Jump to content

Femeie incendiată de partenerul de viaţă


dcp100168

Recommended Posts

Femeie incendiată de partenerul de viaţă

Întâmplare cumplită la Cărăpceşti, în comuna Corod. Un bărbat şi-a incendiat partenera de viaţă. I-a dat pur şi simplu foc, după ce a stropit-o cu benzină după o ceartă. Femeia, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe şapte la sută din suprafaţa corpului şi iniţial a fost internată la Spitalul din Tecuci, iar acum este internată la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi cercetează acest caz sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor.

monitoruldegalati.ro

O femeie este în stare gravă la spital după ce partenerul de viață i-a dat foc cu benzină, în urma unei dispute dintre cei doi, în satul Cărăpcești, județul Galați.

Femeia de 53 ani a ajuns în secția de chirurgie plastică a Spitalului din Tecuci cu arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 15% din suprafața corpului. Cele mai afectate părți ale corpului sunt coapsa dreapta și mâna stângă.

Făcările cauzate de incendierea cu benzină i-au cuprins 15% din suprafața corpului, iar vecinii au sărit în ajutorul ei și au reușit să stingă flăcările. Tot ei sunt și cei care au sunat imediat la 112.

Bărbatul a fost reținut, este audiat de Poliție și cel mai probabil va primi un mandat de arestare preventivă  pentru 30 de zile pentru tentativă de omor.

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

A fost arestat bărbatul care şi-a stropit partenera de viaţă cu benzină şi  i-a dat foc

Tribunalul Galaţi a emis un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

Tribunalul Galaţi l-a trimis după gratii pe bărbatul care, pe 28 august, şi-a stropit concubina cu benzină şi i-a dat foc. ”Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că, la data de 28.08.2021, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla în curtea locuinţei comune, împreună cu concubina sa, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a stropit-o pe aceasta cu 200 de mililitri de benzină dintr-o sticlă şi a incendiat-o. În acest mod, inculpatul i-a cauzat persoanei vătămate arsuri pe 7-12% din suprafaţa corpului, leziuni care au necesitat pentru vindecare 21-28 zile de îngrijiri medicale”, a stabilit procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Incidentul a avut loc în comuna gălăţeană Cărăpceşti. Victima, o femeie în vârstă de 53 de ani, a fost transportată de urgenţă la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci pentru îngrijiri medicale. Victima a suferit arsuri pe 12% din suprafaţa corpului. Norocul femeii a fost că vecinii au sărit în ajutorul ei şi au reuşit să stingă rapid flăcările. Tot ei sunt şi cei care au sunat imediat la 112.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ce pedeapsă a primit românul care şi-a incendiat concubina după 20 de ani de convieţuire. „Îi mai dau foc odată”

Un bărbat dintr-o comună gălăţeană a dat dovadă de o violenţă extremă după ce şi-a stropit partenera de viaţă cu benzină şi i-a dat foc. Mai mult decât atât, individul le-a spus poliţiştilor că dacă ar avea ocazia, şi-ar incendia din nou concubina.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 8 iulie pe Tică Sinescu, un gălăţean din comuna gălăţeană Corod, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Fapta a avut loc pe 28.08.2021, iar anchetatorii au stabilit că bărbatul a venit beat acasă şi a început să inventeze tot soiul de acuzaţii la adresa partenerei sale de viaţă, cu care are o relaţie de 20 de ani. La un moment dat a luat o sticlă cu benzină, a stropit-o în zona picioarelor şi apoi i-a dat foc. ”A stropit-o cu 200 de mililitri de benzină dintr-o sticlă şi a incendiat-o, cauzându-i arsuri pe 7 % din suprafaţa corpului, leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 30 – 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, spune procurorul de caz.

Femeia a fugit în afara casei ca să ajungă la o fântână şi să se stropească cu apă, dar concubinul ei i-a blocat calea, deşi ardea ca o torţă, şi i-a spus că ar fi trebuit să o stropească cu benzină în zona capului şi apoi să îi dea foc. Şi-a continuat ameninţările şi după ce la faţa locului şi-au făcut apariţia poliţiştii. Le-a spus că nu regretă ce a făcut şi, dacă va mai fi nevoie, îi mai dă foc odată.  

La faţa locului a ajuns şi fiul celor doi, după ce acesta îşi sunase anterior tatăl, iar când l-a întrebat ce face, bărbatul i-a răspuns: „Uite, i-am dat foc lu mă-ta cu benzină.” Agresorul a inventat pe loc câteva motive puerile pentru a justifica ceea ce făcuse. Mai întâi, le-a spus poliţiştilor că partenera lui de viaţă plecase de acasă fără să îi lase de mâncare, apoi a acuzat-o că l-a stropit cu bulion fierbinte, dar probele au demonstrat că minţise în ambele situaţii.

„Gradul de pericol social concret al faptei săvârşite este unul foarte ridicat, chiar dacă actele inculpatului au rămas în stadiul tentativei. Acţiunile inculpatului denotă intenţia, cel puţin indirectă, a inculpatului de a suprima viaţa persoanei vătămate”, este concluzia instanţei de judecată, care nu a trecut cu vederea faptul că individul nu a regretat niciun moment ce i-a făcut concubinei sale, ba chiar a susţinut că ar repeta isprava dacă ar avea prilejul.

