Jump to content

Moarte suspectă a unei fetiţe de 2 ani


dcp100168

Recommended Posts

Moarte suspectă la Galaţi a unei fetiţe de 2 ani

Tragedie petrecută aseară, în localitatea Iveşti, din judeţul Galaţi. O femeie solicită la numărul unic de urgenţă sprijin pentru că fetiţa ei, în vârstă de 2 ani, s-ar fi înecat. În ciuda eforturilor medicilor de la Ambulanţă şi SMURD, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii a fost declarat decesul copilei. Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală pentru omor din culpă. Copila prezenţa multiple echimoze la nivelul capului, corpului şi membrelor inferioare, dar, iniţial, nici un semn că s-ar fi înecat.

Medicii de pe ambulanţă au fost primii care au intervenit. Ei au găsit fetiţa deja în stop-respirator. Concomitent cu manevrele de resuscitare, au plecat către Galaţi solicitând sprijin colegilor de la SMURD. Nu au găsit la examinarea căilor aeriene urmă de corp străin, dar au găsit trupul plin de vânătăi şi cucuie. „Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi a fost solicitat să intervină pe raza comunei Iveşti, unde un copil, o fetiţă de doi ani, s-ar fi înecat cu un corp străin. S-a deplasat imediat un echipaj cu asistent din cea mai apropiată substaţie, a constatat că fetiţa, care a fost adusă pe braţe de către familie la ambulanţă, în faţa casei, era în stop cardio-respirator. S-au început imediat manevrele de resuscitare, la verificarea căilor respiratorii nu s-a găsit niciun corp străin. S-a plecat spre Galaţi, la întâlnirea cu echipajul SMURD Galaţi, care a fost solicitat în sprijin, manevrele de resuscitare au fost continuate şi de către colegii noştri de la SMURD, echipajul cu medic. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Galaţi, unde a fost declarat decesul. Fetiţa prezenţa mai multe echimoze pe corp, la nivelul capului, la nivelul gâtului şi la nivelul toracelui anterior, avea, de asemenea, câteva hematoame craniene, cucuie, să le spunem. Urmează ca examinarea colegilor din alte specialităţi să stabilească leziunile existente şi cauza lor”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Copii Galaţi au fost nevoiţi ca, în ciuda manevrelor de resuscitare, să declare decesul fetiţei. Şi lor le-au sărit în ochi vânătăile ce păreau mai vechi, dar şi mai noi. „Copilul, în vârstă de doi ani şi cinci luni, a fost adus în jurul orei 20.00, la noi, de către echipajul SMURD, în stop cardio-respirator în curs de resuscitare. La noi, s-au continuat manevrele de resuscitare încă o oră, din păcate, fără niciun succes terapeutic, declarându-se decesul. Prezenta multiple echimoze, în diverse stadii evolutive, la nivelul, feţei, toracelui antero-posterior, membrelor inferioare şi superioare. Fiind deja în stop cardio-respirator în curs de resuscitare şi intubat, nu se pot ridică semne clinice în acest caz, dar sigur că există şi această suspiciune, dar aceste lucruri vor fi stabilite în urma anchetei Medicinei Legale”, a precizat dr. Iuliana Moraru, director medical Spitalul de Urgenţă Copii Galaţi.

Familia a intrat în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. Aceasta nu era în atenţie ca un caz social, dar din primele cercetări au aflat că cei 4 minori ai familiei erau aseară singuri acasă. „Într-o evaluare iniţială, care a fost demarată în această dimineaţă, avem în atenţie o serie de obiective, şi anume: ne interesează foarte mult, în acest moment, copiii care au rămas acasă să fie echilibraţi din punct de vedere psihologic, de asemenea, ne interesează, şi o să evaluăm situaţia socio-familială de la domiciliul părinţilor, dacă acest incident este o formă de neglijenţă, violenţă cu caracter repetitiv. Un copil în stare foarte gravă, la Spitalul de Copii, în urma unui accident la domiciliu. Informaţiile nu au fost foarte clare, urmează să aflăm ce s-a întâmplat acolo. Din evaluările pe care le avem noi, până în acest moment, acasă mai sunt încă trei copii, cel mai mare are 12 ani. La momentul accidentului, din ce ştim până acum, copiii erau singuri şi, din acest considerent, încercăm să vedem, să evaluăm situaţia, dacă această formă de neglijenţă a avut un caracter accidental sau dacă este un mod de viaţă, o neglijenţă în mod repetat”, a explicat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Galaţi.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru omor din culpă. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la decesul minorei de doi ani în cursul serii trecute. În baza sesizării a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă, urmând ca, după efectuarea necropsiei şi în funcţie de concluziile raportului medico-legal, să se stabilească încadrarea juridică a faptei”, a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. Încadrarea finală se va face după apariţia buletinului medico-legal.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Tatăl, reţinut pentru uciderea fetiţei din Iveşti

