Jump to content

Dorinel Munteanu revine la Oțelul


dcp100168

Recommended Posts

Dorinel Munteanu revine la Oțelul

După mai multe săptămâni de discuții între conducătorii Oțelului și Dorinel Munteanu, până la urmă cele două părți au ajuns la un consens, iar fostul mare internațional va reveni pe banca roș-alb-albaștrilor. Astfel, Dorinel Munteanu va fi manager sportiv, pe modelul britanic, în care se va ocupa atât de pregătirea echipei ca antrenor, cât și de alte atribuțiuni sportive din cadrul clubului, printre care și formarea lotului echipei de seniori. Este de așteptat ca Dorinel Munteanu să fie prezentat oficial în noua funcție în următoarele zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oțelul a oficializat numirea lui Dorinel Munteanu ca antrenor

Chiar dacă a ratat promovarea în eșalonul superior în sezonul trecut SC Oțelul își anunță intențiile pentru viitoarea stagiune competițională. Clubul roș-alb-albastru a oficializat, în cadrul unei conferințe de presă, numirea în funcția de antrenor principal al echipei a lui Dorinel Munteanu.

În vârstă de 53 de ani Dorinel este antrenorul cu care Oțelul a reușit cele mai mari performanțe din istoria clubului, câștigarea titlului de campioană a Supercupei cât și prezența în grupele Ligii Campionilor.

Înainte de Oțelul Dorinel Munteanu a antrenat CSM Reșița, în Liga a II-a, chiar sezonul trecut. Înainte de Reșița actualul antrenor al Oțelului a fost manager general la Concordia Chiajna, tot în al doilea eșalon. În România Dorinel a mai pregătit: Astra Giurgiu, U Cluj-Napoca, Steaua București, Dinamo București, FC Argeș, în timp ce în străinătate le-am pregătit pe: Mordavia Saransk, Kuban Krasnodar, ambele în Rusia, FK Qabala, Ajerbaidjan, sau Zahko, Irak.

Conform clubului Oțelul Dorinel Munteanu a semnat un acord pe trei sezoane cu Oțelul.

sportgalati.com

SC Oțelul Galați anunță revenirea celui mai titrat antrenor din istoria clubului roș-alb-albastru, Dorinel Munteanu. Clubul nostru și antrenorul care a obținut titlul de Campion al României și Supercupa României cu Oțelul în 2011 au ajuns la o înțelegere contractuală ce se va întinde pe durata a trei sezoane competiționale.

Dorinel Munteanu s-a născut în comuna Grădinari din județul Caraș-Severin pe 25 iunie 1968. A început fotbalul la formația Metalul Bocșa, echipă de la care s-a și lansat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani. A evoluat de-a lungul carierei la formații precum CSM Reșița, FC Olt Scornicești, FC Inter Sibiu, Dinamo București, Cercle Brugge, FC Köln, VfL Wolfsburg, Steaua București, CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui și Universitatea Cluj. În naționala României a debutat pe 23 mai 1991 într-un meci amical cu Norvegia la Oslo. Pentru Dorinel Munteanu au mai urmat alte 133 de selecții, totalizând un număr record de meciuri în echipa națională: 134! Ultimul meci în tricoul naționalei l-a jucat pe 27 septembrie 2007 într-un meci amical cu Germania.

A debutat ca antrenor în 2005, la CFR Cluj, echipă la care în paralel și-a continuat și cariera fotbalistică. A pregătit apoi pe FC Argeș, FC Vaslui, Universitatea Cluj și Steaua, iar în 2009 a semnat cu Oțelul, unde a stat puțin peste trei sezoane, fiind cea mai lungă perioadă a sa ca antrenor la o echipă. În această perioadă, a reușit cele mai mari performanțe din istoria clubului: câștigarea campionatului și a Supercupei. De asemenea, a pregătit-o pe Oțelul și în toate cele șase partide din Liga Campionilor. După experiența de la Oțelul, Munteanu a mai pregătit echipe precum Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna și CSM Reșița.

Din vara acestui an, revine la Galați, în orașul care l-a adoptat și i-a oferit titlul de cetățean de onoare. Revine la Oțelul, clubul pe care l-a purtat spre cele mai înalte culmi împreună cu echipa din 2011, iar acum este pregătit să scrie noi pagini de istorie roș-alb-albastră.

ascotelul.ro

Link to comment
Share on other sites

Dorinel Munteanu, prezentat oficial la Oțelul. Manager, nu doar antrenor

Formația gălățeană a numit un nou tehnician pentru abordarea viitorului sezon din Liga a III-a de fotbal.

Istoria se repetă la Oțelul, iar după plecarea lui Petre Grigoraș a fost numit ca antrenor principal nimeni altul decât Dorinel Munteanu. Cel care a reușit cele mai mari performanțe din istoria fotbalului gălățean a revenit acasă, după cum a și declarat.
"Am emoții, la fel cum am avut la primul meu mandat, când am preluat echipa Oțelul Galați. Știți foarte bine că în doi ani de zile am reușit cu jucătorii și conducerea să ajungem campioni. De mult timp locuiesc în Galați, acum am revenit cu adevărat acasă, pentru că Oțelul face parte din sufleul meu, iar acum, alături de conducere și cu susținerea suporterilor, îmi doresc să readucem clubul acolo unde a fost", așa și-a început Dorinel Munteanu discursul din conferința de presă în care a fost prezentat.

Alături de noul antrenor, în cadrul conferinței de presă, s-au mai aflat președintele Marian Brăilescu și managerul general Cristian Munteanu. Acesta din urmă a spus despre Dorinel că nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar că au fost purtate negocieri grele pentru a-l convinge să ia parte la proiect.
"Noul nostru antrenor este Dorinel Munteanu, omul care a făcut istorie cu acest club și care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Trebuie să recunosc că a fost o negociere destul de grea, mă bucur că am reușit să-l convingem și sperăm să realizăm cât mai multe performanțe cu acest club frumos. Vreau să mai precizez faptul că Dorinel Munteanu va fi și manager, nu doar antrenor, pe modelul din Anglia, așa că toate deciziile privind lotul și tot ceea ce ține de mediul sportiv îi vor aparține. El este omul care sper și cred că va ridica acest club acolo unde a fost. Proiectul nostru este pe trei ani, cu obiective clare", a spus Cristian Munteanu, managerul general.

Promovarea în Liga a II-a, din primul an

Antrenorul Dorinel Munteanu a rămas la fel de ambițios așa cum îl știau gălățenii din urmă cu zece ani, când a câștigat campionatul cu Oțelul, așa că și-a impus drept obiectiv imediat promovarea în liga secundă din primul sezon, cu toate că a admis că va fi un parcurs dificil.
"Planul meu, pe care l-am discutat și cu Cristi, este să atacăm promovarea din primul an. Nu este ușor, dar nici imposibil. Dacă vom munci, ne vom putea atinge obiectivul. În acest proiect pe trei ani, este obligatoriu ca echipa să reușească să promoveze", a mai precizat Dorinel Munteanu.
Referitor la lotul de jucători, noul antrenor-manager al clubului a spus că se va baza, cel puțin în prima parte a pregătirilor, pe nucleul vechi de jucători, abia apoi urmând să se facă ajustările necesare. Reunirea lotului este programată pentru luni, 12 iulie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.