Tică Sinescu a fost obligat să achite şi aproape 28.000 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi în contul îngrijrilor medicale primite de partenera sa de viaţă în perioada în care a fost internată.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Bărbatul care i-a dat foc concubinei și-a primit pedeapsa: 10 ani de închisoare. „Aș face-o din nou“

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în 23 noiembrie pe Tică Sinescu, un gălăţean din comuna gălăţeană Corod, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Fapta a avut loc pe 28.08.2021, iar anchetatorii au stabilit că bărbatul a venit beat acasă şi a început să inventeze tot soiul de acuzaţii la adresa partenerei sale de viaţă, cu care are o relaţie de 20 de ani.

La un moment dat a luat o sticlă cu benzină, a stropit-o în zona picioarelor şi apoi i-a dat foc. „A stropit-o cu 200 de mililitri de benzină dintr-o sticlă şi a incendiat-o, cauzându-i arsuri pe 7 % din suprafaţa corpului, leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 30 – 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, spune procurorul de caz. Femeia a fugit în afara casei ca să ajungă la o fântână şi să se stropească cu apă, dar concubinul ei i-a blocat calea, deşi ardea ca o torţă, şi i-a spus că ar fi trebuit să o stropească cu benzină în zona capului şi apoi să îi dea foc. Şi-a continuat ameninţările şi după ce la faţa locului şi-au făcut apariţia poliţiştii. Le-a spus că nu regretă ce a făcut şi, dacă va mai fi nevoie, îi mai dă foc o dată. La faţa locului a ajuns şi fiul celor doi, după ce acesta îşi sunase anterior tatăl, iar când l-a întrebat ce face, bărbatul i-a răspuns: „Uite, i-am dat foc lu mă-ta cu benzină”.

Agresorul a inventat pe loc câteva motive puerile pentru a justifica ceea ce făcuse. Mai întâi, le-a spus poliţiştilor că partenera lui de viaţă plecase de acasă fără să îi lase de mâncare, apoi a acuzat-o că l-a stropit cu bulion fierbinte, dar probele au demonstrat că minţise în ambele situaţii.

„Gradul de pericol social concret al faptei săvârşite este unul foarte ridicat, chiar dacă actele inculpatului au rămas în stadiul tentativei. Acţiunile inculpatului denotă intenţia, cel puţin indirectă, a inculpatului de a suprima viaţa persoanei vătămate”, este concluzia instanţei de judecată. Judecătorii nu au trecut cu vederea faptul că individul nu a regretat niciun moment ce i-a făcut concubinei sale, ba chiar a susţinut că ar repeta isprava dacă ar avea prilejul.

Tică Sinescu a fost obligat să achite şi aproape 28.000 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi în contul îngrijrilor medicale primite de partenera sa de viaţă în perioada în care a fost internată.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Un deceniu după gratii pentru că i-a dat foc concubinei

Doar zece ani de închisoare a primit un gălățean care anul trecut a încercat să își pedepsească partenera de viață într-un mod de o cruzime înfiorătoare. Individul a turnat benzină peste ea și i-a dat foc și nu a regretat nicio clipă gestul care ar fi putut suprima viața femeii. 

Tică Sinescu are 63 de ani și anul trecut a ajuns după gratii în urma unei scene teribile, care s-a consumat în gospodăria lui din comuna Corod, satul Cărăpcești. Bărbatul se dusese acasă, amețit de băutură, și acolo a început o ceartă teribilă cu Maria Postolache, femeia alături de care trăia de mai bine de 20 de ani. A acuzat-o de diverse lucruri închipuite, pentru ca într-un final să o stropească cu benzină și să îi dea foc. Zadarnic a încercat femeia să fugă și să stingă flăcările, că Sinescu, în nebunia lui, a împiedicat-o să iasă din casă, pentru a ajunge la fântână și a cere ajutor.

Maria Postolache a suferit răni adânci, care au necesitat peste 40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Concluziile medico-legale au arătat că felul în care Tică folosise benzina și focul demonstra clar că acesta intenționase să îi facă un rău iremediabil Mariei, motiv pentru care bărbatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Nici în fața polițiștilor care l-au reținut inițial, nici a procurorilor și nici măcar a instanței, Tică Sinescu nu a dat vreun semn că ar regreta fapta, deși în primă fază a încercat să o scuze sub diverse pretexte. Bărbatul a mințit la anchetă, spunând că Maria plecase de acasă și că nu îi făcuse de mâncare, iar mai apoi că l-ar fi stropit cu bulion fierbinte. Niciuna dintre afirmații nu s-a confirmat.

În fața probatoriului și a declarațiilor halucinante ale inculpatului, Tribunalul Galați a decis că zece ani de închisoare sunt suficienți pentru ”pedepsirea faptei și corectarea inculpatului”. Și Tică Sinescu, și Parchetul au atacat sentința, primul apreciind-o ca prea mare, iar procurorii, ca insuficientă. Decizia primei instanțe a fost însă menținută de Curtea de Apel Galați, atât în privința cuantumului pedepsei, cât și a cheltuielilor pe care, teoretic, ar trebui să le suporte: 28.000 de lei către Spitalul de Urgență, unde victima a fost internată pentru îngrijiri medicale. Maria Postolache nu a cerut niciun ban de la concubinul care a vrut să îi ia viața și care ar putea ieși din pușcărie în mai puțin de șase ani, prin liberare condiționată, după ce își va fi executat ”fracția” de pedeapsă obligatorie, prevăzută de lege.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.