Jump to content

AFC Universitatea Galaţi - fotbal feminin (2021-2022)


dcp100168

Recommended Posts

S.O.S. FC Universitatea! ”Să ne numărați din toamnă, e posibil să fim așa cum am început!”

Chiar dacă a încheiat sezonul recent al play-off-ului Ligii I pe locul 6, rezultat excelent având in vedere resursele financiare de care dispune, la FC Universitatea, echipa de fotbal feminin a Galațiului, apele nu sunt limpezi deloc. Clubul gălățean traversează cea mai grea perioadă din istorie, din punct de vedere financiar. Sunt restanțe salariale de un an, iar perspectiva este la fel de sumbră. Consiliul Local Galați a repartizat clubului suma de 150.000 de lei, în timp ce nevoile singurul club de fotbal feminin din regiune sunt de 500.000 de lei.

”Este foarte greu, noi aveam nevoie de 500.000 de lei pentru sezonul 2020-2021, sezonul recent încheiat de campionat. Practic nu avem ce să le spunem fetelor. După un an de zile de muncă să le spui fetelor că nu vor fi plătite… Toate celelalte veri din istoria clubului au fost grele, dar asta e cea mai grea, nu știm cum va fi în vara asta, este cea mai dificilă perioadă. Avem datorii peste tot: transport, instituțiile medicale care ne-au testat pentru covid, deplasări, ANAF, chirii și foarte important salariile fetelor”, ne-a spus președintele, antrenorul secund și sufletul de la FC Universitatea, Gabriel Călinescu.

”La greu rămânem singuri!”

Inițiatorul proiectului FC Universitatea Galați, împreună cu Alexandru Caracaș, Gabriel Călinescu speră într-o redresare a situației după o discuție cu primarul Ionuț Pucheanu. ”Nu știu ce să zic, aș vrea să am o discuție cu domnul primar, însă asta e realitatea. Cu 150.000 de lei ne este imposibil să ne menținem în Liga 1. Căutam sponsori, mergem în vara asta din poartă în poartă, din ușă în ușă. Speram să primim 500.000 de lei după care să ne încărcăm iar bateriile pentru un sezon. Să ne numărați din toamnă, e posibil să fim așa cum am început. La greu rămânem singuri. Acum e și normal o mare parte vor renunța. Nu renunțăm, însă vor renunța persoane din preajma noastră. Eu voi continua indiferent de situație, însă fetele joacă. Eu fără ele nu exist”, ne-a destăinuit Gabriel Călinescu.

FC Universitatea, club dedicat în exclusivitate fotbalului feminin, s-a înființat în anul 2015, iar după numai trei sezoane de existență a promovat în Liga I a fetelor. Clubul gălățean a înregistrat cea mai bună performanță în sezonul 2019-2020 când a încheiat pe locul doi, campionat întrerupt din cauza pandemiei.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

AFC Universitatea nu renunţă la Liga 1

La Casa Fotbalului a fost efectuată marţi tragerea la sorţi a programului Ligii 1 la fotbal feminin. În mod curios, tabela Berger de 12 echipe a fost înlocuită cu una „proprie”. Primul eşalon va debuta pe 29 august, iar sistemul competiţional va fi acelaşi cu cel din sezonul precedent. Sezonul regular se va juca cu un singur tur, după care primele şase clasate vor continua în play-off, iar următoarele şase în play-out. Fiecare echipă va intra în această fază a competiţiei cu punctajul acumulat în prima parte a campionatului.

Singura reprezentantă a Moldovei, FC Universitatea Galaţi, în ciuda unei situaţie financiare foarte grave, va începe al patrulea sezon consecutiv în eşalonul de elită din cei şapte ani de la înfiinţarea clubului. Lotul de jucătoare va fi definitivat şi anunţat în perioada următoare. „Din nou un program cu mai multe deplasări, preferam să avem şi noi mai multe meciuri acasă, însă de-acum înainte ne concentrăm toată atenţia ca să rezistăm din punct de vedere financiar şi nu numai, vom lupta împreună până la final”, ne-a declarat preşedintele AFC Universitatea, Gabriel Călinescu.

Programul complet al turului: Fair-Play Joc Cinstit - 29 august, acasă; Vasas Femina Odorheiu Secuiesc - 5 septembrie, deplasare; Ladies Tg. Mureş - 11 septembrie, acasă; U Olimpia Cluj Napoca - 26 septembrie, deplasare; CSS Tîrgovişte - 10 octombrie, deplasare; Banat Girls Reşiţa - 14 octombrie, acasă; CSM Alexandria - 31 octombrie, deplasare; Piroş Security Arad - 7 noiembrie, acasă; Poli Timişoara - 14 noiembrie, deplasare; Femina Baia Mare - 20 noiembrie, acasă; Heniu Prundu Bârgăului - 5 decembrie, deplasare.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

FC Universitatea începe duminică un nou sezon în L1

 • ”Fiți aproape de noi, nu ne vom desființa”

Chiar dacă a trecut printr-o vară extrem de dificilă echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, debutează duminică în noua ediție de campionat. Pentru clubul gălățean va fi al șaptelea sezon de existență cât și al patrulea în eșalonul de elită al fotbalului feminin din România.

”Pot să zic că am emoții foarte mari, după o vară extrem de grea consider că mâine e o zi foarte importantă pentru noi deoarece începem un nou sezon în Liga I. Cu siguranță vom da totul pe teren ca la final să fim mândri de tot ce am oferit. Întâlnim un adversar puternic, cu multe jucătoare la lotul național și din punctul meu de vedere echipa adversă are prima șansă având în vedere că au o echipă omogenă care joacă de foarte mult timp împreună. Au crescut foarte mult, din toate punctele de vedere, însă ne vom juca șansa și vom miza atât pe jucătoarele cu experiență cât si pe ambiția si dorința de afirmare a junioarelor din pepiniera noastră”, ne-a spus președintele Gabriel Călinescu.

