Jump to content

Stradă închisă de un patron de firmă


dcp100168

Recommended Posts

Cum să furi o stradă?

Un gălăţean care stă în Micro 17 ne-a scris la redacţie o sesizare, în speranţa că va sensibiliza autorităţile cu privire la un agent economic care a pus stăpânire pe o stradă din municipiul Galaţi. Acesta reclamă că o societate comercială cu sediul pe str. Oltului, care deţine un restaurant pe aceeaşi stradă, în Micro 17 a închis abuziv o stradă, în partea din spate a localului.

„Acesta (n.r. - patronul societăţii comerciale) a reuşit în ultimi 10 ani să se extindă de la o sală de festivităţi la 3 săli şi construcţia unui imobil P+3 în imediata vecinătate a acestuia, extinderea făcându-se prin închiderea ilegală a două străzi, Narciselor şi Turturelelor, care se uneau în partea de sud cu str. Mioriţei devenind astfel din străzi circulate, străzi închise spre nemulţumirea cetăţenilor. Practic propietarul, având două terenuri de o parte şi de alta a străzii, a montat două porţi, închizând str. Narciselor pe o porţiune de 200 m, (stradă asfaltată, cu trotuare, cu canalizare şi iluminat public) şi a trecut-o în proprietatea sa. Locuitorii din zonă au făcut numeroase reclamaţii către autorităţi, unele fără răspuns, altele tergiversate, dar în final am primit o adresă de la Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal al Poliţiei Locale Galaţi prin care, în urma verificărilor, s-a constatat că construcţia porţilor a fost efectuată fără autorizaţie fiind dispusă desfiinţarea acestora şi aducerea terenului la starea iniţială”, ne scrie Mihail Zaporojan, unul dintre gălăţenii revoltaţi de închiderea străzilor. Oamenii din zonă aşteaptă cu nerăbdarea deschiderea străzilor.

„Referitor la cele semnalate, vă informăm că în baza sesizărilor primite, poliţiştii locali Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal, din cadrul Poliţiei Locale Galaţi, au efectuat în luna august 2021, verificări la imobilul situat la adresa menţionată în petiţie. La faţa locului oamenii legii au constatat că, proprietarul imobilului a executat împrejmuiri, blocând astfel accesul pe strada Narciselor şi către strada Mioriţei. Prin actul de control întocmit, s-a dispus desfiinţarea acestor împrejmuiri şi aducerea terenului la starea iniţială, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 - privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, actualizată. În termenul legal, actul de control a fost contestat pe rolul Judecătoriei Galaţi fiind deschis în cauză, un dosar. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive în acest dosar, Poliţia Locală Galaţi nu poate să mai dispună alte măsuri. Menţionăm că, sesizările din luna august 2021 sunt singurele primite la Poliţia Locală Galaţi cu acest subiect, petenţii primind în termenul legal răspunsuri”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei.

Aşadar, până la pronunţarea instanţei, gălăţenii mai au de aşteptat! Tergiversările prin deschiderea în instanţa a unor procese este de altfel o practică des întâlnită în România.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.