Jump to content

Elevi din Galaţi, premiaţi la un festival de filme pentru liceeni


dcp100168

Recommended Posts

Elevii de la Arte, premiaţi la un festival de filme pentru liceeni

O echipă formată din opt elevi ai Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" a câştigat nu mai puţin de patru premii la Festivalul de book-trailere Boovie, dedicat în exclusivitate adolescenţilor. "Cat at the Door" (aşa cum se numeşte trupa lor) a luat, anul acesta, Marele Premiu pentru scenariu, creaţia Patriciei Preda, Premiul al II-lea pentru trailerul realizat după cartea "De veghe în lanul de secară", dar şi alte două premii speciale. 

Boovie este un festival-concurs de trailere realizate după cărţi, iar scopul concursului constă în motivarea elevilor să citească în mod conștient, prin realizarea unor filmuleţe care să surprindă esența unor romane reprezentative pentru viața adolescentului din toate timpurile și din toate zonele lumii. Performanţa gălăţenillor este cu atât mai lăudabilă, dacă punem în balanţă faptul că bătălia pentru podium a fost acerbă, la concurs participând 190 de trupe de liceeni din toată ţara.

În afară de Patricia Preda (scenarista şi regizoarea trailerului), din echipă au făcut parte Crina Mănăilă (liderul trupei şi cea care a realizat montajul), Vlad Ciocoiu (care a realizat muzica şi care anul trecut a fost recompensat cu Marele Premiu pentru coloana sonoră) şi cei care au fost actori - Ioana Bulgaru, David Dobre, Cosmin Moglan, Maria Vasiliu şi Cristina Fotopol. O prietenie frumoasă între elevi de la clasele de Arte plastice şi cei de la Muzică.

La ediţia de anul trecut, prima la care au participat gălăţenii, în afară de Marele Premiu pentru coloana sonoră, liceenii de la Arte s-au clasat pe locul al treilea.

Scânteia de a participa la acest festival le-a fost aprinsă de profesorul Doru Căstăian. Însă acesta recunoaşte că, în afară de faptul că i-a înscris în concurs, nu a mai apucat să facă nimic, elevii săi descurcându-se foarte bine pe cont propriu.

Crina Mănăilă ne-a povestit că ediţia Boovie de anul acesta, care s-a desfăşurat în format fizic la Focşani (spre deosebire de cea din 2020, care a fost online), a reprezentat pentru ea o experienţă frumoasă: "M-a bucurat să văd că oamenii ne ştiau pentru prestaţia de anul trecut. Eram cea mai colorată trupă, doar venim de la Arte, şi toţi ne opreau să facem poze cu ei. Pe Vlad, care a luat anul trecut Marele Premiu pentru muzică, l-au lăudat foarte mult. Am legat prietenii frumoase. În special cu trupa din Timişoara, care a luat anul trecut locul I", ne-a declarat lidera echipei gălăţene.

Vlad Ciocoiu susţine că experienţa de anul acesta a fost pentru el total diferită faţă de cea din 2020. "A fost o provocare, un concept mult mai complex, întrucât am lucrat cu nişte oameni geniali şi a trebuit să ne armonizăm ideile, astfel încât lucrurile să iasă bine. Sunt mândru tare de ceea ce a ieşit. În plus, participând acolo, a fost minunat să ne vedem creaţia pe un ecran mare, în mijlocul Focşaniului. Am cunoscut minunata echipă care organizează de şase ani acest festival unic, menit nu numai să ne deschidă apetitul pentru lectură, ci să ne ajute să creştem şi pe alte laturi ale personalităţii noastre. Ideea a fost lansată de o doamnă profesoară de la Colegiul "Spiru Haret" din Focşani, Carmen Ion, căreia îi suntem recunoscători sute de liceeni. Ne-am bucurat să ne întâlnim faţă în faţă cu juriul, dar şi să participăm la workshopuri foarte interesante", spune Vlad Ciocoiu.

