Jump to content

Secția de pompieri de la Tecuci va fi demolată


dcp100168

Recommended Posts

Secția de pompieri de la Tecuci va fi demolată

Clădirea în care funcționează actualul sediu al Detașamentului de Pompieri din Tecuci este într-o stare avansată de degradare, având o vechime de peste un secol și jumătate, motiv pentru care a fost inclusă într-un plan amplu de restructurare, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu finanțare din partea Băncii Mondiale și a Guvernului României.

Detașamentul de pompieri de la Tecuci, subunitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, deservește aproape 200.000 de locuitori din zonele de nord și de est ale județului, echivalent al unui oraș și a 73 de sate, acoperind o arie de 1.834 km pătrați. Clădirea sediului în care funcționează al doilea detașament ca mărime al județului este, din păcate, într-o stare avansată de degradare, de la structura de rezistență la suprafață și compartimentare, nemaicorespunzând necesităților impuse de activitatea și personalul existent. Construit în 1856, imobilul prezintă inclusiv riscuri majore din punct de vedere seismic, astfel că a fost inclus pe lista imobilelor ce vor fi reconstruite printr-un program finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, derulat de IGSU. Ridicarea unei noi clădiri va impune demolarea vechii structuri, pe perioada operațiunilor, întreaga activitate și logistică a detașamentului de la Tecuci urmând a fi mutată. Soluția găsită de primărie este relocarea temporară în două spații, unul amplasat la intrarea în municipiu, iar un altul la o grădiniță din apropierea actualului sediu.
"Pentru ca impactul lucrărilor de construcții asupra vieții de zi cu zi a locuitorilor din zonă să fie cât mai mic, prin proiect a fost întocmit un Plan de Management de Mediu și Social, prin care au fost identificate toate aspectele care ar putea avea consecințe negative asupra comunității și activităților obișnuite, asupra traficului și a mediului înconjurător. Persoanele interesate pot transmite și alte propuneri sau sugestii pentru îmbunătățirea Planului de Management de Mediu și Social, până în data de 12 octombrie 2021, urmând ca la aceeași dată, de la ora 10,00, să se desfășoare consultarea publică în sistem videoconferință", a explicat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Ce se va construi

Noua clădire care va găzdui Detașamentul va avea o suprafață de 1.232 de metri pătrați și va avea un garaj pentru autospeciale cu o suprafață de 440 de metri pătrați. Conform proiectului, va corespunde celor mai recente cerințe de eficiență energetică și va fi echipată pentru a oferi standarde înalte pentru pompierii și personalul SMURD care operează în detașament. Noul proiect de construcție ia în considerare riscul seismic ridicat din zonă, iar panourile solare termice montate pe acoperiș vor sprijini sistemul de încălzire cu gaz, reducând considerabil amprenta de dioxid de carbon a clădirii. Parterul va fi echipat cu cameră de servere, camere de depozitare, în timp ce etajul superior, care găzduiește dormitoarele, va fi echipat cu dulapuri, toalete și dușuri separate pentru femei și bărbați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Un nou sediu pentru ISU Tecuci

Conform informațiilor distribuite de primarul tecucean, Lucian Costin, în municipiul din nordul județului au început operațiunile de demolare a actualului sediu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tecuci. În locul său, pe același amplasament, va fi construit un sediu modern, cu o valoare estimată de 1.200.000 de euro. "Fondurile sunt externe, lucru care nu poate decât să mă bucure", a adăugat Lucian Costin, pe pagina de socializare, fiind vorba despre de un proiect al ISU, cu finanțare de la Banca Mondială.

Datele oferite anterior de ISU "General Eremia Grigorescu" al județului Galați arată că în clădirea ce urmează a fi demolată și reconstruită și-au desfășurat activitatea pompieri specializați în stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat și descarcerare, încă din anul 1856. În prezent, construcția se află într-o stare avansată de deteriorare, cu un risc ridicat de colaps în caz de cutremur, iar efectivele de pompieri și tehnica de intervenție sunt relocate, momentan, în cadrul unor spații puse la dispoziție de Primăria municipiului Tecuci.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.