Față de sezonul trecut lotul formației gălățene a suferit o serie de modificări, cauzate de problemele financiare ale clubului. Lotul de jucătoare cu care FC Universitatea va debuta în noua ediție de campionat:

Roxana Pazargic, Mădălina Grecu, Georgiana Bobocea* – portari;

Adelina Crăciun (junioară provenită din propria pepinieră), Andreea Surcică, Elena Ivan (revine după o pauză, fiind plecată cu familia în Spania), Irina Ivan (va reveni din etapa a III-a), Lavinia Bot – fundași;

Lidia Moacă, Anca Nina, Valentina Ivan, Diana Stoian, Alexandra Condrea (junioară), Ioana Sfeftcu (junioară), Adelina Chiriac (junioară), Issabelle Bengescu, Lucia Meleacă – mijlocași și atacanți.

*Georgiana Bobocea va fi folosită și în câmp când situația o va impune.

4 veniri – 8 plecări

Noutățile sezonului la FC Universitatea sunt: portarul Mădălina Grecu, venită de la Selena Constanța, Lavinia Bot, fundaș ce provine de la Piroș Security Arad, Lucia Meleacă, mijlocaș, Issabelle Bengescu, atacant, ambele ce vin de la CSM Târgu Mureș. Nu vor mai juca pentru gruparea gălățeană în noua ediție de campionat: Irina Topal, Valeria Postol, ambele plecate în Ucraina, Daniela Mardari, plecată în Italia, Nadya Petrovskaya, plecată în Republica Moldova, Monica Bențoiu și Alexandra Ivan, ambele plecate în Liga a II-a la Navobi Iași, Sandra Oprică, revenită la CSȘ Târgoviște și Nicoleta Lepădatu, reziliere de comun acord.

”Sperăm să rezistăm și să jucăm în primul rând toate meciurile pe teren, să luptăm și la final de tur să adunam cât mai multe puncte, pentru mine orice punct valorează foarte mult având în vedere situația în acest moment. Fiți aproape de noi, nu ne vom desființa așa cum au crezut majoritatea, vom lupta din toată inima ca să ne revenim”, ne-a spus Gabriel Călinescu înainte debutului în noul campionat.

Primul meci din noua ediție de campionat va fi jucat de FC Universitatea duminică, 29 august, începând cu ora 11.00, pe stadionul Dunărea, contra celor de la Fair Play București.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Debut cu înfrângere pentru FC Universitatea

Echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, a pierdut la limită jocul de debut în actuala ediție a Ligii I. Gruparea gălățeană a cedat cu scorul 1-2 jocul cu Fair Play București, meci disputat pe stadionul Dunărea. În ciuda înfrângerii semnele sunt încurajatoare în ceea ce privește sezonul pentru gruparea gălățeană.

Chiar dacă echipa gălățeană a deschis scorul, a marcat Lucia Meleacă, gruparea bucureșteană a profitat de experiența superioară și s-a impus cu 2-1, după ce la pauză cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 1-1.

FC Universitatea a abordat meciul cu o nouă formulă, iar echipa de start a fost: Mădălina Grecu – Adelina Crăciun, Lavinia Bot, Georgiana Bobocea, Ioana Sfetcu - Lidia Moacă, Isabelle Bengescu, Andreea Surcică – Lucia Meleacă, Anca Nina, Adelina Chiriac. Antrenori: David Asandei, Gabriel Călinescu, Gheorghe Cucu.

Titularul dintre buturile formației gălățene, Mădălin Grecu, a fost la primul meci pentru FC Universitatea, în aceeași situație au fost și Lavinia Bot și Isabelle Bengescu. Adelina Chiriac și Ioana Sfetfcu au fost junioarele formației gălățene, iar Georgiana Bobocea, de regulă portar, a jucat în câmp tot meciul. Pentru formația gălățeană au mai intrat în partea secundă Elena Ivan și Diana Stoian.

Pentru jocul cu gruparea bucureșteană FC Universitatea a avut și o serie de indisponibilități: Valentina Ivan, Roxana Pazargic, Irina Ivan și Alexandra Condrea, ultima absentă din motivă medicale. ”Având în vedere că este pentru prima dată când jucam în formula asta, neavând posibilitatea unui joc de pregătire, felicit fetele și sunt mândru de ele. Am pierdut un meci, zic eu decent, și mai avem încă 10 meciuri de disputat, iar la final vom vedea ce s-a putut realiza. Vom lupta până în ultima secundă și sunt încrezător că vom face puncte în acest tur”, ne-a transmis Gabriel Călinescu despre primul joc al sezonului.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

(6.09.2021)

A doua înfrângere consecutivă pentru FC Universitatea

Duminică au fost programate partidele celei de-a doua etape din Liga 1 la fotbal feminin. FC Universitatea Galaţi a jucat în deplasare la Odorheiu Secuiesc cu Vasas Femina. În ciuda indisponibilităţilor, Nina Anca, Lidia Moacă, Andreea Surcică, trei piese foarte importante din puzzle-ul lui David Asandei, „panterele negre” au luptat, s-au bătut pentru fiecare minge şi au pierdut onorabil, după ce au primit două goluri în ultimele 10 minute.

„Momentul psihologic al partidei s-a petrecut în min.77. Junioara noastră Adelina Chiriac, aflată abia la al doilea meci în primul eşalon, a scăpat singură cu portarul advers, dar s-a precipitat şi a ratat, iar imediat gazdele au marcat, dintr-o fază identică. Sunt sigur că, dacă marcam noi primii, nu pierdeam. Mergem mai departe, avem mult de muncă, deja am jucat mai bine decât în prima etapă, ne dorim să creştem în continuare şi să strângem şi puncte”, ne-a declarat antrenorul David Asandei.