Patricia Preda, câştigătoarea Marelui Premiu pentru scenariu, spune modestă, că ea e cea care a conectat lucrurile şi că toţi colegii de echipă au venit cu idei valoroase: "Pornind de la ce şi-au imaginat ei, eu am încercat să creionez un proiect final, care n-ar fi prins contur fără ideile lor. Ca orice artist, fie el şi în devenire, sunt extrem de bucuroasă când mi se apreciază viziunea".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Un licean din Galaţi, în juriul unui festival internaţional de film

Vlad Ciocoiu, elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin", a fost selectat să facă parte din juriul FIPADOC, un festival de film documentar internaţional cu tradiţie, un fel de Cannes al documentarelor, aşa cum mi-a explicat chiar tânărul care va reprezenta cu cinste Galaţiul la acest eveniment de anvergură.

Festivalul are loc în oraşul Biarritz, Franţa, în perioada 17-23 ianuarie 2022, şi are, pe lângă un juriu alcătuit din celebrităţi ale filmului, şi unul format din tineri cu vârste între 17 şi 23 de ani.
"Cea care ne-a oferit această minunată oportunitate a fost doamna profesoară de franceză Larisa Pelin. Ne-a spus că se depun aplicaţii pentru juriul tinerilor de la FIPADOC. Mi s-a părut incredibil că mi se oferă această şansă. Am aplicat eu şi colega mea Patricia Preda, de la noi din liceu, dar am înţeles că au fost şi alţi tineri din Galaţi. Am avut de făcut o recenzie şi o prezentare a unui documentar la alegere, etapă urmată de un interviu în limba engleză, la telefon. Am fost selectat doar eu. Este cel mai important lucru la care voi lua parte și mă bucur enorm. Mă aştept la o experienţă de neuitat", spune tânărul gălăţean, care a fost premiat de două ori în cadrul Festivalului de Film pentru Liceeni BOOVIE.
Acesta susţine că selecţia în juriu reprezintă pentru el un salt spectaculos, ca de la Focşani (locul unde se desfăşoară BOOVIE) la Biarritz. "Mă bucură şi faptul că juriul tinerilor de la ediţia de anul trecut a premiat documentarul "Colectiv". Înseamnă mult pentru mine ca român, dar şi ca om implicat în problemele sociale. Nu mă laud, însă unul dintre criteriile de selecţie, pe lângă modul în care gândeşti şi capacitatea de comunicare într-o limbă străină, a fost gradul de implicare în viaţa socială şi politică", mai povesteşte Vlad.
Patricia Preda, cea care a câştigat Marele Premiu de anul acesta la BOOVIE, spune că, deşi nu a fost selectată, se bucură pentru că şi aplicaţia în sine a fost o experienţă din care a avut o mulţime de învăţat, mai ales că îşi doreşte să îşi facă o carieră în domeniul cinematografiei.

Profesoara Larisa Pelin, cea care le-a adus elevilor această ofertă generoasă, susţine că meritul este al elevilor, întrucât s-au descurcat foarte bine şi singuri, din moment ce au ajuns amândoi la proba interviului telefonic. "De peste un deceniu, Liceul de Arte gălățean este partener activ în cadrul programului de colaborare dintre Consiliul Județean Galați și Consiliul Regional Nouvelle Aquitaine, fiind implicat în orchestra internațională reunită an de an în cadrul Festivalului Tinerilor de la Bordeaux, în programe de voluntariat, schimburi de bune practici între elevi și profesori prin intermediul liceului partener din La Réole. Am primit ca pe o deosebită onoare, dar mai ales oportunitate pentru elevii mei, invitația de a ocupa, în urma unui foarte serios proces de selecție, un loc în Juriul tinerilor europeni din cadrul prestigiosului festival FIPADOC, o invitație care era adresată, de altfel, tuturor tinerilor din județul nostru.

