Jump to content

Anchetă la o şcoală, din cauza unor dispozitive de spionaj


dcp100168

Recommended Posts

SRI şi Poliţia au descins la o şcoală din cauza unor dispozitive de spionaj

Mai multe dispozitive de ascultare au fost descoperite la Şcoala Gimnazială “Negoiţă Dănăilă” din satul Buceşti, comuna Iveşti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi. Dispozitivele au fost descoperite de agentul de pază al unităţii de învăţământ, care a anunţat instituţiile abilitate, prin urmare, la faţa locului, s-au deplasat echipe ale SRI şi ale IPJ.

IPJ Galaţi a precizat că aparatura de supraveghere descoperită în interiorul şcolii din Buceşti a fost montată în 2019 şi avea şi o componentă audio. “La data de 6 ianuarie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică au efectuat un control la şcoala gimnazială din localitatea Buceşti, ocazie cu care au constatat că, în anul 2019, o societate comercială ar fi desfăşurat activităţi de instalare a unor sisteme de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare. În urma constatărilor, a fost întocmit dosar penal pentru violarea vieţii private şi instalarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare în domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Despre situaţie a fost anunţată şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean: "Am vorbit cu şeful IPJ, care mi-a confirmat că există aparatură montată în şcoală, dar aşteptăm concluziile instituţiilor abilitate. Am discutat şi cu directoarea unităţii, Carmen Oancă, dar şi ea aşteaptă concluziile anchetei", ne-a declarat inspectoarea generală, Gina Brînzan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Microfoanele de la Bucești, puse pentru elevi

Aparatura de înregistrare descoperită săptămâna trecută la școala gimnazială din localitatea gălățeană Bucești nu fusese montată pentru spionaj, ci pentru supravegherea elevilor. Două microfoane au fost găsite de polițiștii de la Ordine Publică, ce au făcut un control de rutină la unitatea de învățământ. Dispozitivele erau amplasate în spatele tablelor din două săli de curs, care în anul 2019, an în care fuseseră montate, funcționaseră ca săli de examinare la Evaluarea Națională. Conform unor surse din cadrul anchetei, astfel de dispozitive erau permise pentru supravegherea elevilor și prevenirea fraudelor în timpul examenelor, numai că montarea acestora a fost făcută de o firmă care nu avea licență, conform Legii 333/2003. Așadar, o chestiune strict birocratică, nicidecum una care să țină de vreun act de spionaj, dar pentru care firma de pază chemată să asigure infrastructura pentru corectitudinea examenului va fi trasă la răspundere. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galați, comisarul-șef Gabriela Costin, în cauză a fost deschisă o anchetă, dosarul penal întocmit pentru violarea vieții private și instalarea și întreținerea sistemelor de alarmare împotriva efracției fără a deține licență de funcționare în domeniu urmând să stabilească gradul de vinovăție al reprezentanților societății de pază. Potrivit legii, cele două infracțiuni pentru care se fac cercetări sunt sancționate cu închisoarea de la o lună la şase luni sau cu amendă și, respectiv, închisoarea de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.