Jump to content

Bani de la guvern pentru teatrele gălățene


dcp100168

Recommended Posts

Peste 2,8 milioane de lei pentru teatrele gălățene

În ședința de miercuri, 15 decembrie, Guvernul a aprobat o nouă hotărâre privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei de 2% din impozitul pe venit pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale (UAT) solicitante. 

Astfel, 61 teatre, opere şi filarmonici din 30 de județe au primit, în total, 132,407 milioane de lei, după cum a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Conform acestuia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) vine din nou în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor din cadrul acestor instituții culturale, dar pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung.
Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 10 decembrie, de către UAT-urile în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole și vin în sprijinul acestora, în condițiile în care finanțarea altor instituții de cultură din județe este asigurată din bugetul Ministerului Culturii.
În județul Galați, sumele repartizate depășesc 2,8 milioane de lei, în condițiile în care Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" a primit 1,562 milioane de lei, iar Teatrul Dramatic "Fani Tardini" peste 937.000 de lei. Pe lista afișată de MDLPA se mai află și Teatrul de Păpuși "Gulliver" din municipiul Galați, cu o alocare de 390.560 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bani de la buget pentru funcționarea teatrelor gălățene

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de vineri, alocarea sumei de 331.027.626,13 lei pentru 71 de teatre, opere și filarmonici din 47 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 34 de județe. ”Prin această măsură, venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Astfel, în municipiul Galați, pentru Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” au fost alocați 5.113.819,41 lei, Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” primește 2.156.782,62 lei, iar alți 975.919,74 lei au ca destinație Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, iar fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise, în termenul legal, către Ministerul Dezvoltării.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.