Rezultat final: Vasas - FC Universitatea 2-0 (0-0).

Echipa gălăţeană a folosit formula: Mădălina Grecu - Ioana Sfetcu, Lavinia Bot, Elena Ivan, Valentina Ivan - Diana Stoian, Isabelle Bengescu, Georgiana Bobocea, Alexandra Condrea - Lucica Meleacă, Adelina Chiriac.

Etapa viitoare, panterele vor primi vizita unei contracandidate la salvarea de la retrogradare, Ladies Tg. Mureş, partida este programată pe 11 septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul Dunărea.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Înfrângere categorică la fotbal feminin

FC Universitatea a abordat meciul din etapa a III-a a Ligii I de fotbal feminin cu gândul la un rezultat favorabil. Calculul nu s-a potrivit deloc cu situația din teren și după o dispută inegală, cu târg-mureșencele de la Ladies, gălăţencele au fost învinse pentru a treia oară în acest sezon. A fost în final 2-8, după 1-2 cu Fair-Play și tot 1-2 la Odorheiu Secuiesc. Jocul a fost umbrit de o sarabandă de greșeli, pe toată durata partidei. După 1-3 la pauză, gol marcat de Nina Anca, din penalti, pentru gălățence, golul al doilea a venit în finalul partidei, prin reușita aceleiași jucătoare. Cu un golaveraj greu de digerat, 4-12, după trei meciuri, echipa va trebui să-și recapete încrederea pentru ca în următoarele partide să se prezinte cu alte caracteristici: determinare, atitudine, voință.

Echipa aliniată de Universitatea: Mădălina Grecu - Adelina Crăciun, Nina Anca, Lavinia Bot, Valentina Ivan - Lidia Moacă, Isabela Bengescu, Ioana Sfetcu, Andreea Surcică - Georgiana Bobocea şi Lucica Meleacă. Au mai jucat: Roxana Pazargic, Alexandra Condrea și Elena Ivan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

”Baby Universitatea”, carne de tun pe terenul campioanei

Echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, a susținut duminică, în etapa a IV-a din Liga I, cel mai greu meci din actuala ediție de campionat. Formația gălățeană s-a deplasat pe terenul multiplei campioane U Olimpia Cluj-Napoca. Cum situația financiară și la nivelul lotului nu este tocmai roză la clubul gălățean, Universitatea a pierdut jocul de pe terenul campioanei, scor 10-0, la pauză 7-0.

Președintele și antrenorul secund de la FC Universitatea, Gabriel Călinescu, ne-a transmis că în ciuda înfrângerii la scor, clubul și-a îndeplinit obiectivele. Primul dintre ele, deplasarea, iar al doilea, încă o junioară a debutat la formația gălățeană. ”În acest joc a debutat Georgiana Munteanu din Berești, jucătoare de doar 16 ani. Tot în acest joc, pentru prima dată am jucat într-un meci oficial cu cinci junioare în primul echipa de start. Le felicit atât pe ele cât și pe restul fetelor. Au făcut tot ce a depins de ele ca să nu pierdem la o diferență mult mai mare. La acest meci ne-am depășit obiectivul, deoarece am rezistat din punct de vedere financiar, am promovat o junioară și am dat minute unui număr mai mare de junioare”, ne-a spus Gabriel Călinescu.

Pentru FC Universitatea urmează meciul de pe teren propriu cu un adversar mai accesibil, Banat Girls Reșița, 3 octombrie, ora 10.00, stadionul ”Dunărea”. Președintele clubului gălățean este încrezător în șansele fetelor sale în a obține primele puncte din acest sezon. ”De acum înainte ne pregătim pentru următorul meci de acasă unul extrem de important având în vedere ca este diferența de doar un punct între noi. Sunt încrezător că putem ofer mai mult, vom continua să muncim și vom lupta la fiecare meci”, a spus Gabriel Călinescu.

FC Universitatea este pe 11, penultimul, în Liga I a fetelor, fără puncte în acest sezon. Cu o victorie în meciul cu formația din Reșița, locul 10, un punct, formația gălățeană ar putea urca până pe locul 9.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Pandemia de coronaviurs amână meciuri

Echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, avea programat la finalul săptămânii primul meci cu un adversar din aceeași zonă de clasament. Duminică, 3 octombrie, formația gălățeană trebuia să primească, pe stadionul ”Dunărea”, replica celor de la Banat Girls Reșița, în etapa a VI-a din campionatul primului eșalon al fetelor, Liga I. Din păcate situația de la nivelul lotului formației din Reșița nu permite disputarea partidei. ”Sunt confirmate două cazuri de covid la echipa adversă. Din acest motiv nu au primit aviz de la DSP. Meciul se va reprograma la o dată stabilită de comun acord cu echipa adversă”, ne-a transmis Gabriel Călinescu, președinte și antrenor secund la FC Universitatea Galați.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

FC Universitatea, la prima victorie din sezon

Echipa de fotbal feminin a Galațiului FC Universitatea a obținut prima victorie din actuala ediție de campionat. Gruparea gălățeană a jucat duminică dimineață pe terenul celor de la CSȘ Târgoviște, adversar mai apropiat de clubul gălățean ca poziție din clasament.

Chiar dacă a avut de remontat handicapul lui 0-1 și al terenului străin, formația gălățeană a întors rezultatul și s-a impus cu scorul 4-1 (0-0). Trei dintre golurile victoriei au fost marcate de Nina Anca, în minutele 64, 82 și 89, în timp ce a patra reușită a fost a Lidiei Moacă.

FC Universitatea a început meciul cu formula: Mădălina Grecu – Adelina Crăciun, Georgiana Bobocea, Lucia Meleacă (căpitan), Lavinia Bot, Elena Ivan – Alexandra Condrea, Lidia Moacă, Valentina Ivan, Ioana Sfetcu – Nina Anca. Rezerve au fost: Roxana Pazargic, Issabelle Bengescu, Adelina Chiriac.