Anchetatorii au ajuns la o concluzie şocantă privind moartea copilei în vârstă de 2 ani şi 6 luni din Iveşti, care miercuri seară a ajuns în stare critică la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Raportul medicilor legişti, care au efectuat necropsia fetiţei care a murit la camera de gardă, după o oră de încercări de resuscitare, arată clar că moartea a fost una violentă, contrazicând susţinerile părinţilor, care au afirmat că micuţa s-ar fi înecat.

"Cauza decesului fetiței, stabilită confirm raportului medico-legal, este hemoragie abdominală, survenită ca urmare a unei rupturi hepatice. În consecinţă, s-a dispus reţinerea tatălui, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie", a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri şi adus la Galaţi, urmând  a fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. În cursul zilei de vineri, poliţiştii s-au întors la Iveşti, la casa familiei, pentru a mai strânge probe.

O anchetă este derulată şi de Protecţia Copilului Galaţi, în condiţiile în care în casa cu pricina se mai află trei minori. Principala prioritate a asistenţilor sociali este acum consilierea psihologică a celor mici, urmând ca ulterior să stabilească dacă vor cere luarea unor măsuri de plasare într-un mediu mai sigur sau de decădere din drepturi a părinţilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Declarații uluitoare ale tatălui care și-a ucis, cu bestialitate, fetița de doi ani. A aruncat vina pe frățiorul copilei

Bărbatul din Galați acuzat că și-a ucis, joi, fetița în vârstă de doi ani ar fi încercat să-i mintă pe procurorii care l-au pus sub acuzare pentru infracțiunea de omor asupra unui membru de familie și le-a prezentat mai multe scenarii legate condițiile în care s-a produs moartea copilului. Una dintre variantele expuse de tatăl criminal a fost că micuța ar fi fost ucisă de fățiorul ei, în vârstă de patru ani, care care ar fi lovit-o, în cap, cu un lacăt legat de un lanț.

Potrivit anchetaorilor, suspectul în vârstă de 31 de ani s-a căsătorit cu o femeie care mai avea doi copii, dintr-o relație anterioară. Ulterior, femeia i-a făcut acestuia alți doi copii, un băiat și o fată. Extrem de violent, acesta obișnuia să-și bată cu bestialitate întreaga familie, care trăia într-o teroare continuă. Joi, acesta s-a apucat să-și lovească fetița, în fața celor trei frați, care au asistat îngroziți la momentul în care surioara lor mai mică și-a pierdut cunoștința.

Atunci, o soră vitregă ar fi încercat s-o ajute să-și revină și i-ar fi dat cu oțet pe la nas. De aceea, spun procurorii, tatăl criminal s-a gândit să spună că cea mică s-a înecat cu oțet. Pentru că această ipoteză nu a ținut, ucigașul ar fi spus apoi că, de fapt, fata s-a sinucis după ce s-a dat singură cu capul de pereți. Cum nici această variantă nu părea să-i convingă pe anchetatori, ar fi afirmat că, de fapt, crimnalul este fratele ei mai mare, în vârstă de 4 ani, care ar fi lovit-o, în cap, cu un lacăt legat de un lamț.

