Jump to content

Galațiul, reprezentare națională la fotografie sportivă


dcp100168

Recommended Posts

Galațiul, reprezentare națională la fotografie sportivă

Pe lângă performanțele echipelor și sportivilor din orașul nostru, Galaţiul se remarcă şi la fotografie sportivă, prin Sorin Pană şi "Sportul Ilustrat".

Galațiul a dat mulți campioni la mai multe discipline sportive, pornind de la titlul de campioană naţională la fotbal obţinut de Oțelul, până la cea mai recentă serie de titluri obținute la volei masculin de către CSM Arcada. Pe lângă performanțele de sport, Galaţiul a ajuns să aibă un campion și la fotografie sportivă. Este vorba despre Sorin Pană și pagina sa de Facebook, intitulată "Sportul Ilustrat". Contul său a ajuns la aproape 10.000 de urmăritori din toată țara.
Pasiunea colegului nostru de breaslă pentru fotografie a pornit dinainte de Revoluția din '89, iar trecerea absolută către sport s-a produs în ultimii zece ani. "Am început să fac fotografii încă de pe vremea lui Ceaușescu, din dorința de a-mi rotunji veniturile. Apoi a devenit o meserie cu totul, am lucrat circa 25 de ani la <<Viața liberă>>, iar de vreo zece ani mă ocup de pagina <<Sportul Ilustrat>>. În sport am regăsit singurul loc în care într-o singură oră de competiție treci prin toate stările: bucurie, tristețe, emoție. E superb. E o nișă destul de închisă aceasta a sportului, pentru că nu sunt bani pentru așa ceva, altfel ar fi fost coloane întregi de fotografi aliniate la fiecare eveniment sportiv", a spus Pană.
Realizările lui Sorin Pană în arta fotografiei au depășit de mult barierele orașului, devenind recunoscut în plan național. Mai mult, "Sportul Ilustrat" este purtat de către Sorin Pană și la marile competiții internaționale, la diverse discipline sportive. "Toate deplasările mele nu se puteau face fără sprijinul iubitorilor de sport din țară, cărora le mulțumesc. Am fost la Campionatul Mondial de handbal, la cel European de handbal, la Campionatul European de futsal, Campionatul European de fotbal, Fed Cup la tenis de câmp, plus în Liga Campionilor cu Oțelul. Acolo, în Liga Campionilor, în 2011, am învățat foarte multe lucruri despre imaginea unui eveniment sportiv și am încercat să pun în practică pe cât posibil cu toți cei cu care am colaborat. Imaginea unui club este mult mai importantă decât își dau seama conducătorii de cluburi că ar fi, dar aici e altă discuție", a adăugat fotograful sportiv.

În Spania, următoarea provocare

"Sportul Ilustrat" se pregătește să fie reprezentat la următorul turneu final de handbal, programat în Spania, începând cu 1 decembrie. Sorin Pană a fost acreditat de către forul internațional pentru a participa la competiție. Participările sale la turneele finale de până acum au fost posibile, în mare parte, datorită sponsorizărilor obținute. "Dragi prieteni, Federația Internațională de Handbal mi-a aprobat cererea de acreditare la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania. Până în acest moment, nu am avut curajul să cer sprijinul vostru pentru această deplasare, neavând confirmarea acreditării. Echipa României va juca în Castellon. Așadar, pornesc acest demers pentru a putea participa la acest CM din postura de fotoreporter. Vă mulțumesc!", este unul dintre ultimele mesaje publicate pe contul "Sportul Ilustrat".
Cu toate că, cel mai probabil, va merge în Spania la turneul final alături de naționala României, competițiile sportive din Galați se vor bucura în continuare de fotografii spectaculoase. Colegi ai lui Sorin Pană îi vor ține locul din colțul terenului pentru a păstra vie propaganda frumoasă pentru sport pe care "Sportul Ilustrat" o face de aproape zece ani încoace.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.