Jump to content

Galațiul, premii naţionale pentru excelență


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul, premiat pentru "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială"

Galaţiul a obţinut, luni seară, 12 noiembrie 2018, la Ateneul Român, premiul pentru "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială", în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment organizat sub patronajul preşedintelui României.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, secţiunea "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială" a fost una dintre cele zece categorii pentru care s-au acordat premii în acest an. Printre proiectele gălăţene apreciate se află înfiinţarea, în toamna anului trecut, a primului centru de permanenţă din oraş, în Micro 39, care a oferit deja servicii medicale pentru aproximativ 10.000 de persoane, urmând să fie inaugurat, în curând, un al doilea centru de permanenţă, în Mazepa.

Primăria a obţinut recunoaşterea juriului şi pentru achiziţia terenului şi a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire", care urmează să fie modernizat cu fonduri europene. Proiectele dedicate Spitalului pentru Copii "Sf. Ioan", care, pe lângă investiţiile în aparatură şi dotări, va avea o Unitate Primire Urgenţe şi un Ambulatoriu moderne, cu fonduri europene, au fost, de asemenea, apreciate de juriu. La fel şi proiectele de reabilitarea termică şi creştere a performanţei energetice a clădirilor Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi şi Căminului pentru Persoane Vârstnice "Sf. Spiridon".

"Mă onorează şi mă bucură, deopotrivă, premiul obţinut de municipiul Galaţi. Este o dovadă a recunoaşterii eforturilor pe care le depunem pentru cetăţeni, sănătatea fiind o prioritate pentru mine. Vreau să transformăm Galaţiul într-un oraş modern, iar în acest sens avem numeroase proiecte în derulare, care vor duce la creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor. Le mulţumesc tuturor celor care contribuie activ la toate demersurile municipalităţii şi depun eforturi pentru realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, în mod special domnului profesor dr. Aurel Nechita şi Facultăţii de Medicină şi Farmacie", a declarat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, căruia i-a fost înmânat trofeul.

Asociaţia Municipiilor din România, înfiinţată în anul 1990, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Primăria Galaţi a primit premiul de "Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice"

Primăria municipiului Galaţi a primit premiul de "Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice" în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, organizată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, se arată într-o informare transmisă, marţi, de Biroul de presă al municipalităţii.

"Aducem la Galaţi un premiu important, dovadă că acţiunile noastre pentru transformarea oraşului într-unul modern, deschis şi primitor sunt apreciate şi la nivel naţional. Este vorba de centrul care ne-a lipsit până acum, dar pe care îl redăm tuturor gălăţenilor, de Parcul 'Mihai Eminescu' care a devenit un loc plăcut de relaxare, de zona Colegiului Naţional 'Mihail Kogălniceanu' care a fost transformată radical sau de prima parcare multietajată pe care o construim în Mazepa. În plus, s-a lucrat mult şi anul acesta în interiorul cartierelor, pe străzi unde nu s-a intervenit de ani de zile. Toate acestea şi multe altele ne-au adus în fruntea topului oraşelor la acest capitol. Şi nu ne oprim aici", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Primăria municipiului Galaţi a obţinut, anul trecut, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, premiul de "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială".

agerpres.ro

După ”Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială”, trofeul câştigat anul trecut, Primăria municipiului Galaţi a fost premiată, în seara de 9 decembrie 2019, pentru ”Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice” în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment organizat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României. ”Aducem la Galaţi un premiu important, dovadă că acţiunile noastre pentru transformarea oraşului într-unul modern, deschis şi primitor sunt apreciate şi la nivel naţional. Este vorba de centrul care ne-a lipsit până acum, dar pe care îl redăm tuturor gălăţenilor, de Parcul «Mihai Eminescu», care a devenit un loc plăcut de relaxare, de zona Colegiului Naţional «Mihail Kogălniceanu» care a fost transformată radical sau de prima parcare multietajată pe care o construim în Mazepa. Toate acestea şi multe altele ne-au adus în fruntea topului oraşelor la acest capitol. Şi nu ne oprim aici”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, cel căruia i-a fost decernat premiul.

Nu este prima dată când Galaţiul este recompensat în cadrul acestei Gale. Pe 12 noiembrie 2018, a fost premiat pentru "Excelenţă în Sănătate şi Asistenţă Socială". Primăria Galaţi a obţinut atunci recunoaşterea juriului pentru înfiinţarea primului centru de permanenţă din oraş, achiziţia terenului şi a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire", dar şi pentru proiectele de modernizare cu fonduri europene a spitalelor municipalităţii.

