Jump to content

Soluţie pentru contorizarea individuală a apei reci


dcp100168

Recommended Posts

Soluţie pentru contorizarea individuală a apei reci

Locatarii unei scari de bloc din Galati au gasit o solutie proprie pentru eliminarea pierderile inregistrate la distributia apei reci menajere furnizata de societatea edilitara Apa-Canal apartinand Primariei. Totul a inceput in urma cu aproape un an, cand 19 proprietari de pe aceeasi scara au inceput sa caute solutii pentru a nu mai plati pierderile inregistrate pe reteaua de apa rece a societatii edilitare, veche de aproape 30 de ani. Asa s-a nascut un proiect de contorizare individuala, coloana comuna de alimentare cu apa rece a scarii de bloc fiind inlocuita cu 19 coloane, cate una pentru fiecare apartament deservit. Desi costurile sunt de ordinul zecilor de mii de lei, iar pentru lucrare trebuie un lung sir de avize si aprobari, un proiect si o firma care sa execute lucrarea, investitia poate fi amortizata in mai putin de doi ani. Aceasta solutie pare sa multumeasca si conducerea societatii Apa-Canal, mai ales ca astfel se incheie si contracte individuale, nu cu asociatia de proprietari, cum era pana acum. "Intentionam, dupa modelul lansat de locatarii scarii respective, sa executam astfel de bransamente individuale la asociatiile de proprietari care solicita acest lucru, facilitandu-le totodata locatarilor plata in rate a lucrarilor la bransamentele individuale" a declarat, luni, directorul tehnic Apa-Canal Galati, Nita Podaru. Solutia ar conduce in cativa ani la eliminarea pierderilor pe retea iar, in caz de neplata a serviciilor, sistarea furnizarii apei se face doar pentru locatarii care nu platesc, nu pentru intreaga asociatie de proprietari, cum se intampla in prezent.

(Rompres)

Link to comment
Share on other sites

Soluţia are şi dezavantajele ei. Lăsăm la o parte alergătura pentru debranşare şi pentru încheierea unui contract individual. Mai întâi ar trebui să ne gândim dacă hornurile permit un asemenea volum de tubulatură şi cum vor fi dispuse, în nici un caz în mănunchi. Ţevile sunt din pexal iar prin hornuri mişună şi şobolanii ...

Ia gândiţi-vă că la nivelul unde s-a produs o fisură nu e proprietarul acasă ...

Link to comment
Share on other sites

Detalii despre caz...

La blocul PM7 din Tiglina, 19 apartamente au fost racordate individual la instalatia de alimentare cu apa potabila, in urma executarii bransamentelor la nivelul fiecarei locuinte. Au fost executate lucrari de modificare a instalatiei care asigura alimentarea cu apa potabila, fiecare locuinta fiind racordata individual. Fiecare dintre cele 19 familii a platit cate 1.000 de lei, dupa ce au comandat realizarea proiectului, Apa-Canal efectuand lucrarile de modificare a instalatiei. Astfel, fiecare locunita plateste exact cantitatea de apa rece consumata si nu mai are nevoie de apometre. Suma care trebuie platita de fiecare familie care doreste sa-si contorizeze individual consumul de apa rece este stabilita in functie de numarul de locuinte dintr-o scara, precum si de complexitatea lucrarilor care trebuie executate. La subsolul scarii se afla contoare individuale de citire a consumului, iar fiecare beneficiar incheie un contract individual de prestari servicii cu societatea de furnizare a apei potabile. In cazul in care nu se vor achita facturile, Apa-Canal va intrerupe furnizarea apei reci, lucru care nu era posibil pana acum.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

este o solutie ca asa se poate sista apa la rau platnici .ca se face contract individual de furnuzare a apei reci cu apa-canal si primesti factura ca la curent ,nu se mai baga perderi ca iti montezi contoar de clasa superioara (este mai scump dar merita)si in doi ani iti amortizezi investitia . iar pentru ,,relu" au aparut tevi din materiale care au termen de garantie pana la 50 ani PPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.