Jump to content

Anchetă la Judeţean, după moartea unei femei care n-a fost operată la timp


dcp100168

Recommended Posts

Anchetă penală la Spitalul Judeţean Galaţi, privind moartea unei femei de 30 de ani care n-ar fi fost operată la timp

Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Galaţi. Un bărbat susţine că soţia lui de 30 de ani a murit în unitatea spitalicească deoarece nu a fost operată la timp, deşi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare foarte gravă. Procurorii au deschis o anchetă.

Tragedia s-a produs în luna martie, însă soţul victimei abia acum a decis să facă public cazul. Acesta povesteşte că soţia lui, Cătălina, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu stări de vomă şi dureri abdominale, fiind diagnosticată cu o afecţiune la fiere. Iniţial, medicii au spus că trebuie operată imediat. Ulterior, au decis să amâne operaţia, povesteşte bărbatul.

„Soţia a ajuns la spital pe 12 martie la spital, acuzând dureri de fiere şi stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit, i s-a făcut testul Covid, care a ieşit negativ. Am ajuns la spital, acolo s-a constatat că trebuie operată de urgenţă din cauza fierii. Ulterior, i-au făcut testul PCR-Covid. A aşteptat până seara la ora 19.30 în Urgenţe, până m-am dus eu să văd ce se întâmplă. Când am ajuns acolo era pe targă şi acuza dureri în zona abdominală. Cei de la Urgenţe ne-au spus că testul e negativ şi că nu o mai operează. Au spus că va rămâne internată, sub tratament, pentru a vedea ce se întâmplă. Am stat cu ea până au dus-o pe salon”,spune soţul femeii. 

A doua zi, la ora 6.00, bărbatul a sunat la Spitalul Judeţean petru a afla starea în care se află soţia acestua. Un angajat al spitalului i-a comunicat că soţia lui este în stare gravă, la ATI. Câteva ore mai târziu a aflat că nu mai este în viaţă. Cătălina, femeia decedată, avea doar 30 ani şi avea acasă un bebeluş de numai 3 luni.

„Am sunat-o, dar nu mi-a răspuns. Am sunat la spital prin centrală, pentru a mi se facă legătura în salon. Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare. Am plecat imediat la spital. Am ajuns la ATI…  Mi s-a zis că este în stare gravă. Am vrut să o transfer la alt spital, mi s-a spus că nu se poate transporta. La ora 13.30 mi s-a spus că a făcut stop cardio-circulator, fără să fie operată. Aşa au trecut şi pe certificatul de deces: pancreatită acută severă şi stop cardio-circulator. Am înţeles, ulterior, că în timpul nopţii, nu a fost nimeni la ea să o vadă”, povesteşte bărbatul. 

Soţul femeii a depus plângere la Poliţie în luna martie 2021, însă nu a primit până acum un răspuns. „Mi-au spus că sunt în curs de cercetări, nu am primit niciun răspuns”, spune acesta. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a confirmat că dosarul este în lucru şi se fac cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a confirmat, de asemenea, că există o anchetă în curs, fără a ofer detalii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Procurorii au dispus exhumarea trupurilor celor două persoane decedate în condiţii suspecte la Spitalul Judeţean

Procurorii gălăţeni au dispus exhumarea în vederea autopsiei a trupurilor neînsufleţite a celor două persoane care au decedat în condiţii suspecte, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, la sfârşitul lunii trecute, informează, marţi, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o tânără de 21 ani, studentă la Medicină, care a decedat după ce fost diagnosticată greşit, şi de un bărbat de 47 ani, care a fost plimbat între spitale până i s-a agravat pneumonia care i-a grăbit sfârşitul.

În ambele cazuri, Parchetul a deschis dosare penale şi face cercetări pentru ucidere din culpă.

Mihaela Anghele, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a ajuns pe 28 octombrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. După mai multe drumuri între spital şi domiciliu, când starea ei s-a agravat, a fost internată şi operată. Tânăra a decedat în secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi în urma unei infecţii generalizate, după ce iniţial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică.

O anchetă a fost demarată la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi după ce o femeie a reclamat că soţul ei a murit, de penumonie, în unitatea medicală, pentru că nu a fost internat la timp. Adriana Chirilă, soţia bărbatului în vârstă de 46 de ani care a decedat, a declarat jurnaliştilor că acesta era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă şi avea o simplă pneumonie, însă medicii de la Spitalul Judeţean au refuzat să îl trateze la timp, plimbându-l între spitale şi punându-l să aştepte, în curtea spitalului, în frig. Ea a arătat că bărbatul a fost ţinut să aştepte rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului, în frig, timp de circa 12 ore, deşi avea febră, iar în urma acestei expuneri starea lui s-a agravat considerabil, însă în ziua următoare medicii au început să îl plimbe între spitale, el decedând în dimineaţa celei de-a patra zi după ce s-a prezentat iniţial la unitatea medicală pentru a fi tratat.

agerpres.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au decis exhumarea cadavrelor a doi pacienți care și-au pierdut viața, recent, în condiții suspecte, la Spitalul Județean de Urgență Galați. Trupurile exhumate au fost duse la Serviciul de Medicină Legală Galați, pentru efectuarea autopsiilor cerute de anchetatori.

„În cursul zilei de luni, 22 noiembrie, procurorul de caz a dispus exhumarea celor două cadavre, operațiune care s-a pus în aplicare marți, 23 noiembrie. Cadavrele au fost aduse la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie, în scopul lămuririi, sub aspect medico-legal, a cauzelor exacte ale morții celor două victime”, a precizat procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.