Ar mai trebui spus că administraţia locală gălăţeană a fost premiată şi în decembrie 2015 pentru „Excelenţă pentru proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale”. S-a întâmplat la cea de-a XI-a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă în Administraţie, fiind acordat de portalul administraţie.ro, primarului de atunci, Marius Stan. „Excelenţa” era justificată de proiectele celor două campusuri de locuinţe sociale: cel din Micro 17, nici în acest moment finalizat, şi cel din Drumul Viilor – neînceput vreodată şi abandonat. „Suntem, în sfârşit, un exemplu la nivel naţional despre cum se fac proiecte de succes, cu mare impact social, din fonduri ale municipalităţii”, declara, la acea vreme, Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Galațiul, premiat pentru excelență în transport public și mobilitate

Primăria municipiului Galați a obținut premiul pentru excelență în transport public și mobilitate, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România – ediția a patra (2021).

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Mă bucur că acțiunile noastre sunt apreciate la nivel național în acest important domeniu al transportului și mobilității. Am realizat în ultimii ani importante investiții pentru modernizarea flotei de mijloace de transport în comun și a
infrastructurii de transport. S-au achiziționat troleibuze noi și moderne, primele autobuze hibrid, dar și primele tramvaie noi după 40 de ani, adaptate persoanelor cu dizabilități. Vorbim de peste 100 de mijloace noi și moderne pentru gălățeni. Mai mult, avem proiectele pentru străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc, s-au realizat noi piste pentru bicicliști, avem noi proiecte pentru stații de încărcare a mașinilor electrice și multe alte acțiuni care se înscriu în linia dezvoltării transportului și mobilității. Țin să le mulțumesc colegilor din Primărie pentru întreaga implicare în astfel de proiecte și tuturor gălățenilor pentru încredere”.

Gala Asociației Municipiilor din România este o inițiativă care pune în evidență excelența în diverse domenii pentru administrația publică locală și contribuie la stimularea performanței și la schimbul de bune practici într-o serie de domenii de importanță deosebită pentru administrația
publică locală.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Galaţiul, premiat pentru „Excelenţă în sistemul de sănătate şi bunăstare”, la Gala Asociației Municipiilor din România

„Aducem la Galați premiul pentru excelență în sistemul de sănătate”, anunţă, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Distincţia „Excelență în sistemul de sănătate și bunăstare” i-a fost acordată oraşului nostru în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România.

„Ultimii ani au însemnat investiții importante pentru sistemul medical din Galați. Toate acestea ne motivează să investim în continuare în sănătate, dar și în celelalte domenii esențiale pentru gălățeni, cei care pentru mine sunt adevărații câștigători”, afirmă edilul-şef.

Reamintim că Galaţiul a mai primit, în decembrie 2018, premiul pentru "Excelență în Sănătate și Asistență Socială", în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România.

A urmat, în decembrie 2019, premiul de "Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice", tot la Gala Municipiilor.

Iar în decembrie 2021, Primăria Galați a obținut trofeul pentru excelență în transport public și mobilitate, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România - ediția a patra.

viata-libera.ro

Municipiul Galați a primit distincția „Excelență în sistemul de sănătate și bunăstare” în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, care a avut loc aseară, la Opera Națională din București. Acest premiu reprezintă o recunoaștere a preocupării și implicării municipalității în îmbunătățirea infrastructurii și a dotărilor, cât și în creșterea siguranței pacienților în toate cele trei spitale aflate în administrarea Primăriei municipiului Galați: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ap. Ioan”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.
„Sănătatea este o prioritate. Iar în acest moment există diverse soluții de finanțare cu ajutorul cărora putem face ca lucrurile să funcționeze mai bine pentru gălățeni. Și pentru că este datoria noastră să găsim rezolvări care să ducă în cele din urmă la un sistem medical sigur și performant, am căutat să accesăm toate opțiunile posibile de finanțare cu care să îmbunătățim infrastructura medicală sau să aducem dotări de ultimă generație în spitalele pe care le administrăm. Suntem motivați să investim în continuare în sănătate, dar și în celelalte domenii esențiale pentru gălățeni, cei care pentru mine sunt adevărații câștigători”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.
Pentru aceste trei spitale, Primăria municipiului Galați are în derulare 19 proiecte cu finanțare europeană, în diferite stadii. Există deja finanțare europeană pentru opt proiecte în valoare totală 88,4 milioane lei (17,6 milioane de euro), proiecte aflate acum în derulare, ce vizează îmbunătățirea
infrastructurii și a dotărilor în cele trei spitale, cât și creșterea siguranței pacienților. Se adaugă trei proiecte pe Programul Operațional Infrastructură Mare (în valoare totală de 8 milioane de euro) și opt proiecte în Planul Național de Redresare și Reziliență (în valoare totală de 8,6 milioane de euro).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Municipiul și județul Galați, premiate pentru integrarea noilor tehnologii

