Jump to content

Câţi bani înghit accidentele de teren din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Câţi bani înghit accidentele de teren. Contracte atribuite prin negociere

Nu mai puţin de 534.668 de lei fără TVA reprezintă valoarea totală a contractelor pe care, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria Galaţi le-a atribuit, recent, prin negociere. Acestea vizează remedierea unor accidente de teren şi expertiza geotehnică în regim de urgenţă a unor zone afectate de ploile abundente din luna iunie.

Cel mai valoros dintre contractele atribuite are o valoare de 240.000 de lei fără TVA şi a fost încheiat cu firma ieşeană Proexrom. Aceasta va presta servicii de expertiză geotehnică în regim de urgenţă în zonele care au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice din perioada 15 – 22 iunie 2021: strada Domnească – strada Navelor – Prelungirea Traian – bulevardul Marea Unire; strada Regiment 11 Siret, între Centrul Regional de Transfuzie Sangvină şi bulevardul Marea Unire; strada Traian, între strada Brăilei şi bulevardul Marea Unire. Durata contractului este de 30 de zile.
Expertiza vizează infrastructura din zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice şi a fost decisă de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Alte două contracte au ca obiect refacerea sistemului rutier şi punerea în siguranţă a zonelor afectate de tasări. În Micro 21, zona aferentă blocului C1, intervine Citadina ’98, căreia i-a fost atribuit un contract de 192.358 de lei. Pe strada Dornei colţ cu strada Nicolae Bălcescu a intervenit SC Servland SRL, valoarea contractului încheiat fiind de 102.310 de lei fără TVA.
Misiunea fiecărei firme de construcţii a fost să depisteze şi să înlăture cauzele care au produs tasările, apoi să refacă structura rutieră pentru reluarea în condiţii de siguranţă a traficului în zonele respective.
Atribuirea contractelor prin negociere, fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială de ofertare, este justificată de extrema urgenţă, determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă 100.000 de euro pentru remedierea accidentelor de teren din municipiul Galați

Flămânde rău accidentele de teren din municipiul Galați! Înghit bani publici cu nemiluita. După contractele în valoare totală de 534.668 de lei fără TVA, atribuite de Primărie pentru remedierea unor accidente de teren şi expertiza geotehnică în regim de urgenţă a unor zone afectate de ploile abundente din luna iunie, iată că a fost realizată o altă achiziție, cu o valoare mai mare, 554.123 de lei fără TVA.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria Galați a atribuit firmei Rovis Lider SRL un contract pentru "Refacere sistem rutier şi punere în siguranţă a zonelor afectate, taluz bulevardul Marea Unire" în trei locuri: zona Hotelului "Vega", zona Trecere bac și zona restaurantului "Nic Nic".

"Prin contractul ce se atribuie se urmărește achiziția unor lucrări de reparare a drumului din zonele afectate, pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din cursul lunii iunie 2021", se arată în portalul achizițiilor publice. Măsurile de remediere au fost decise de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Și în acest caz, atribuirea contractului prin negociere, fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială de ofertare, este justificată de extrema urgenţă, determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tasările şi surpările mai înghit 740.000 de lei

Surpările şi tasările apărute în Galaţi în urma ploilor abundente din iunie 2021 continuă să înghită bani din bugetul local. După contractele în valoare de 1,08 milioane de lei fără TVA, atribuite de Primăria Galaţi, despre care aţi putut citi deja în "Viaţa liberă", a fost publicat în portalul achiziţiilor publice un al patrulea lot de lucrări. Pentru "Refacere sistem rutier şi punere în siguranţă a zonelor afectate - LOT 4 - Esplanadă zona P-uri", Primăria a încheiat, pe 30 iulie 2021, un contract în valoare de 739.576 de lei fără TVA cu firma Tancrad. "Se urmărește achiziția unor lucrări de reparare a zonei afectate de calamităţi naturale (fenomene hidrometeorologice periculoase), având în vedere Hotărârea nr. 8/24.06.2021 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi", se arată în descrierea achiziţiei. Și în acest caz, atribuirea contractului prin negociere, fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială, este justificată de extrema urgenţă, determinată de evenimente ce nu puteau fi prevăzute. Reamintim că zona cuprinsă între strada Navelor și Parcul "Elice" face obiectul unui proiect de modernizare, pe care îl va realiza asocierea Tancrad - ATU Consulting - Lemacons, cu care Primăria a încheiat un contract în valoare de 11.147.797 de lei fără TVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Reparaţii de 450.000 de lei, la intrarea în oraş dinspre Brăila

Până pe 2 septembrie 2021, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele din partea constructorilor interesaţi să execute lucrări de taluzare şi reparaţii în valoare estimată de 450.000 de lei. Intervenţiile se vor executa la taluzul şi pe trotuarul aferent Parcului Selgros, dar şi pe taluzul şi carosabilul aferent centurii mici (DN 22B). Contractele, în valoare estimată de 230.000 de lei fără TVA, respectiv 220.000 de lei fără TVA, se vor atribui pe criteriul "preţul cel mai scăzut".

Primăria Galaţi a lansat pe portalul propriu două achiziţii publice cu valori consistente. Prima dintre ele vizează "Lucrări de reparații taluz Parc Selgros și trotuar aferent taluz", iar în caietul de sarcini se precizează: "Din cauza condiţiilor atmosferice (vară-iarnă) taluzul din partea de vest a parcului (lângă bulevardul Galaţi) a suferit degradări care pot pune în pericol stabilitatea terenului, dar şi siguranţa pietonilor pe trotuarul bulevardului Galaţi". Intervenţia implică decaparea a 90 de metri pătraţi de trotuar, refacerea infrastructurii lui şi a covorului asfaltic, iar taluzul va beneficia de pământ de consolidare, umplutură de pământ vegetal şi gazon.
La cea de-a doua achiziţie se specifică în caietul de sarcini: "Centura mică a municipiului Galaţi (DN 22B) face legătura între bulevardul Galaţi şi DN 2B, fiind o variantă ocolitoare pentru maşinile de mare tonaj, utilizată şi pentru aprovizionarea hipermarketurilor Selgros şi Auchan. Din cauza circulaţiei intense şi a condiţiilor atmosferice, atât carosabilul cât şi taluzul au suferit degradări". Tocmai de aceea se impun lucrările de reparaţii la taluz şi carosabilul aferent acestuia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cât costă remedierea accidentelor de teren care bulversează traficul

Nu mai puțin de 478.085 de lei fără TVA, atât va plăti Primăria municipiului Galați pentru remedierea accidentului de teren apărut în zona intersecției străzii Combinatului (Prelungirea Brăilei) cu strada Barboși. Potrivit informațiilor din portalul achizițiilor publice, contractul de lucrări a fost atribuit prin achiziție directă firmei Rovis Lider. Intervenția cuprinde: desfacere-refacere trotuar; desfacere-refacere carosabil; lucrări de reparații canivou; montare dale carosabile canivou.

Reamintim că, pentru execuția lucrărilor, s-a impus restricționarea circulației pe jumătate de cale, pe câte o bandă de mers, în ambele direcții de deplasare.

Alte 40.000 de lei fără TVA vor fi plătite de Primăria Galați pentru expertiza tehnică la un accident de teren identificat la intersecția străzii Brăilei cu bulevardul George Coșbuc. Contractul a fost atribuit direct firmei Proexrom SRL din Iași. Rămâne de văzut cât va costa intervenția necesară în acest caz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.