Jump to content

Cursuri de blogger, vlogger şi influencer, la Universitatea "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Premieră: cursuri de blogger, vlogger şi influencer, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza, în premieră, cursuri de blogger, vlogger şi Influencer. Reprezentanţii instituţiei spun că mediul virtual este extrem de important şi trebuie să se adapteze în permanenţă cerinţelor pieţei.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii „Dunărea de Jos”, înfiinţarea cursurilor de blogger, vlogger, influencer a fost deja aprobată. Ele vor fi organizate în cadrul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic. Studenţii interesaţi vor începe cursurile în semestrul al doilea, iar durata acestora va fi de aproximativ 40 de ore.

„Senatul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a aprobat, cu avizul CA, înfiinţarea şi planurile de învăţământ pentru cursurile de blogger, vlogger, influencer organizate în cadrul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic”, a declarat pentru „Adevărul” dr. Alexandru Nechifor,  prorector şi purtător de cuvânt al Universităţii Dunărea de Jos.

„Ţinem să fim în pas cu modificările din societate”

Ideea de a înfiinţa cursuri de blogger, vlogger şi Influencer a venit deoarece sunt activităţi „la modă” în mediul online, fiind căutate de tot mai mulţi tineri. „Ţinem să fim în pas cu modificările din societate şi să venim în întâmpinarea cererilor. Mediul virtual este, fără îndoială, la fel de important ca cel real în ultima perioadă, iar noi încercăm la nivelul Universităţii şi, mai ales la nivelul Departamentului de formare continuă şi transfer tehnologic, să ne adaptăm cerinţelor pieţei, aşa a venit şi ideea acestor cursuri. Avem specialişti în foarte multe domenii la nivelul Universităţii şi vrem să capacităm la maximum acest potenţial”, susţine dr. Alexandru Nechifor.

De asemenea, tot la Universitatea Dunărea de Jos, pentru prima dată, au fost înfiinţate şi cursuri de somelier, dar şi un program de educaţie digitală în învăţământul superior.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este una dintre instituţiile de învăţământ superior cu tradiţie din ţară, fiind şi cea mai mare din sud-estul ţării. Universitatea are 14 facultăţi şi 18.000 de studenţi şi cursanţi la toate formele de învăţământ.

adevarul.ro

Cursurile vor dura 40 de ore și vor costa aproximativ 300 de lei.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Încep cursurile de blogger, vlogger și influencer la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați va derula în perioada următoare o serie de cursuri de blogger, vlogger și influencer. Cursurile se adresează tuturor celor care au absolvit cel puțin liceul, sunt pasionați de comunicarea în mediul online și își doresc să afle cât mai multe despre aceste noi meserii. Aceste module reprezintă o premieră în mediul universitar românesc și sunt organizate prin Departamentul de formare continuă și transfer tehnologic. Cursanții vor avea posibilitatea de a învăța chiar de la bloggeri, vloggeri și influenceri cu vizibilitate în mediul online. Este vorba despre Gina Bradea - blogger culinar; Gabriel Coveșeanu - Cove - actor, prezentator de televiziune, influencer; Radu Alexandru (Pitici Gratis) - blogger, vlogger; Dan-Cătălin Predescu - jurnalist, blogger și influencer gălățean. Acestora li se vor adăuga și profesori de la Facultatea de Litere a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. "Organizarea acestor cursuri este un prim pas în adaptarea conținuturilor noastre educaționale la noile cerințe de pe piața muncii, aflată într-o continuă schimbare. Pentru noi este foarte important să le oferim cursanților conținut relevant care să îi ajute să înceapă o carieră în acest domeniu. Vom avea atât informațiile teoretice, cât mai ales informații practice. Acesta este motivul pentru care am apelat la formatori care au deja experiență în acest domeniu și sunt în măsură să ofere informații aplicate", a declarat Prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul Facultății de Litere. Taxa aferentă acestor programe de studii este de 300 de lei, corespunzătoare celor 20 de ore prevăzute în planurile de învățământ, potrivit unui comunicat al Universității.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.