Jump to content

Ai CASCO, plăteşti în plus!


dcp100168

Recommended Posts

Ai CASCO, plăteşti în plus!

* Proprietarii de vehicule care au asigurare CASCO trebuie să plătească la fiecare reparaţie sume importante de bani. ”Veche” de câteva luni, această măsură menită, după spusele reprezentanţilor unor societăţi de asigurare, să reducă infracţionalitatea în domeniul "asigurări auto" atrage totuşi nemulţumirea celor care şi-au făcut asigurare anterior intrării în vigoare a dispoziţiei, şi anume decembrie 2007.

Au micşorat taxa de primă înmatriculare, au redenumit-o, dar iau mai mulţi bani de la firmele de asigurări, care de ceva timp cer sute de lei pentru reparaţii chiar şi celor care au CASCO şi îndeplinesc toate condiţiile pentru a le fi acoperite cheltuielile pentru reparaţii în cazul în care maşinile le sunt avariate. Astfel, începând din decembrie 2007, firmele de asigurări au impus o aşa-zisă "franşiză" prevăzută în orice contract, prin care asiguratul trebuie să plătească diferenţiat, în funcţie de firmă, sume importante de bani pentru orice reparaţie, chiar dacă pentru un full-casco, de exemplu, plăteşte alte câteva sute de euro tocmai pentru a fi scutit de orice plată în cazul necesitării unei reparaţii sau înlocuiri. De exemplu, în cazul asigurării unei limuzine la care proprietarul plăteşte o mie de euro la 6 luni, iar acesta găseşte farul spart, trebuie să dea sute de lei pentru reparaţia sau înlocuirea acestuia, adică un procent însemnat din valoarea totală a pagubei. Deşi mulţi preferă CASCO tocmai pentru scutirea integrală a eventualelor plăţi în cazurile mai sus amintite, sunt multe cazuri în care unele persoane se prevalează de acest tip de asigurare pentru a-şi repara maşinile pe care şi le-au avariat intenţionat. Cel puţin asta afirmă surse din cadrul unor firme de asigurări gălăţene, care susţin că această măsură e menită să reducă infracţionalitatea în cazul celor care îşi lovesc maşina tocmai pentru a obţine o anumită sumă de bani din partea firmei de asigurare. De asemenea, cei care au un contract de asigurare încheiat înainte de aplicarea franşizelor, acesta o va plăti totuşi, începând cu a doua reparaţie a vehiculului în cazul în care îşi reînnoieşte contractul. "Franşizele diferă de la contract la contract. Sunt în funcţie de valoarea maşinii, de valoarea reparaţiei ş.a.m.d. Cei care au încheiat un contract înainte de decembrie anul trecut dar care şi-l reînnoiesc, nu vor plăti această franciză la prima reparaţie, decât începând cu a doua. Mai există cazul în care omul îşi cumpără o maşină printr-un credit la bancă, iar banca solicită firmei de asigurări anularea plăţii franşizei. În cazul acesta, proprietarul maşinii va plăti o rată mai mare la CASCO, deci îl va ajunge mai mult", a declarat Sorinel Şerban, director ASIROM Galaţi. Deşi relativ veche, această măsură e puţin cunoscută pentru gălăţenii care vor să-şi încheie un contract de asigurare auto cu o firmă specializată.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Au cam fost asaltate firmele de asigurări pentru o tablă îndoită ("Aşa am găsit-o în parcare"). Şi asta nu odată într-un an, pentru un asigurat, ci şi săptămânal veneau câte unii... Alţii, tot aşa, îndoiau câte o tablă, o dădeau lovită în parcare sau cu fuga vinovatului de la locul accidentului şi pe urmă făceau o întreagă revizie pe socoteala asigurării :evil:

Mi-am reînnoit contractul de CASCO, acum două zile. Pentru o SupeRNova, din 2002, valoarea asigurată a fost de 1920 euro (a scăzut de la 2038, anul trecut) dar s-a mărit prima de asigurare la 201 euro (172, anul trecut). Astfel, plătesc lunar aproape 60 lei.

Franşiza: 10% din daună dar nu mai puţin de 200 euro, în caz de daună parţială sau furt; 15% din suma asigurată în caz de daună totală.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.