Jump to content

Cum a ajuns Fuego să cânte melodia unor gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Cum a ajuns Fuego să-i cânte versurile lui Paul Buţa

„Dar eu continui să te iubesc”, un cover al unei frumoase melodii din repertoriul formației “Năzdrăvanii”, compusă de Ştefan Ambrozie pe versurile lui Paul Buţa, este cel mai nou videoclip lansat de celebrul Paul Surugiu-Fuego pe YouTube. Melodia a adunat deja peste 33.000 de vizualizări şi zeci de comentarii favorabile din partea fanilor celebrului artist. Noi am fost curioşi să aflăm, însă, cum a ajuns Fuego să-i cânte versurile lui Paul Buţa, creator popular şi artist al Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi.

„Dragilor, iată noutatea mea! Compozitor este domnul Ştefan Ambrozie, iar versurile aparțin lui Paul Buța! Piesa e veche, este un cover din repertoriul formației “Năzdrăvanii” și mulțumesc compozitorului pentru acordul oferit de a reorchestra și reinterpreta piesa! Este un cântec de suflet, orchestrat de Alexandru Gorgos! Sper să vă placă!”, a anunţat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paul Surugiu – Fuego, pe 17 iulie 2021, promovând noul său videoclip de pe YouTube. Peste 2,8 milioane de fani au apreciat postarea.

Melodia se bucură de un real succes, iar Fuego a primit nenumărate felicitări şi laude pentru interpretate, sensibilitate, dar şi pentru videoclip. Pentru că vinovaţi pentru această piesă sunt doi gălăţeni, Ştefan Ambrozie şi Paul Buţa, am încercat să aflăm ce anume i-a inspirat şi cum a ajuns piesa lor în repertoriul lui Fuego.

Inspirată dintr-o poveste de dragoste adolescentină

„Năzdrăvanii au fost prima formaţie din România care, pe lângă muzică, a avut şi glume cu Moş Scărlătache”, îşi aminteşte cu drag actorul Paul Buţa despre personajul pe care l-a creat, şi de care gălăţenii încă îşi amintesc. Multă vreme, după cum ne-a mărturisit, a refuzat vehement că scrie versuri din teama de a nu „polua” folclorul autentic, al cărui descoperitor şi păstrător este. A compus însă versuri comice, inspirate din realitate, inclusiv… cu iz politic.

Şi totuşi, la rugămintea lui Ştefan Ambrozie, Paul Buţa a compus versurile melodiei "Dar eu continui să te iubesc”, inspirat de o iubire adolescentină din liceu. Piesa a fost lansată în anii ’96-’97, şi, fiind îndrăgită şi cerută de public, a fost cântată şi de alţi artişti, fără ca aceştia să precizeze cui aparţine, adică formaţiei „Năzdrăvanii”! Ba unii chiar şi-au asumat compoziţia, spre amărăciunea compozitorului şi a textierului.
Iată însă că Fuego nu doar că a preluat compoziţia gălăţenilor, cerând acordul lui Ştefan Ambrozie, dar a şi reorchestrat-o şi reinterpretat-o, oferindu-i o nouă strălucire.

Nu ne rămâne decât să vă invităm să o ascultaţi şi să vă bucuraţi de cântec.

viata-libera.ro

https://www.youtube.com/watch?v=YDNz0Hk0srw

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.