Jump to content

Echipele gălățene ar putea juca în sala construită de brăileni


dcp100168

Recommended Posts

Echipele sportive gălățene ar putea juca în sala construită de brăileni

Infrastructura sportivă este în mare suferinţă la Galați, iar în viitor s-ar putea ajunge la situația în care echipele din orașul nostru să joace prin vecini.

Cum bazele sportive din Galați se degradează de la o zi la alta, fără să existe planuri concrete de reabilitare ori de noi construcții moderne, o soluție pentru echipele gălățene ar putea să vină din orașul vecin. Autoritățile locale din Brăila au pus la cale un proiect de construcție a unei săli de sport moderne între cele două orașe. Mai mult, Consiliul Județean Brăila a trecut deja la fapte, prin trecerea oficială în gestiune a unui teren de aproximativ opt hectare.
Prin Hotărârea Consiliului Județean Brăila nr. 231/2021 a fost aprobată solicitarea de trecere a terenului în suprafață de 78.549,00 mp, situat în Municipiul Brăila, DN 22B - Km 4 (...) din domeniul public al Municipiului Brăila și administrarea Consiliului Local Municipal Brăila în domeniul public al Județului Brăila. Această solicitare este necesară deoarece terenul face obiectul unei investiții - construirea unei săli polivalente care să găzduiască evenimente culturale, conferințe, concerte, festivaluri, competiții sportive la nivel național și european, conform raportului de specialitate al proiectului.
Astfel, în cazul unor competiții europene, cum se întâmplă cu formaţia de volei masculin CSM Arcada, este posibil ca echipele gălățene să recurgă la organizarea unor astfel de partide în sala dintre Brăila și Galați.
Noua sală de sport ar urma să aibă arpoximativ 4.000 de locuri pentru spectatori, cu spații de parcare amenajate, față de cele 1.500 de locuri de care dispune Sala Sporturilor "Dunărea" din Galați, cea mai mare astfel de construcție din orașul nostru. În afară de Sala Sporturilor, mai există Sala "Siderurgistul", aflată tot în gestiunea Primăriei Municipiului Galați, care nu are posibilitatea, din mai multe puncte de vedere, să găzduiască întreceri de amploare.

Antecedente de jucat în altă parte

În istoria sportului gălățean au existat deja situații în care cluburile din orașul nostru au fost nevoite să joace în alte orașe, în competițiile europene. Mai întâi, în 2004, Oțelul a jucat meciuri de Cupa UEFA la Constanța, iar apoi, în 2011, gruparea gălățeană a fost nevoită să evolueze în partidele din grupele Ligii Campionilor pe Arena Națională din București. O altă situație de acest gen a fost la volei feminin, când echipa gălățeană CSU Metal a jucat meciurile din Liga Campionilor în sala din Buzău, în urmă cu mai bine de un deceniu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.