Jump to content

Spitalul din Tecuci intră în subordinea Consiliului Județean


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci împlineşte 110 ani

La Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci are loc vineri, 5 septembrie, o festivitate de marcare a 110 ani de la înfiinţarea instituţiei. În cadrul evenimentului, care va începe de la ora 10.00, va avea loc o slujbă de pomenire a fondatorilor, sfinţirea farmaciei spitalului, o sesiune de comunicări şi o masă festivă.

Printre invitaţi se numără şi doctorul Richard Constantinescu, redactorul-şef al revistei bucureştene "Politici de sănătate". Acesta va susţine o comunicare cu tema "Tecuciul şi istoria medicinei româneşti". Profesorul doctor Octavian Buda, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, le va vorbi invitaţilor despre "Un tecucean şi originile fotografiei medicale în Europa de Est".

Spitalul tecucean avea la înfiinţare un număr de 100 paturi. În prezent unitatea dispune de 285 de paturi, aşezate atât în pavilionul central, cât şi în secţiile exterioare. 20.000 de pacienţi sunt internaţi anual la Tecuci. În perioada 2000-2003, au fost instalate şi puse în funcţiune la Tecuci echipamente medicale în valoare de 1.600.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Sănătăţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 years later...

Spitalul din Tecuci intră în subordinea Consiliului Județean

Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Tecuci de la finele lunii iunie, a fost aprobat transferul de management al Spitalului Municipal "Anton Cincu" către Consiliul Județean (CJ) Galați.
Primarul tecucean, Lucian Costin, a menționat că această mutare vine în contextul în care CJ Galați are un spectru mult mai larg de accesare a fondurilor europene pentru modernizarea unității spitalicești. Totodată, edilul-șef a menționat și faptul că posibilitățile financiare ale CJ sunt net superioare celor ale municipalității tecucene.
La rândul său, prezent la ședință, președintele CJ, Costel Fotea, a arătat că a fost făcut doar un prim pas, urmând, ca după inventarierea imobilelor spitalului, să înceapă etapa întocmirii de studii de fezabilitate, expertize și proiecte ce vor fi depuse spre finanțare cu fonduri europene.
Cert este că, mai întâi, este necesară o Hotărâre de Guvern prin care managementul și patrimoniul Spitalului "Anton Cincu" să treacă în subordinea Consiliului Județean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, în administrarea Consiliului Județean Galați

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede acceptarea transferului Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al municipiului Tecuci la Consiliul Județean Galați.

“Ne dorim să preluăm spitalul din Tecuci pentru a îmbunătăți serviciile medicale din centrul și nord-vestul județului, pentru aproape 100.000 de oameni. Este un spital vechi, cu peste 100 de ani de funcționare și care are mare nevoie de investiții, atât în infrastructura medicală, cât și în dotarea cu echipamente medicale moderne.

Vrem să salvăm acest spital, astfel că, pe lângă fondurile pe care ne pregătim să le alocăm din bugetul propriu, lucrăm deja și la mai multe investiții mari cu fonduri europene. Unul dintre proiecte, care vizează dotarea de urgență cu zeci de aparate medicale, cu mii de echipamente de protecție și substanțe medicale, precum și cu mobilier medical, totul în valoare de peste 12 milioane de lei, este deja depus spre finanțare la Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea, planificăm deja realizarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 30 de milioane de euro, pentru consolidarea, reabilitarea, eficientizarea energetică și dotarea acestui spital. În acest sens, am avut deja discuții cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, astfel încât să obținem finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Fiind una dintre cele mai importante unități medicale ale județului, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci mai are nevoie de o hotărăre de Guvern pentru a trece în mod oficial în proprietatea Consiliului Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Predarea activelor financiar-contabile și a statelor de funcții, precum și predarea-preluarea imobilelor în proprietate și în administrare, se vor efectua în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Paturile spitalului din Tecuci, schimbate cu ajutorul unei fundații

Cu banii obținuți din donații, Fundația "Metropolis" a anunțat achiziționarea a 244 de paturi pentru Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. De asemenea, urmează să fie cumpărat un număr egal de saltele noi, destinate tratamentului în condiții optime de confort și de siguranță a pacienților internați în acest spital. Dacă doriți să sprijiniți eforturile fundației de a dota și alte spitale publice din România, o puteți face printr-un simplu SMS.

