Jump to content

Protest spontan al personalului nemedical, la Spitalul Județean


dcp100168

Recommended Posts

Protest spontan al personalului nemedical, la Spitalul Județean Galaţi

Nemulțumiți de salarii și de aplicarea discriminatorie a legislației în domeniu, mai mulți angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" din Galați au protestat, marți dimineață, în fața unității sanitare. Este vorba despre membri ai personalului TESA, precum și din rândul personalului auxiliar. Oamenii au afișat mesaje în care își cer drepturile salariale și au scandat că vor dreptate, prin aplicarea corectă a legii.

"Este un protest spontan, demarat pentru aplicarea prevederilor Legii 153 și pentru personalul TESA, nu doar pentru cel medical. Personalul TESA face parte din colectivul care a susținut toată această perioadă de pandemie. Salariile nu ni s-au mai mărit din 2017", a spus o protestatară.

"Grupul tehnic, care înseamnă electrician, instalator sau magazioner, cărora trebuia să ni se mărească veniturile cu 25 la sută din restul grilei, de la 1 ianuarie 2020, avem salariile cele mai mici. Vorbim cam de 3.000 de angajați în toată țara. Și noi asigurăm buna desfășurare a actului medical", a explicat un alt protestatar.

În sprijinul celor care au luat parte la protestul spontan au venit și colegi din Unitatea de Primire Urgențe. "Suntem infirmiere la Urgențe, iar acum suntem în pauză. Am ieșit însă ca să susținem cauza personalului auxiliar. Salariile sunt foarte mici, mai ales că noi muncim nu doar cu pacienți non-COVID, ci și cu cei care au COVID-19. Salariile au rămas la nivelul celor din 2018, prețurile sunt însă foarte mari".

Protestul a fost susținut de sindicatul "Solidaritatea Sanitară".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.