Cunoscând interesele, pasiunile și activitățile lor legate de domeniul cinematografiei, i-am considerat imediat cei mai potriviți. Și nu m-am înșelat: rezultatul a dovedit-o. Avem tineri valoroși, crescuți în școala românească, ce ne fac cinste și ne vor reprezenta cu demnitate în orice moment și în orice loc. Sunt foarte mândră de ei!", a ţinut să precizeze profesoara Larisa Pelin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cum e să fii elev în juriu, la Cannes-ul documentarelor

Vlad Ciocoiu, elev la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, a câştigat, în urma unei selecţii riguroase (care a inclus şi cunoştinţe de limba engleză), dreptul de a face parte din juriul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de film documentar. Este vorba de FIPADOC, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii ianuarie în oraşul Biarritz (Franţa), de unde tânărul nostru s-a întors cu o experienţă demnă de povestit.

Un oraş de poveste, tineri de la care a avut de învăţat, un regal de filme, selectate la ceea ce poate fi numit Cannes-ul documentarelor, dar şi bucuria responsabilităţii de a reprezenta România şi Galaţiul la un asemenea eveniment de anvergură sunt câteva dintre motivele care l-au determinat să-l considere lucrul cel mai frumos care i s-a întâmplat în ultimul timp.

"FIPADOC a fost, probabil, cea mai faină săptămână de o vreme încoace. Alături de alți şase tineri incredibili (Alix Andries din Luxemburg, Fabio Guazzetti din Italia, Lucas Cabrol din Franța, Luca Engelhardt din Germania, Katrina Sietina din Olanda și Lize Cuveele din Belgia), am format Juriul Tinerilor Europeni, pe care festivalul l-a adunat din toate colțurile Europei pentru a alege un film câștigător din categoria "Histoires d’Europe" (documentare pe tematici politice și sociale europene). Am avut una dintre cele mai sănătoase experiențe colaborative de până acum și a fost superfain că am putut face schimburi culturale între noi în fiecare moment. Filmele selecționate, ce m-au făcut să îmi redefinesc ce este un documentar, ne-au adus mai aproape de multe culturi, ca și cum am fi călătorit în toată Europa, rămânând doar în Biarritz, un oraș parcă rupt din cărțile poștale. Vorbind de Biarritz, orașul mi-a rămas în suflet pentru cadrul unic pe care l-a oferit evenimentului și faptul că m-am aflat acolo fizic a fost o reîmprospătare de care aveam neapărată nevoie pentru imaginile care mi se perindă zilnic în fața ochilor. Pe lângă vreo câteva zile de lucru intense, am putut să pătrund puțin și în cultura locală, având experiențe de neuitat atât în cadrul, cât și în afara festivalului propriu-zis", povesteşte Vlad, cu însufleţire.

Acesta spune că a fi parte din juriu a fost atât o experiență nouă, cât și un moment plin de provocări. Documentarele vizionate au fost diverse ca problematică, provocarea cea mai mare fiind, la final, încercarea de a le compara, pentru a putea stabili o ierarhie. Erau foarte diverse, putând fi încadrate în categorii separate (unele având diferențe foarte mari între ele). Însă tinerii au primit sprijin specializat, pentru a se putea descurca cu jurizatul. "Am avut parte de experiența unui mentor, Clovis Casali, jurnalist din partea France 24, care ne-a ghidat ideile pentru a identifica noi criterii de comparație și sunt foarte recunoscător pentru colaborarea deschisă pe care am avut-o cu toții. Astfel simt că am putut să mă dezvolt pe mai multe planuri, depășind provocările funcției, totul într-un cadru în care fiecare dintre noi s-a simțit susținut și acceptat.