Subfinanțarea spitalelor din România nu mai este de mult timp o noutate. Cel mai greu par să o ducă spitalele mici din provincie, acolo unde autoritățile locale nu au fondurile necesare și uneori nici voința pentru dotarea acestor unități sanitare. Excepție de la această regulă nu face nici Spitalul din Tecuci, singura unitate sanitară cu paturi din nord-vestul județului Galați.
"Spitalul Municipal din Tecuci ne-a semnalat necesitatea schimbării tuturor paturilor lor, paturi vechi. Domnul doctor Constantin Dinu, managerul spitalului, a și identificat oportunitatea achiziționării a 244 de paturi la mâna a doua, din Belgia, la un preț extrem de mic. Vorbim totuși de paturi extrem de bune, cu garanția încă valabilă și pentru anul 2022, paturi reglabile pe înălțime, dotate cu trei motoare electrice, care ușurează manevrarea. Vorbim de paturi care pot fi folosite atât în medicina generală, cât și în secțiile de Chirurgie, ATI sau în saloane post-operatorii. Costul celor 244 de paturi: 17.080 de euro (70 de euro bucata). Costul transportului paturilor: 10.000 de euro. Costul total al unui pat adus la Tecuci: 110 euro. Costul unui pat similar, tot la mâna a doua și recondiționat, din România: 700 de euro", a scris, pe pagina sa de Facebook, Codin Maticiuc, din partea Fundației Filantropice "Metropolis".

Donație totală de 50.000 de euro

Paturile abia cumpărate au însă nevoie și de saltele. "Ce nu vrem să luăm la mâna a doua, totuși, sunt saltelele. Vom achiziționa 244 de saltele medicale noi, cu o grosime de 14 centimetri, pentru susținerea pacienților supraponderali. Au huse speciale rezistente la foc, impermeabile, cu rezistență mare la spălări la temperaturi ridicate, pentru dezinfectare. Cost total 244 de saltele: 22.876 de euro (la jumătate decât prețul afișat pe SEAP, site-ul de achiziții publice, dar probabil că asta e normal, pentru că noi chiar negociem)", a mai scris Codin Maticiuc.
Acesta este doar unul dintre proiectele caritabile desfășurate de Fundația "Metropolis" în cadrul campaniei #spitalepublicedinbaniprivati. Pe canalul său de YouTube, Codin Maticiuc are postată situația spitalelor și rezultatele de până acum ale campaniei. Puteți sprijini renovarea spitalelor de stat cu 2 euro pe lună, printr-un SMS cu textul "FACEM" trimis la 8845.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Consiliul Judeţean a preluat managementul Spitalului Municipal Tecuci

Astăzi, în ședința de Guvern, va fi aprobat transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci la Consiliul Judeţean Galaţi. 

"Este un moment extrem de important pentru spitalul din Tecuci și pentru întreaga comunitate. Încă de anul trecut, am aprobat o hotărâre de consiliu pentru a putea prelua această unitate medicală, care deservește peste 100 de mii de oameni din Tecuci și din localitățile apropiate. 

Deoarece aceste spații medicale vechi nu au fost niciodată reabilitate în adevăratul sens al cuvântului, spitalul are mare nevoie de lucrări ample de consolidare și modernizare, precum și de dotare cu aparatură medicală modernă.

Lucrăm deja la mai multe proiecte pentru acest spital, în valoare de peste 30 de milioane de euro, bani europeni care vor fi atrași de echipa Consiliului Județean pentru transformarea spitalului din Tecuci într-o unitate medicală modernă. De altfel, la sfârșitul anului trecut, s-a reușit pentru această unitate medicală atragerea a nu mai puțin de 11,7 milioane de lei, bani europeni care vor fi investiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Predarea–preluarea se va efectua pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii  de Guvern.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Consiliul Județean a preluat Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci

