Desire Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 In dimineata asta, venind spre serviciu, am vazut efectiv cum un tip a fost spulberat de pe trecerea de pietoni (in zona intersectiei strazilor Cosbuc cu Kogalniceanu...sunt 2 benzinarii in zona, pt cine nu stie exact) de masina cu numarul GL-13-VLG. Persoana traversa regulamentar (pe culoarea verde a semaforului), numai ca simultan un sofer (amator as zice eu) avea verde si vira la stanga, pe Cosbuc. Oare cum naiba a luat permisul ? Nu stia ca intr-o asemenea situatie, pietonii au prioritate ? Ca printr-o minune, cel lovit de masina a scapat usor, ba chiar saracul a plecat imediat de acolo, speriat de injuraturile celui de la volan.Ceea ce ma surprinde este ca in ziarul de astazi, Viata Libera are chiar un articol pe tema asta http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27659, dar nu se uita sub nici o forma in propria curte, sa vada cum angajatii conduc ca tampitii prin oras.Pacat ca ma grabeam spre locul de munca, altfel il calcam EU in picioare pe acel sofer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumy Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 mi s-a intamplat de cateva ori cand eram cu tata cand la fel aveam verde sa viram la stanga,dar pentru ca treceau pietoni tata a oprit,dar cei din spate au inceput sa claxoneze,sa injure,sa strige de parca oamenii aia care treceau pe trecere ar fi fost invizibili:oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 15-20% din soferi nu au ce cauta la volan. Nu au inclinatii, indemanare, nimic; dar au aere de Shumaheri. Si masini meseriase... Daca nu sunt victime, sa traiasca asigurarile lor. Dar daca nu se vad ca au doua maini de stanga si nu le zice nimeni sa mearga cu autobuzul asta nu inseamna ca trebuie sa-i impushcam. Unii pot fi salvati din idiotenie... Unii nu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 Unii cred că dacă sunt stăpâni pe maşină, sunt stăpâni şi pe drum... cu alte cuvinte, consideră că şi-au luat maşină cu drum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 Propun sa facem niste abtibilduri lipicioase pe care sa scrie "Atentie sunt regele soselelor!" si apoi cand vedem un astfel de specimen sa ii dam sa isi lipeasca pe parbriz si pe luneta. Nu de alta dar ca sa stim de cine sa ne ferim Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted October 25, 2008 Share Posted October 25, 2008 Desigur ca ar fi ideal, George, dar tot nu ar rezolva problema, plus ca unii dintre soferi se vor prinde (culmea.. de aluzie. Oricum.. cea mai buna metoda de a ramane in viata cand vrei sa traversezi, e sa te asiguri de macar 2 ori, inainte de a o face, indierent ca ai sau nu verde ca pieton.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted October 26, 2008 Share Posted October 26, 2008 (edited) La noi in Braila e ceva de speiat cu soferii:La intersectiile semaforizate cand ti se pune verde, vin masini din spatele tau, si vor sa o ia la dreapta, au si ele verde, dar NU iti acorda tie prioritate in calitate de pieton. Si cand in sfarsit coloana se termina, tu ca pieton mai ai doar vreo 2 secunde sa traversezi si risti sa se faca rosu pt tine si verde pentru masini cand esti la jumata drumului si vreun marlan care nu mai are rabdare sa apese pe acceleratie de la prima secunda de cand ii da verde si sa e ia pe sus.Sau tot asa pot sa te trezesesti ca te ia pe sus unul care vine din spatele tau si o ia la dreapta ca pentru el nu exista prioritate de pietonIn plus la noi la intersectiile nesemaforizate nu mai acorda nici dracu prioritate unui pieton solitar. Trebuie sa astepti sa mai vina cel putin 1 sau 2 pietoni ca sa poti traversa. Edited July 29, 2012 by George Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumy Posted October 26, 2008 Share Posted October 26, 2008 cand se face verde semaforul nu trec imediat,astept cateva secunde sa fiu sigura ca opresc masinile de pe toate benzile,pentru ca unii nu mai apuca sa opreasca cand se face verde pentru pietoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted October 26, 2008 Share Posted October 26, 2008 Da, si eu stau cateva secunde cand se face verde, dar ce am observat, este ca sa intamplat o data sa astept si din cauza unor astfel de soferi a tb sa stau pe loc timp de 2 semafoare Cred ca in B se intampla sa ai cateofdata ghinionul de a astpta si 5 semafoare datorita unor marlani ca sa nu le zic mai urat Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Sincer.. George (fara suparare pentru cei din Braila), nu am vazut soferi mai neindemanatici ca la voi. Si cred, in primul rand, ca e vina Politiei Rutiere.