Dintre toate documentarele categoriei, a trebuit să desemnăm doar un singur câștigător, iar acela a fost "A Parked Life", regizat de Peter Triest. L-am ales pentru abordarea unui subiect destul de neexplorat în media (povestea șoferilor de camioane, care circulă zilnic pe autostrăzile Europei și pun, de fapt, societatea consumeristă în mișcare) și aducerea acestuia la nivelul de artă", a mai precizat tânărul jurat de la FIPADOC.

Mai multe despre filmul premiat de tineri, Vlad a scris într-un articol publicat pe site-ul său, vlad-ciocoiu.com, în care vorbeşte atât despre "A Parked Life", cât și despre alte câteva documentare care i-au ajuns aproape de suflet. "Aș vrea să văd cinematografia europeană promovată mai mult în mainstream și mai ales în rândul tinerilor. Sunt poveşti unice, care merită împărtăşite", concluzionează elevul de la Liceul de Artă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Premii și distincții pentru elevi gălăţeni creatori de filme la festivalul-concurs Boovie

Festivalul-concurs Boovie, ajuns anul acesta la a VIII-a ediție, a adus elevilor de gimnaziu și liceu din Galați numeroase premii la cele patru categorii.

Prin Boovie, se susține dezvoltarea personală a elevilor. Festivalul-concurs își propune să promoveze lectura conștientă și exprimarea multimedia, inițiativa proprie, comunicarea inter și intrapersonală, creativitatea, învățarea non-formală, precum și dezvoltarea autonomiei.

Plecând de la aceste concepte puse pe hârtie de organizatorii Boovie, elevii din Galați de la gimnaziu și liceu au citit, au creat, s-au dezvoltat și, în final au luat premii spre bucuria profesorilor coordonatori, a reprezentanților unităților de învățământ de unde provin și nu în ultimul rând, spre mândria noastră, a gălățenilor. Deși multe unități de învățământ din Galați și din județ au participat, la Brașov, la ediția 2023 a Festivalului-concurs Boovie, vom face publice doar numele echipelor câștigătoare care ne-au trimis, pe adresa redacției, „probe” despre evoluția lor în cadrul festivalului și a premiilor obținute.

Deși sunt la prima participare la acest festival concurs, echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Șendreni s-a întors acasă cu un binemeritat premiu II, secțiunea Kids. „Felicitări, dragi copii! Prima participare la Boovie 2023 ne-a adus rezultatele mult așteptate: Premiul al II-lea, secțiunea Kids. Experiența festivalului ne-a demonstrat că suntem o echipă formidabilă și că, prin efort și inspirație, putem reuși oricând! Zilele acestea, la Brașov, ne-am bucurat de experiențe minunate: ateliere de scriere creativă, de teatru, dans și cinematografie, de public speaking, cyber security, educație financiară sunt doar câteva dintre ele. Întâlnirile cu Doina Ruști, Alec Blenche, Pavel Bartoș, Iulia Voicu, Vlad Basarabescu, Titus Peride și mulți alții au fost interactive, emoționante, inedite și ne-au plimbat prin culisele fascinante din lumea artei. Sub sloganul «The Book of new beginnings», aventura Boovie continuă și în 2024!”, este mesajul pe care profesorul coordonator Florina Iconaru l-a postat pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

După ce anul trecut a câștigat Premiul I la Secţiunea Boovie Kids a Festivalului Boovie cu un trailer inspirat de romanul «Merci Suarez pornește într-o nouă cursă» de Meg Medina, echipa Speranţa de la Școala Gimnazială Nr. 28, condusă de doamna profesoară de Limba și literatura Română Daniela Marin, și-a propus să se ridice la înălţimea așteptărilor, mai ales că tema din acest an a concursului se anunţa a fi una provocatoare: „The book of new beginnings”. Astfel, cei 11 elevi, Guțu Ioana, Bichescu Andrei, Cosmin Constantinide, Drăgan Denis, Anton Diana, Dumitrescu Elena, Radu Mădălina, Preda Radu, Păun Rebecca, Mihai Robert și Ruxandra Ardean au citit cu mare atenție romanul „Războiul care mi-a salvat viața ” de Kimberly Brubaker Bradley, au creat scenariul, decorurile, costumele, regia și au interpretat cu talent și dăruire rolurile. Eforturile lor au dat roade, pentru că și în acest an au câștigat Premiul I la Secțiunea Boovie Junior (pentru elevii claselor a șaptea și a opta) și o nominalizare la Secțiunea Imagine.

