Jump to content

Spitalul din Tecuci intră în subordinea Consiliului Județean


dcp100168

Recommended Posts

Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci împlineşte 110 ani

La Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci are loc vineri, 5 septembrie, o festivitate de marcare a 110 ani de la înfiinţarea instituţiei. În cadrul evenimentului, care va începe de la ora 10.00, va avea loc o slujbă de pomenire a fondatorilor, sfinţirea farmaciei spitalului, o sesiune de comunicări şi o masă festivă.

Printre invitaţi se numără şi doctorul Richard Constantinescu, redactorul-şef al revistei bucureştene "Politici de sănătate". Acesta va susţine o comunicare cu tema "Tecuciul şi istoria medicinei româneşti". Profesorul doctor Octavian Buda, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, le va vorbi invitaţilor despre "Un tecucean şi originile fotografiei medicale în Europa de Est".

Spitalul tecucean avea la înfiinţare un număr de 100 paturi. În prezent unitatea dispune de 285 de paturi, aşezate atât în pavilionul central, cât şi în secţiile exterioare. 20.000 de pacienţi sunt internaţi anual la Tecuci. În perioada 2000-2003, au fost instalate şi puse în funcţiune la Tecuci echipamente medicale în valoare de 1.600.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 years later...

Spitalul din Tecuci intră în subordinea Consiliului Județean

Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Tecuci de la finele lunii iunie, a fost aprobat transferul de management al Spitalului Municipal "Anton Cincu" către Consiliul Județean (CJ) Galați.
Primarul tecucean, Lucian Costin, a menționat că această mutare vine în contextul în care CJ Galați are un spectru mult mai larg de accesare a fondurilor europene pentru modernizarea unității spitalicești. Totodată, edilul-șef a menționat și faptul că posibilitățile financiare ale CJ sunt net superioare celor ale municipalității tecucene.
La rândul său, prezent la ședință, președintele CJ, Costel Fotea, a arătat că a fost făcut doar un prim pas, urmând, ca după inventarierea imobilelor spitalului, să înceapă etapa întocmirii de studii de fezabilitate, expertize și proiecte ce vor fi depuse spre finanțare cu fonduri europene.
Cert este că, mai întâi, este necesară o Hotărâre de Guvern prin care managementul și patrimoniul Spitalului "Anton Cincu" să treacă în subordinea Consiliului Județean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, în administrarea Consiliului Județean Galați

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede acceptarea transferului Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al municipiului Tecuci la Consiliul Județean Galați.

“Ne dorim să preluăm spitalul din Tecuci pentru a îmbunătăți serviciile medicale din centrul și nord-vestul județului, pentru aproape 100.000 de oameni. Este un spital vechi, cu peste 100 de ani de funcționare și care are mare nevoie de investiții, atât în infrastructura medicală, cât și în dotarea cu echipamente medicale moderne.

Vrem să salvăm acest spital, astfel că, pe lângă fondurile pe care ne pregătim să le alocăm din bugetul propriu, lucrăm deja și la mai multe investiții mari cu fonduri europene. Unul dintre proiecte, care vizează dotarea de urgență cu zeci de aparate medicale, cu mii de echipamente de protecție și substanțe medicale, precum și cu mobilier medical, totul în valoare de peste 12 milioane de lei, este deja depus spre finanțare la Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea, planificăm deja realizarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 30 de milioane de euro, pentru consolidarea, reabilitarea, eficientizarea energetică și dotarea acestui spital. În acest sens, am avut deja discuții cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, astfel încât să obținem finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Fiind una dintre cele mai importante unități medicale ale județului, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci mai are nevoie de o hotărăre de Guvern pentru a trece în mod oficial în proprietatea Consiliului Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Predarea activelor financiar-contabile și a statelor de funcții, precum și predarea-preluarea imobilelor în proprietate și în administrare, se vor efectua în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Paturile spitalului din Tecuci, schimbate cu ajutorul unei fundații

Cu banii obținuți din donații, Fundația "Metropolis" a anunțat achiziționarea a 244 de paturi pentru Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. De asemenea, urmează să fie cumpărat un număr egal de saltele noi, destinate tratamentului în condiții optime de confort și de siguranță a pacienților internați în acest spital. Dacă doriți să sprijiniți eforturile fundației de a dota și alte spitale publice din România, o puteți face printr-un simplu SMS.

Subfinanțarea spitalelor din România nu mai este de mult timp o noutate. Cel mai greu par să o ducă spitalele mici din provincie, acolo unde autoritățile locale nu au fondurile necesare și uneori nici voința pentru dotarea acestor unități sanitare. Excepție de la această regulă nu face nici Spitalul din Tecuci, singura unitate sanitară cu paturi din nord-vestul județului Galați.
"Spitalul Municipal din Tecuci ne-a semnalat necesitatea schimbării tuturor paturilor lor, paturi vechi. Domnul doctor Constantin Dinu, managerul spitalului, a și identificat oportunitatea achiziționării a 244 de paturi la mâna a doua, din Belgia, la un preț extrem de mic. Vorbim totuși de paturi extrem de bune, cu garanția încă valabilă și pentru anul 2022, paturi reglabile pe înălțime, dotate cu trei motoare electrice, care ușurează manevrarea. Vorbim de paturi care pot fi folosite atât în medicina generală, cât și în secțiile de Chirurgie, ATI sau în saloane post-operatorii. Costul celor 244 de paturi: 17.080 de euro (70 de euro bucata). Costul transportului paturilor: 10.000 de euro. Costul total al unui pat adus la Tecuci: 110 euro. Costul unui pat similar, tot la mâna a doua și recondiționat, din România: 700 de euro", a scris, pe pagina sa de Facebook, Codin Maticiuc, din partea Fundației Filantropice "Metropolis".