Două distincții au fost acordate Galațiului la Gala "Smart City Industry Awards", unde au fost recunoscute și premiate persoane, instituții și companii care au reușit să integreze noile tehnologii în diverse proiecte realizate pentru binele comunității și al oamenilor.

Astfel, municipiul Galați a primit distincția "Best Smart City Project", pentru proiectul "Smart City Galați - dezvoltarea unui oraș inteligent și sustenabil". Consiliul Județean Galaţi a obținut premiul "Smart Living", pentru proiectul "Galați, centru regional de tratare și diagnosticare a cancerului cu ajutorul a două acceleratoare de particule".

"Este un premiu care ne motivează să continuăm în direcția utilizării noilor sisteme și tehnologii care să ne îmbunătățească viața", a declarat primarul Ionuț Pucheanu. "Este un premiu obținut de întreaga comunitate gălățeană, care are în spate munca unei întregi echipe", a ținut să spună şi președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Primăria Galați a fost premiată în cadrul „Galei Capital Excelența în Management”

Este un premiu oferit pentru gestionarea eficientă a investițiilor în infrastructură, a anunțat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu. „Orașul nostru s-a schimbat foarte mult, grație investițiilor pe care le-am realizat și a modului în care am înțeles că trebuie să fac administrație. Este un premiu pentru gestionarea eficientă a investițiilor în infrastructură, care mă onorează și care mă obligă în continuare să fac tot ceea ce este mai bun pentru orașul nostru. Este un premiu care setează un standard sub care nu mai avem voie să coborâm. Țin să le mulțumesc în primul rând tuturor gălățenilor și echipei din Primărie pentru acest premiu la categoria cei mai buni administratori publici, oferit de Revista Capital, în cadrul Galei Capital Excelența în Management. Cu această ocazie a fost lansat și Capital Top 100 Manageri ediția 2023”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Distincția Best Electric City 2023, decernată Galațiului

Distincția „Best Electric City” - un premiu acordat pentru programul de instalare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice - i-a fost decernată municipiului Galați, joi, 4 mai 2023, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Ministerului Mediului. Trofeul i-a fost înmânat primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, de către ministrul Mediului Tánczos Barna, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

„Competiția Best Electric Car a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și în 2023 a acordat, pentru a doua oară, premiul Best Electric City în Romania, pentru cel mai prietenos oraș cu mașinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare. Acest premiu este destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru descongestionarea traficului și reducerea poluării”, anunță Primăria Galați printr-un comunicat de presă.

„Orașul nostru s-a schimbat foarte mult, grație măsurilor pe care le-am luat în linia protejării mediului, iar o componentă importantă este cea care privește transportul electric. Pentru că încurajăm și susținem un transport ecologic. Avem în acest moment în oraș 46 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de stații. Este un premiu care ne onorează și ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendințe, pentru un mediu curat și sănătos”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Administrația locală a ținut să precizeze că, pe lângă proiectele privind instalarea de stații pentru mașinile electrice, a derulat sau derulează multe alte acțiuni în ce privește un transport prietenos cu mediu. În ultimii ani au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi și moderne (17 troleibuze; 20 autobuze hibrid - primele astfel de mijloace din istoria orașului; 20 minibuze; 40 autobuze Euro 6; 8 tramvaie  - primele tramvaie noi din ultimii 30 de ani). Alte 57 de mijloace de transport noi vor ajunge la Galați, cu finanțare prin PNRR (42 de autobuze electrice; 10 tramvaie; 5 microbuze).

