Jump to content

Gălăţean prins cu sute de bancnote euro false


dcp100168

Recommended Posts

Bărbat reţinut după ce a fost prins în flagrant când încerca să trimită în Italia sute de bancnote de euro false, ascunse într-o pernă

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut după ce a fost prins în timp ce încerca să trimită în Italia sute de bancnote de euro false, care erau ascunse într-o pernă. Bărbatul de 35 de ani a fost surprins de anchetatori după ce a înmânat coletul angajaţilor unei societăţi de transport internaţional, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că el ar fi plasat pe piaţă, în ultimele luni, sume mari de bani falsificaţi.

Conform IPJ Galaţi, bărbatul de 35 de ani a fost prins în flagrant în timp ce ar fi trimis în Italia bancnote de euro falsificate, ascunse într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional. Potrivit DIICO, coletul conţinea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro şi 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-noiembrie, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară şi apoi ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

După flagrant, au fost făcute şase percheziţii, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere.

Bărbatul a fost reţinut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, el urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

news.ro

Constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, toate în formă continuată, sunt faptele de care este acuzat un gălățean în vârstă de 35 de ani, prins în flagrant de polițiștii de la Crimă Organizată, în timp ce trafica o jucărie umplută, la propriu, cu aproape 26.000 de euro.
Afacerea gălățeanului era una "tânără", fiind începută în toamna acestui an, potrivit informațiilor deținute de polițiști la acest moment. Bărbatul s-a înțeles cu câțiva cunoscuți să pună bazele unei "întreprinderi", prin care se angajau să aducă în România, din Italia, bancnote de 50 și 100 de euro, falsificate, pentru a le plasa pe piață și a obține astfel profituri consistente. Nu au vizat casele de schimb valutar, unde falsurile ar fi fost rapid detectate, ci s-au bazat pe disperarea clienților dornici să cumpere rapid euro, la colț de stradă, și eventual la un preț un pic mai mic decât cel al pieței.
"Acționând în cadrul structurii infracționale organizate, membrii acesteia și-au împărțit rolurile în vederea derulării eficiente a activității infracționale. Astfel, unul dintre membri avea rolul de a procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le remitea celorlalți, în scopul introducerii pe teritoriul României, prin intermediul societăților de transport pe ruta Italia - România, acestea fiind disimulate în diferite colete ce conțineau obiecte vestimentare sau alimentare. Liderul grupării era cel care depozita bancnotele și care a plasat o parte dintre acestea, cu ocazia unor schimburi valutare stradale", au explicat repezentanții BCCO Galați, la finalul perchezițiilor făcute după ce gălățeanul a fost prins cu "marfa" asupra sa. Individul a fost dat în vileag la o societate de transport, în timp ce preda o geantă în care se afla inclusiv o jucărie de pluș, care conținea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro și 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro. Cele șase descinderi ulterioare au scos la iveală alte dovezi ale ocupațiilor gălățeanului.
"Au mai fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, șapte telefoane mobile, două tablete, precum și suma de 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea că ar fi alcătuită din bancnote contrafăcute", au adăugat sursele citate. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Vânzătorul de bani falși, 30 de zile după gratii

Marian Buzățălu, gălățeanul reținut zilele trecute după ce a fost prins cu o însemnată sumă de euro falși, își va petrece următoarele 30 de zile în arestul Poliției. Procurorii DIICOT au reușit să obțină arestarea bărbatului în vârstă de 35 de ani, Tribunalul apreciind că "afacerile" care l-au adus pe acesta în boxa acuzaților prezintă un pericol social destul de grav cât să îl încarcereze. Buzățălu, care a și contestat dispoziția instanței, apreciind-o ca prea severă, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, toate în formă continuată. Tânărul ar fi membru al unei rețele, care, de puțin timp, începuse să furnizeze pe piața valutară din Galați euro falși. Banii, bancnote în cupiura de 50 și, respectiv, 100 de euro, erau fabricați în Italia și trimiși în țară prin intermediul firmelor de transport, ascunse în colete cu haine sau alte obiecte. Banii erau ulterior plasați pe piață, prin schimburi valutare la colț de stradă, pentru a se evita casele autorizate, unde falsurile ar fi fost depistate rapid. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, între furnizorul din Italia și distribuitorul din Galați au apărut unele neînțelegeri, motiv pentru care, zilele trecute, Buzățălu a mers la o societate de transport pentru a-i trimite italianului un colet în care erau aproape 26.000 de euro falși. Returul avea să se finalizeze prost pentru el, deoarece polițiștii de la Crimă Organizată au fost pe fază și l-au prins în flagrant. Banii erau ascunși într-o jucărie de pluș și au fost confiscați, la fel ca și alte sume de bani, telefoane și droguri găsite la perchezițiile domiciliare care au urmat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.