Jump to content

A doua stradă de legătură, tot pe hârtie, între Micro 19 şi Faleză


dcp100168

Recommended Posts

A doua stradă de legătură, tot pe hârtie, între Micro 19 şi Faleză

"Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri", aşa se numeşte, în contractul de lucrări, drumul pe care Primăria municipiului Galaţi ar fi trebuit să-l construiască prin curtea Poliţiei de Frontieră. Dar, după cinci ani şi jumătate de "eforturi", municipalitatea a rămas fără teren, iar din februarie stă la mâna Guvernului, aşteptând să i-l dea înapoi, pentru a se apuca de construit. În aceste condiţii, nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit o licitaţie lansată de Primăria Galaţi pentru servicii de proiectare "Arteră de legătură între bulevardul Marii Uniri şi bulevardul Dunărea" - faza studiu de fezabilitate.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Arteră de legătură între bulevardul Marii Uniri şi bulevardul Dunărea". Valoarea estimată a contractului este de 150.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 7 ianuarie 2022, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

"Municipiul Galați urmărește prin achiziția serviciilor de proiectare realizarea sistematizării pe verticală a zonei, prin crearea unei artere de legătură care să preia traficul de pe bulevardul Marii Uniri spre cartierul Micro 19, şi lărgirea carosabilului bulevardului Marii Uniri în zona Grădinii Botanice. Termenul de realizare a contractului este de patru luni", se arată în caietul de sarcini.

Cum Primăria municipiului Galaţi are deja în derulare, din 2019, un contract în valoare de 4.352.053 de lei fără TVA, cu asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp pentru "Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri", am solicitat municipalităţii să ne explice despre ce este vorba, respectiv, dacă prin acest nou proiect se renunţă la construcţia drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră, iar dacă nu, care este stadiul amenajării acestuia.

Ce spune administraţia locală

"Primăria municipiului Galați dorește amenajarea unei artere de legătură care să asigure circulația rutieră între bulevardul Marii Uniri și bulevardul Dunărea, zona sensului giratoriu nou înființat. Proiectul include lărgirea carosabilului la două benzi pe sens, pe bulevardul Marii Uniri, în dreptul Grădinii Botanice.

Investiția va descongestiona traficul în zonă, îngreunat în prezent, în special în orele de vârf, având în vedere amplasarea în apropierea unor cartiere dens populate și a unor puncte de interes precum Faleza Dunării, Punctul Trecere Bac, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", Complexul Muzeal de Științe ale Naturii "Răzvan Angheluță" sau Plaja "Dunărea".

Acest nou drum de acces va fi complementar drumului prin curtea Poliției de Frontieră, pentru care se așteaptă acum o nouă hotărâre de guvern, care să prelungească termenul pentru realizarea acestui obiectiv", ne-a comunicat Biroul de presă al administraţiei locale.

Până la urmă, pentru descongestionarea traficului, două artere de acces între două bulevarde intens circulate nu strică. Rămâne doar de văzut când se vor concretiza.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Cine face, pe hârtie, încă un drum de legătură între Micro 19 şi Faleză

„Avem un nou sens giratoriu, facem şi drum. A doua stradă de legătură, tot pe hârtie, între Micro 19 şi Faleză”, scriam, în decembrie 2021, despre licitaţia lansată de Primăria Galaţi pentru "Arteră de legătură între bulevardul Marii Uniri şi bulevardul Dunărea" - faza studiu de fezabilitate. Primăria ne explica atunci că acest nou drum de acces va fi complementar drumului prin curtea Poliției de Frontieră, pe care nu a reuşit încă să-l facă. Noua arteră ar urma să asigure circulația rutieră între bulevardul Marii Uniri și bulevardul Dunărea, zona sensului giratoriu nou înființat. Iar proiectul include lărgirea carosabilului la două benzi pe sens, pe bulevardul Marii Uniri, în dreptul Grădinii Botanice.

Licitaţia pentru a pune pe hârtie toate aceste planuri a fost câştigată de firma ieşeană Gebes Mproject SRL, cu o ofertă de 94.500 de lei fără TVA. Termenul de realizare a documentaţiei este de patru luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.