Jump to content

Marius Humelnicu, propus ministru al Economiei în Guvernul Ciucă


dcp100168

Recommended Posts

Partidul Social Democrat a aprobat, luni, 22 noiembrie 2021, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, lista miniştrilor propuşi de PSD în Guvernul Ciucă. PSD va avea 9 ministere şi secretariatul general al Guvernului. Printre cei 9 miniştri PSD propuşi se află şi un gălăţean. Este vorba despre senatorul PSD Marius Humelnicu, fost city manager al municipiului Galaţi şi fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. 

monitoruldegalati.ro

Marius Humelnicu, senator PSD de Galați, a fost propus de social-democrați pentru funcția de ministru al Economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR. El a fost fotbalist, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor.

Marius Humelnicu (44 de ani) a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând inclusiv la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă. Ca membru al organizației gălățene a PSD a devenit șef al Direcției pentru Sport Galați și apoi șef al Autorității Rutiere Galați.

În august 2015 a fost numit prima dată secretar de stat la Transporturi, prin decizia premierului de atunci, Victor Ponta. Un an mai târziu a câștigat concursul pentru ocuparea postului de city manager la orașului Galați, funcție unde a rămas până în 2020. În 2019 a fost numit încă o dată în funcția de secretar de stat la Transporturi, când premier era Viorica Dăncilă.

În 2020, Humelnicu a fost ales senator PSD de Galați. Pentru o foarte scurtă vreme, înainte să devină senator, Humelnicu a fost și viceprimar al municipiului Galați. Humelnicu a fost și preşedintelele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din Senat.

Marius Humelnicu a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați, apoi a urmat cursurile Universității „Dunării de Jos” Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică. Ulterior, a finalizat cursurile de master „Drept și Administrație Publică Europeană” în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Danubius” Galați, studiile de master „Siguranța și performanțele circulației rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. A devenit apoi expert în achiziții publice, urmând cursurile Fundației Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie – Filiala Galați.

realitateadegalati.net

Link to comment
Share on other sites

Profil de ministru. Cine este Marius Humelnicu, propunerea PSD pentru Economie: De la fotbalist de performanță la secretar de stat în Transporturi și viceprimar în Galați

Senatorul Marius Humelnicu (44 ani), propunerea PSD pentru postul de ministru al Economiei, a făcut fotbal de performanță până în anul 2007, când în urma unei accidentări și-a întrerupt cariera sportivă. În 2009, în timpul Guvernului PDL-PSD condus de Emil Boc, a fost numit Director Coordonator în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi. S-a specializat în achiziții publice și a ajuns secretar de stat în Transporturi în 2015, apoi City manager și viceprimar în Galați.

Întrebat luni seara ce îl recomandă pe Marius Humelnicu, fost fotbalist, la Ministerul Economiei, liderul PSD Marcel Ciolacu a spus: 'E inginer, senator, șeful Comisiei IT'. El a mai spus ca Humelnicu a fost propus de PSD Galați, organizație în a cărei conducere este.

Marius Humelnicu s-a născut la data de 22 octombrie 1977, în oraşul Galaţi. După absolvirea Liceului cu Program Sportiv din Galaţi, Marius Humelnicu a urmat cursurile Universităţii "Dunării de Jos" Galaţi, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială şi Tehnologică.

În paralel, a jucat fotbal la mai multe echipe, atât din ţară, cât şi din străinătate: în ţară la Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău, Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, iar în străinătate la Şahdag Ǫusar şi Gilan Ǫabala din Azerbaidjan, potrivit Adevărul. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă.

În anul 2009 a fost numit Director Coordonator în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi. În anul 2010 finalizează cursurile de master "Drept şi Administraţie Publică Europeană" în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea "Danubius" Galaţi. S-a specializat și în 2021 a ajuns expert în achiziții publice. Începând din 2013 a ocupat funcția de Şef Serviciu A.R.R. – Autoritatea Rutiera Română Galaţi. În anul 2015 a finalizat studiile de master "Siguranţa şi performanţele circulaţiei rutiere", Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii "Gheorghe Asachi" din Iaşi. În august 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În 2016 a ajuns City Manager al orașului Galați, social-democratul Marius Humelnicu fiind singurul candidat înscris la examenul pentru acest post de administrare al orașului. În toamna anului trecut a fost ales viceprimar al Municipiului Galați.