Donație totală de 50.000 de euro

Paturile abia cumpărate au însă nevoie și de saltele. "Ce nu vrem să luăm la mâna a doua, totuși, sunt saltelele. Vom achiziționa 244 de saltele medicale noi, cu o grosime de 14 centimetri, pentru susținerea pacienților supraponderali. Au huse speciale rezistente la foc, impermeabile, cu rezistență mare la spălări la temperaturi ridicate, pentru dezinfectare. Cost total 244 de saltele: 22.876 de euro (la jumătate decât prețul afișat pe SEAP, site-ul de achiziții publice, dar probabil că asta e normal, pentru că noi chiar negociem)", a mai scris Codin Maticiuc.
Acesta este doar unul dintre proiectele caritabile desfășurate de Fundația "Metropolis" în cadrul campaniei #spitalepublicedinbaniprivati. Pe canalul său de YouTube, Codin Maticiuc are postată situația spitalelor și rezultatele de până acum ale campaniei. Puteți sprijini renovarea spitalelor de stat cu 2 euro pe lună, printr-un SMS cu textul "FACEM" trimis la 8845.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Consiliul Judeţean a preluat managementul Spitalului Municipal Tecuci

Astăzi, în ședința de Guvern, va fi aprobat transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci la Consiliul Judeţean Galaţi. 

"Este un moment extrem de important pentru spitalul din Tecuci și pentru întreaga comunitate. Încă de anul trecut, am aprobat o hotărâre de consiliu pentru a putea prelua această unitate medicală, care deservește peste 100 de mii de oameni din Tecuci și din localitățile apropiate. 

Deoarece aceste spații medicale vechi nu au fost niciodată reabilitate în adevăratul sens al cuvântului, spitalul are mare nevoie de lucrări ample de consolidare și modernizare, precum și de dotare cu aparatură medicală modernă.

Lucrăm deja la mai multe proiecte pentru acest spital, în valoare de peste 30 de milioane de euro, bani europeni care vor fi atrași de echipa Consiliului Județean pentru transformarea spitalului din Tecuci într-o unitate medicală modernă. De altfel, la sfârșitul anului trecut, s-a reușit pentru această unitate medicală atragerea a nu mai puțin de 11,7 milioane de lei, bani europeni care vor fi investiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Predarea–preluarea se va efectua pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii  de Guvern.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Consiliul Județean a preluat Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci

Luni dimineață, Consiliul Județean (CJ) Galați a preluat, în baza unui protocol de predare-primire, administrarea Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Cu această ocazie, președintele CJ, Costel Fotea a declarat că acest proces a fost finalizat după circa un an de zile, timp în care au fost făcute toate demersurile legale, fiind nevoie, inclusiv, de o Hotărâre de Guvern pentru transferarea managementului acestei unități sanitare din nordul județului. "Spitalul are nevoie de investiții majore, fiind singurul care nu a beneficiat de finanțare în ultimii ani, mai ales ținând cont de faptul că deservește circa 150.000 de locuitori din zonă. Pacienții trebuie să poată fi tratați acolo, inclusiv cazurile de urgențe medicale. Vor urma expertizele și studiul de fezabilitate, iar pentru modernizare va fi nevoie de peste 20 milioane de euro, bani ce trebuie obținuți prin noul Program Operațional Regional 2021-2027", a mai spus Costel Fotea.
Cu aceeași ocazie, primarul tecucean Lucian Costin a menționat că bugetul municipiului, unul redus, a determinat acest transfer. "Noi ne-am străduit să asigurăm o activitate normală a unității spitalicești, poate nu la nivelul la care ne-am dorit", a adăugat edilul-șef din Tecuci. Acesta a fost completat de actualul manager al spitalului, medicul Constantin Dinu, care a menționat că ultimele investiții cu adevărat semnificative au fost făcute la Spitalul Municipal "Anton Cincu" în anii '60. În plus, acesta a precizat că activitatea spitalului a fost grevată, în pandemie, de unele datorii la ANAF, motiv pentru care au fost făcute economii, tocmai pentru achitarea acestor debite.
Nu în ultimul rând, președintele Costel Fotea a anunțat că va fi demarat, în scurt timp, un audit al unității sanitare, fiind avută în vedere inclusiv această problemă a plăților restante.

viata-libera.ro

Astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, și primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, au semnat protocolul prin care Spitalul “Anton Cincu” din Tecuci a trecut în mod oficial în proprietatea și administrarea Consiliului Județean Galați. “Protocolul se referă de fapt la salvarea acestui important spital din centrul județului Galați, care deservește din punct de vedere medical peste 100.000 de oameni din Tecuci și din localitățile limitrofe.

