Jump to content

Centrul Medical "Irina" Galaţi, cumpărat de MedLife


dcp100168

Recommended Posts

MedLife preia pachetul majoritar de 76% din Expert Med Centrul Medical Irina

Sistemul medical MedLife (simbol bursier M), liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă semnarea achiziţiei pentru pachetul majoritar în proporţie de 76% al companiei Expert Med Centrul Medical Irina, cel mai mare jucător independent de pe piaţa serviciilor medicale private din Galaţi. Valoarea tranzacţiei încă nu a fost comunicată de companie.

Compania va fi integrată sub brandul Sfânta Maria, parte a grupului MedLife, prin care reţeaua îşi extinde astfel prezenţa la nivelul Moldovei, transmite MedLife la BVB.

Expert Med Centrul Medical Irina a fost lansat în 1999, având peste 22 de ani de experienţă pe piaţa serviciilor medicale private. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,5 milioane RON.

Centrul Medical oferă servicii medicale integrate, precum servicii de ambulator, laborator, medicina muncii şi radiologie, la cele mai bune standarde. Pacienţii au posibilitatea de a efectua analize medicale complete în cadrul laboratorului clinic, şi au acces la cabinete de consultaţii cu peste 20 de specialităţi medicale, printre care ortopedie, chirurgie generală, chirurgie plastică, intervenţii rapide pentru hemoroizi, obstetrică–ginecologie, gastroenterologie, urologie, interne, ORL, oftalmologie, cardiologie, pediatrie, medicină generală, medicină de familie, neurologie, psihiatrie, endocrinologie, dermatologie, pneumologie, alergologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie.

Centrul Medical este în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru analize de laborator, ecografii, radiografii, DEXA, Diabet Zaharat Nutriţie şi Boli Metabolice, îngrijiri la domiciliu, şi, de asemenea, cu Casa O.P.S.N.A.J pentru analize de laborator.

„Această nouă tranzacţie înseamnă un pas important pentru consolidarea grupului la nivelul Moldovei, Centrul Medical Irina devenind principalul furnizor de servicii medicale de medicina muncii al grupului Sfânta Maria pe zona Brăila-Galaţi. În plus, grupul deţine un laborator la Brăila, iar achiziţia acestui nou business aduce cu sine oportunitatea de a creşte organic, prin deschiderea în locaţie a unei clinici, având echipa de specialişti a Centrului Medical Irina, din Galaţi  şi ţinând cont de faptul că spaţiul închiriat în prezent ne permite acest lucru”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

MedLife are 3,2 mld. lei capitalizare şi este deţinut în proporţie de 15,8% de Mihail Marcu, în proporţie de 14% de Mihaela Gabriela Cristescu, în proporţie de 10,7% de Nicolae Marcu şi în proporţie de 12,8% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii. Acţiunile M înregistrează un avans de 112,5% în 2021, adică mai mult de o dublare, pe fondul unor tranzacţii de 406 mil. lei, arată datele BVB. Spre comparaţie, indicele principal BET a avut un plus de 33%, arată datele BVB.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.