Jump to content

Anchetă penală la vârful Inspectoratului de Poliţie Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Anchetă penală la vârful Inspectoratului de Poliţie Galaţi. Cinci ofiţeri, cercetaţi pentru abuz în serviciu

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi face cercetări într-un dosar penal în care sunt vizaţi cinci ofiţeri cu funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată.

În ancheta penală sunt vizaţi cinci ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Galaţi. Este vorba de un dosar din 2019, care a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit unor surse judiciare, printre neregulile găsite de procurori sunt pontajul şi plata defectuoasă şi discreţionară a orelor suplimentare ori modul de acordare a salariilor de merit, avansările, transferurile în cadrul IPJ Galaţi.

„În cauza penală sunt efectuate cercetări cu privire la fapte presupus a fi comise de cinci ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. În cauză, nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală, până în acest moment

În raport cu stadiul actual al cercetărilor, în sensul că nu au fost audiate toate persoanele împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, necesitatea suplimentării materialului probator în cauză, precum şi pentru efectuarea altor activităţi operative, acestea sunt, la acest moment, informaţiile cu caracter public pe care vi le putem comunica", a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

adevarul.ro

Dosarul în care cinci ofițeri de la vârful unor structuri din cadrul IPJ Galați sunt anchetați pentru mai multe infracțiuni de serviciu bate pasul pe loc de doi ani, de când au ieșit la iveală o serie de nereguli ca urmare a unui control venit de la București. Cazul a fost preluat recent de Parchetul Curții de Apel Galați, asta deoarece pe lista acuzaților sunt ofițeri care au competențe de poliție judiciară, iar anchetarea acestora nu putea fi făcută de o structură inferioară. 
Abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, respectiv, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, tot în formă continuată sunt faptele care fac obiectul unui dosar ”fierbinte”, aflat de puțin timp pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați. Vizați de acuzații sunt cinci ofițeri ”de top” din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, urmăriți penal după ce Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne ar fi constatat, în urma unor verificări făcute în cursul anului 2018, mai multe nereguli privind modul în care s-ar fi făcut pontarea cadrelor, plata orelor suplimentare ori modul de acordare a salariilor de merit, avansările, transferurile și mutările în cadrul IPJ Galați. Oficialii de la București au sesizat atunci Parchetul, care a întocmit dosar penal, cercetările vizavi de presupusele fapte fiind efectuate ”in rem”. După doi ani, deoarece calitatea de ofițeri de poliție judiciară a unora dintre cadrele vizate impunea cercetarea de către o structură superioară, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Potrivit surselor din cadrul acestei unități, la acest moment nu pot fi făcute publice numele și funcțiile exacte ale celor cercetați, decât în cazul în care stadiul anchetei sau măsurile dispuse ar afecta capacitatea de exercitare a funcției publice. Surse din cadrul anchetei au confirmat doar faptul că lista suspecților vizați acum direct de acuzații este formată din ofițeri din primul eșalon al comenzii IPJ, dar și din fruntea unor servicii strategice. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.