Este o unitate medicală cu  multe clădiri vechi, unele cu peste 100 de ani de funcționare, în care nu s-au făcut intervenții majore pentru reabilitarea lor, astfel că, astăzi, o parte din ele sunt într-o avansată stare de degradare. Mai mult, aparatura medicală este uzată, veche și insuficientă. Acest spital are mare nevoie de ample lucrări de consolidare, reabilitare și dotare cu mobilier și echipamente medicale. Încă de anul trecut lucrăm la mai multe proiecte pentru a moderniza clădirile acestui spital. Avem deja 6 proiecte pregătite, patru pe Programul Operațional Regional și două pe Programul Operațional de Sănătate. Aceste proiecte cu fonduri europene se referă la modernizarea atât a pavilioanelor de la sediul central, cât și la clădirile în care funcționează Pediatria și Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul unor investiții estimate la cel puțin 30 de milioane de euro. Practic, vom consolida clădirile, vom schimba acoperișul și toată tâmplăria veche, vom reabilita instalațiile de încălzire și distribuție a apei, vom monta sisteme moderne de ventilație, vom schimba vechile instalații electrice și vom interveni acolo unde acest lucru se impune, inclusiv la fațade.

Mai mult, în funcție de expertizele și analizele tehnice, vom demola și vom construi clădiri noi. De asemenea, la finalul anului trecut, s-a reușit obținerea a peste 11 milioane de lei, fonduri europene care vor fi investite pentru achiziționarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf performant”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Secțiile Spitalului Municipal “Anton Cincu” din Tecuci funcționează în mai multe clădiri de pe trei amplasamente din oraș. Spitalul este format din cinci secții și șapte compartimente medicale, are bloc operator și de nașteri, secție de terapie intensivă, laborator de analize și explorări funcționale, unitate de primiri urgențe și spații pentru investigații radiologice. Unitatea medicală dispune de 265 de paturi, are 445 de angajați, iar în 2021 s-au realizat 6.222 de internări.

Consiliul Județean

Link to comment
Share on other sites

Prima măsură a Consiliului Județean este eliminarea directorului Spitalului tecucean din funcție

În data de 1 martie directorul Spitalului, dr. Constantin Dinu și-a prezentat public Bilanţul de activitate al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, fiind unul detaliat, cu acțiunile derulate și măsurile întreprinse pentru ajutarea personalului cu diverse aparaturi care ușurează actul medical, cu reabilitări ale unității în limita posibilităților, cu imensele datorii achitate sau în derulare la furnizori și un trai mai bun pentru miile de pacienți internați pe parcursul managementului.

O dată cu preluarea Spitalului tecucean de către Consiliul Județean Galați, prima grijă avută de Costel Fotea a fost să schimbe directorul bătrânului așezământ spitalicesc. Aceasta era prioritatea numărul 1 a președintelui CJ.

Aflăm că de ieri, 3 martie 2022, doctor Constantin Dinu a fost înlăturat din funcția pe care o obținuse cinstit prin concurs, mișcare care reprezintă practic un abuz.

„Ieri, noul ordonator de credite, Consiliul Județean Galați, a numit altă persoană ca manager la Spitalul municipal Anton Cincu Tecuci. Misiunea mea ca manager s-a încheiat. Sper ca altcineva să ducă mai departe în aceeași direcție bună acest spital. Răsuflu ușurat acum când această mare povară a fost luată de pe umerii mei” a declarat dr. Constantin Dinu.

Din surse, aflăm că noul director interimar pus de CJ Galați este ec. Mihaela Sima.

ziarultecucean.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

A fost inaugurată Maternitatea din Tecuci

Joi, 24 martie 2022, a fost binecuvântat compartimentul de neonatologie din cadrul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
„La eveniment, împreună cu protoiereul de Tecuci au participat preoţi din municipiul Tecuci, autorităţi judeţene şi locale, cadre medicale şi credincioşi care au sprijinit lucrările de dotare şi de amenajare ale noului compartiment din cadrul unităţii spitaliceşti tecuceane. Bucuria şi dărnicia au continuat şi în ziua de prăznuire a Bunei Vestiri după Sfânta Liturghie, când protoiereul de Tecuci şi preotul capelan al spitalului au vizitat tinerele mame şi pruncii acestora, precum şi devotatul personal medical din această maternitate pentru a le oferi baxuri cu scutece, pachete cu şerveţele umede, loţiuni de corp şi hăinuţe pentru bebeluşi, cărţi de rugăciune şi alte daruri“, potrivit Arhiepiscopiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Spitalul Municipal Tecuci a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie

Spitalul Municipal din Tecuci a primit, recent, primele echipamente medicale de când această unitate medicală a fost preluată (februarie 2022) de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Astfel, în premieră pentru acest spital, care deserveşte peste 100.000 de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Spaţiul unde va fi montat a fost deja amenajat, iar în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat şi autorizat de către specialiştii de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Investiţiile continuă pentru că în perioada următoare vor fi aduse şi alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI şi 10 pentru secţia de ortopedie.

