Jump to content

Şi-a şantajat fosta amantă cu poze nud trimise de ea


dcp100168

Recommended Posts

Recidivistul care îşi şantaja fosta amantă cu poze nud trimise chiar de ea. Cum s-a încheiat povestea

Un tânăr de 28 de ani i-a cerut bani unei femei măritate cu care avusese o aventură, folosindu-se de pozele compromiţătoare pe care aceasta i le trimisese. După ce a realizat că nu va scăpa de şantajist, victima i-a spus totul soţului său.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Sorin Mircă, un tânăr de 28 de ani, de profesie mecanic auto, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. Bărbatul a primit interdicţia să se apropie de femeia pe care a şantajat-o, de locuinţa acesteia şi de membrii familiei sale pe o perioadă de doi după executarea pedepsei.

Anchetatorii au stabilit că tânărul, condamnat în trecut de mai multe ori pentru fapte cu violenţă, a ameninţat-o în luna septembrie 2020 pe o femeie din comuna gălăţeană Cudalbi că va da în vileag relaţia extraconjugală care a avut loc între ei, cu scopul de a o determina să îi remită diferite sume de bani.

Relaţia dintre cei doi a avut loc în luna mai 2020, iar pe parcursul ei, femeia i-a expediat amantului aproximativ cinci poze nud cu ea, în ipostaze sexuale explicite. Relaţia s-a încheiat spre sfârşitul lunii mai 2020, dar câteva luni mai târziu, femeia a fost abordată de fostul amant pe Facebook, acesta cerându-i 500 de lei şi ameninţând-o că în caz contrar urma să publice conversaţiile avute cu ea şi pozele nud primite.

”De teamă ca soţul său să nu afle de relaţia extraconjugală pe care o avusese, în data de 02.10.2020, s-a întâlnit cu inculpatul şi i-a dat acestuia suma de 500 de lei, astfel cum i-a fost solicitată”, se menţionează în rechizitoriu.

După câteva zile, bărbatul i-a cerut 5.000 de lei şi i-a promis că, dacă îi dă banii, va şterge atât conversaţiile pe care cei doi le-au purtat, precum şi fotografiile compromiţătoare. Femeia a înţeles însă că nu va scăpa niciodată de şantaj şi i-a spus soţului său despre aventura extraconjugală pe care o avusese.

”Soţul persoanei vătămate a declarat că de la sfârşitul lunii septembrie 2020 avea cunoştinţă de faptul că soţia sa este ameninţată cu publicarea unor conversaţii compromiţătoare de către inculpat şi că în aceste împrejurări soţia sa i-a înmânat acestuia suma de 500 de lei, însă abia după ce inculpatul i-a cerut acesteia suma de 6.000 de lei, au luat împreună decizia de a sesiza organele de urmărire penală”, spune procurorul de caz.

Femeia le-a pus la dispoziţie poliţiştilor mai multe printscreen-uri cu discuţiile purtate cu Sorin Mircă, din care rezultă cum acesta încerca să o şantajeze ca nu facă publice fotografiile compromiţătoare.

Anchetatorii au organizat ulterior un flagrant, în urma căruia lucrătorii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Galaţi l-au reţinut pe şantajist, asupra lui fiind găsită suma de 2.000 de lei, seriile bancnotelor corespunzând cu cele luate în evidenţă de poliţişti. Bărbatul a susţinut la acel moment că banii pe care îi primise reprezentau o datorie a femeii faţă de el, dar probele  au vorbit de la sine în acest caz.

În memoria telefonului pe care poliţiştii l-au confiscat  au fost identificate atât fotografii nud cu victima şantajului, cât şi conversaţiile purtate prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger, din cuprinsul cărora rezultă că tânărul de 28 de ani o ameninţa cu darea în vileag a relaţii extraconjugale pentru a o determina să îi remită sume de bani.

În cursul urmăririi penale, un martor  a recunoscut că l-a transportat pe Sorin Mircă cu maşina în locul unde s-a întâlnit cu femeia pentru a ridica o sumă de bani.

Pus în faţa evidenţei, tânărul şi-a schimbat povestea şi a recunoscut tot. El le-a spus anchetatorilor că a păstrat în telefon detaliile despre discuţiile cu femeia despre relaţiile sexuale întreţinute, dar şi faptul că aceasta i-a trimis i-a trimis cinci fotografii cu ea dezbrăcată, precum şi un clip video în care apărea în ipostaze sexuale explicite.

”A arătat că, întrucât nu avea o situaţie materială foarte bună, i-a venit ideea să-i ceară bani persoanei vătămate, urmând ca în cazul unui refuz să o ameninţe că o să-i spună soţului acesteia de relaţia lor. În acest mod, a reuşit să o determine pe pe persoana vătămată ca, la începutul lunii octombrie 2020, să îi dea suma de 500 lei. Aceasta i-a dat suma respectivă în magazinul său. Întrucât a avut în continuare probleme cu banii, i-a cerut persoanei vătămate să îi mai dea o sumă de bani. Astfel, i-a cerut persoanei vătămate suma de 5.000 lei, tot la începutul lunii octombrie 2020, spunându-i că dacă refuză, o să trimită fotografiile nud ale acesteia la cunoscuţii ei. I-a cerut să îi dea suma respectivă până la data de 15 octombrie 2020. Persoana vătămată nu i-a dat banii până la data de 15 octombrie 2020, motivând că nu are de unde să facă rost de ei, iar la ameninţările lui, aceasta i-a zis că o să-i dea la un alt termen suma de 6.000 lei, cu condiţia să nu trimită nimănui acele fotografii şi conversaţii. La insistenţele sale, persoana vătămată i-a comunicat prin Facebook Messenger că o să-i dea suma de 6.000 de lei, în data de 27.10.2020. A ameninţat-o din nou că dacă nici la această dată nu-i va da suma de 6.000 lei, o să se enerveze şi chiar o să îi trimită pozele soţului acesteia şi cunoscuţilor ei”, se relatează în rechizitoriu.

”A recunoscut şi regretat fapta”

În faza de judecată, Sorin Mircă a recunoscut ăn totalitate acuzaţiile aduse şi a cerut să să fie judecat în procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepsei, lucru care s-a şi întâmplat. Instanţa de apel consideră că nu este necesar ca tânărul de 28 de ani să meargă la închisoare pentru ce a făcut, fiind suficientă o sancţiune penală cu suspendarea executării sub supraveghere.

În plus, Curtea de Apel Galaţi a înlăturat din sentinţa penală pronunţată de prima instanţă şi amenda penală de 2.000 de lei pe care ar fi urmat să o execute alături de pedeapsa de 2 ani de închisoare.

”Având în vedere modalităţile concrete în care a fost comisă fapta şi circumstanţele personale ale inculpatului, considerăm că îndreptarea şi reeducarea acestuia se pot realiza în condiţii optime doar prin aplicarea pedepsei cu închisoarea a cărei executare este suspendată sub supraveghere. În concret, inculpatul manifestat un comportament adecvat pe parcursul procesului penal, a recunoscut şi regretat fapta comisă”, au motivat judecătorii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.