În echipa de start, FC Universitatea a avut trei junioare: Adelina Crăciun, Alexandra Condrea și Ioana Sfetcu, în timp ce a patra jucătoare ce nu a atins încă pragul celor 18 ani, Adelina Chiriac, a început jocul de pe banca de rezerve.

Cu cele trei puncte acumulate duminică, FC Universitatea face un salt de două locuri în clasament. După 4 jocuri, FC Universitatea este pe locul 9 în clasamentul la zi, cu 3 puncte. Pentru formația gălățeană, urmează un nou meci în deplasare, 31 octombrie, pe terenul celor de la CSM Alexandria.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

FC Universitatea joacă cu o echipă de Liga a III-a în Cupă

Chiar dacă nu trece prin cea mai bună situație financiară, echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, este angrenată și în a doua competiția națională de anvergură, Cupa României. Recent, Federația Română de Fotbal a stabilit programul după care se vor disputa meciurile din turul secund al competiției KO, iar gruparea gălățeană a fost repartizată să joace pe terenul unei echipe de Liga a III-a. Formația pregătită de David Asandei și Gabi Călinescu va juca în turul secund din Cupă pe terenul celor de la Zimbrul Tulcea. Meciul este programat să se dispute duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 14.00, pe stadionul din comuna tulceană Topolog. Adversara formației gălățene este angrenată în campionatul Ligii a III-a feminine, seria a II-a, iar după două etape conduce seria, cu șase puncte.

FC Universitatea va juca în cel de al șaptelea sezon consecutiv în Cupa României, iar în ediția trecută a competiției KO gruparea gălățeană s-a oprit în optimi, eliminată fiind de Selena Constanța. Cea mai bună performanță a clubului gălățeană în Cupă s-a înregistrat în ediția 2018-2019. În acel sezon, echipa gălățeană a fost eliminată în semifinale de Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

FC Universitatea a cedat la Alexandria

Echipa feminină de fotbal FC Universitatea a revenit la jocurile din campionatul Ligii I. În etapa a VII-a, formația gălățeană a jucat pe terenul celor de la CSM Alexandria, în trecut Universitatea Alexandria, locul 4 în clasamentul la zi. Cu o serie de indisponibilități din punct de vedere sportiv şi cu aceleași probleme de ordin financiar, echipa gălățeană a pierdut jocul din Teleorman, cu scorul 4-0. Primul gol al meciului a fost marcat din penalty de gazde, în timp ce în partea secundă portarul de la FC Universitatea a parat o lovitură de pedeapsă.

”De apreciat evoluția fetelor, în special în repriza a doua. La acest meci am jucat în primul 11 cu 5 junioare și pot să zic că ele progresează de la meci la meci. În a doua repriză puteam marca și noi și pot să zic că am avut mai mult curaj. Sunt mulțumit din nou că am rezistat din punct de vedere financiar și din punct de vedere sportiv am oferit tot ce am putut”, ne-a spus președintele de la FC Universitatea Gabriel Călinescu.

Formația gălățeană a trimis în teren formula: Mădălina Grecu – Adelina Crăciun, Lavinia Bot, Lucia Meleacă, Georgiana Bobocea, Ioana Sfetcu – Alexandra Condrea, Valentin Ivan, Elena Ivan, Georgiana Munteanu – Adelina Chiriac.

În clasamentul la zi din Liga I a fetelor, FC Universitatea este pe locul 10, din 12, cu trei puncte acumulate în șase jocuri. În etapa a VIII-a, 7 noiembrie, ora 11.00, formația gălățeană va juca pe teren propriu, stadionul ”Dunărea”, cu Piroș Security Arad.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Cu mari probleme de lot, FC Universitatea a pierdut duelul cu Piroș Arad

Fără cinci jucătoare din echipa de bază, înlocuite cu junioare, echipa de fotbal FC Universitatea Galați nu a rezistat în fața celor de la Piroș Security Arad, în meciul din etapa a VIII-a din prima ligă a fetelor. Într-un meci disputat pe stadionul ”Dunărea”, gruparea gălățeană a pierdut cu scorul de 0-6 (0-3).

Pe lângă probleme de ordin sportiv, clubul gălățean nu traversează cea mai bună perioadă nici din punct de vedere financiar. ”Îmi felicit jucătoarele pentru efortul depus, astăzi am făcut tot ce a depins de noi ca să ținem ritmul cu echipa adversă, o echipă de play-off. Respectăm competiția și facem tot ce depinde de noi la fiecare meci în parte. Sperăm sa mai recuperăm din fete până la următorul meci”, ne-a spus Gabriel Călinescu, antrenorul și președintele de la FC Universitatea.

Formația gălățeană a început jocul cu formula: Mădălina Grecu – Adelina Crăciun (junioară), Georgiana Bobocea, Valentina Ivan, Ioana Sfetcu (junioară) – Diana Stoian, Adelina Chiriac (junioară), Elena Ivan, Alexandra Condrea (junioară), Georgiana Munteanu (junioară) – Andreea Surcică. Au mai jucat: Adelina Marcu (junioară), Beatrice Ghibrigiu (junioară), Andra Rianna (junioară).

Pentru jocul de duminică, FC Universitatea nu s-a putut baza pe cinci dintre jucătoarele consacrate din lot, absente din motive medicale: Lidia Moacă, Lucia Meleacă, Lavina Bot, Anca Nina și Issabelle Bengescu – jucătoare ce a anunțat că va renunța din motive medicale.