Luni dimineață, Consiliul Județean (CJ) Galați a preluat, în baza unui protocol de predare-primire, administrarea Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Cu această ocazie, președintele CJ, Costel Fotea a declarat că acest proces a fost finalizat după circa un an de zile, timp în care au fost făcute toate demersurile legale, fiind nevoie, inclusiv, de o Hotărâre de Guvern pentru transferarea managementului acestei unități sanitare din nordul județului. "Spitalul are nevoie de investiții majore, fiind singurul care nu a beneficiat de finanțare în ultimii ani, mai ales ținând cont de faptul că deservește circa 150.000 de locuitori din zonă. Pacienții trebuie să poată fi tratați acolo, inclusiv cazurile de urgențe medicale. Vor urma expertizele și studiul de fezabilitate, iar pentru modernizare va fi nevoie de peste 20 milioane de euro, bani ce trebuie obținuți prin noul Program Operațional Regional 2021-2027", a mai spus Costel Fotea.
Cu aceeași ocazie, primarul tecucean Lucian Costin a menționat că bugetul municipiului, unul redus, a determinat acest transfer. "Noi ne-am străduit să asigurăm o activitate normală a unității spitalicești, poate nu la nivelul la care ne-am dorit", a adăugat edilul-șef din Tecuci. Acesta a fost completat de actualul manager al spitalului, medicul Constantin Dinu, care a menționat că ultimele investiții cu adevărat semnificative au fost făcute la Spitalul Municipal "Anton Cincu" în anii '60. În plus, acesta a precizat că activitatea spitalului a fost grevată, în pandemie, de unele datorii la ANAF, motiv pentru care au fost făcute economii, tocmai pentru achitarea acestor debite.
Nu în ultimul rând, președintele Costel Fotea a anunțat că va fi demarat, în scurt timp, un audit al unității sanitare, fiind avută în vedere inclusiv această problemă a plăților restante.

viata-libera.ro

Astăzi, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, și primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, au semnat protocolul prin care Spitalul “Anton Cincu” din Tecuci a trecut în mod oficial în proprietatea și administrarea Consiliului Județean Galați. “Protocolul se referă de fapt la salvarea acestui important spital din centrul județului Galați, care deservește din punct de vedere medical peste 100.000 de oameni din Tecuci și din localitățile limitrofe.

Este o unitate medicală cu  multe clădiri vechi, unele cu peste 100 de ani de funcționare, în care nu s-au făcut intervenții majore pentru reabilitarea lor, astfel că, astăzi, o parte din ele sunt într-o avansată stare de degradare. Mai mult, aparatura medicală este uzată, veche și insuficientă. Acest spital are mare nevoie de ample lucrări de consolidare, reabilitare și dotare cu mobilier și echipamente medicale. Încă de anul trecut lucrăm la mai multe proiecte pentru a moderniza clădirile acestui spital. Avem deja 6 proiecte pregătite, patru pe Programul Operațional Regional și două pe Programul Operațional de Sănătate. Aceste proiecte cu fonduri europene se referă la modernizarea atât a pavilioanelor de la sediul central, cât și la clădirile în care funcționează Pediatria și Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul unor investiții estimate la cel puțin 30 de milioane de euro. Practic, vom consolida clădirile, vom schimba acoperișul și toată tâmplăria veche, vom reabilita instalațiile de încălzire și distribuție a apei, vom monta sisteme moderne de ventilație, vom schimba vechile instalații electrice și vom interveni acolo unde acest lucru se impune, inclusiv la fațade.

Mai mult, în funcție de expertizele și analizele tehnice, vom demola și vom construi clădiri noi. De asemenea, la finalul anului trecut, s-a reușit obținerea a peste 11 milioane de lei, fonduri europene care vor fi investite pentru achiziționarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf performant”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Secțiile Spitalului Municipal “Anton Cincu” din Tecuci funcționează în mai multe clădiri de pe trei amplasamente din oraș. Spitalul este format din cinci secții și șapte compartimente medicale, are bloc operator și de nașteri, secție de terapie intensivă, laborator de analize și explorări funcționale, unitate de primiri urgențe și spații pentru investigații radiologice. Unitatea medicală dispune de 265 de paturi, are 445 de angajați, iar în 2021 s-au realizat 6.222 de internări.