Ce venituri și datorii are Marius Humelnicu: Are credite în valoare de peste 142.000 de euro

Potrivit celei mai recente declarații de avere, de pe portalul Agenției naționale de Integritate, Marius Humelnicu a avut anul trecut venituri de 116.092 de lei de la primăria Municipiului Galați și de 4.456 de lei de la Senatul României.

Potrivit declarației de interese, Marius Humelnicu este vicepreședinte al Organizației Județene PSD Galați.

Soția sa, Corina Humelnicu, lucrează la Asociaţia de Dezvoltarea Intercomunitarã Serviciul Regional Apã Galaţi și a avut venituri de peste 27.000 de lei.

Împreună au două apartamente cumpărate în 2011 și respectiv 2018.

La capitolul active financiare, Marius Humelnicu are deschise 2 depozite la Banca Transilvania, unul de 11.000 de lei și altul de 2.500 de euro, dar are și 11.036 de lei în fonduri de investiții, inclusiv fonduri private de pensii.

La capitolul datorii, Marius Humelnicu are două credite la Piraeus Bank: unul de 29.250 de euro contractat în 2011 cu scadență în 2041, iar altul de 84.290 de lei contractat în 2018, care este scadent în 2023. Humelnicu a mai luat un credit de 351.000 de lei în 2018 de la Banca Transilvania, care este scadent în 2042 și un credit de 128.589 de lei de la Porsche Leasing, contractat în 2018 cu scadență în 2023. În total creditele în lei ajung la aproape 564.000 de lei (circa 113.000 euro).

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

PSD îl schimbă pe Marius Humelnicu, propunerea pentru Ministerul Economiei

Social-democraţii renunţă la propunerea pentru Ministerul Economiei, senatorul Marius Humelnicu, propus de filiala PSD Galaţi, condusă de Dan Nica. O şedinţă a partidului va avea loc la ora 16.00, în care se va definitiva lista miniştrilor, inclusiv postul de vicepremier şi cel de Secretar General al Guvernului, încă disputate în interiorul partidului.

”Am decis să renunţ la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei din motive personale şi să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid”, a transmis Marius Humelnicu.

news.ro

Senatorul PSD Marius Humelnicu a anunţat, marţi, că a decis, din motive personale, să renunţe la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei. "Am decis să renunţ la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei din motive personale şi să continui să sprijin îndeplinirea programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid", a declarat Humelnicu.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni să îl propună pe Marius Humelnicu pentru a prelua portofoliul de ministru al Economiei în guvernul care va fi condus de Nicolae Ciucă. Întrebat ce îl recomandă pe senatorul PSD pentru a fi ministru al Economiei, având în vedere că până în 2007 a fost fotbalist, iar apoi a ocupat doar funcţii publice, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, a spus: "Vorbiţi de senatorul de Galaţi, care este preşedintele Comisiei de IT din Senat, comisie decizională. Am înţeles că este inginer şi are toată susţinerea noastră pentru acest domeniu. Va veni în faţa dumneavoastră şi se va prezenta. Sper să fie un ministru pe măsura aşteptărilor românilor". El a adăugat că propunerile pentru funcţii într-un partid vin din partea organizaţiilor. "A venit, în primul rând, propunerea din partea organizaţiei de Galaţi, din care face parte. Aşa funcţionează un partid. Este propunerea organizaţiei de Galaţi", a explicat Marcel Ciolacu.

agerpres.ro

În locul lui Humelnicu va fi susţinut Florin Spătaru, director al şantierului naval Damen din Galaţi, potrivit informaţiilor Adevărul. Spătaru are parte de susţinerea aceloraşi filiale judeţene care l-au sprijinit şi pe Humelnicu la Economie, adică PSD Galaţi şi PSD Brăila.  

adevarul.ro

Potrivit surselor politice, în locul său ar urma să fie propus pentru Ministerul Economiei un alt gălățean, Florin Spătaru (52 de ani), director în cadrul Şantierului Naval Mangalia. Spătaru a fost timp de aproape nouă ani președinte ANCONAV, asociația românească de construcții navale și a ocupat diverse funcții de conducere și în cadrul Șantierului Naval Damen din Galați. Florin Spătaru a absolvit atât Facultatea de Mecanică (specializarea Nave), cât și pe cea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ambele finalizate cu diplomă de licență la Universitatea ”Dunărea de Jos”. Totodată, în cadrul aceleiași unități de învățământ superior a obținut și o diplomă de master în Inginerie și Arhitectură Navală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.