Jump to content

Crimă urmată de sinucidere, la Independența


dcp100168

Recommended Posts

Crimă urmată de sinucidere, la Independența

O femeie de 32 de ani, din localitatea gălățeană Independența, a fost găsită strangulată în casă, iar concubinul ei, un bărbat de 42 de ani, găsit spânzurat în grajd. Pare a fi crimă urmată de sinucidere. I-ar fi găsit copiii, o fată de 17 ani și un băiat de 8-9 ani, care fuseseră la o matușă. Femeia se pare că era și dezbrăcată. Copiii erau se pare ai femeii. Cei doi concubini se certau des. Erau de 8 ani împreună.

monitoruldegalati.ro

Descoperire șocantă făcută de doi copii, în locuința lor din comuna Independența, județul Galați. Într-una dintre camere au descoperit-o, fără viață, pe mama lor, iar în grajd, era strangulat concubinul femeii. Cei doi au sunat la 112, iar criminaliștii care au prelevat probe și au analizat cadavrele sunt siguri că este vorba de o crimă urmată de sinucidere. Femeia decedată avea 32 de ani, iar concubinul ei, 42. Apropiații celor doi spun că aceștia se certau des, însă nimeni nu se aștepta să se ajungă la o nenorocire.

reperul.ro

Este anchetă la Independența, după ce autoritățile au fost sesizate despre faptul că, într-o casă, au fost găsite două persoane posibil moarte. După apelul la 112, la fața locului a fost trimis un echipaj SMURD cu medic. Din păcate, ambele persoane erau decedate, la sosirea salvatorilor.

Din primele informații, una dintre persoanele decedate prezintă răni ce par a fi produse prin înjunghiere, iar cealaltă s-ar fi spânzurat. Ambele par a fi murit cu câteva ore înainte de a fi alertate autoritățile.

În caz, s-a constituit o echipă operativă de cercetare, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, care face cercetări la fața locului pentru a stabili împrejurările exacte în care au murit cele două persoane. Cercetările vizează infracțiunea de omor și nu este exclus ca acesta să fi fost urmat de sinucidere. Anchetatorii analizează toate ipotezele.

Potrivit primelor date furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cele două persoane găsite decedate la Independența, o femeie și un bărbat, erau concubini aflați într-o relație de circa 8 ani, între care existau certuri și conflicte dese, fără a exista ordine de protecție. Cei doi locuiau într-o casă închiriată. Trupurile lor neînsuflețite au fost descoperite de copiii femeii, care au sunat la 112. Din cercetările făcute la fața locului reiese că femeia a fost ucisă de concobin, cu mai multe lovituri de cuțit, după care bărbatul s-a sinucis, punându-și ștreangul de gât. În caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor calificat și continuă cercetările pentru a stabili toate detaliile legate de comiterea faptelor. După efectuarea tuturor actelor procedurale, dosarul va fi clasat, autorul omorului fiind decedat.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

Gelozia a dus la terifianta crimă urmată de sinucidere de la Independenţa

Caz şocant la Galaţi, în comuna Independenţa, unde o femeie a fost strangulată cu o sfoară de concubinul ei (foto ↑) şi lăsată dezbrăcată pe pat, acoperită cu o pătură. Mai apoi, bărbatul s-a spânzurat, în grajd. Copiii femeii, o fată de 17 ani şi un băiat de 10 ani, i-au găsit morţi şi au dat alarma. Femeia era agent de pază, iar bărbatul era cioban şi lipsea cu zilele. Mobilul ar fi gelozia.

Cei doi locuiau împreună de 10 ani

Iuliana Sârbu, o femeie de 35 de ani, a fost găsită strangulată în casa pe care o împărţea de 10 ani cu Adrian Grigore, în vârstă de 42 de ani. Femeia era dezbrăcată şi acoperită cu o pătură. Băiatul ei, un copil de 10 ani, sosit cu sora de 17 ani de la o mătuşa, a găsit-o moartă. În acelaşi timp, fata de 17 ani îl găsea în grajd, spânzurat, pe bărbat. Copiii au început să ţipe pe stradă «A omorât-o pe mama, a omorât-o pe mama! E jale, e jale cu "J" mare!», spuneau vecinii.

Cei doi erau morţi de mai multe ore. „Decesul se instalase credem cu de la 4-6 ore înainte de a fi găsiţi. Copiii, o fată de 17 ani şi cu băieţelul, fratele ei de 10 ani, au fost primii care au intrat în gospodărie şi l-au găsit prima dată pe bărbat, spânzurat în grajd, iar după aceea, frăţiorul mic a descoperit-o pe mama lui acoperită cu o pătură în pat, strangulată”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

El era cioban, ea agent de pază în oraş

Oamenii din sat au auzit ţipetele fetei de 17 ani şi aşa s-a aflat totul. La mijloc s-ar părea că este gelozia. Bărbatul era cioban, lipsea cu săptămânile, iar femeia era agent de pază în oraş. Se şi certau spun unii vecini.

Îngrozitor de speriat, băiatul de 10 ani, după ce şi-a văzut mama moartă, a sărit în braţele unei vecine şi i-a spus să fie ea mama lui, numai să nu ajungă la Protecţia Copilului. „Era disperat şi striga într-una să îmi spună «mama», de frică să nu îl ia cineva de la Protecţia Copilului. Mi-a sărit în braţe, mă strângea de gât şi îmi spunea să îl iau, să nu îl ia alţii de acolo. M-a marcat foarte tare treaba asta, strigătul lui de disperare”, spunea Cristina Văsui, vecina familiei.

Copiii sunt acum temporar la bunica maternă

Femeia avea 3 copii, fata de 17 ani şi băiatul de 10 ani care a găsit-o decedată, dar şi încă o fiică de 21 de ani, căsătorită în alt sat. Cei doi concubini şi copiii femeii locuiau cu chirie în Independenţa de ani buni.

Copiii sunt acum temporar la bunica maternă, dar au clar nevoie de ajutor. „O tragedie, o dramă foarte puternică pentru cei doi copii pe care încercăm să o diminuăm în efecte. Încercăm să susţinem aceşti copii prin consiliere psihologică. Prioritar pentru noi este să îi menţinem acasă şi să găsim o mătuşă, un unchi, pe cineva din familie, care să aibă grijă de ei”, a spus Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galaţi.

Procurorii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere împotriva unui membru al familiei şi ucidere din culpă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.