Jump to content

Secţia de Medicină Internă a Spitalului Militar a fost extinsă


dcp100168

Recommended Posts

Secţia de Medicină Internă a Spitalului Militar a fost extinsă

Secţia de Medicină Internă a Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" din Galaţi a fost extinsă, iar noua facilitate are patru niveluri, cu o suprafaţă utilă totală de 2.215 metri pătraţi.

Valoarea investiţiei este de 23.600.655 de lei, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Subsolul asigură facilităţi conexe pentru personalul medico-sanitar şi un adăpost antiaerian. Demisolul este destinat ambulatoriului integrat - specialităţi medicale, iar parterul şi etajul I au o capacitate de 72 de paturi pentru pacienţii Secţiei Medicină Internă, fiecare salon având o capacitate de trei paturi şi grup sanitar propriu, precizează MApN.

Structură subordonată Direcţiei Medicale a MApN, Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" asigură asistenţa medicală de specialitate pentru personalul Armatei Române şi membrii familiilor acestuia din unităţile militare şi formaţiunile militare arondate din Galaţi, Brăila şi Vaslui, precum şi pentru pensionarii militari, veteranii de război şi alte categorii de asiguraţi în condiţiile legii. De asemenea, asigură serviciul de medicină operaţională pentru generarea unei Facilităţi Medicale de Tratament - ROL 2B.

Având în vedere contextul epidemiologic actual al pandemiei de COVID-19, Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" a fost operaţionalizat ca unitate suport COVID-19. Astfel, începând cu data de 12 noiembrie 2020 au fost operaţionalizate, în termen de 48 ore, 25 de paturi, dintre care cinci paturi ATI destinate pacienţilor critici COVID-19 şi 20 de paturi de pneumologie, destinate pacienţilor COVID-19 cu manifestări clinice medii şi severe.

Această structură a tratat pacienţi până în data de 31 mai, Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" fiind desemnat spital nivel I pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor confirmaţi şi suspecţi COVID-19.

După această dată, activitatea în sectorul COVID-19 a fost suspendată temporar ca urmare a reducerii incidenţei la nivel local, fiind reluată începând cu 13 septembrie.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, prin structura epidemiologică şi laboratorul de analize medicale este asigurat sprijinul epidemiologic şi recoltarea în vederea testării personalului în unităţile militare arondate participant la activităţile de instrucţie, precum şi la exerciţiile desfăşurate în această perioadă.

Centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" a funcţionat începând cu data de 4 ianuarie, în toate etapele Campaniei Naţionale de Vaccinare împotriva COVID-19, asigurând atât vaccinarea personalului propriu, personalului militar în activitate, cadrelor militare în rezervă/retragere, membrilor de familie ai acestora, cât şi a populaţiei civile. În această perioadă s-au administrat 25.526 de doze, fiind vaccinate cu schema completă 12.614 persoane. Centrul de vaccinare are în componenţă şi o echipă mobilă de vaccinare, care a desfăşurat conform procedurii, la cererea autorităţilor locale, 21 de misiuni în aria de responsabilitate, mai arată MApN.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.