Jump to content

Angajată la 112, acuzată că a răspuns necuviincios


dcp100168

Recommended Posts

Anchetă la SJA pentru comportamentul unei angajate la un apel 112 privind dispariţia unei minore

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a declanşat o anchetă după ce o angajată care a preluat un apel prin 112 în cazul unei minore dispărute ar fi răspuns necuviincios asistentei maternale care se ocupa de îngrijirea acesteia, a anunţat, marţi, directorul medical al instituţiei, Mihai Polinschi.

Incidentul a avut loc pe 2 iulie, când minora de 16 ani, recent externată din spital, unde fusese internată la neuropsihologie pediatrică, a dispărut pe Faleza Dunării chiar de lângă asistenta maternală.

Femeia a sunat la 112 pentru a anunţa dispariţia fetei, apelul fiind direcţionat către SJA Galaţi, angajata de la dispecerat care a preluat apelul fiind acuzată de comportament necuviincios.

"Au fost mai multe apeluri, care au fost direcţionate către Serviciul de Ambulanţă. În final, fata a fost găsită de poliţişti. Evident, comportamentul persoanei de la dispecerat nu a fost normal. S-a declanşat o anchetă. Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greşit cu nimic. Ancheta va stabili dacă s-a comportat necuviincios şi va lua măsurile care se impun", a declarat Mihai Polinschi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

A anunțat la 112 că i-a dispărut fata și i s-a răspuns că „nu vine nimeni să o caute”

O femeie din Galați a sunat la 112 pentru a cere ajutor în legătură cu dispariția fetei pe care o are în grijă, dar în loc de sprijin s-a lovit de superficialitatea și de lipsa de empatie a unui dispecer de la Ambulanță. Conversația dintre gălățeancă și operator a fost înregistrată, iar autoritățile au anunțat că au deschis o anchetă.

În seara zilei de 2 iulie, Mariana Marcovici a ieșit la plimbare împreună cu fata al cărei asistent maternal este. Tânăra are 16 ani și, cu doar câteva ore înainte, fusese externată de la Spitalul de Psihiatrie Galați, unde primise tratament pentru afecțiunile psihice cronice de care suferă. Brusc, adolescenta a plecat de lângă femeie. "Copilul îmi menționa încontinuu despre un gardian de la spital, față de care a dezvoltat o obsesie. A devenit iritată, moment în care am încercat să ne întoarcem acasă. Am ajuns pe strada Navelor, de unde ea a început să ia drumul către Faleză. Eu am încercat să o rețin, deși forța fizică a unui copil și, în general, a unui pacient cu astfel de probleme de sănătate este foarte mare. Pentru că nu am putut-o reține, am apelat 112. Mi-a spus foarte clar (dispecera de la 112 - n.red.) că nu o s-o caute nimeni, doamna părea foarte deranjată la telefon", a spus Mariana Marcovici.

Dialogul nu mai are nevoie de comentarii

"- Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță.
- A pierdut-o, extraordinar! Alo?
- Bună seara! I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.
- Ei, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți și este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți pe 112. Dar nu vine nimeni să o caute în tot orașul.
- Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.
- Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?
- E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?
- Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, un' s-o caute Poliția?
- Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?
- Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?
- Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…
- Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…".

La câteva ore după apel, polițiștii au anunțat-o pe Mariana Marcovici că fiica sa este la Spitalul de Psihiatrie, acolo unde se întorsese pentru a vorbi cu gardianul. Adolescenta a și fost internat în unitatea medicală.

În cursul zilei de marți, 6 iulie 2021, atât Serviciul de Ambulanță Județean Galați, cât și Departamentul pentru Situații de Urgență au anunțat că au deschis anchete în acest caz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Dispecera 112 Galaţi care nu a oferit ajutor, suspendată

Angajata Ambulanţei Galaţi, care a fost reclamată de o mamă adoptivă pentru că nu a ajutat-o când a anunţat dispariţia fetei sale de 16 ani, cu probleme psihice, a fost suspendată temporar din dispecerat, până când se va termina ancheta.

Reamintim că o adolescentă cunoscută cu probleme psihice severe a dispărut în timp ce se afla la plimbare cu femeia care de 12 ani îi ţine loc de mamă. Fata se află în grija acestui reprezentant legal stabilit prin instanţă, femeia fiind şi naşa de botez a copilei.

Din păcate, copila, care are la activ multe internări la spital, având şi un diagnostic foarte complicat, a intrat în criză şi a dispărut din ochii celei care o creşte. Femeia afirmă că avea nevoie simultan de echipaje ale poliţiei şi ambulanţei pentru a-şi linişti fata cu care se afla la plimbare pe faleză, după ce fusese externată din spital.

A primit însă un răspuns care, susţine ea, pur şi simplu în situaţia în care era, mai degrabă a debusolat-o: Nu vine nimeni să o caute!

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.