Consiliul Județean

Link to comment
Share on other sites

Prima măsură a Consiliului Județean este eliminarea directorului Spitalului tecucean din funcție

În data de 1 martie directorul Spitalului, dr. Constantin Dinu și-a prezentat public Bilanţul de activitate al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, fiind unul detaliat, cu acțiunile derulate și măsurile întreprinse pentru ajutarea personalului cu diverse aparaturi care ușurează actul medical, cu reabilitări ale unității în limita posibilităților, cu imensele datorii achitate sau în derulare la furnizori și un trai mai bun pentru miile de pacienți internați pe parcursul managementului.

O dată cu preluarea Spitalului tecucean de către Consiliul Județean Galați, prima grijă avută de Costel Fotea a fost să schimbe directorul bătrânului așezământ spitalicesc. Aceasta era prioritatea numărul 1 a președintelui CJ.

Aflăm că de ieri, 3 martie 2022, doctor Constantin Dinu a fost înlăturat din funcția pe care o obținuse cinstit prin concurs, mișcare care reprezintă practic un abuz.

„Ieri, noul ordonator de credite, Consiliul Județean Galați, a numit altă persoană ca manager la Spitalul municipal Anton Cincu Tecuci. Misiunea mea ca manager s-a încheiat. Sper ca altcineva să ducă mai departe în aceeași direcție bună acest spital. Răsuflu ușurat acum când această mare povară a fost luată de pe umerii mei” a declarat dr. Constantin Dinu.

Din surse, aflăm că noul director interimar pus de CJ Galați este ec. Mihaela Sima.

ziarultecucean.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

A fost inaugurată Maternitatea din Tecuci

Joi, 24 martie 2022, a fost binecuvântat compartimentul de neonatologie din cadrul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
„La eveniment, împreună cu protoiereul de Tecuci au participat preoţi din municipiul Tecuci, autorităţi judeţene şi locale, cadre medicale şi credincioşi care au sprijinit lucrările de dotare şi de amenajare ale noului compartiment din cadrul unităţii spitaliceşti tecuceane. Bucuria şi dărnicia au continuat şi în ziua de prăznuire a Bunei Vestiri după Sfânta Liturghie, când protoiereul de Tecuci şi preotul capelan al spitalului au vizitat tinerele mame şi pruncii acestora, precum şi devotatul personal medical din această maternitate pentru a le oferi baxuri cu scutece, pachete cu şerveţele umede, loţiuni de corp şi hăinuţe pentru bebeluşi, cărţi de rugăciune şi alte daruri“, potrivit Arhiepiscopiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Spitalul Municipal Tecuci a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie

Spitalul Municipal din Tecuci a primit, recent, primele echipamente medicale de când această unitate medicală a fost preluată (februarie 2022) de către Consiliul Judeţean Galaţi.

Astfel, în premieră pentru acest spital, care deserveşte peste 100.000 de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Spaţiul unde va fi montat a fost deja amenajat, iar în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat şi autorizat de către specialiştii de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Investiţiile continuă pentru că în perioada următoare vor fi aduse şi alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI şi 10 pentru secţia de ortopedie.

”Sunt aparate medicale achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Judeţean şi cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitaţii pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci şi alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiţiei depăşeşte 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt şi alte investiţii pentru modernizarea şi dotarea acestui spital”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Premieră la Tecuci: Spitalul Municipal a fost dotat cu un computer tomograf modern

Premieră la Spitalul Municipal din Tecuci. Unitatea medicală a fost dotată cu un computer tomograf modern. Recent, acolo au ajuns și alte echipamente medicale, primele achiziționate de când spitalul a fost preluată de Consiliul Județean Galați.

Computerul tomograf a costat peste 2 milioane de lei. Spațiul unde va fi montat a fost deja amenajat, astfel că în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat și autorizat de către specialiștii de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

„În perioada următoare vor fi aduse și alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI și 10 pentru secția de ortopedie. Sunt aparate medicale achiziționate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Județean și cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitații pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci și alte echipamente medicale. În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiției depășește 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt și alte investiții pentru modernizarea și dotarea acestui spital”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean din Galați.

