Jump to content

Trotuar blocat şi pietoni puşi în pericol


dcp100168

Recommended Posts

Trotuar blocat şi pietoni puşi în pericol

"Mi se pare o bătaie de joc să blochezi trotuarul şi să pui pietonii în pericol pe stradă!", ne-a sesizat revoltată doamna Aneta Vasiliade, o cititoare a ziarului nostru. Gălăţeanca a apelat la cotidianul "Viaţa liberă", după ce a făcut două sesizări la Primăria municipiului Galaţi şi a primit doar răspunsuri stereotipe. Iar situaţia reclamată nu este una personală, ci cât se poate de generală.

Pe scurt, o bucată din trotuarul bulevardului Cloşca, în zona cunoscută pentru vânzarea accesoriilor auto, a fost blocată şi îngrădită. "Depăşirea zonei respective nu se poate face decât pe carosabil, dar pe banda a doua pentru că la marginea gardului sunt parcate maşini. Ca să poţi traversa pe trecerea de pietoni spre Kaufland, nu ai vizibilitate din stânga, pentru că sunt maşini parcate şi trotuarul blocat. Am făcut sesizare acum o lună la Primărie, am arătat aspectul şi am primit un răspuns stereotip. Am revenit după două săptămâni, acelaşi răspuns", ne-a relatat Aneta Vasiliade.

Aşteptăm o reacţie din partea Primăriei Galaţi şi mai ales o măsură pentru ca pietonii să nu îşi rişte viaţa, iar şoferii să nu aibă pe conştiinţă o victimă sau mai multe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce spune Primăria despre trotuarul blocat pe strada Cloşca

"Trotuar blocat şi pietoni puşi în pericol", era titlul articolului publicat în ediţia din 5 noiembrie 2021 a ziarului "Viaţa liberă". O cititoare a cotidianului nostru ne reclamase situaţia de pe strada Cloşca, unde, în zona cunoscută în trecut pentru vânzarea accesoriilor auto, o bucată din trotuar a fost blocată şi îngrădită, obligându-i pe trecători să circule pe carosabil. "Aşteptăm o reacţie din partea Primăriei Galaţi şi mai ales o măsură pentru ca pietonii să nu îşi rişte viaţa, iar şoferii să nu aibă pe conştiinţă o victimă sau mai multe", scriam la finalul articolului.

Reamintim, gălăţeanca apelase la noi după ce a primit din partea autorităţilor răspunsuri stereotipe, deşi problema sesizată nu era una personală ci, din contră, de interes public: "Depăşirea zonei respective nu se poate face decât pe carosabil, dar pe banda a doua, pentru că la marginea gardului sunt parcate maşini. Ca să poţi traversa pe trecerea de pietoni spre Kaufland, nu ai vizibilitate din stânga, pentru că sunt maşini parcate şi trotuarul blocat. Am făcut sesizare acum o lună la Primărie, am arătat aspectul şi am primit un răspuns stereotip. Am revenit după două săptămâni, acelaşi răspuns", ne relatase cititoarea.
Pentru a fi siguri că obţinem o reacţie din partea Primăriei, am solicitat în scris un punct de vedere privind situaţia semnalată în articol. Şi am cerut, punctual, să ni se răspundă la următoarele întrebări: Când, cine şi de ce a blocat trotuarul; ce suprafaţă de trotuar este ocupată; ce soluţii are in vedere Primăria Galaţi pentru a nu pune în pericol vieţile pietonilor şi când vor fi ele puse în operă.
Iată şi răspunsul Primăriei: "Referitor la solicitarea dumneavoastră privind gardul care ocupă și trotuarul de pe strada Cloșca - zona <La Popescu>, vă informăm că, în urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal și din înscrisurile puse la dispoziție de proprietar, terenul este proprietate indiviză. Astfel, pentru împrejmuire (64,45 m), a fost obținut certificat de urbanism și autorizație de construire - împrejmuire proprietate, acte emise de către Primăria Municipiului Galați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, actualizată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Chiar și în aceste condiții, accesul trecătorilor în zonă se poate face, întrucât există treceri de pietoni în apropiere, ce permit ocolirea respectivului segment de trotuar", ne-a transmis administraţia locală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.