învinsă din penalty, Oțelul părăsește Cupa la Brăila

”Complexul” Dacia Unirea Brăila nu a putut fi depășit de Oțelul nici în debutul actualului sezon. Formația roș-alb-albastră a părăsit Cupa României în turul trei, după înfrângerea, la limită, scor 0-1, de pe terenul formației din Brăila. Golul victoriei brăilene a fost marcat din lovitură de pedeapsă, după o serie de greșeli în defensivă roș-alb-albastră. În finalul jocului, Oțelul a forțat egalarea, a solicitat chiar și o lovitură de pedeapsă, însă fără rezultat.

Pentru Oțelul, urmează debutul în noua ediție de campionat a Ligii a III-a, sâmbătă, 28 august, de la ora 18.00, pe terenul celor de la Sporting Liești, teren unde Oțelul a debutat în noul sezon competițional cu o victorie, scor 4-0, în turul secund din Cupă.

sportgalati.com

SC Oțelul Galați a pierdut, scor 0-1 (0-1), pe terenul formației Dacia Unirea Brăila și a părăsit Cupa României în faza a III-a a competiției. Singurul gol al partidei a fost marcat de Narcis Ioniță, în minutul 38, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a trimis în terenul următoarea formulă: Uțiu – Rus, Cojocaru, Yabre, Nedelea – Neagu, Jardan – Demian, Dobre, Nica – Cricimar. În repriza secundă au mai evoluat: Cireș, Cîrjan, V. Niculae, Cisotti și Vaștag.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Lieștiul a câștigat derby-ul cu Oțelul din campionat

După ce Oțelul s-a impus în fața celor de la Sporting Liești în primul meci oficial din sezon, 4-0 în jocul de Cupă disputat la Liești, formația din Liești s-a impus în fața Oțelului în meciul de debut în campionat. În prima etapă din noua ediție a Ligii a III-a, Sporting Liești a învins Oțelul cu scorul 2-1, meci disputat pe stadionul din Liești.

Munchiu a deschis scorul pentru gazde, în minutul 14, din lovitură liberă de la aproape 30 de metri, ultimul venit la Oțelul, italianul Juri Cisotti, a egalat în minutul 57, din lovitură de la 11 metri, iar victoria a fost adusă gazdelor de Stelian Cucu, jucător transferat recent de la Oțelul, în minutul 70, din penalty.

În etapa a II-a, 4 septembrie, Oțelul va juca pe teren propriu cu Sportul Chiscani (0-1 în prima etapă, pe teren propriu, cu CSM Focșani), în timp ce Sporting Liești va juca pe terenul celor de la CS Făurei (1-2 în deplasare, pe terenul CSM Râmnicu Sărat).

sportgalati.com

SC Oțelul Galați a pierdut, scor 1-2 (0-1), jocul din etapa inaugurală a sezonului 2021/22 a Ligii 3, pe terenul formației Sporting Liești. Partida a fost decisă de fazele fixe, gazdele reușind să deschidă scorul prin Dănuț Munchiu (13), dintr-o lovitură liberă frumos executată și stabilind scorul cu care s-a intrat la cabine. După pauză, oțelarii au presat mai mult și au obținut egalarea dintr-o lovitură de pedeapsă dictată în urma unui henț la un șut al lui Cireș și executată fără emoții de Juri Cisotti (57), însă pe un contraatac cei de la Liești au pătruns pe flancul nostru drept, iar Andrei Rus a faultat un jucător advers, iar abitrul a fost nevoit să arate punctul cu var. A executat Stelian Cucu (70) și a închis în cele din urmă tabela, roș-alb-albaștrii nereușind să restabilească egalitatea pe tabelă în ciuda faptului că au forțat pe final. De menționat și eliminarea gratuită a lui Demian spre sfârșitul jocului, în urma unei ciocniri înaintea unei lovituri de colț. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a trimis în teren următoarea formulă: Uțiu – Rus, Sîrghi, Yabre, Niculae – Neagu (cpt), Cireș, Jardan – Demian, Cîrjan, Cisotti. În repriza secundă au mai evoluat: Cricimar, Nica și Vaștag.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.