”Sunt aparate medicale achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Judeţean şi cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitaţii pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci şi alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiţiei depăşeşte 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt şi alte investiţii pentru modernizarea şi dotarea acestui spital”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Premieră la Tecuci: Spitalul Municipal a fost dotat cu un computer tomograf modern

Premieră la Spitalul Municipal din Tecuci. Unitatea medicală a fost dotată cu un computer tomograf modern. Recent, acolo au ajuns și alte echipamente medicale, primele achiziționate de când spitalul a fost preluată de Consiliul Județean Galați.

Computerul tomograf a costat peste 2 milioane de lei. Spațiul unde va fi montat a fost deja amenajat, astfel că în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat și autorizat de către specialiștii de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

„În perioada următoare vor fi aduse și alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI și 10 pentru secția de ortopedie. Sunt aparate medicale achiziționate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Județean și cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitații pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci și alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiției depășește 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt și alte investiții pentru modernizarea și dotarea acestui spital”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean din Galați.

Spitalul din Tecuci deservește peste 100.000 de oameni din nordul județului Galați.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Echipamente noi la vechiul Spital din Tecuci

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a anunțat că, prin intermediul banilor europeni atrași de către CJ, au fost aduse și date în folosință la Spitalul din Tecuci noi echipamente medicale – nouă paturi pentru Secția de Terapie Intensivă, nouă tărgi medicale moderne și mai multe cărucioare pentru transportul pacienților. Valoarea acestora este de aproximativ 600.000 de lei, iar spitalul, cu sprijinul CJ, se pregătește de noi achiziții de echipamente medicale.
Mai mult, de anul acesta, tot cu ajutorul fondurilor europene, spitalul are și computer tomograf, achiziționat în primăvara acestui an, încă în procedură de obținere a autorizațiilor necesare pentru a putea fi utilizat.
Tot conform sursei citate, o echipă de la CJ, dar și de la Spitalul Municipal din Tecuci lucrează la pregătirea marilor investiții de consolidare, modernizare și dotare a unității medicale, în care nu au mai avut loc reabilitări semnificative de peste jumătate de secol. ”Pacienții trebuie să poată fi tratați acolo, inclusiv cazurile de urgențe medicale. Vor urma expertizele și studiul de fezabilitate, iar pentru modernizare va fi nevoie de peste 20 de milioane de euro, bani ce trebuie obținuți prin noul Program Operațional Regional 2021-2027", spunea Costel Fotea, la finele lunii februarie, atunci când a fost definitivat protocolul de predare-primire a unității spitalicești către Consiliul Județean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Preşedintele CJ Galaţi: Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane şi săli de tratament moderne

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă că la Tecuci va fi construit un spital nou, cu saloane şi săli de tratamente moderne.

Preşedintele CJ Galaţi a menţionat, într-o postare pe Facebook, că a semnat deja ordinul de începere a proiectării noii clădiri a spitalului, la Tecuci. "Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane şi săli de tratament moderne. Este o veste extraordinară pentru zeci de mii de pacienţi de la Tecuci şi din localităţile limitrofe. După finalizarea acestor studii, vom aproba indicatorii tehnico-economici, vom avea o valoare estimată a acestei investiţii şi vom demara licitaţia pentru desemnarea unui constructor", a declarat Fotea.

Conform sursei citate, noua clădire va fi ridicată în curtea spitalului actual, pe un teren de circa 2.000 de metri pătraţi. "Clădirea principală a spitalului, în care funcţionează inclusiv blocul operator şi terapia intensivă, are o vechime de peste 100 de ani", a explicat preşedintele CJ Galaţi.

În noua clădire a spitalului vor funcţiona: chirurgia, ortopedia, medicina internă, blocul operator, terapia intensivă, radiologia şi laboratorul de analize medicale.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Proiect pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului "Anton Cincu" Tecuci

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene, în această lună,  un proiect de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul “Anton Cincu” din Tecuci, în valoare de 6.780.647 de lei.

 “Aducem aparatură medicală care nu exista până acum, înlocuim vechile echipamente și creăm condiții moderne de diagnostic și tratament. Asta facem de câțiva ani pentru toate spitalele aflate în coordonare și nu ne vom opri aici. În perioada următoare, vom depune noi proiecte cu bani europeni pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Un proiect extrem de important și de necesar este cel de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului <Anton Cincu> din Tecuci, unitate medicală preluată de către Consiliul Județean la începutul acestui an. Vorbim de sute de echipamente medicale, piese de mobilier și dispozitive IT, inclusiv mai multe ecografe, un tomograf în coerență optică, un mamograf digital și un aparat de radiologie. Din păcate, în ultimele decenii, la această unitate medicală nu s-au făcut investiții majore, astfel că multe dintre aceste echipamente vor fi aduse pentru prima oară la Tecuci. Mai mult, pentru că infrastructura spitalului este veche, am lansat deja procedura de proiectare pentru a construi o clădire nouă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest proiect va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Consiliul Județean Galați

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Corp nou de 35 de milioane de euro la Spitalul Municipal din Tecuci

Preluat de Consiliul Județean (CJ) Galați la începutul acestui an, Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci are mare nevoie de reabilitare, în contextul în care această unitate sanitară deservește nu doar municipiul din nordul județului, ci și pacienți din numeroasele comune limitrofe.