”Festivalul, organizat în inima Brașovului, ne-a primit şi în acest an cu braţele deschise ca să ne perfecţionăm în realizarea trailerelor şi să nu uităm de lectură, iar activităţile pe care organizatorii ni le-au oferit în aceste trei zile au făcut această experienţă perfectă”, explică profesorul de Limba Română Daniela Marin, coordonatoarea echipei de la Şcoala Nr. 28. Tot de la Şcoala Nr. 28, elevii conduși de prof. Anca Bontea au impresionat juriul cu prestaţiile deosebite din cadrul festivalului. „The Creators, a doua participare la Boovie, al doilea premiu. Și anul acesta, echipa The Creators, formată din elevii Crihană Sofia, Costea Xenia, Florescu David, Lăcătușu Aron, Prisăcaru Sarah, Stan Sofia și Vichi Massimo și coordonată de doamna profesor Anca Bontea, a obţinut premiul al III-lea pentru cartea «Strălucește», scrisă de J.J și Chris Grabenstein. Premiul special oferit de Librăria Humanitas pentru ecranizarea cărţii «Zona Zero», de Alan Gratz, a fost obţinut de echipa The Readers (Caramaliu Delia, Călin Ianis, Marcu Luca, Nechita Luisa, Petrache Rafaela, Petrea Alexia și Stîngaciu Gabriel) coordonată tot de doamna profesor Bontea Anca”, se menţionează pe pagina de Facebook.

Liceul „Emil Racoviţă” a fost reprezentat, la Brașov, de o echipă de 11 tineri curajoși, care iubesc lectura și filmul și care s-au întors acasă cu două premii care îi onorează. Echipa, coordonată de profesoara de Limba Română Oana Ichim, promite că la anul va fi și mai bună. „La cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Concurs de trailere echipa Trăiriștii de la gimnaziu LER, coordonată de doamna prof. Ichim Cristiana Oana (Limba Română) a obţinut, chiar de la prima participare, două binemeritate premii: Premiul Special de la «Cărturești» și Premiul juriului pentru cea mai originală coloană sonoră, aceasta fiind realizată de Andrei Buzescu, liderul echipei. Trailerul a fost conceput pe baza cărţii «Trandafirii din Mexic». Mulţumim Boovie pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o și pentru mărinimosul sprijin de a ne scrie propria pagină în povestea «Boovie». Suntem norocoși să fim o părticică din această poveste. Au fost peste 800 de participanţi, dar am răzbit la lumină. Bucurie!!! Mulţumiri și felicitări celor 11 elevi implicaţi, părinţilor, colegilor profesori! Andrei Buzescu, Stănciulescu Adelina, Constantinescu Răzvan, Ivaşcu Ambra, Mocanu Ioana, Mistreanu Raluca, Turcu Valentin, Popa Rareș, Manolache Lorena, Onișor Matei, Felicitări!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a LER.