În clasamentul la zi din Liga I a fetelor, FC Universitatea este pe locul 9, din 12, cu trei puncte, obținute în șapte jocuri disputate. Până la finalul sezonului regular FC Universitatea mai are de disputat trei etape, două în deplasare, 14 noiembrie, pe terenul celor de la Politehnica Timișoara și 5 decembrie, la Prundu Bârgăului, cu Heniu, și unul pe teren propriu, 20 noiembrie, cu Fotbal Feminin Baia Mare.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

FC Universitatea, 0-3 la ”masa verde” cu Banat Girls

Restant din etapa a VI-a din prima ligă a fetelor, jocul dintre FC Universitatea și Banat Girls Reșița a fost programat să se dispute joi, 11 noiembrie. Din păcate pentru gruparea gălățeană, meciul nu s-a mai disputat. La ora la care era programat să înceapă jocul, la stadion nu a fost prezent medicul echipei organizatoare, FC Universitatea. În aceste condiții, formația gălățeană a pierdut meciul cu scorul de 0-3 la ”masa verde”.

FC Universitatea este pe 9 în Liga I a fetelor, cu trei puncte. FC Universitatea are programat următorul meci la 14 noiembrie, în celălalt capăt al țării, pe terenul celor de la Politehnica Timișoara. Pe teren propriu, formația gălățeană va juca la 20 noiembrie, cu Fotbal Feminin Baia Mare. Între cele două jocuri, FC Universitatea are programat debutul în Cupa României, pe 17 noiembrie, pe terenul echipei de Liga a II-a Zimbrul Tulcea.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Politehnica Timișoara - FC Universitatea Galaţi 10-0

 

Victorie categorica pentru prim-divizionara Politehnica Timisoara in etapa a 9-a din liga de elita feminina contra echipei Universitatea Galati. A fost 10-0 (la pauza scorul era deja de 6-0) pentru „fetele in ghete”, e adevarat in fata unei adversare modeste, dar important este ca banatencele au facut un meci foarte bun, dadator de incredere.
opiniatimisoarei.ro

Link to comment
Share on other sites

Young FC Universitatea avansează în optimile Cupei

Aflată într-o situație ingrată din punct de vedere financiar, echipa de fotbal feminin a Galațiului, FC Universitatea, își continuă parcursul în actualul sezon. Fetele lui Gabriel Călinescu au debutat miercuri în Cupa României, a doua competiție în care s-au angrenat în acest sezon. Gruparea gălățeană a jucat miercuri în județul Tulcea, la Topolog, cu echipa de Liga a II-a Zimbrul Tulcea. Cu o formulă de echipă în care s-au regăsit foarte multe junioare, gruparea gălățeană a obținut calificarea în optimi, după ce a disputat două reprize de prelungiri. După 120 de minute de joc, FC Universitatea a obținut accesul în faza optimilor de finală după victoria cu scorul de 7-5, 4-4 după cele 90 de minute prevăzute inițial, 2-1 pentru FC Universitatea scorul pauzei.

Ioana Sfetcu, cu trei goluri, a fost cea mai bună marcatoare a formației gălățene. Pentru FC Universitatea au mai marcat: Grecu din penalty, Condrea, Chiriac şi Bobocea.

Meciul a fost început de Universitatea cu formula: Mădălina Grecu – Nicoleta Coman, Diana Stoian, Adelina Crăciun, Mihaela Russen – Georgiana Munteanu, Georgiana Bobocea, Alexandra Condrea, Ioana Sfetcu – Adelina Chiriac, Simona Năstase. Au mai intrat: Rianna Tăune, Beatrice Ghibirgiu.

Pentru FC Universitatea, urmează meciul de pe teren propriu cu Fotbal Feminin Baia Mare, 20 noiembrie, ora 11.00, pe stadionul ”Dunărea”.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Universitatea a pierdut la limită cu Baia Mare

Pentru a disputa în condiții optime meciul din etapa a X-a din prima ligă a fetelor, cu Fotbal Feminin Baia Mare, Gabi Călinescu, antrenorul – președinte de la FC Universitatea, a fost nevoit să improvizeze masiv. Astfel, pe lângă cele opt junioare trecute de foaie, cinci în echipa de start și trei pe bancă, FC Universitatea a avut în teren trei portari. Unul între buturi, Mădălina Grecu, și doi în câmp Roxana Pazargic și Georgiana Bobocea. Din cauza crizei de efectiv, Gabi Călinescu a improvizat cu Pazargic și Bobocea în postura de jucătoare de câmp, iar tactica chiar a funcționat.

FC Universitatea a cedat la limită jocul cu gruparea maramureșeană, scor 1-2, după ce la pauză cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 1-1. Gălățencele au deschis scorul în minutul 5, gol marcat de junioara Alexandra Condrea, din pasa Roxanei Pazargic, una dintre improvizațiile jocului de duminică. Din meciul de sâmbătă, formația gălățeană se putea alege cu un punct, în partea secundă fetele lui Gabi Călinescu irosind o ocazie importantă de a marca, unu la unu cu portarul advers.

Meciul de pe stadionul ”Dunărea” a fost început de FC Universitatea cu formula: Mădălin Grecu – Diana Stoian, Adelina Crăciun, Lucia Meleacă, Lavinia Bot, Ioana Sfetcu, Alexandra Condrea, Georgiana Bobocea, Valentina Ivan, Adelina Chiriac, Roxana Pazargic. Au mai jucat: Georgiana Munteanu și Silvia Oană, în timp ce Andra Tăune și Simona Năstase au fost rezerve neutilizate.

”Un meci echilibrat, în care nu meritam să pierdem, însă chiar și așa nu poate să zică nimeni că nu am luptat, ca nu ne-am dorit. În repriză secundă am ratat o ocazie clară de a marca, unu la unu cu portarul advers, însă nu a fost să fie”, ne-a spus Gabriel Călinescu, antrenorul – președinte de la FC Universitatea.

Înaintea ultimei etape din sezonul regulat din Liga I, FC Universitatea este pe locul zece, din 12, în clasament, cu trei puncte, în nouă jocuri disputate.