Adresabilitatea este demonstrată de statisticile din 2019 (an premergător apariției pandemiei de COVID-19), dar și din 2020, când măsurile de reducere a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 au condus la limitarea internărilor.

Având în vedere toate acestea, CJ a elaborat un proiect, însoțit la această dată și de un studiu de fezabilitate privind construirea unui corp nou al Spitalului Municipal tecucean, cu regim de înălțime D+P+3E+etaj tehnic, finanțarea urmând a fi asigurată, cel mai probabil, cu fonduri europene. În acest nou imobil ar urma să fie creată Secția de Spitalizare de Zi, relocarea Camerei de Gardă, a Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, precum și a altor secții și compartimente: Endoscopie, Bloc Operator (cu patru săli de operație), ATI, Chirurgie Generală, Compartiment Ortopedie și Traumatologie, Medicină Internă, Unitate de Transfuzii Sanguine, Sterilizare și Farmacie.

Conform unui referat de aprobare întocmit de specialiștii CJ, există o discrepanță între infrastructura existentă și volumul serviciilor medicale prestate la această unitate medicală, iar acest dezechilibru produce disfuncționalități ce afectează calitatea și cantitatea ofertei publice de servicii medicale. De asemenea, spațiile aferente corpurilor de clădiri existente au fost construite în perioada 1905-1915 și nu mai corespund niciunui criteriu sau normativ tehnic. Referitor la starea funcțională a infrastructurii existente a spitalului, se semnalează probleme structurale grave, ce nu permit asigurarea serviciilor medicale la nivelul nevoilor actuale. În plus, supraaglomerarea din cadrul secțiilor și structurile constructive unite la mijloc de căile de acces nu asigură separarea circuitelor aseptic/septic, ori salubru/insalubru.

Terenul pe care ar urma să fie realizat acest proiect sanitar are peste 25.000 de metri pătrați, cu o suprafață construită desfășurată a clădirii de 9.430 metri pătrați, 100 de paturi spitalizare continuă, cinci paturi spitalizare de zi, 10 paturi ATI și cele patru săli de operații, față de două în prezent. Corpul noului spital se va lega de UPU existent printr-un tunel de legătură, iar noile spații din viitorul corp de clădire vor fi integrate în cadrul facilităților existente. În acest sens, în ultima ședință ordinară a CJ din acest an, indicatorii tehnico-economici din studiul de fezabilitate întocmit estimează o valoare totală a investiției de aproape 172,5 milioane lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj circa 92,7 milioane lei. Proiectul de hotărâre se va afla marți, 20 decembrie, pe masa aleșilor județeni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei clădiri noi la Spitalul din Tecuci

Astăzi, în ședința Consiliului Județean Galați, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici  ai Studiului de Fezabilitate privind construcția unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Valoarea acestei investiții este de 172.429.365 de lei (TVA inclus).

„ Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți din Tecuci și zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiș și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate și patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale.

Noul corp al spitalului va fi legat de spațiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Galațiul încearcă să-și convingă medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ

Pentru a convinge medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ, autoritățile din Galați au anunțat că le vor deconta naveta și chiria. Acestea sunt cadre medicale din Galați, Brăila, Focșani și chiar București.

Decizia a fost luată de Consiliul Județean Galați, din cauza lipsei de medici cu care se confruntă unitățile medicale din orașele mici. Este vorba de Spitalul din Tecuci, care asigură servicii medicale pentru aproximativ 100.000 de oameni din zonă.

„Toată lumea știe că spitalele din orașele mai mici se confruntă cu o lipsă acută de medici, mai ales atunci când trebuie asigurate liniile de gardă. (…) Am decis să-i sprijinim financiar si să le decontăm transportul și chiria, astfel încât aceștia să rămână în continuare la Spitalul din Tecuci”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În unitatea medicală de la Tecuci lucrează medici care fac naveta zilnic de la zeci de kilometri distanță, de la Galați, Brăila, Focșani și Adjud. În plus, la această unitate medicală lucrează și medici din București care stau cu chirie în Tecuci.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Licitație pentru o nouă clădire la Spitalul din Tecuci

Consiliul Județean Galați a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), procedura de proiectare și execuție a lucrărilor pentru investiția programată la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, cu termen-limită de depunere a ofertelor constructorilor data de 21 iunie 2023.

Este vorba despre construirea unui corp nou la această unitate sanitară importantă din nordul județului, cu vastă adresabilitate în zonă, iar valoarea serviciilor de proiectare și execuție este estimată la aproape 91,2 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri bugetare. Din acest total, circa 2,6 milioane de lei reprezintă partea de proiectare, fiind estimată o durată totală a finalizării investiției de 20 de luni, din care un an și jumătate pentru lucrările efective, socotind de la momentul emiterii ordinului de începere.