Bărbatul nu a putut, însă, să explice de ce moartea victimei s-a produs ca urmare a unei rupturi de ficat și a unei puternice hemoragii abdominale. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că nici în fața probelor individul nu a recunoscut. Acesta a fost reținut și prezentat magistraților Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Incidentul a fost anunţat la 112 de părinţii fetiței, care, inițial. ar fi precizat că aceasta s-ar fi înecat cu ceva. La fața locului a ajuns o echipă a Serviciului de Ambulanță Galați și un echipaj SMURD, cu medic, care au a găsit-o pe micuță în stop cardio-respirator. Personalul medical nu a găsit vreun corp străin care să blocheze căile respiratorii ale fetiței și a încercat, zeci de minute, resuscitarea acesteia. În ciuda eforturilor medicilor, fetița nu a putut fi readusă la viață și a fost declarată decedată.

Încă de la început, medicii au descoperit pe trupul micuței numeroase traumatisme, la cap și pe corp, care lăsau impresia că aceasta ar fi fost bătută. Suspiciunile inițiale au fost confirmate, ulterior, de medicii legiști, care au descoperit că, de fapt, fetița a fost ucisă în chinuri groaznice, după ce a fost lovită cu sălbăticie. Aceștia au stabilit că fetița avea ficatul rupt și hemoragie abdominală.

gandul.ro

Link to comment
Share on other sites

Bărbatul de 31 de ani, reţinut în noaptea de joi spre vineri, suspectat pentru uciderea fetiței sale de doi ani, a fost arestat preventiv 30 de zile, au confirmat surse judicare pentru Libertatea.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eroare judiciară în cazul tatălui din Iveşti acuzat de crimă

Tatăl acuzat că şi-a ucis în iulie la Iveşti fetiţa nu mai este acuzat de omor cu intenţie.

Acuzat iniţial că şi-a ucis fetiţa de 2,5 ani şi trimis după gratii în arest preventiv, acum un bărbat din comuna Iveşti, Galaţi, pare că stă degeaba în închisoare. Se pare că şi anchetatorii au admis că nu a ucis copila intenţionat schimbând încadrarea juridică în omor din culpă din omor împotriva unui membru al familiei cum era iniţial. Asta după ce imagini de pe camerele de supraveghere din comună, ridicate de anchetatori, arată că acuzatul Daniel Iacomi părăseşte zona plecând la muncă în jurul orei 5 dimineaţă şi reapare în imagini spre seară, perioadă de timp în care deja omorul avusese loc. La fel se întâmplă şi cu mama fetiţei.

În urma acestor noi dovezi, încadrarea faptei se schimbă la omor din culpă pentru că în opinia instanţei a lăsat copiii nesupravegheaţi şi în grija unei mătuşi. În aceste condiţii, avocatul bărbatului ridică întrebarea logică, de ce acuzatul nu este eliberat sau de ce atunci nu este arestatată şi mama. Apar informaţii venite dinspre rudele bărbatului, cum că principalii suspecţi par a fi cei doi minori, fraţi mai mari ai fetiţei de 9 şi 13 ani, care se pare ar fi lovit-o cu un lanţ pe care îl învârteau, ipoteză susţinută încă de la arestare de acuzat.

monitoruldegalati.ro

Eroare judiciară în cazul tatălui din Iveşti acuzat că și-a omorât fiica de doi ani și jumătate?

Bărbatul din Ivești, care în urmă cu aproape două luni a fost arestat pentru că și-a omorât fetița de numai 2 ani și jumătate pare că ar fi victima unei erori judiciare. Ancheta a stabilit că, la data la care copilul a murit, tatăl ei nu se afla în localitate, după cum au arătat imagini surprinse de niște camere de supraveghere. Imagini de pe camerele de supraveghere din comună, ridicate de anchetatori, arată că acuzatul Daniel Iacomi părăseşte zona plecând la muncă în jurul orei 5 dimineaţă şi reapare în imagini spre seară, perioadă de timp în care deja omorul avusese loc. La fel se întâmplă şi cu mama fetiţei.

Totuși, procurorii l-au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, iar instanța a decis să îi prelungească mandatul de arestare. În continuare se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările exacte în care a murit fetița și cine se face vinovat de moartea ei. Bărbatul este acuzat de alte infracțiuni grave: corupere de minori, rele tratamente aplicate minorilor, loviri și alte violențe.

„La data de 12.08.2021, prin ordonanţă, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina unui inculpat, din infracţiunea de omor, prevăzută de art.188 din Codul penal, în referire la art.199 alin.(1) din Codul penal, în infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 din Codul penal.

La acest moment, inculpatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin.(1) din Codul penal, 4 infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor, prevăzute de art. 197 din Codul penal, 4 infracţiuni de loviri sau alte violenţe, prevăzute de art. 193 alin.(1) din Codul penal raportat la art. 199 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 35 alin.(1) din Codul penal, corupere sexuală a minorilor în formă continuată, prevăzută de art. 223 alin.(3) din Codul penal cu aplicarea art. 35 alin.(1) din Codul penal, corupere sexuală a minorilor, prevăzută de art. 221 alin.(3) din Codul penal şi viol, prevăzută de art. 218 alin.(1), alin.(3) ind.1 din Codul penal, în referire la alin.(3) lit. a), b) şi c) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.(1) din Codul penal.

La aceeaşi dată, 12.08.2021, i-a fost adusă la cunoştinţă inculpatului schimbarea de încadrare juridică şi a fost audiat în prezenţa apărătorului ales. În termen legal, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a solicitat Tribunalului Galaţi prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. La data de 01.09.2021, cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. 

realitateadegalati.net

Link to comment
Share on other sites

Tată acuzat degeaba de uciderea propriei fiice. Turnură neașteptată, într-un caz șocant

O situație care a oripilat opinia publică în vara acestui an, petrecută la Ivești, în centrul căreia s-a aflat moartea unei copile în vârstă de nici 3 ani, a cunoscut o întorsătură neașteptată. Tatăl fetiței, acuzat inițial și arestat pentru că, susțineau anchetatorii, și-ar fi lovit fetița până la moarte, a fost scos de sub această bănuială, după ce polițiștii au ajuns în posesia unor probe care adeveresc ceea ce bărbatul a susținut de la bun început, fără să fie crezut.

Daniel Iacomi (31 ani) a fost arestat în luna iulie a acestui an, după ce fiica sa, în vârstă de 2 ani și 6 luni, a murit în brațele medicilor de la Spitalul de Pediatrie, unde ajunsese în stare foarte gravă, cu numeroase urme de violență. Medicii aveau să stabilească faptul că micuța, pentru a cărei viață s-au luptat mai bine de o oră, avea leziuni incompatibile cu viața, multe ale organelor interne, provocate cel mai probabil prin lovituri cu și de corpuri dure. Cu alte cuvinte, cineva îi făcuse rău premeditat copilei, rău care, în cele din urmă, i-a fost fatal.
Cele mai multe indicii au condus către tată, Daniel Iacomi, care a și fost reținut, sub acuzația de omor. După o lună de stat după gratii, timp în care a susținut tot timpul că nu el i-a provocat acele leziuni letale fiicei sale, bărbatul a fost crezut. Asta după ce anchetatorii ar fi vizionat niște imagini preluate de camerele de supraveghere din sat, care arătau cum acesta, la fel ca și mama fetiței, plecase la muncă în ziua cu pricina și se întorsese seara, după presupusul moment al agresiunii și decesului fiicei sale. Asta a făcut ca tatăl, aflat în arest, să beneficieze de o nesperată schimbare a situației juridice, care îi va reduce considerabil pedeapsa pe care, teoretic, ar primi-o în urma unui proces. Asta deoarece procurorii susțin că fac cercetări, în ceea ce îl privește, și pentru alte fapte, unele care țin de violență, altele care vizează viața sexuală.
"La data de 12 august 2021, prin ordonanţă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului, din infracţiunea de omor, prevăzută de art. 188 din Codul penal, în referire la art. 199 alin.(1) din Codul penal, în infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 din Codul penal. La acest moment, inculpatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, patru infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor, patru infracţiuni de loviri sau alte violenţe și corupere sexuală a minorilor în formă continuată", se arată într-un comunicat remis de Parchetul Tribunalului Galați.
Într-o astfel de situație, anchetatorilor nu le rămâne decât să stabilească veridicitatea altor piste care să îi conducă la circumstanțele reale în care a fost ucisă fetița. Ei au în vedere toate variantele, inclusiv agresarea micuței de către frații mai mari, avându-se în vedere că, la data tragediei, în casa familiei Iacomi se mai aflau alți trei copii, toți minori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Drama sfâșietoare a unei fetițe de doi ani ucisă în bătaie de frații ei de patru și opt ani

Justiția a pronunțat verdictul definitiv într-un caz cutremurător de ucidere din culpă. Mama a patru copii a fost condamnată pentru că doi dintre ei i-au luat viața surorii de doar doi ani, pe fondul abuzurilor la care fuseseră supuși.

Curtea de Apel Galați a avizat printr-o decizie definitivă acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați și G.D., o femeie din comuna gălățeană Ivești, în baza căruia aceasta a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pentru ucidere din culpă.

Inițial, Judecătoria Galați respinsese acordul și a decis să retrimită dosarul la procuror pentru continuarea urmării penale. „Soluția cu privire la care s-a ajuns la acord este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracțiunii. Este necesară aplicarea pedepsei complementare și accesorii a interzicerii drepturilor părintești și a dreptului de a fi tutore sau curator pe durata maximă prevăzută de lege, respectiv 5 ani”, a apreciat instanța.

Marcați de abuzuri

Femeia trăia cu concubinul ei în casa părintească din Ivești alături de cei patru copii ai săi, iar micuții erau agresați constant de bărbat. În plus, copiii și părinții dormeau în același pat, iar micuții erau nevoiți să privească în timp ce adulții întrețineau relații sexuale.

Femeia și partenerul ei munceau cu ziua și plecau în fiecare zi de acasă, lăsând copii nesupravegheați pentru a face rost de bani ca să supraviețuiască. În acest context avea să se producă tragedia. Potrivit anchetatorilor, pe 7.07.2021, împreună cu concubinul său, femeia a părăsit locuinţa, de la ora 5,24 până la ora 17,55, şi i-a lăsat nesupravegheați pe cei patru minori, cu vârste cuprinse între doi ani şi cinci luni şi 11 ani.

În cursul zilei, doi dintre copii, de patru și opt ani, care aveau frecvent accese de violenţă pe fondul abuzurilor fizice, emoționale și mentale la care erau supuși de părinți, au lovit-o pe sora lor mai mică în vârstă de doi ani şi cinci luni cu o coadă de mătură şi cu picioarele, iar în urma agresiunii fetița a murit.

„Pe parcursul evaluării, din interviurile cu subiecţii a rezultat o trăsătură semnificativă de promiscuitate, abuz şi neglijare, în cadrul mediului de provenienţă a copilului. Rezultă, din analiza informaţiilor, faptul că acesta a fost expus în mod constant unor comportamente abuzive directe sau indirecte în relaţia cu părinţii săi”, este concluzia psihologului care s-a ocupat de evaluarea copilului de 11 ani.

„Interesul superior” al copiilor - să fie crescuți de mama lor

Copilăria sa a fost marcată de responsabilităţi inadecvate, constând în grija pentru nevoile de bază ale fraţilor săi (parentalizare) şi îngrijirea locuinţei, în detrimentul educaţiei, fiind privat de drepturile fireşti ale unui copil aflat la această vârstă. „Din această perspectivă, copilul pare să trăiască sentimente de vinovăţie asociate contextului traversat, pe de o parte generate de loialitatea faţă de fraţii săi, pe de altă parte de faptul că incidentul s-a întâmplat când fraţii erau în grija sa, acasă”, mai spune psihologul în raportul de evaluare.

În final, în mod paradoxal, judecătorii Curții de Apel Galați au decis că „interesul superior” al celor trei copii este să fie crescuți în continuare de mama lor. „Împrejurarea că inculpata şi-a crescut copiii într-un mediu marcat de lipsuri materiale şi de privaţiuni de tot felul nu justifică interzicerea drepturilor părinteşti”, au apreciat judecătorii instanței superioare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.