Nu în ultimul rând trebuie menţionată echipa Liceului Tehnologic „Paul Dimo” Galaţi. „Media Team, echipa liceului menţionat, coordonată de prof. Alexandra Moza, a obţinut premiul II la Festivalul Naţional de Film pentru liceeni Boovie pentru booktrailerul «Cetatea celor 1000 de sori». Suntem mândri de ei și de realizările lor! Bravo, Media Team! Felicitări, Alexandra Moza! Liceul Tehnologic «Paul Dimo» este în elita liceelor la acest festival”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook. Aceeași echipă a adus școlii și Marele Premiu pentru regie. Doi dintre membrii echipei de la «Paul Dimo» au stat de vorbă cu noi și ne-au mărturisit că în spatele acestor rezultate de excepţie stă munca lor de zi cu zi, ore întregi de pregătire, perseverenţă, dăruire și devotament. Aceștia au adresat un mesaj pentru tinerele generaţii care se pregătesc să urmeze cursurile unui liceu. „Profilul producţie media, de la Liceul «Paul Dimo», înseamnă performanţă în cinematografie și fotografie, înseamnă pasiune și locul unde afli toate secretele din spatele și din faţa camerelor. Deși nu se știu prea multe despre acest profil, un lucru este sigur, pasiunea și familia se întâlnesc și te îndrumă către un succes bine muncit, iar real vorbind, chiar dacă pe parcurs vor apărea greutăţi sau obstacole, trebuie să ne aducem aminte de ce suntem aici, să învăţăm din greșeli, să fim uniţi pentru că noi suntem... o familie, noi suntem schimbarea”, au spus la unison Robert Căldărea și Andra Mircea. Până în 2024, când va fi o nouă ediţie Boovie, elevii promit să „fabrice” un lungmetraj, cu care vor cuceri lumea.

viata-libera.ro

Imediat după apariția articolului despre elevii participanți la Festivalul Boovie, de la Brașov, am aflat că unul dintre profesorii implicați încă de acum cinci ani în pregătirea echipelor de elevi participanți la acest festival-concurs, din partea mai multor școli gălățene, a fost doamna profesoară Oana Crihană, care anul acesta a participat cu o echipă a Școlii Gimnaziale "Constantin Gheorghe Marinescu" din Galaţi şi una a Şcolii Gimnaziale "Iulia Haşdeu" (coordonată împreună cu prof. Iuliana Bălan), ambele întorcându-se de la Braşov cu o menţiune.

Echipa Belbana a fost formată din Ştefan Ciubotaru, Andra Nicoleta Lăzărescu, Bianca Hulpan, Cosmin Ştefan, Ilinca Rata, Irena Matal, Mihnea Pleşa, Raluca Ioana Zbârnea şi Sofia Lupu, iar distincţia obţinută a fost pentru trailerul de la secţiunea Boovie kids - Cartea Străluceşte.

Tot o menţiune a obţinut în 2023, pentru trailerul Cicatrici în chip de aripi, echipa Ravenclaw, de la Școala Gimnazială "Iulia Haşdeu" Galați, coordonată de prof. Oana Crihană şi prof. Iuliana Bălan şi formată din: Christian Lihăceanu, Aura Balâc, Cosmin Păun, Daria Lupu, Diana Ştefănescu, Dumitru Darius Gabriel, Florin Ştefan Neagu, Isidor Popescu, Maria Talpău, Matteo Ştefan Velicu şi Filip Topală.

Cât despre experienţa în sine, prof. Oana Crihană, primul profesor de nivel gimnazial care a pus Galaţiul pe harta Boovie, ne-a mărturisit că "Boovie nu e un festival, e o stare! Este unul dintre concursurile la care diplomele obținute au cea mai mică importanță. În cei cinci ani de participare, elevii au câștigat încredere, aprecierea celor din jur, experiențe inedite desfășurate pe parcursul zilelor de festival. Au câștigat exemple clare că visele devin  realitate alături de o echipă unită. Felicitări, copii minunați!". Echipele coordonate de prof. Oana Crihană şi prof. Iuliana Bălan au obţinut distincţii şi în anii anteriori: 2019 – Premiul al II-lea - echipa  Inculturcid, Școala Gimnazială "Iulia Hașdeu" Galați şi Premiul al III-lea - echipa Vânătorii, Școala Gimnazială "Dan Barbilian" Galați; 2020 - Premiul I - echipa  All For Five - Școala Gimnazială "Dan Barbilian" Galați; 2021 - Premiul I - echipa All For Gold  Școala Gimnazială "Dan Barbilian" Galați şi Mențiune - echipa Ravenclaw, Școala Gimnazială "Iulia Hașdeu"; 2022 Premiul I - echipa BookTrolls, Şcoala Gimnazială "Dan Barbilian";  Premiul al III-lea  - echipa Ravenclaw, Școala Gimnazială "Iulia Haşdeu" şi Mențiune - echipa All For Gold, Şcoala Gimnazială "Dan Barbilian".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tineri cineaști în devenire și la Liceul Teoretic „Dunărea”