Pentru FC Universitatea, urmează ultimul meci din sezonul regulat, pe 24 noiembrie, ora 11.00, pe terenul celor de la Heniu Prundu Bârgăului.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Trei sosiri și două plecări la FC Universitatea

Gruparea gălățeană de prima ligă FC Universitatea a perfectat primele mutări pentru cea mai importantă parte a sezonului, play-out-ul. Clubul gălățean a realizat trei achiziții care să ajute echipa de prima ligă în cursa pentru salvarea de la retrogradare. Toate cele trei jucătoare au evoluat în prima parte a sezonului pentru Selena Constanța, grupare ce evoluează în acest sezon în al doilea eșalon al fetelor, după ce în ediția trecută de campionat au fost adversarele FC Universitatea în Liga I.

Vor lupta pentru salvarea de la retrogradare alături de FC Universitatea: Gabriela Lupu, mijlocaș central 33 de ani, Mihaela Ivan, fundaș stânga, 19 ani, și Daniela Dumitru, fundaș dreapta, 22 de ani. ”Cele trei jucătoare au evoluat doar la Selena SN Constanța. Le știm de ceva timp, deoarece am jucat multe meciuri împotriva lor. Sunt jucătoare cu experiență și sunt sigur că se vor integra și vor contribui la îndeplinirea obiectivelor din acest sezon”, ne-a spus Gabriel Călinescu, antrenorul și președintele de la FC Universitatea Galați.

Din lotul cu care a evoluat în prima parte a campionatului, în play-out nu se vor mai regăsi printre jucătoarele de la FC Universitatea Elena Ivan și Issabelle Bengescu. ”Elena Ivan a renunțat din motive personale, în timp ce Issabelle Bengescu a renunțat din motive medicale. Momentan avem trei transferuri și două plecări. Vor mai veni jucătoare și e posibil să mai și renunțe jucătoare”, ne-a transmis Gabriel Călinescu.

După ce a disputat jocurile din sezonul regulat FC Universitatea este pe locul 11, penultimul, în Liga I a fetelor. În partea a doua a sezonului, gruparea gălățeană va juca în play-out, meciuri pentru salvarea de la retrogradare.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Schimbări majore de lot la FC Universitatea

Echipa de fotbal FC Universitatea va avea de trecut prin focurile unui play-out pentru a evita retrogradarea în liga secundă a fetelor. Pentru a trece cât mai bine peste jocurile din play-out, clubul gălățean a demarat o campanie intensă de transferuri. În finalul anului, FC Universitatea a perfectat cinci sosiri, toate de la Selena Constanța, jucătoare cu sprijinul cărora formația gălățeană să evite Liga a II-a.

Pentru FC Universitatea în lupta pentru evitarea retrogradării vor evolua:

Alina Cimpoieș, fundaș central, 32 de ani. ”Practic fotbal din anul 2004. Am fost la diverse echipe, am jucat la națională și chiar în afara țării. Fiecare echipa are atât plusuri cât și minusuri, însă ce m-a atras la echipa din Galați este devotamentul de care dă dovadă în timpul meciurilor. Cred ca antrenorul reușește sa motiveze fetele indiferent de echipa cu care joacă și le inspiră în așa fel încât sa dea totul pe teren. Mă bucur că o sa fac parte dintr-o echipă ca aceasta și sper ca evoluțiile mele să fie pe măsura așteptărilor”.

Diana Drosu, mijlocaș central, 24 de ani. ”Când am primit oferta de la Galați, am fost foarte entuziasmată, întrucât este o echipă predominantă de dorința de evoluare. În toate meciurile în care am jucat contra lor mi-au trezit doar sentimentul de admirație și m-au făcut să-mi doresc să fiu din ce în ce mai bună. Faptul că acum am ajuns să joc pentru Galați mă face extrem de fericită. Știu că voi evolua odată cu restul fetelor și voi găsi sprijin atât din partea lor cât și din partea antrenorilor”.

Gabriela Lupu, mijlocaș central, 33 de ani. ”Pentru mine să joc pentru Universitatea Galați este o provocare. Este un club puternic în fotbalul feminin cu un obiectiv clar în acest play-out, menținerea în Liga 1. Sper sa aduc un plus echipei si sa realizăm împreună ceea ce ne-am propus”.

Mihaela Ivan, fundaș stânga, 19 ani. “Am ales să joc pentru Universitatea Galați deoarece este un club de tradiție în fotbalul feminin, îmi doresc să joc în Liga 1 și să progresez din punct de vedere sportiv și în play out să reușim menținerea în Liga 1”.

Daniela Dumitru, fundaș dreapta, 22 de ani. ”Am ales sa joc pentru Universitatea Galați deoarece este un club puternic în România și a fost o provocare pentru mine și pentru colegele mele de fiecare dată când am jucat împotriva acestui club. Jucând pentru acest club o să mă ajute sa evoluez pe plan fotbalistic și voi da totul ca să ne îndeplinim obiectivele din acest sezon”.

Cinci sosiri - trei plecări

În play-out-ul Ligii I FC Universitatea nu se va mai baza pe serviciile a trei jucătoare. Nu vor mai evolua în lupta pentru evitarea retrogradării: Elena Ivan, Issabelle Bengescu și Lidia Moacă. ”Elena Ivan a renunțat din motive personale, în timp ce Issabelle Bengescu a renunțat din motive medicale. Lidia Moacă, căpitanul nostru în multe meciuri din Liga I, a renunțat din motive personale. Mai exact, locuiește în București și lucrează acolo, din acest motiv în tur a venit la doar trei meciuri. Îi mulțumim pentru tot și oricând este binevenită la echipă”, ne-a spus antrenorul și președintele Gabriel Călinescu.

După ce a disputat jocurile din sezonul regulat FC Universitatea este pe locul 11, penultimul, în Liga I a fetelor. În partea a doua a sezonului gruparea gălățeană va juca în play-out, meciuri pentru salvarea de la retrogradare.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

FC Universitatea își cunoaște programul din play-out

Pentru a evolua și din sezonul viitor în liga de elita a fotbalului feminin de la noi, gruparea gălățeană FC Universitatea va fi nevoită să treacă prin focurile unui play-out, meciuri pentru salvarea de la retrogradare. Alături de FC Universitatea, în meciurile din play-out vor mai juca alte cinci echipe: CSȘ Târgoviște, Ladies Târgu Mureș, Fotbal Feminin Baia Mare, Piros Security Arad, Banat Girls Reșița. FC Universitatea va juca în turul play-outului trei jocuri în deplasare și doar unul pe teren propriu, în timp ce situația se va inversa în retur.

6 martie, Piroș Security Arad – FC Universitatea

12 martie, Ladies Târgu Mureș – FC Universitatea

20 martie, FC Universitatea – Banat Girls Reșița

27 martie, CSȘ Târgoviște – FC Universitatea

20 aprilie, FC Universitatea – Fotbal Feminin Baia Mare

30 aprilie, FC Universitatea – Piroș Security Arad

8 mai, FC Universitatea – Ladies Târgu Mureș

15 mai, Banat Girls Reșița – FC Universitatea

22 mai, FC Universitatea – CSȘ Târgoviște

30 mai, Fotbal Feminin Baia Mare – FC Universitatea.

În faza de play-out, echipele vor intra cu punctele acumulate în urma jocurilor din sezonul regulat. FC Universitatea a încheiat sezonul regulat pe locul 11, cu trei puncte, la trei puncte în spatele echipei de pe locul 10 Ladies Târgu Mureș.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

FC Universitatea își cunoaște adversarul din optimile Cupei. Culoar spre sferturi

Federația Română de Fotbal a stabilit programul din faza optimilor de finală din Cupa României. La fel ca în ultimele cinci ediții ale competiției KO, formația gălățeană FC Universitatea va avea parte de un duel cu Selena Constanța (Liga a II-a) în Cupa României. Meciul este programat să se dispute la 17 aprilie, la Constanța, pe terenul echipei de liga secundă.

Pentru FC Universitatea, jocul cu echipa din Constanța va fi un duel cu repetiție. În ultimele cinci ediții ale Cupei României, gruparea gălățeană a jucat în Cupa României cu Selena Constanța. Ultima oară a fost chiar sezonul trecut, 2020-2021, tot în faza optimilor de finală, iar Constanța s-a impus cu scorul 3-1. În sezonul 2019-2020 FC Universitatea a avansat în sferturi după ce s-a impus cu scorul 3-2 în jocul de la Constanța. Tot în faza sferturilor de finală a obținut calificarea FC Universitatea și după victoria, scor 4-0, de la Constanța, din ediția 2018-2019. În alte două ediții de campionat, 2015-2016 și 2016-2017, FC Universitatea a părăsit Cupa României în faza incipiente după ce a fost eliminată de Selena Constanța, scor 1-2 la Galați în turul I al ediției 2016-2017 și 0-3 în turul secund al ediției 2015-2016.

Interesant este că în pauza competițională FC Universitatea a transferat cinci jucătoare de la adversara din turul trei al Cupei României, Selena Constanța. Vor juca pentru FC Universitatea din 2022: Alina Cimpoieș, Diana Drosu, Gabriela Lupu, Mihaela, Ivan și Daniela Dumitru.

Pentru FC Universitatea, jocul cu Selena Constanța va fi al doilea în actuala ediție a Cupei României. În precedentul tur al competiției echipa pregătită de Gabriel Călinescu a învins cu scorul 7-5 Zimbrul Tulcea, într-un joc disputat pe terenul din Topolog, județul Tulcea.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

FC Universitatea și-a definitivat lotul cu care abordează jocurile pentru menținerea în Liga I

Chiar dacă traversează cea mai grea perioadă din istorie echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galați refuză să capituleze. Clubul gălățean a perfectat în pauza de iarnă o serie de transferuri cu care să obțină dreptul de a evolua în Liga I și din sezonul viitor.

Recent formația gălățeană a reluat pregătirile pentru play-out, jocurile pentru evitarea retrogradării. Luni, 14 februarie, este ultima zi în care se pot face transferuri, iar FC Universitatea are lotul pentru play-out stabilit.

Vor juca în meciurile pentru evitarea retrogradării:

Portari:
Mădălina Grecu (căpitan)
Georgiana Bobocea
Roxana Pazargic

Fundași:
Denisa Dumitru
Adelina Crăciun (junioară)
Lavinia Bot
Alina Cimpoieș
Mihaela Ivan

Mijlocași și atacanți:
Valentina Ivan
Diana Drosu
Gabriela Lupu
Andreea Surcică
Ioana Sfetcu (junioară)
Diana Stoian
Simona Năstase (junioară)
Georgiana Munteanu (junioară)
Alexandra Condrea (junioară).

Lotul cu care FC Universitatea încearcă salvarea de la retrogradare este format din trei portari, cinci junioare și nouă senioare. În caz de va fi nevoie se va apela la junioare sau senioare de la fosta echipă satelit a clubului.

Programul după care va disputa jocurile din play-out FC Universitatea este următorul:

6 martie, Piroș Security Arad – FC Universitatea
12 martie, Ladies Târgu Mureș – FC Universitatea
20 martie, FC Universitatea – Banat Girls Reșița
27 martie, CSȘ Târgoviște – FC Universitatea
20 aprilie, FC Universitatea – Fotbal Feminin Baia Mare
30 aprilie, FC Universitatea – Piroș Security Arad
8 mai, FC Universitatea – Ladies Târgu Mureș
15 mai, Banat Girls Reșița – FC Universitatea
22 mai, FC Universitatea – CSȘ Târgoviște
30 mai, Fotbal Feminin Baia Mare – FC Universitatea.