În plus, au continuat proiectele de amenajarea a pistelor pentru bicicliști, în ultimii ani fiind amenajate piste de circa 20 de km. Mai mult, sistemul de iluminat public este în plină modernizare, iar un alt proiect important vizează realizarea unui parc fotovoltaic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Administraţii publice locale premiate pentru bună guvernare

30 de autorităţi ale administraţiei publice locale din România - 4 consilii judeţene, 6 municipii, 6 oraşe şi 14 comune- au fost premiate cu "Eticheta Europeană pentru Excelenţă în Buna Guvernare" (EloGE), joi, la Palatul Victoria, în cadrul unui eveniment organizat de către Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Europei, iniţiator al proiectului.
În cadrul programului, aflat la prima ediţie în România, s-au înscris 58 de unităţi administrativ teritoriale, din 22 de judeţe ale ţării.
Autorităţile locale laureate cu EloGE sunt: consiliile judeţene Timiş, Botoşani, Ialomiţa, Ilfov; municipiile Roman (judeţul Neamţ), Moineşti (judeţul Bacău), Râmnicu Vâlcea (judeţul Vâlcea), Galaţi (judeţul Galaţi), Câmpina (judeţul Prahova) şi Buzău (judeţul Buzău) ; oraşele Uricani (judeţul Hunedoara), Bolintin-Vale (judeţul Giurgiu), Seini (judeţul Maramureş), Măgurele (judeţul Ilfov), Sărmaşu (judeţul Mureş), Abrud (judeţul Alba); comunele Drăgoteşti (judeţul Gorj), Sadu (judeţul Sibiu), Floreşti (judeţul Cluj), Grinţieş (judeţul Neamţ), Negrileşti (judeţul Galaţi), Căbeşti (judeţul Bihor), Bălţaţi (judeţul Iaşi), Cumpăna (judeţul Constanţa), Şcheia (judeţul Suceava), Săveni (judeţul Ilfov), Mărăcineni (judeţul Argeş), Măgurele (judeţul Prahova), Băiuţ (judeţul Maramureş) şi Coşula (judeţul Botoşani).
Potrivit secţiunii dedicate "Etichetei Europene pentru Excelenţă în Buna Guvernare" de pe site-ul SGG, ELoGE se bazează pe autoevaluarea municipalităţilor de către oficialii locali, consilierii aleşi şi cetăţeni. Prin angajamentul de a aplica Indicatorul de referinţă, administraţiile locale sunt de acord să îşi măsoare performanţa în raport cu fiecare dintre cele 12 principii. De asemenea, oferă cetăţenilor o platformă prin care să evalueze performanţa autorităţii locale.
Cele 12 principii ale bunei guvernări democratice stabilite de către Consiliul Europei sunt: participarea cetăţenilor, desfăşurarea corectă a alegerilor şi reprezentarea; receptivitate; eficienţă şi eficacitate; deschidere şi transparenţă; stat de drept; comportament etic; capacitate şi competenţă; inovare şi deschidere către noutate; sustenabilitate şi orientare pe termen lung; management financiar solid; drepturile omului, diversitate culturală şi coeziune socială; responsabilitate.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Premiu naţional pentru transport public sustenabil

Municipiul Galați a primit, joi seara, trofeul pentru transport public sustenabil, acordat de Asociația Municipiilor din România în cadrul evenimentului „Forumul Orașelor Verzi”, organizat la Brașov în perioada 5-7 septembrie 2023.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Este un premiu pentru orașul nostru, pentru toate acțiunile noastre ce se înscriu în linia unui transport public modern și prietenos cu mediul. Am spus din prima clipă stop achiziției de autobuze second-hand și astfel am cumpărat peste 105 mijloace de transport noi și moderne. Mai mult, vom cumpăra alte 62 de autobuze, tramvaie și microbuze cu finanțare prin PNRR. Continuăm pentru un transport modern și un oraș verde”.

Primăria municipiului Galați a realizat, în ultimii ani, investiții consistente pentru modernizarea flotei de mijloace de transport în comun și a infrastructurii de transport, ceea ce a condus la creșterea calității serviciilor oferite gălățenilor. S-au achiziționat troleibuze noi și moderne, primele autobuze hibrid, dar și primele tramvaie noi după 40 de ani. În total, este vorba despre 105 mijloace noi și moderne.

Totodată, a fost modernizată infrastructura de transport, respectiv calea de rulare și a rețeaua de contact pentru mijloacele de transport în comun.

În continuare, Primăria municipiului Galați a identificat o soluție eficientă de mobilitate full green și este în procedură de achiziție, cu finanțare prin PNRR, pentru 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie noi și 10 microbuze electrice.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.