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Va mai amintiti de perioada comunista cand circulau masinile cu numere pare intr-o zi si cele impare in alta zi? Acum la Chinezi e acelasi lucru, dar ia sa vedem cum ar fi la noi in Romania, daca am schimba un pic datele problemei si am pune ca soferii sa circule in zilele impare si soferitele in zilele pare. Oare cum ar fi? Cred ca in zilele cu numere pare nu s-ar mai inregistra nici un accident Poate doar 1 sau 2 in toata tara dar si alea usoare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Chestia cu numerele pare şi impare se aplica doar duminica. În cursul săptămânii se circula normal. Nu cred că sexul soferului e problema. Ci cât de bine e înţeles ce înseamnă a conduce un automobil: a te asigura, a semnaliza, a opri când e nevoie, a şti să faci manevre, a mai ridica piciorul de pe acceleraţie în intersecţii, când eşti depăşit ori vezi vreun pieton pe carosabil, etc. Uite, ca exemplu, câţi dintre voi (care sunteţi şoferi) retrogradaţi într-o treaptă inferioară când depăşiţi? Sunt destui care confundă măiestria la volan cu slalomul şi demarajul în forţă Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Nu cred că sexul soferului e problema. Ci cât de bine e înţeles ce înseamnă a conduce un automobil: a te asigura, a semnaliza, a opri când e nevoie, a şti să faci manevre, a mai ridica piciorul de pe acceleraţie în intersecţii, când eşti depăşit ori vezi vreun pieton pe carosabil, etc.Uite, ca exemplu, câţi dintre voi (care sunteţi şoferi) retrogradaţi într-o treaptă inferioară când depăşiţi? Sunt destui care confundă măiestria la volan cu slalomul şi demarajul în forţă Ce pot sa zic este ca ai mare dreptate insa mai e ceva la ceea ce ma gandeam eu. Soferitele de obicei, sunt mult mai atente, mai calme la volan, respecta mai mult legile de circulatie, etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 Cred că se gândesc că îi aşteaptă copiii acasă Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Poliţia Rutieră amendeazăŞoferi prinşi cu viteză în ofsaid* 132 de kilometri pe oră! Aceasta este viteza cea mai mare înregistrată în cadrul raidului Poliţiei Rutiere de miercuri, în judeţul Galaţi * Patru permise ridicate pentru viteză excesivă – toate pe Şoseaua Morţii - Drumul European 581 (Cosmeşti-Tecuci-Munteni)Anunţată din timp, acţiunea naţională de miercuri a Poliţiei Rutiere, de depistare a şoferilor vitezomani, a făcut totuşi victime. La Galaţi, poliţiştii au dat amenzi, au ridicat permise de conducere şi au constatat că pasiunea pentru pedala de acceleraţie nu se potoleşte cu una, cu două…Ori ghinionişti, ori morţi…?Nu ştim când să ne oprim. Lungile şi plictisitoarele drumuri cu maşina devin, pare-se, mai interesante, dacă înfigem piciorul în acceleraţie, până când scoatem pedala prin podea. Dacă nu primim flash-uri de la colegii-şoferi şi ne prinde radarul, ne plângem de ghinion. Dacă avem accident, nu ne mai plângem, pentru că deja… nu mai avem cum! „Poliţia Rutieră Galaţi a dat 191 de amenzi, în valoare totală de 28.240 de lei, în cadrul raidului de miercuri, 21 ianuarie”, declară subcomisarul Viorel Cojocaru: „Dintre acestea, 123 de amenzi s-au datorat depăşirii vitezei legale. Au fost reţinute şapte permise auto şi patru certificate de înmatriculare. Patru dintre permisele ridicate se datorează depăşirii vitezei, toate infracţiunile rutiere petrecându-se pe Drumul European 581. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 132 de kilometri pe oră. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun accident grav”, încheie subcomisarul.http://www.viata-libera.ro/articol-Sofe ... aid_2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 132 de kilometri pe oră! Aceasta este viteza cea mai mare înregistrată în cadrul raidului Poliţiei Rutiere de miercuri, în judeţul Galaţi In giudet sau in oras? Nu ca orasul nu ar face parte din judet, da' orisicum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Nu ştim când să ne oprim. Lungile şi plictisitoarele drumuri cu maşina devin, pare-se, mai interesante, dacă înfigem piciorul în acceleraţie, până când scoatem pedala prin podea.Da.. adevarul este ca avem si drumuri a dracului de late, lungi si plictisitoare... Cred ca asta se gandea la autostrazile de prin vestul Europei, si nici acolo nu prea apuci sa te mai plictisesti, daramite la noi, unde ai o banda pe sens si trebuie sa fii atent la absolut fiecare autoturism pe care-l observi.Poate ca nu se justifica viteza de 130 km/ora (desi, pentru un drum european, nu mi se pare mare..) dar ma enerveaza peste masura ca toata lumea da vina pe soferi intai de toate si mai apoi pe nenorocitele astea de drumuri. Afara poti sa mergi cu 150 pe drum european, ca nu te trage nimeni de maneca si nici nu mor atat de multi ca la noi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VicentiuA Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Limita de viteza pe o anumita portiune de strada este stabilita in functie de mai multi parametri: numar de benzi, tip de trafic, conditiile asfaltului, intersectii cu alte strazi, portiune urbana/extraurbana, etc ... In plus, sa nu uitam de "antrenamentul" soferilor, si de eventualele procente de alcool in sange Link to comment Share on other sites More sharing options...
