Jump to content

Evidenţa Persoanelor va fi relocată în Micro 40


dcp100168

Recommended Posts

Evidenţa Persoanelor va fi relocată în Micro 40

"Pentru desfăşurarea activităţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor este necesară relocarea din spaţiul situat pe strada Domnească în imobilul din strada 1 Decembrie 1918 nr. 25”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii votate de Consiliul Local la recenta şedinţă din 29 iulie 2021. 

Prin această hotărâre au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea în acest scop a imobilului care a aparţinut fostului Liceu Metalurgic. Valoarea investiţiei se ridică la peste 18,77 milioane de lei, iar sursa de finanţare vizată este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – „Valul de renovare a clădirilor” (Renovation Wave). În hotărârea votată de aleşi se arată că imobilul, construit în 1970, are o suprafață desfășurată de 3.370 mp, subsol, parter şi trei etaje. La parterul acestui imobil funcționează o secție a Poliției Locale Galați. „Starea tehnică a imobilului este precară, finisajele exterioare sunt în stare avansată de degradare, instalaţiile sanitare, termice, electrice nu au fost înlocuite de la darea în folosință a acestuia. Din expertiza tehnică rezultă că imobilul se încadrează în clasa III de risc seismic și nu este necesară consolidarea. Pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităţii serviciilor este necesară modernizarea spațiului”, se arată în decizia aleşilor.

Aceasta presupune: realizarea unei șarpante din lemn ignifugat, refacerea trotuarului de protecție, hidroizolarea soclului, reparaţii la tencuielile exterioare şi interioare degradate, lucrări de reabilitate termică şi creşterea performanţei energetice. De asemenea, se impune refacerea instalațiilor de apă şi canalizare, lucrări la sistemul de încălzire/furnizare apă caldă, reabilitare a instalației de iluminat, montarea unor sisteme de supraveghere video exterioare și interioare, amenajarea unei parcări cu o sută de locuri, amenajarea aleilor interioare şi a spaţiului verde.

Conform documentelor, valoarea totală a investiției se ridică la 18.772.642 de lei, durata de realizare este de 15 luni, iar sursa de finanțare o reprezintă bugetul local și /sau PNRR - axa dedicată renovării clădirilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.