Jump to content

Inginer electrocutat mortal în Combinat


dcp100168

Recommended Posts

Accident de muncă mortal în Combinat

La mai puțin de o săptămână după ce, pe 17 noiembrie, un angajat al Combinatului Siderurgic Liberty s-a spânzurat la locul de muncă, o altă tragedie a lovit platforma siderurgică gălățeană. Un inginer de 49 de ani s-a electrocutat mortal în timp ce lucra la o instalație electrică din Laminorul de Tablă Groasă 1.

„În data de 22.11.2021 ne-a fost comunicat faptul că un angajat de la Liberty Galați a decedat în timpul programului de lucru. Fiind vorba de un incident soldat cu deces la angajator, acesta este cercetat, în conformitate cu prevederile legii sănătății și securității în muncă, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați. Suntem în cercetare. Efectuăm audieri și așteptăm documente de la organele de specialitate pentru a corobora informații. Colaborăm în acest sens cu Serviciul de Medicină Legală, organele de cercetare penală și experți tehnici”, ne-a declarat Laurențiu Asaftei, inspectorul-șef al ITM Galați.

Conform informațiilor noastre, tragicul accident s-a produs în timpul inspecției unei galerii de cabluri electrice care, mai mult ca sigur, ar fi trebuit scoasă mai întâi de sub tensiune. Victima accidentului era un inginer electric foarte experimentat, de aici și șocul tuturor colegilor săi la vestea tragediei.

Un reprezentant al companiei Liberty Galați a declarat: „Un angajat al companiei noastre și-a pierdut viața într-un tragic accident la locul de muncă. În colaborare cu autoritățile locale, compania a deschis o investigație amplă asupra incidentului. Au fost zile foarte dificile pentru întreaga echipă. Colegii noștri sunt foarte afectați de veștile tragice aflate, iar gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii colegului pe care l-am pierdut. În aceste momente dificile, oferim întregul nostru sprijin familiei și celor afectați. Liberty își asumă responsabilitatea de a oferi un mediu de lucru sigur și deține un set de reguli de securitate a muncii implementat, la nivelul întregului grup. De îndată ce vom primi rezultatele anchetei, vom decide dacă sunt măsuri care trebuie îmbunătățite”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.