VicentiuA Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Afara poti sa mergi cu 150 pe drum european, ca nu te trage nimeni de maneca si nici nu mor atat de multi ca la noi..Cu 150 mergi doar pe autostrada ( desi stiam de 130 limita legala ), dar si acolo daca iti explodeaza un cauciuc, nu te vad prea bine, cu toate airbag-urile si sistemele de siguranta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted January 28, 2009 Share Posted January 28, 2009 Cu 150 mergi doar pe autostrada ( desi stiam de 130 limita legala ), dar si acolo daca iti explodeaza un cauciuc, nu te vad prea bine, cu toate airbag-urile si sistemele de siguranta. Desigur, dar ti se poate intampla sa-ti explodeze cauciucul si cand mergi cu 30 la ora si sa mori, pentru ca a venit unu din spate cu 100 si te-a facut praf. Sau poti sa aluneci si sa cazi cu capul de asfalt si e acelasi lucru. Sau mai rau, sa mergi in masina Politiei inapoi catre locul accidentului si sa mori din cauza idiotului de politist de la volan (asta e mai de ultima ora). Nu luam in discutie hazardul aici Atrageam doar atentia ca daca drumurile ar fi cum ar trebui sa fie, nu s-ar mai minuna nimeni cand s-ar merge cu 150 pe un drum european, pentru ca de aia este denumit astfel. Limita de viteza pe o anumita portiune de strada este stabilita in functie de mai multi parametri: numar de benzi, tip de trafic, conditiile asfaltului, intersectii cu alte strazi, portiune urbana/extraurbana, etc ... Chiar crezi ca asta se aplica in Romania? Eu sincer, nu inghit gogoasa si continui sa dau vina pe autoritati, atat pentru frustrarea soferilor cat si pentru situatia dezastruoasa a infrastructurii de pe la noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Un prieten de familie a fost lovit pe faleza, astazi, de o masina a celor de la BGS. Incidentul a fost oarecum ciudat, insa ideea e ca aia de la BGS erau pe contrasens cu jumatate din Hummer si i-au acrosat masina respectivului, de i-a aruncat-o la 10 metri. Partea frumoasa e ca aia nici nu au ramas la locul accidentului, iar cand pagubitul s-a dus sa faca plangere la Politie, pentru ca apucase sa ia numarul masinii, bunele si onestele noastre autoritati o dadeau cotita, ca n-are sens sa faca plangere, ca nu pot sa-l caute pe ala ca masina e luata din Germania (avea numere de Germania) si ca de ce nu si-o face pe Casco.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Se pare ca politia se face ca nu a auzit de RCA. In opinia mea cei de la BGS sunt buni de plata. Plus soferul respecti ar trebui sa i se suspende permisul, sa fie concediat de la BGS si amendat pentru incalaea marcajului continuu si arestat pentru accident si fuga de la locul accidentului. Asta e justitie. Insa cum traim in Romania, findca accidentul a fost produs de cei de la BGS politia va incerca sa musamalizeze cazul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Noaptea trecuta.. pe la 1: eram pe Domneasca, mergand spre Parc CFR, iar cand am ajuns la statuie, am dat sa fac stanga, ca sa ma intorc spre Miorita. M-am asigurat in dreapta, normal.. si cand am vrut sa ies de dupa statuie, un cretin (altfel nu-i pot spune) a trecut prin fata mea (pe contrasens, practic) cu peste 100km/h. Norocul meu a fost ca am mai staruit o secunda, pentru ca daca dadeam sa plec de pe loc de prima oara, animalul ma facea praf si pe mine si pe cei care erau cu mine in masina. Bineinteles ca o masina a Politiei era chiar pe strada care urca de la statuie spre Spitalul Militar si a vazut toata faza, drept pentru care am oprit pe dreapta dupa ce am intors si m-am dus sa le bat in geam sa le traduc prostilor ceea ce tocmai au vazut. Au zis,e drept, cu regret in voce ca nu sunt de la Rutiera, dar i-am rugat ca macar sa cheme un echipaj prin statie ca sa il ia la intrebari pe idiotul vitezoman care, intre timp, oprise la 50 metri de statuie (la un fastfood non-stop din capatul Gradinii Publice). S-au dus dupa ala, noi dupa ei, ca sa vad de curiozitate ce-i face. L-au tinut de vorba 2 minute cat si-a luat omul de mancare si i-a dat drumul. Am zis ca n-are sens sa stau sa-mi stric ultimul weekend din vacanta pe drumuri, declaratii si certuri, desi ar fi meritat si cretinul ala (caruia trebuia sa-i dam macar o mama de bataie de fata cu gaborii, ca se pare ca asta ramane ultima solutie), si devotatii nostri politisti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EMIL Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 UN NUMAR DE LA MASINA POLITIEI? SA-L TRIMITEM PE PAGINA M.I. "CU MULTUMIRI" Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Il notasem pe undeva, dar nu cred ca mai am idee pe unde. Oricum.. mi-ar raspunde la fel cum au facut-o si colegii lor din strada de la ora respectiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts