Jump to content

O canotoare din Berești, campioană mondială


dcp100168

Recommended Posts

O canotoare din Berești, județul #Galați, a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Canotaj Under 23, care se desfășoară la Racice, în Cehia. Lorena Constantin, legitimată la CS Dinamo București, face parte din echipajul de 4 plus 1 rame feminin, care a devenit campion mondial. Lorena le-a avut coechipiere pe Adriana Surupăceanu, Ioana-Mădălina Moroșan, Iuliana Timoc și Victoria Ștefania Petreanu.

ProLiderFM

România a câştigat medaliile de aur în proba feminină de patru rame plus unu, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj Under-23 de la Racice (Cehia), prin Adriana Surupăceanu, Ioana-Mădălina Moroşan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria Ştefania Petreanu. Echipajul a fost cronometrat cu timpul de 07 min 12 sec 79/100, fiind urmat de Germania (07:14.63) şi Italia (07:15.39).

agerpres.ro

Canotoarea gălăţeancă Lorena Constantin a devenit, sâmbătă, 10 iulie 2021, campioană mondială de tineret, în proba de 4+1, în cadrul competiţiei desfăşurate la Racice (Cehia).

Barca României, în componenţa Adriana Surupăceanu, Ioana-Mădălina Moroşan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria Ştefania Petreanu, s-a impus, cu timpul de 7:12.79, în faţa echipajelor din Germania (7:14.63) şi Italia (7:15.39).

Lorena Adriana Constantin s-a născut la Bereşti, pe 14 noiembrie 2000, şi a fost "racolată" la canotaj la 14 ani, direct de pe băncile Liceului Tehnologic "Paul Bujor" din localitatea natală. A ajuns la un club din Constanţa şi apoi, destul de repede, la lotul naţional de la Snagov. La primele sale concursuri internaţionale, a câştigat în 2018 medalia de argint la Europene şi medalia de bronz la Mondiale, în barca de 8+1, în competiţiile de juniori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bereşti: Campioana mondială la canotaj U23, Lorena Adriana Constantin, cetățean de onoare

Lorena Adriana Constantin este o tânără în vârstă de 21 de ani care a obținut în data de 10 iulie 2021 medalia de aur la Racice, Cehia în urma participării la concursul de canotaj 4+1 la categoria de vârstă sub 23 de ani. Cu acest prilej, primăria orașului Berești, județul Galați, a organizat în cinstea ei un eveniment de recunoștință pentru realizările obținute și i-a înmânat în cadrul acestuia titlul de cetățean de onoare și un cec în valoare de 2.000 de lei.

La sosirea Lorenei în incinta curții primăriei, locul unde s-a desfășurat evenimentul, doi copii ce purtau costum tradițional românesc au servit-o cu pâine și sare arătându-i dragostea și respectul cu care este primită în localitatea sa natală.

Ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare al orașului a găzduit nu mai puțin de 100 de persoane care au venit s-o cinstească pe cea care a dus numele orașului pe podiumul sportivilor de talie internaţionalǎ. Printre aceștia, au fost prezenți membrii familiei Lorenei, foștii profesori, preoții din localitate, consilierii locali și angajații primăriei, jucătorii de fotbal de la echipa locală și mulți copii care au dorit să asculte povestea Lorenei cu gândul că într-o zi vor materializa munca depusă în realizări uriașe.

Evenimentul a început cu unul dintre cele mai importante momente de dinaintea oricărei prestații sportive și anume intonarea imnului național care a fost interpretat de câțiva elevi talentați. Cum momentele artistice n-au încetat să se oprească, micuța Sofia Constantin, verișoara Lorenei, i-a cântat două piese muzicale, mai exact „Acasă-i România” și „Trandafir de la Moldova”, cel din urmă terminându-se cu versurile „Lorena a concurat/Aurul l-a câștigat”.

În momentele următoare, un reprezentant al echipei de fotbal locale, Luceafărul Berești, și-a exprimat recunoştinţa față de Lorena deoarece poartă numele orașului pe oriunde merge și a felicitat-o pentru modelul pe care îl oferă copiilor din jurul ei. A urmat discursul lui Mihai Bejan, primarul orașului Berești, care i-a îndemnat pe copii să o ia pe Lorena drept un exemplu de urmat în viață și să muncească cu toate puterile pentru atingerea scopului în viață. „Sunt foarte fericit să spun că Lorena este bereșteancă și o rugăminte aș avea la ea: să spună atunci când merge în lume […] că e din Berești de Galați”, a mai spus Mihai Bejan, primarul orașului.

În final, Lorena și-a exprimat mulțumirile pentru suportul care i s-a oferit de-a lungul timpului, în special părinților care i-au oferit puterea, pacea și certitudinea că totul va fi bine chiar și atunci când era departe de casă. „Vreau să le spun tinerilor că visele devin realitate”, spune Lorena, în discursul său. Ea evidențiază că „Motivația este cheia succesului vieții tale”, iar o motivație constantă, în ciuda rezultatelor mai puțin bune, aduce cu sine, în final, un succes deosebit. După încheierea discursului, Lorena a fost surprinsă cu un moment artistic muzical susținut de Luisa Chirvase care a interpretat o cunoscută piesă, mai exact „Je t`aime” de Laura Fabian. În cele din urmă, evenimentul s-a încheiat cu o sesiune foto pentru toți spectatorii evenimentului.

Lorena a obținut de-a lungul carierei numeroase titluri precum locul 2 la Campionatul European de la Gravelines, Franța 8+1 juniori, medalie de bronz la Campionatul Mondial de la Racice, Cehia, 8+1 juniori, medalie de bronz la barca de 8+1 la Cupa Mondială de Seniori la Plovdiv, Bulgaria, medalie de aur la Campionatul Balcanic în barca de 4 rame, argint în barca de 8+1 obținută în ultimul an de juniorat la Plovdiv, argint în Duisburg, Germania, participantă la Campionatul Mondial de Tineret, iar pe 12 iulie 2021 obține locul 1 la Campionatul Mondial de Tineret în proba de 4+1 în cadrul competiției desfășurate la Racice.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Argint mondial la canotaj pentru o sportivă din Bereşti

Canotoarea Lorena Constantin, originară din Bereşti, a cucerit medalia de argint la Campionatul European pentru tineret (Under 23), care se desfăşoară la Hazewinkel (Belgia). Sportiva gălăţeancă a făcut parte din echipajul României de 4+1 rame feminin, alături de Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Iuliana Timoc și Victoria-Ștefania Petreanu.

În palmaresul Lorenei Constantin figurează şi un titlu mondial la tineret, cucerit anul trecut, la Racice (Cehia). În urma acestei performanţe, Lorena Constantin a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Bereşti.

Sportiva a obţinut numeroase medalii şi la juniori, printre care: argint la Campionatul European cu barca de 8+1, bronz la Campionatul Mondial tot la 8+1, aur la Campionatul Balcanic în proba de 4+1.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.