Spitalul din Tecuci deservește peste 100.000 de oameni din nordul județului Galați.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Echipamente noi la vechiul Spital din Tecuci

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a anunțat că, prin intermediul banilor europeni atrași de către CJ, au fost aduse și date în folosință la Spitalul din Tecuci noi echipamente medicale – nouă paturi pentru Secția de Terapie Intensivă, nouă tărgi medicale moderne și mai multe cărucioare pentru transportul pacienților. Valoarea acestora este de aproximativ 600.000 de lei, iar spitalul, cu sprijinul CJ, se pregătește de noi achiziții de echipamente medicale.
Mai mult, de anul acesta, tot cu ajutorul fondurilor europene, spitalul are și computer tomograf, achiziționat în primăvara acestui an, încă în procedură de obținere a autorizațiilor necesare pentru a putea fi utilizat.
Tot conform sursei citate, o echipă de la CJ, dar și de la Spitalul Municipal din Tecuci lucrează la pregătirea marilor investiții de consolidare, modernizare și dotare a unității medicale, în care nu au mai avut loc reabilitări semnificative de peste jumătate de secol. ”Pacienții trebuie să poată fi tratați acolo, inclusiv cazurile de urgențe medicale. Vor urma expertizele și studiul de fezabilitate, iar pentru modernizare va fi nevoie de peste 20 de milioane de euro, bani ce trebuie obținuți prin noul Program Operațional Regional 2021-2027", spunea Costel Fotea, la finele lunii februarie, atunci când a fost definitivat protocolul de predare-primire a unității spitalicești către Consiliul Județean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Preşedintele CJ Galaţi: Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane şi săli de tratament moderne

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă că la Tecuci va fi construit un spital nou, cu saloane şi săli de tratamente moderne.

Preşedintele CJ Galaţi a menţionat, într-o postare pe Facebook, că a semnat deja ordinul de începere a proiectării noii clădiri a spitalului, la Tecuci. "Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane şi săli de tratament moderne. Este o veste extraordinară pentru zeci de mii de pacienţi de la Tecuci şi din localităţile limitrofe. După finalizarea acestor studii, vom aproba indicatorii tehnico-economici, vom avea o valoare estimată a acestei investiţii şi vom demara licitaţia pentru desemnarea unui constructor", a declarat Fotea.

Conform sursei citate, noua clădire va fi ridicată în curtea spitalului actual, pe un teren de circa 2.000 de metri pătraţi. "Clădirea principală a spitalului, în care funcţionează inclusiv blocul operator şi terapia intensivă, are o vechime de peste 100 de ani", a explicat preşedintele CJ Galaţi.

În noua clădire a spitalului vor funcţiona: chirurgia, ortopedia, medicina internă, blocul operator, terapia intensivă, radiologia şi laboratorul de analize medicale.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Proiect pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului "Anton Cincu" Tecuci

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene, în această lună,  un proiect de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul “Anton Cincu” din Tecuci, în valoare de 6.780.647 de lei.

 “Aducem aparatură medicală care nu exista până acum, înlocuim vechile echipamente și creăm condiții moderne de diagnostic și tratament. Asta facem de câțiva ani pentru toate spitalele aflate în coordonare și nu ne vom opri aici. În perioada următoare, vom depune noi proiecte cu bani europeni pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Un proiect extrem de important și de necesar este cel de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului <Anton Cincu> din Tecuci, unitate medicală preluată de către Consiliul Județean la începutul acestui an. Vorbim de sute de echipamente medicale, piese de mobilier și dispozitive IT, inclusiv mai multe ecografe, un tomograf în coerență optică, un mamograf digital și un aparat de radiologie. Din păcate, în ultimele decenii, la această unitate medicală nu s-au făcut investiții majore, astfel că multe dintre aceste echipamente vor fi aduse pentru prima oară la Tecuci. Mai mult, pentru că infrastructura spitalului este veche, am lansat deja procedura de proiectare pentru a construi o clădire nouă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest proiect va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Consiliul Județean Galați

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Corp nou de 35 de milioane de euro la Spitalul Municipal din Tecuci

Preluat de Consiliul Județean (CJ) Galați la începutul acestui an, Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci are mare nevoie de reabilitare, în contextul în care această unitate sanitară deservește nu doar municipiul din nordul județului, ci și pacienți din numeroasele comune limitrofe.

