Jump to content

Centru medical de permanență, în Micro 20


dcp100168

Recommended Posts

Câte milioane ne costă schimbarea la față a unui punct termic în centru medical de permanență

Cam 1,5 milioane de lei, fără TVA, în caz că vreți să bifați doar din perspectiva contabilă această informație. Mai exact, municipalitatea a pregătit un buget de 1,23 milioane (fără TVA) pentru amenajarea unui „Centrul medical de permanență, Micro 20”.

Este vorba de fapt de reconversia răposatului punct termic din Strada Furnaliștilor (SC 38) în care, conform Primăriei, sunt necesare: lucrări de relocare conductă de apă rece din incinta punctului termic, recompartimentare astfel încât să fie o sală de tratament, o sală de așteptare, trei cabinete de consultație, o cameră de gardă, un punct de recoltare probe, grup sanitar pacienți, grup sanitar personal medical, depozit deșeuri medicale și un vestiar.

Pe lângă montarea unei centrale termice, ar mai fi vorba de lucrări de reparații la fațadă, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reabilitare instalaţii sanitare şi iluminat, izolarea termică a clădirii, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, sistematizare verticală, inclusiv racordarea la sistemul rutier şi trotuare, dotări specifice pentru funcţionarea spaţiilor.

Rezultatul ar trebui să fie un centru de permanență care sa asigure asistența medicală primară și de urgență în cursul nopții, sâmbăta, duminica și în perioada sarbătorilor legale. Dacă licitația decurge bine, termenul de realizare a contractului  ar fi destul de scurt, în condițiile în care clădirea e deja ridicată: 2 luni proiectare și 4 luni execuție. Valoarea estimată este de 1,23 milioane lei fără TVA, din care: – 83.300 lei fără TVA proiectarea și – 1,15 milioane lei fără TVA execuție.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Nou centru medical de permanență într-un fost punct termic

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru medical de permanență, de această dată într-un fost punct termic din cartierul Micro 20, după ce primele două astfel de centre s-au dovedit de succes, înregistrând până acum aproape 40.000 de prezentări ale pacienților.

Pentru realizarea noului centru de permanență, pe strada Furnaliștilor, care să asigure asistența medicală primară și de urgență în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend și în zilele cu sărbători legale, a fost lansat în licitație contractul privind achiziția proiectării și execuției lucrărilor. Sunt prevăzute lucrări de compartimentare a punctului termic (SC38) astfel încât să fie amenajate spații pentru sală tratament, sală așteptare, cabinete consultație, cameră gradă, punct recoltare probe, grup sanitar și vestiar. De asemenea, se vor executa lucrări de reparații la fațadă, refacere a finisajelor interioare și exterioare, reabilitare a instalațiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale de termice, de relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic. Se va realiza și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Valoarea estimată a contractului lansat în licitație este de 1.234.617,75 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este de 12 noiembrie 2021. Durata de realizare a lucrărilor va fi de șase luni.

Primăria municipiului Galați a înființat deja două centre medicale de permanență care s-au dovedit un real sprijin pentru gălățeni. Este vorba despre Centrul de permanență nr. 1, situat pe  str. Drumul Viilor nr. 14, Bl. J4, parter, ce funcționează din 18 septembrie 2017, și de Centrul de permanență nr. 2 „Sfântul Luca”, situat în Cartierul Mazepa II, str. Ovidiu nr. 10-12 (Parohia „Sfinții Trei Ierarhi”) ce funcționează din 17 septembrie 2020.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Un nou centru medical de permanență într-un fost punct termic

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru amenajarea unui nou centru medical de permanență într-un fost punct termic, în cartierul Micro 20. Oferta declarată câștigătoare în urma licitației publice este cea depusă de Gascon Global Construct SRL, contractul având o valoare de 1.000.000 de lei fără TVA și o durată de 6 luni (2 luni pentru proiectare, 4 luni pentru execuție).

Sunt prevăzute lucrări de compartimentare a punctului termic (SC38) astfel încât să fie amenajate spații pentru sală tratament, sală așteptare, cabinete consultație, cameră gradă, punct recoltare probe, grup sanitar și vestiar. De asemenea, se vor executa lucrări de reparații la fațadă, refacere a finisajelor interioare și exterioare, reabilitare a instalațiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale de termice, de relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic. Se va realiza și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Noul centru de permanență de pe strada Furnaliștilor va asigura asistența medicală primară și de urgență în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend și în zilele cu sărbători legale.

Primăria municipiului Galați a înființat deja două centre medicale de permanență care s-au dovedit un real sprijin pentru gălățeni, fiind înregistrate până acum peste 40.000 de prezentări. Este vorba despre Centrul de permanență nr. 1, situat pe  str. Drumul Viilor nr. 14, Bl. J4, parter, ce funcționează din 18 septembrie 2017, și de Centrul de permanență nr. 2 „Sfântul Luca”, situat în Cartierul Mazepa II, str. Ovidiu nr. 10-12 (Parohia „Sfinții Trei Ierarhi”) ce funcționează din 17 septembrie 2020.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.