Mai trebuie spus că, potrivit datelor din SEAP, licitația se va atribui conform criteriului "cel mai bun raport calitate-preț", cu ponderea componentei financiare la doar 40% din total, în vreme ce o atenție deosebită se acordă perioadei de garanție a lucrărilor, cu o "greutate" de 25 de procente. Astfel, punctajul maxim se va acorda doar pentru ofertele care prezintă o perioadă de garanţie a lucrărilor de 120 de luni sau mai mare.

În cadrul procedurii electronice, ofertanții vor trebui să demonstreze că, în ultimii cinci ani, au executat și dus la bun sfârșit lucrări similare de aceeași natură și complexitate în valoare cumulată de minimum 50 milioane de lei, fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte, cu condiția ca cel puțin un contract să fi presupus lucrări de construcții civile ce au cuprins realizarea "unei camere curate", mai exact lucrări în cadrul unor unități sanitare.

Nu în ultimul rând, trebuie reamintit că noul spital de la Tecuci, de aproximativ 10.000 de metri pătrați, va beneficia de patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale, noul corp al spitalului urmând a fi legat de spațiul UPU existent printr-un tunel de legătură.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

viata-libera.ro

Consiliul Județean Galați a demarat licitația pentru construirea unui spital nou la Tecuci. Este vorba despre o clădire cu aproape 10.000 de mp suprafață desfășurată și care avea minimum 105 paturi.
“Aproximativ o sută de mii de oameni din Tecuci și zonele limitrofe au nevoie de un spital nou la Tecuci, cu saloane și săli moderne de tratament. Astfel, am demarat deja procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor.  De asemenea, noua clădire va fi dotată și cu toată aparatura necesară. Vor fi saloane de câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar spațiile vor corespunde celor mai noi norme medicale. Mai mult, în noua clădire vom amenaja patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale, iar pe acoperiș va fi construit un heliport pentru  elicopterul SMURD”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Noul corp al spitalului va fi legat de Corpul UPU existent, printr-un tunel de legătură. În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, laboratoarele de Radiologie, Imagistică și Analize medicale, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.
Valoarea totală a investiției, inclusiv echipamentele medicale care vor fi achiziționate ulterior, este de 172.429.365 de lei (TVA inclus), fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.
Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Români și italieni, interesați de construcţia noului corp al spitalului din Tecuci

Pe parcursul acestei veri, Consiliul Județean (CJ) Galați are în evaluare oferta unei asocieri de companii interesate de proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construirea noului corp de la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, valoarea acestei investiții fiind estimată la 91.172.939,32 lei, exclusiv TVA.

Este vorba despre un "conglomerat" de zece firme, asocierea având ca ofertant lider compania băcăuană SSAB-AG SA, alături de constănțenii de la Bemel AG SRL, precum și de alte opt companii subcontractante, inclusiv italienii de la DZ Medicale. Această ultimă companie, din zona Brescia, este specializată în lucrări de concepere și execuție a fluxurilor de fluide medicale.

La rândul său, liderul asocierii, SSAB-AG SA, are ca obiect principal de activitate lucrări de construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Firma băcăuană a avut în anul fiscal 2022, conform datelor Ministerului de Finanțe, venituri totale de peste 451 milioane de lei, obținând un profit net de peste 12 milioane de lei, cu un număr mediu de 247 de salariați.

Durata de execuție a acestei investiții este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Reamintim faptul că, la începutul anului 2022, Consiliul Județean (CJ) Galați a preluat, în baza unui protocol de predare-primire, administrarea Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Cu acea ocazie, președintele CJ, Costel Fotea, a declarat că procesul a durat circa un an, timp în care au fost făcute toate demersurile legale, fiind nevoie, inclusiv, de o hotărâre de Guvern pentru transferarea managementului acestei unități sanitare. De altfel, bugetul redus al municipiului din nordul județului nu ar fi putut asigura finanțarea pentru modernizarea unității sanitare.

Odată închis "puzzle"-ul complicat al acestei preluări, același Costel Fotea anunța, în luna octombrie a anului trecut, începerea studiilor și a documentației tehnice necesare pentru realizarea investiției. "Avem deja un teren disponibil în curtea spitalului, de aproximativ 2.000 de metri pătrați, unde va fi realizată noua construcție", a precizat președintele CJ. În noul imobil vor funcționa blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale. Conform aceleiași surse, după ridicarea noului spațiu și după ce acesta va deveni funcțional, actualul corp principal al spitalului din Tecuci - o clădire cu o vechime de peste 100 de ani - va fi demolat.

Nu în ultimul rând, trebuie arătat că, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, dotarea noului corp de spital cu mobilier și echipamente medicale va face obiectul unei alte licitații.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Proiect de eficiență energetică pentru sediul Ambulanței Tecuci

Au fost aprobați, în cadrul ședinței Consiliului Județean, indicatorii tehnici-economici pentru o amplă investiție la clădirea în care funcționează Ambulanța Tecuci. Este vorba despre eficientizarea energetică a imobilului, în cadrul unui proiect de peste 2,8 milioane de lei.