În faza de play-out echipele vor intra cu punctele acumulate în urma jocurilor din sezonul regulat. FC Universitatea a încheiat sezonul regulat pe locul 11 cu trei puncte, la trei puncte în spatele echipei de pe locul 10 Ladies Târgu Mureș

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

FC Universitatea a propulsat a treia jucătoare către multipla campioană Olimpia Cluj-Napoca

Înființat în anul 2015, clubul de fotbal feminin FC Universitatea Galați s-a impus rapid ca un centru formator de talente. Pe lângă jucătoarele cu care a evoluat de-a lungul timpul în Liga I, clubul gălățean s-a remarcat și ca furnizor de fotbaliste către titrata Olimpia Cluj-Napoca, multipla campioană a României.

După ce, în sezoanele trecute, de la FC Universitatea au plecat spre Olimpia Cluj-Napoca Carmen Marcu și Maria Stamate, clubul gălățean a propulsat a treia jucătoare către clubul campion al României, junioara Denisa Băcanu, 15 ani, fostă componentă a echipei de junioare sub 15 ani de la FC Universitatea. ”Denisa Băcanu, jucătoare născută în anul 2007, a plecat prin transfer la Olimpia Cluj. Practic este a treia jucătoare care pleacă la Olimpia Cluj de la noi. Îi urăm succes și sperăm ca în viitor să joace inclusiv la națională”, ne-a spus Gabriel Călinescu, antrenorul și președintele grupării gălăţene.

De altfel, într-un interviu pentru www.sportgalati.com din 2020, detalii aici, Gabriel Călinescu o remarca pe Denisa Băcanu drept una dintre jucătoarele ce vor depăși performanțele atinse de precedentele două produse FC Universitatea transferate la Olimpia Cluj-Napoca. ”Tabița Croitoru (16 ani) și Denisa Băcănu (13 ani) vor depăși performanțele Mariei Stamate și ale lui Carmen Marcu, iar de asta o să vă convingeți în viitorul apropiat. Ioana Șfetcu (15 ani neîmpliniți) si Adelina Chiriac (15 ani neîmpliniți) sunt alte două junioare de perspectiva care ușor vor fi promovate la prima echipă și au toate șansele să facă performanță”, spunea în 2020 președintele și atunci al formației gălățene.

Echipa sub 15 ani a reluat pregătirile

La fel ca prima echipă a clubului FC Universitatea Galați, și echipa sub 15 ani a clubului a reluat pregătirile pentru partea a doua a sezonului. Antrenorul Gabriel Călinescu are la pregătiri jucătoarele: Maria Talpău, Natalia Vârlan, Miruna Tănase, Andreea Aursei, Sânziana Alexa, Miruna Ene, Ana Șerban, Andreea Savu, Deea Crăciun, Denisa Stoica, Daniela Caban.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

FC Universitatea a remizat în meci de pregătire cu Romanul

A treia clasată din Liga a II-a, seria I, Vulpițele Galbene Roman, a fost adversara celor de la FC Universitatea în primul meci amical din această perioadă de pregătire. Jocul de la Galați s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, după ce scorul pauzei a fost 0-0. Cele două goluri ale formației gălățene au fost marcate de Alina Cimpoieș, jucătoare aflată la debut în tricoul FC Universitatea, și căpitanul Mădălina Grecu, gol egalizator marcat în prelungiri.

”A fost un meci util. În primul rând încercăm să ne cunoaștem mai bine și ușor ușor să contribuim la omogenizarea echipei. Am evidențiat dorința grupului, ceea ce îmi dă speranțe și în același timp sunt sigur că vom progresa”, ne-a spus Gabriel Călinescu, antrenorul și președintele de la FC Universitatea.

Meciul a fost început de FC Universitatea cu formula: Mădălina Grecu – Adelina Crăciun, Daniela Dumitru, Alina Cimpoieș, Mihaela Ivan – Ioana Sfetcu, Alexandra Condrea, Diana Drosu, Valentina Ivan – Roxana Pazargic, Gabriela Lupu. Au mai intrat: Simona Năstase, Adelina Marcu.

Următorul meci de verificare al formației gălățene este programat pentru 26 februarie, în deplasare la Topolog, cu Zimbru Tulcea, a doua clasată din prima serie a Ligii a III-a.

Pe 6 martie, FC Universitatea va debuta în play-out, jocuri pentru salvarea de la retrogradare, pe terenul celor de la Piroș Security Arad.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

FC Universitatea a încheiat meciurile amicale cu o victorie

Înaintea debutului în jocurile pentru evitarea retrogradării, play-out, echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galați a susținut un ultim meci de verificare. Pe terenul din Topolog, formația gălățeană a jucat cu Zimbrul Tulcea, echipă ce activează în seria I din Liga a III-a şi țintește promovarea în liga secundă.

Testul din Tulcea a fost câștigat de formația gălățeană cu scorul 2-1, după ce la pauză universitarele au condus cu 1-0. Mădălina Grecu, portarul cu aptitudini ofensive, a marcat din penalty pentru FC Universitatea, iar Andreea Surcică a semnat a doua reușită a formației gălățene.

Meciul a fost început de formația gălățeană cu formula: Mădălina Grecu – Adelina Crăciun, Daniela Dumitru, Alina Cimpoieș, Lavinia Bot, Mihaela Ivan, Valentina Ivan, Alexandra Condrea, Diana Drosu, Andreea Surcică, Gabriela Lupu. Au mai intrat: Diana Stoian, Georgiana Munteanu, Ioana Sfetcu. Antrenori: Gabriel Călinescu și Gheorghe Cucu.

Pentru FC Universitatea urmează debutul în meciurile din play-out-ul Ligii I. Duminică, 6 martie, de la ora 11.00, formația gălățeană va juca pe terenul celor de la Piroș Security Arad.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.