Jump to content

Reparaţii de vară în şcoli


dcp100168

Recommended Posts

Reparaţii de vară în şcoli

* În unele locuri continuă lucrările, în altele - nici nu au început

Anul acesta, cele mai multe fonduri de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului s‑au alocat pentru continuarea lucrărilor începute în 2007, când s‑au deschis şantiere în foarte multe ş­coli. Este vorba despre finalizarea unor construcţii noi, a extinderilor, a lucrărilor de reparaţii capitale sau de reabilitare.

Conform datelor furnizate de Primăria Galaţi, în această perioadă se lucrează la şcolile gimnaziale Nr. 42 (la amenajarea sălii de sport), Nr. 28, Nr. 34, la grădiniţele Nr. 24, Nr. 9 şi "Mihaela", şi la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Tehnic "Paul Dimo", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Grupul Şcolar Industrial CFR, Grupul Şcolar "Elena Doamna", Grupul Şcolar "Radu Negru".

Se aşteaptă bani

Ritmul lucrărilor nu este însă deloc îmbucurător. La Grupul Şcolar "Radu Negru" nu se lucrează momentan. Directoarea adjunctă Viorica Bujor spune că aşteaptă să le fie alocate, cât de curând, prin hotărâre de guvern, fondurile pentru continuarea lucrărilor de la cantină. Nici la corpul B al Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" nu s‑a început înlocuirea parchetului şi a lambriurilor şi nu continuă lucrările de reparaţii capitale, începute anul trecut. Totuşi, în curtea Şcolii Nr. 20 "Traian" se munceşte de zor la noua construcţie a Grădiniţei Nr. 24 "Voinicelul". Începută în decembrie 2007, lucrarea are ca termen de execuţie 12 luni, iar constructorul (Confort S.A.) a dat asigurări că se va încheia la timp.

La "Vasile Alecsandri", trei şantiere

La Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" sunt deschise două şantiere, iar în cursul acestei săptămâni urmează să fie deschis un al treilea. Se fac lucrări pentru instalarea centralei termice pe gaz metan. Practic, acum se montează ţevile în interiorul clădirii. "Lucrările ar fi trebuit încheiate, dar au fost întârziate de proiectant şi de specificul clădirii şcolii, care e monument istoric. Ultimul termen este 9 septembrie, dar nu cred că poate fi respectat", am aflat de la directorul Cezar Gaiu. Cel de‑al doilea şantier este deschis pentru sala de sport, care ar trebui amenajată până la 1 septembrie, şi pentru bazinul de înot. Deşi iniţial se preconiza că bazinul va fi gata la începutul acestui an şcolar, lucrările vor continua cel puţin până în luna octombrie. Asta deoarece proiectul va trebui adaptat la o clădire veche şi deoarece lucrările la bazin se află în strânsă legătură cu cele de la centrala termică. Săptămâna aceasta vor începe şi reparaţiile curente, constând în înlocuirea pardoselii în câteva săli de clasă şi în "cosmetizarea" câtorva uşi.

"Racoviţă", între schele

În această perioadă, Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" este de nerecunoscut. Se lucrează la renovarea faţadei, iar sălile de clasă de la demisol sunt pregătite pentru montarea parchetului şi a lambriurilor. Clasele de la ultimul etaj şi o parte din sălile de la parter (printre care şi cancelaria) sunt gata să îi primească pe elevi şi pe cadrele didactice. În schimb, noile toalete montate în sălile de baie au probleme cu scurgerea, iar culoarea faţadei proaspăt renovate, iniţial portocalie, s‑a schimbat, sub razele soarelui, în roz‑bombon. Din fericire, recepţia finală a lucrărilor nu s‑a realizat încă. Până în octombrie, la Liceul "Racoviţă" ar trebui să fie montată, în locul celei demontate, şi noua instalaţie termică, altfel elevii şi profesorii riscă să aibă o iarnă extrem de friguroasă.

Înainte de începerea anului şcolar 2007‑2008, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi anunţa că majoritatea instituţiilor de învăţământ vor fi adevărate şantiere. Stadiul lucrărilor arată că, cel puţin în unele şcoli, situaţia nu va fi alta nici pentru 2008‑2009.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=25914

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.