Festivalul Internațional de Booktrailere Boovie, aflat anul acesta la a VIII-a ediție, despre care "Viaţa liberă" deja a scris, i-a antrenat și pe elevii de la Liceul Teoretic „Dunărea” din Galați. Aşa cum am aflat de la coordonatoarea echipei de aici, prof. Elena Panait, a fost "o aventură a spiritului și a minții deopotrivă, care s-a dovedit cu adevărat inițiatică - o lecție de viață și de (auto)cunoaștere".

Echipa participantă, Storyboard, alcătuită din Emanuel Șefer, Maria Teodor, Florentina Ciobotaru, Bianca Bădin, Ioana Bălțatu, Mihnea Mereuță și Robert Strat  – elevi în clasa a XI-a, s-a format încă din luna februarie a acestui an, când Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și Asociația Grow Up din Focșani, instituțiile organizatoare, au lansat apelul de participare și au pus la dispoziția traileriștilor o aplicație digitală Boovie, care s-a dovedit senzațională, atât prin designul atractiv, cât mai ales prin dinamism, eficiență și coerență. Elevii dunăreni, coordonați de dna prof. dr. Panait Elena, s-au înscris la secțiunea Boovie și au ales să realizeze un trailer pentru cartea „Toate viețile pe care nu le-am trăit”, de Anuradha Roy (publicată în 2018 și tradusă la noi în anul 2020 la Editura Humanitas) – o carte vibrantă, o lectură generatoare de interogații tragice despre artă și libertate, timp și memorie, a fi femeie și a fi mamă, vină și ispășire.

Trailerul realizat de echipa Storyboard a presupus săptămâni întregi de discuții, filmări (cu tot ce înseamnă acestea: scenografie, costume, machiaj, interpretare, repetiții etc.), montaj, renunțări și reveniri, cuvântul de ordine fiind „creativitate”. Prin produsul final încărcat în aplicația Boovie, elevii dunăreni au dovedit flexibilitate, viziune multiculturală, spirit de echipă, competitivitate și capacitate de convingere.

Calificarea la Gala Boovie, desfășurată la Brașov, în perioada 25-28 iulie, a fost o mare bucurie. Echipa Storyboard a descins cu emoție în orașul de la poalele Tâmpei, unde îi așteptau multe surprize, evenimente culturale diverse puse la dispoziție de organizatori, contactul cu oameni frumoși veniți din toate colțurile țării (aproximativ 2.200 de elevi, profesori și părinți!) și un „Premiu special” din partea librăriilor Humanitas, prețios pentru prima participare la o manifestare culturală de o asemenea anvergură. Au fost zile magice, desprinse parcă dintr-un basm, cu experiențe fabuloase care s-au transformat în amintiri de neuitat: jocuri, ateliere, proiecții de filme, întâlniri cu scriitori, specialiști în diverse domenii și actori sau pur și simplu plimbări pe străzile marcate de patina timpului din centrul istoric al Brașovului. Traileriștii de la Liceul Teoretic „Dunărea” s-au întors cu sufletele încărcate de recunoștință, mândrie și dorința de a reveni anul următor cu o participare și mai bine pusă la punct. Nouă nu ne rămâne decât să le dorim succes!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.