“Vom depune un proiect pe fonduri europene pentru o amplă lucrare de renovare energetică a sediului Ambulanței Tecuci. Este o clădire cu un singur etaj, cu o suprafață desfășurată de peste 360 de mp, la care nu s-a mai intervenit de mulți ani. Proiectul prevede lucrări de consolidare, protejare și reparare a elementelor structurale, de anvelopare termică și refacere a șarpantei, precum și recompartimentarea interioară. De asemenea, vor fi montate panouri fotovoltaice și solare. În ceea privește noul spital pe care îl vom construi la Tecuci, suntem în plin proces de evaluare tehnică a ofertei depuse”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea în care funcționează Ambulanța Tecuci are o vechime de 68 de ani.

reperul.ro

În ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați de joi, 27 iulie, a fost aprobată o nouă investiție pentru sistemul de sănătate din Tecuci. Mai concret, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici rezultaţi din Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) privind realizarea obiectivului de investiţie: “Eficientizarea energetică a Clădirii Serviciului de Ambulanţă Tecuci, judeţul Galaţi”.

”Avem un proiect de eficientizare energetică a clădirii unde funcționează Ambulanța Tecuci. Clădirea, care are o vechime de 68 de ani, va fi anvelopată termic și recompartimentată la interior. În plus, vor fi consolidate, reparate și protejate elementele structurale, șarpanta va fi refăcută și vor fi montate panouri fotovoltaice și solare”, a menționat președintele CJ, Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Valoarea investiției este estimată la 2.836.005,16 lei cu TVA, din care partea de construcții - montaj reprezintă 1.848.558,02 lei, TVA inclus.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

O nouă investiție pentru sistemul de sănătate din Tecuci

Consiliul Județean Galați a aprobat o nouă investiție pentru sistemul de sănătate din Tecuci. Este vorba de un proiect de eficientizare energetică a clădirii unde funcționează Ambulanța Tecuci, investiția fiind estimată la peste 2,8 milioane de lei.

„Clădirea, care are o vechime de 68 de ani, va fi anvelopată termică și recompartimentată la interior. În plus, vor fi consolidate, reparate și protejate elementele structurale, șarpanta va fi refăcută și vor fi montate panouri fotovoltaice și solare.

De asemenea, la Tecuci vom construi și un spital nou, în cadrul unei investiții de peste 170 de milioane de lei. Astfel, în acest moment, se evaluează din punct de vedere tehnic oferta depusă la licitație”, a anunțat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Aparatură medicală pentru Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci

Spitalul Municipal “Anton Cincu” Tecuci va fi dotat de către Consiliul Județean cu echipamente medicale pentru reducerea și prevenirea infecțiilor nosocomiale. Procedurile de achiziție publică au fost finalizate, iar președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat recent și contractele de furnizare a echipamentelor. Valoarea achizițiilor este de 803.845 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean.
“Este o nouă investiție pe care o facem la spitalul din Tecuci, care a fost preluat de către Consiliul Județean Galați în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Este vorba despre dotarea unității medicale cu echipamente pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești, inclusiv a acelor bacterii rezistente la antibiotice. Vorbim de sisteme de ultimă generație de curățare și dezinfecție, filtrare și tratare, inclusiv a aerului din sălile de operație, de identificare și testare, precum și de dezinfecție antibacteriană a instrumentarului medical. Mai mult, vor fi aduse și sisteme pentru instruirea personalului, precum și pentru verificarea igienei mâinilor. Totul pentru siguranța pacienților și a angajaților spitalului. Astfel de echipamente medicale vor fi aduse și la celelalte spitale din subordinea Consiliului Județean Galați – Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul din Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comunicare CJ Galati

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Echipamente medicale noi, la Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă, vineri, achiziţionarea de echipamente medicale noi pentru Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci, valoarea investiţiei depăşind 2,8 milioane de lei.

”Continuăm investiţiile la Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci. Recent, au ajuns la unitatea medicală aproape 50 de echipamente medicale noi (electrocardiografe, trusă endoscopie digestivă, pompe de nutriţie enterală, injectomate, analizatoare gaze şi coagulare cu 4 canale). Mai mult, în cel mai scurt timp, vor ajunge şi alte 25 de echipamente moderne (aparat de sterilizare, ecografe, videolaringoscop, aspiratoare secreţii, roboţi de sterilizare şi purificare a aerului şi concentratoare de oxigen)”, anunţă, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, echipamentele medicale, care vor ajuta medicii să diagnosticheze şi să trateze mai bine pacienţii, sunt destinate secţiilor de medicină internă, cardiologie, chirurgie, terapie intensivă, ortopedie, gastroenterologie, pediatrie şi obstetrică-ginecologie.

