Jump to content

Investiții pentru dezvoltarea Galațiului, în bugetul de stat pe 2022


dcp100168

Recommended Posts

Bugetul de stat pe 2022, care se află în dezbaterea comisiilor din Parlamentul României, include mai multe investiții extrem de importante pentru dezvoltarea Galațiului și a acestei regiuni.

“Este cel mai mare buget de investiții pentru Galați din ultimele decenii. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat județul nostru la începutul acestei luni, am reușit să obținem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galațiului și conectarea la marile axe de transport. Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic și a lucrărilor la Centura Mare a Galațiului, proiect care era blocat. În plus, bugetul pe 2022 prevede și realizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galați – Brăila și Centura Mare a Galațiului.

Mai mult, vom obține banii necesari pentru a începe implementarea unui proiect extrem de important pentru Galați, și anume modernizarea DN25, pe ruta Galați – Șendreni – Braniștea – Independența – Piscu – Tudor Vladimirescu – Liești – Ivești, ceea ce va presupune și realizarea unor variante ocolitoare în anumite localități.

În 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri și pentru drumul expres Galați - Brăila, pentru finalizarea Centurii Tecuciului și pentru realizarea unui drum expres între podul suspendat peste Dunăre și Focșani, care, odată finalizat, va asigura conectarea Galațiului cu autostrada Moldovei. Mai mult, sunt prevăzute investiții și la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul către și dinspre Autostrada Soarelui. Sunt investiții extrem de importante pentru județul nostru, pe care îmi doresc să le vedem realizate în următorii ani”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în cadrul proiectului de buget sunt incluse și investiții la podul de la Cosmești (peste Siret), podul de la Giurgiulești (peste Prut), precum și pentru modernizarea infrastructurii portuare.

“O altă veste bună pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se referă la faptul că proiectul aeroportului de la Galați va fi inclus în Master Planul General de Transport al României. Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentației necesare pentru obținerea finanțării, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, în funcție de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Consiliul Județean Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.