Adresabilitatea este demonstrată de statisticile din 2019 (an premergător apariției pandemiei de COVID-19), dar și din 2020, când măsurile de reducere a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 au condus la limitarea internărilor.

Având în vedere toate acestea, CJ a elaborat un proiect, însoțit la această dată și de un studiu de fezabilitate privind construirea unui corp nou al Spitalului Municipal tecucean, cu regim de înălțime D+P+3E+etaj tehnic, finanțarea urmând a fi asigurată, cel mai probabil, cu fonduri europene. În acest nou imobil ar urma să fie creată Secția de Spitalizare de Zi, relocarea Camerei de Gardă, a Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, precum și a altor secții și compartimente: Endoscopie, Bloc Operator (cu patru săli de operație), ATI, Chirurgie Generală, Compartiment Ortopedie și Traumatologie, Medicină Internă, Unitate de Transfuzii Sanguine, Sterilizare și Farmacie.

Conform unui referat de aprobare întocmit de specialiștii CJ, există o discrepanță între infrastructura existentă și volumul serviciilor medicale prestate la această unitate medicală, iar acest dezechilibru produce disfuncționalități ce afectează calitatea și cantitatea ofertei publice de servicii medicale. De asemenea, spațiile aferente corpurilor de clădiri existente au fost construite în perioada 1905-1915 și nu mai corespund niciunui criteriu sau normativ tehnic. Referitor la starea funcțională a infrastructurii existente a spitalului, se semnalează probleme structurale grave, ce nu permit asigurarea serviciilor medicale la nivelul nevoilor actuale. În plus, supraaglomerarea din cadrul secțiilor și structurile constructive unite la mijloc de căile de acces nu asigură separarea circuitelor aseptic/septic, ori salubru/insalubru.

Terenul pe care ar urma să fie realizat acest proiect sanitar are peste 25.000 de metri pătrați, cu o suprafață construită desfășurată a clădirii de 9.430 metri pătrați, 100 de paturi spitalizare continuă, cinci paturi spitalizare de zi, 10 paturi ATI și cele patru săli de operații, față de două în prezent. Corpul noului spital se va lega de UPU existent printr-un tunel de legătură, iar noile spații din viitorul corp de clădire vor fi integrate în cadrul facilităților existente. În acest sens, în ultima ședință ordinară a CJ din acest an, indicatorii tehnico-economici din studiul de fezabilitate întocmit estimează o valoare totală a investiției de aproape 172,5 milioane lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj circa 92,7 milioane lei. Proiectul de hotărâre se va afla marți, 20 decembrie, pe masa aleșilor județeni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei clădiri noi la Spitalul din Tecuci

Astăzi, în ședința Consiliului Județean Galați, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici  ai Studiului de Fezabilitate privind construcția unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Valoarea acestei investiții este de 172.429.365 de lei (TVA inclus).

„ Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți din Tecuci și zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiș și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate și patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale.

Noul corp al spitalului va fi legat de spațiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Galațiul încearcă să-și convingă medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ

Pentru a convinge medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ, autoritățile din Galați au anunțat că le vor deconta naveta și chiria. Acestea sunt cadre medicale din Galați, Brăila, Focșani și chiar București.

Decizia a fost luată de Consiliul Județean Galați, din cauza lipsei de medici cu care se confruntă unitățile medicale din orașele mici. Este vorba de Spitalul din Tecuci, care asigură servicii medicale pentru aproximativ 100.000 de oameni din zonă.

„Toată lumea știe că spitalele din orașele mai mici se confruntă cu o lipsă acută de medici, mai ales atunci când trebuie asigurate liniile de gardă. (…) Am decis să-i sprijinim financiar si să le decontăm transportul și chiria, astfel încât aceștia să rămână în continuare la Spitalul din Tecuci”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În unitatea medicală de la Tecuci lucrează medici care fac naveta zilnic de la zeci de kilometri distanță, de la Galați, Brăila, Focșani și Adjud. În plus, la această unitate medicală lucrează și medici din București care stau cu chirie în Tecuci.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.