”Mai mult, a fost achiziţionată aparatură medicală şi pentru laboratorul de analize medicale, blocul operator şi compartimentul de primiri urgenţe. Valoarea acestei investiţii, realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi, este de aproximativ 2,8 milioane de lei”, a mai transmis Fotea.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Bani pentru Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci

În cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Județean Galați alocat peste 4,1 milioane de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, pentru dotarea Spitalului Municipal “Anton Cincu” din Tecuci cu aproape 60 de echipamente medicale.
„Vorbim de monitoare de funcții vitale, electrocardiograf, pompe de nutriție enterală, ecografe, aparate de laborator și pentru sterilizarea instrumentarului, precum și o trusă de ultimă generație pentru endoscopii digestive.  Echipamentele medicale sunt destinate secțiilor de: Medicină Internă, Chirurgie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Terapie Intensivă, Neonatologie, Compartimentul de Primiri Urgențe, precum și pentru Ambulatoriul de Specialitate și Laboratorul de Analize Medicale. Și nu ne oprim aici. Investițiile la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci vor continua”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Spitalul din Tecuci are computer tomograf funcţional

După ce ani de zile la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci nu a existat un computer tomograf, iar pacienții au fost nevoiți să-și facă investigațiile contracost, în privat, începutul de an a venit cu un astfel de aparat la unitatea medicală tecuceană. Investiția a fost făcută de către Consiliul Județean Galați.

„Noul an a adus o veste foarte bună pentru tecuceni, aceștia putând face acum investigații tomografice gratuite la ei acasă, în cadrul Spitalului Municipal “Anton Cincu”, cu ajutorul computerului tomograf achiziționat cu fonduri europene de către Consiliul Județean Galați. Astăzi, la Spitalul Municipal “Anton Cincu” au fost investigați tomografic primii pacienți, după multe luni de autorizații, avize și verificări. Este un pas mare făcut pentru sănătatea tecucenilor, pentru diagnostice și tratamente mai bune și mai rapide.

Valoarea investiției este de peste 2 milioane de lei”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Potrivit aceleiași surse, se pot realiza următoarele investigații tomografice:
CT craniu nativ
CT buco-maxilo-facial nativ
CT regiune toracică nativ
CT abdomen nativ
CT pelvis nativ
CT coloană vertebrală cervicală nativ
CT coloană vertebrală toracală nativ
CT coloană vertebrală lombară nativ
CT membru superior drept nativ
CT membru superior stâng nativ
CT membru inferior drept nativ
CT membru inferior stâng nativ
CT mastoidă
CT sinusuri

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Contract de lucrări pentru noul spital de la Tecuci

Astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul de proiectare și realizare a lucrărilor pentru noul spital de la Tecuci. Valoarea totală a investiției este de 172,5 milioane de lei, din care valoarea contractului semnat astăzi este de 108 milioane de lei (TVA inclus), diferența fiind reprezentată de echipamentele medicale care urmează să fie achiziționate. Licitația a fost câștigată de către Asocierea Coop Galați Societate Cooperativă & S.C. Tancrad S.R.L. & S.C. Atelier Unbuilt S.R.L. București. 

“Este o investiție istorică pentru Tecuci și pentru aproximativ 120.000 de oameni din centrul și nordul județului, în condițiile în care Spitalul Județean Galați se află la 80 de km depărtare. 

Actuala clădire principală a Spitalului Municipal <Anton Cincu> are aproape 120 de ani vechime, saloane cu 6-8 paturi, nu are subsol și nu mai corespunde normelor actuale. Mă bucur mult că reușim să ne ținem de cuvânt și să facem ceea ce ne-am angajat când am preluat acest spital, care avea mari probleme din cauza subfinanțării și a lipsei investițiilor.

Noul spital va avea spații moderne și dotări de ultimă generație, astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții. Mai mult, suprafața desfășurată va fi de 10.000 mp, adică dublu față de actualul spațiu în care funcționează secțiile care vor fi mutate în clădirea nouă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat. Mai mult, fiecare secție va avea și câte un salon izolator. 

Sunt prevăzute 105 paturi, din care 10 pentru secția ATI. De asemenea, vor fi amenajate și patru săli moderne de operații. 

“Așa cum am construit clădiri noi la Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, Spitalul TBC și Unitatea Medico-Socială Gănești, așa vom reuși și la Spitalul Municipal <Anton Cincu> din Tecuci. Am înțeles cât de important este acest proiect pentru Tecuci, astfel că finanțăm din bugetul propriu această amplă investiție, de aproximativ 35 de milioane de euro. După două luni de proiectare și aprobarea documentației tehnice, vor demara la propriu lucrările. În plus, pe acoperișul clădirii vom amenaja și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, lucrăm la proiecte și pentru celelalte pavilioane ale spitalului, asfel că investițiile în sistemul medical din Tecuci vor ajunge la peste 60 de milioane de euro”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

În noua clădire vor funcționa următoarele secții:

 Demisol 

• laborator roentgendiagnostic

• laborator imagistică generală 

• laborator analize medicale 

• laborator anatomie patologică 

• sterilizarea centrală

Parter

• serviciul de internare - externare

• farmacia cu circuit inchis

• secția spitalizare de zi 

• secția ortopedie - traumatologie

Etaj 1

• secția ATI 

• blocul operator 

Etaj 2 

• unitatea de transfuzii sanguine

• secția endoscopie 

• secția chirurgie generală 

Etaj 3 

• secția medicină internă 

La etajul tehnic se găsesc următoarele:

• heliport 

• spații tehnice

Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci a fost preluat de către Consiliul Județean în februarie 2022.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.